دانش آموز، شاگرد مدرسه ای با محدوده سنی 6 تا 16 سال است که قبل از آموزش عالی در یکی از دوره های تحصیلی ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و پیش دانشگاهی به امر آموزش، پژوهش، تحصیل علم و تربیت اشتغال دارد.
به گزارش تیزلند، به نقل از خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در واژهنامه تخصصی(ترمینولوژی) آموزش و پرورش در باره واژه دانشآموز/student؛ pupil آمده است: شاگرد مدرسهای با محدوده سنی 6 تا 16 سال که قبل از آموزش عالی در یکی از دورههای تحصیلی(ابتدایی، راهنمایی، متوسطه و پیشدانشگاهی) و در یکی از موسسات آموزشی اعم از دولتی یا خصوصی، بر اساس برنامه آموزشی خاص و برابر مقررات نظام آموزش و پرورش، به امر آموزش، پژوهش، تحصیل علم و تربیت اشتغال دارد.
تحصیل کننده، گردآورنده، شاگرد، حاصل کننده، شاگرد مدرسه، طالب علم، آموزنده علم، آن که علم آموزد، چیزی حاصل کند و به دست آورد.
دانشآموز استثنایی/students؛ special education puplis: دانشآموزی که به دلیل تفاوت قابل ملاحظه جسمی، ذهنی(هوشی)، عاطفی و اجتماعی با افراد همسن خود، نیازمند ارائه خدمات آموزشی، پرورشی و توانبخشی ویژه است.
دانشآموز انتقالی/student؛ transfer: دانشآموزی که تقاضای جابجایی از یک مدرسه یا مرکز آموزشی را به مدرسه یا مرکز آموزشی دیگر، در همان رشته و همان دوره تحصیلی، ارائه کرده و مدرسه یا مرکز آموزشی مبدا و مقصد نیز با این درخواست انتقال موافقت کرده باشد.
ویژگی مربوط به انتقال، منتقل شده، تغییر یافتن محل کار یک دانشآموز و منتقل شدن او از مدرسهای به مدرسه دیگر.
دانشآموز با اختلالات رفتاری/students with behavioral disorders: دانشآموز با نیازهای ویژه که علیرغم دارا بودن هوش مرزی یا بالاتر، رفتارهای اجتماعی ـ هیجانی او با هنجارهای پذیرفته شده یا رفتارهای همسالان خود در مدرسه، از حیث سن، جنسیت، فراوانی، شدت، مداومت، فرهنگ یا شرایط ظهور، تفاوت معنیداری داشته و این امر مانع استفاده او از آموزش و پرورش عادی شود؛ بهگونهای که بدون داشتن علت آسیبدیدگی هوش، حسی یا جسمی بر عملکرد تحصیلی، رفتار کلاسی، مراقبت از خود، روابط اجتماعی و سازگاری شخصی او اثر بگذارد.
دانشآموز با ناتوانیهای یادگیری خاص/student with specific disabilities: دانشآموزی که با وجود برخورداری از هوش طبیعی و نداشتن نقایص جسمی، آسیبهای شدید مغزی و مشکلات شدید عاطفی ـ اجتماعی، قادر به بهرهگیری از امکانات آموزشی و پرورشی عادی نبوده و در یک یا چند ماده درسی ضعف محسوس و مشهود داشته باشد.
دانشآموز با نیازهای ویژه/ students with special needs: دانشآموزی که به سبب نارساییهای جسمی، ذهنی، روانشناختی، هیجانی یا اجتماعی در زمینه یادگیری یا سازگاری با محیط، دارای مشکلاتی است که شامل دانشآموزان کم توان ذهنی، آسیبدیده شنوایی، آسیبدیده بینایی، معلولین جسمی ـ حرکتی و چند معلولیتی میشود و امکان ادامه تحصیل در مدارس عادی یا مدارس خاص متناسب با شرایط خود را ندارد.
دانشآموز چند معلولیتی/handicapped student؛ multiple disability: دانشآموزی با دو یا چند مورد از انواع ناتوانیها و معلولیتهای ذهنی، شنوایی، بینایی، جسمی و رفتاری غیروابسته به یکدیگر که بر عملکرد آموزشی و تحصیلی وی تاثیر میگذارد، به طوری که بدون استفاده از خدمات و آموزش ویژه، قادر به استفاده از آموزش و پرورش متداول یا گروه تک معلولیتی نباشد.
دانشآموز دارای اختلالات رفتاری ـ هیجانی/students with behavioralJemotional disorders: دانشآموزی که پاسخهای رفتاری ـ هیجانی او در مدرسه به صورت مستمر با هنجارهای پذیرفته شده بر اساس سن، جنسیت، قومیت یا فرهنگ، تفاوت معنی داری با همسالان خود دارد، بهگونهای که بدون داشتن آسیبدیدگی هوشی، حسی یا جسمی، بر عملکرد تحصیلی، رفتار کلاسی، مراقبت از خود، روابط اجتماعی، سازگاری شخصی و سازگاری شغلی او اثر بگذارد.
دانشآموز دارای مشکلات ویژه یادگیری/students with specific learning difficulties: دانشآموزی با اختلالهای روی دامنه نسبتاً محدودی از درسها و عملکردهای او تاثیر میگذارد. این اختلال اکتسابی نیست و دانشآموز برای دستیابی به سازگاری، انطباق و موفقیت در برنامه آموزشی کلاس عادی، نیازمند دریافت آموزشهای ترمیمی پارهوقت از مراکز آموزشی و توانبخشی مشکلات ویژه یادگیری است.
دانشآموز دیرآموز/borderline students؛ slow: دانشآموزی که از نظر هوشی، بر اساس آزمونهای استاندارد، در محدوده بین یک تا دو انحراف استاندارد زیر میانگین در منحنی نرمال قرار گرفته و از نظر یادگیری مهارتهای تحصیلی، عملکرد محدودتر و ضعیفتری نسبت به همسالان عادی خود دارد و فاقد اشکالات اساسی در رفتار انطباقی است. این گروه از دانشآموزان در مدارس عادی به تحصیل اشتغال دارند.
دانشآموز مرزی
دانشآموز شاهد/SHAHED students: دانشآموزی که فرزند شهید، مفقودالاثر، آزاده یا جانباز 50 درصد و بالاتر است.
دانشآموز کم توان ذهنی/mentally retarded students: دانشآموزی که به طور معنیدار در عملکرد هوشی(دو انحراف استاندارد زیر میانگین)، رفتار سازشی، اجتماعی و عملی وی محدودیت وجود دارد و ناتوانی او در سنین رشد و قبل از سن هجده سالگی حاصل شده است. دانشآموزان با کمتوانی ذهنی از نظر آموزشی به سه گروه حمایتپذیر، تربیتپذیر و آموزش پذیر تقسیم میشوند که سازمان آموزش و پرورش استثنایی مسئولیت تعلیم و تربیت دانشآموزان کمتوان ذهنی آموزشپذیر با هوشبهر پنجاه تا هفتاد را به عهده دارد.
دانشآموز معلول جسمی ـ حرکتی(چار آسیبدیدگی خفیف)/: students with slight physical disabilities: دانشآموزی با هوشبهر مرزی و بالاتر که به علت آسیبدیدگی خفیف در اندامهای فوقانی، تحتانی یا هر دو، تا حدودی قادر به انجام امور شخصی خود است اما برای بهرهمندی از امکانات آموزشی، نیاز به استفاده از تسهیلات، ابزارها و تجهیزات ویژه دارد.
دانشآموز معلول جسمی ـ حرکتی(دچار آسیب دیدگی شدید)/ students with serious physical disabilities: دانشآموزی با هوشبهر مرزی و بالاتر که به علت آسیبدیدگی شدید در اندامهای فوقانی، تحتانی یا هر دو، قادر به انجام امور شخصی خودت نیست. این دانشآموز میتواند با تسهیلات، انطباق و تعدیل روشهای آموزشی و پرورشی، ابزارها و تجهیزات ویژه، از امکانات آموزشی ـ پرورشی استفاده کند.
منبع دریافت این مطلب : خبرگزاری فارس
آزمون پیشرفت تحصیلی، نوعی آزمون توانایی است که برای سنجش و ارزیابی میزان دانش، اطلاعات، معلومات و مهارت های یک دانش آموز ساخته شده است و نشان می دهد که تا لحظه اجرای آزمون قادر به انجام چه کارها و ارائه چه اطلاعاتی است.
به گزارش تیزلند، به نقل ازخبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در واژهنامه تخصصی (ترمینولوژی) آموزش و پرورش در خصوص معنی واژه آزمون/examination؛ exam؛ test آمده است: ابزار استاندارد یا هر وسیله علمی و هنجار شدهای که در آن، آزمودنیها با تعدادی سوالهای همخوان و هماهنگ به انجام فعالیتهای عملی مشابه وادار میشوند تا در نتیجه آن، میزان یادگیری، صلاحیتها و تواناییهای افراد شرکتکننده در آزمون با مقایسه کمی به دست آید. آزمون، بخشی از اندازهگیری یا سنجش است که نتایج آن معمولاً به صورت کمی و عددی نشان داده میشود؛ بنابراین تفاوت میان «ارزشیابی» با «اندازهگیری»، درباره آزمون نیز صدق میکند.
وسیله یا روش نظامدار برای اندازهگیری نمونهای از رفتار، مجموعه پرسشهای چند گزینهای، آزمایش، امتحان، محک،تجربه.
آزمون اختصاصی/special test: نوعی آزمون سراسری است که محتوای سوالهای آن از دروس تخصصی رشتههای تحصیلی دوره آموزش متوسطه انتخاب و توسط سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار میشود.
آزمون ویژه، آزمون خاص، آزمون تخصصی.
آزمون استعداد شغلی/vocational aptitude test: نوعی آزمون برای سنجش مجموعهای از علایق، تواناییها و گرایشهای شغلی که در فرهنگ سازمانی آن محیط و در موقعیتهای مختلف، مورد نیاز و باارزش تلقی میشود.
آزمون استعدادهای پایه/basic skills test: نوعی آزمون برای سنجش مجموعهای از توانمندیها و مهارتهای عمومی و اساسی که در فرهنگهای خاص و در موقعیتهای مختلف، با ارزش به شمار میرود. استعداد کلامی، از جمله مهارتهای عمومی پایه است که در بیشتر موقعیتها کاربرد و نقش اساسی دارد.
آزمون استعدادهای عمومی یا اصلی
آزمون استعدادهای تحصیلی/[scholastic aptitude test[SAT: آزمونی شبیه آزمونهای هوش برای اندازهگیری طیف وسیعی از استعدادها و تواناییهای یادگیری در زمینههای علمی و آموزشی، تشخیص موفقیت و پیشبینی میزان پیشرفت تحصیلی دانشآموزان. این آزمون، توانایی یا آمادگی شخص برای انجام کارهایی که در پیش دارد، بدون ارتباط با معلومات جاری او نظیر درک مکالمهای، استدلال کلی، فنی، مکانیکی، سرعت ادراک و دانش، استعداد انجام یک فعالیت ویژه مانند موسیقی، توانمندیها و استعدادهای حرفهای مانند حقوقی، پزشکی و تواناییهای خاص نظیر منشیگری، نویسندگی و تواناییهای فرد در یک فعالیت خاص را پیشبینی میکند.
آزمون استعداد ممکن است برای طبقهبندی دانشآموزان به گروههای همگن برای مقاصد و برنامههای آموزشی خاص یا کمک به دانشآموزان و راهنمایی آنان در انتخاب رشتههایی که احتمال موفقیتشان در آنها بیشتر است نیز به کار رود؛ این آزمون در مشاوره تحصیلی و شغلی نیز به میزان وسیعی به کار برده شده و مورد استفاده قرار میگیرد.
آزمون انطباق/conformance؛conformity test: نوعی آزمون برای مطابقت عملکرد یک دستگاه یا عملکرد فرد با استانداردهای تعیینشده.
آزمون سازگاری
آزمون آلفا/ alpha test: نوعی آزمون کلامی که از لغات، کلمات مترادف، متضاد و ... تشکیل شده و از آزمونهای هوش محسوب میشود. در ابتدا به کمک این آزمون، هوش سربازانی که سواد خواندن و نوشتن داشتند، سنجیده میشد ولی امروزه، هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان عادی به کار میرود که اجرای دستورها، مسائل ریاضی، قضاوت عملی و مترادفها و متضادها، برخی از محورهای اصلی این آزمون است.
آزمون بتا/beta test: نوعی آزمون غیرکلامی برای بزرگسالان بیسواد که از مازها، تکمیل تصاویر، رمزنویسی و نظایر آن تشکیل شده است. در ابتدا به کمک این آزمون، سربازان بیسواد را میآزمودند ولی بعدها در آمریکا مورد تجدید نظر قرار گرفت و بر حسب سن، درجهبندی شده این آزمون از 7 سری تمرین تصویری تشکیل شده است. دستورالعملها به کمک حرکات و با استفاده از تخته سیاه ارائه میشود و کیفیت انجام تمرینها به شرح زیر است:
آزمودنیها باید کوتاهترین مسیر خروج از ماز را نشان دهند، تعداد مکعبهای موجود در هر تصویر را مشخص کنند، سری OX را در خانههای سفید ادامه دهند، با در نظر گرفتن ردیف بالا، علائم لازم را در زیر اعداد بنویسند، زیر اعدادی که عیناً مثل هم هستند خط بکشند، قسمتهای ناقص تصویر را تکمیل کنند و با استفاده از اجزای کوچک، شیوه درست کردن مربع کامل را نشان دهند.
آزمون پایانی/exam؛ final test: آزمونی که در پایان هر فعالیت برگزار میشود و آنچه را که شخص تقریبا به آن رسیده است، اندازهگیری میکند و نشان میدهد که فرد در آخرین مرحله از انجام کار و اجرای آزمون قادر به انجام چه کارها و ارائه چه اطلاعاتی است.
آزمون پیشرفت تحصیلی/achievement test: نوعی از آزمونهای توانایی مثل آزمون ریاضیات، تاریخ، زبان، روانشناسی و طرحریزی و ... که برای سنجش و ارزیابی میزان دانش، اطلاعات، معلومات و مهارتهای یک دانشآموز ساخته شده و نشان میدهد که فرد تا لحظه اجرای آزمون قادر به انجام چه کارها و ارائه چه اطلاعاتی است.
آزمون پایانی، آزمون موفقیت.
آزمون تغییر رشته/track change test؛ field change: نوعی از آزمون تشخیصی که برای سنجش میزان اطلاعات و دانش داوطلبان و علاقهمندان تغییر رشته برگزار میشود و نشان میدهد آیا فرد توانایی، شایستگی و شرایط انتخاب رشته مورد علاقه خود را دارد یا نه.
آزمون توانایی/competency test؛ ability: نوعی آزمون که با استفاده از آن میتوان نوع مهارت و میزان توانایی انجام فعالیتهای خاص افراد را تعیین کرد. آزمونهای توانایی به نوبه خود به دو دسته «آزمونهای استعداد» و «آزمونهای پیشرفت تحصیلی» تقسیم میشود. در آزمونهای توانایی، از آزمونشونده خواسته میشود تا حداکثر کوشش خود را به کار گیرد و آنچه را که از او خواسته شده است به بهترین صورت انجام دهد.
آزمون صلاحیت یا شایستگی.
آزمون توانمندیهای عمومی/general competency test: نوعی آزمون که برای سنجش میزان اطلاعات و معلومات پایه، نگرشها، علایق، رغبتها، استعدادهای ذهنی، خلاقیت، قدرت تصمیمگیری و رهبری افراد و نظایر آن به کار میرود.
آزمون صلاحیت یا شایستگیهای پایه.
آزمون جامع/comprehensiv exam: امتحان جامع
آزمون سراسری/high-stakes test؛ university entrance exam: کلیه آزمونهایی (از قبیل آزمونهای ورودی دانشگاهها و موسسات آموزش عالی کشور) که جنبه ملی دارند و با سوالاتی یکسان، طبق برنامه معین و به صورت همگانی و هماهنگ، با مسئولیت و هماهنگی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری یا وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی یا وزارت آموزش و پرورش یا دانشگاه آزاد اسلامی، در سراسر کشور برگزار میشود.
آزمون صلاحیت/competency test؛qualification: آزمونی که به منظور تعیین میزان هوش، توانمندیها، تخصص و شایستگیهای افراد برگزار میشود. نتایج این آزمون مبنای طبقهبندی این هوش است و برای کنترل توزیع کیفی منابع انسانی، بر اساس صلاحیت و توانمندی آنان در بخشهای مختلف به کار میرود.
آزمون شایستگی
آزمون عمومی/general test: نوعی آزمون سراسری که محتوای سوالات آن از دروس عمومی رشتههای مختلف تحصیلی دوره آموزش متوسطه طراحی و توسط سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار میشود.
آزمون دروس مشترک
آزمون عینی/objective test: نوعی از آزمونهای چند گزینهای استاندارد و مستقل از داوریهای افراد که نتیجه اندازهگیری به وسیله آزمون است. به عبارت دیگر نمره دادن به سوالهای آزمون، مستقل از قضاوتها و نظرهای شخصی طراح و مجری آزمون است و مخاطبان باید یکی از گزینههای صحیح را از میان چند گزینه انتخاب کنند.
آزمون استاندارد
آزمون معلومات/general hnformation test: آزمونی که نتایج آن نشان میدهد، فرد چه میزان اطلاعات، آگاهیها و مهارتهای خاص و مورد نظر را کسب کرده است.
آزمون اطلاعات
آزمون ورودی/entrance exam: نوعی آزمون که قبل از آغاز فرایند آزمایشی یا فرآیند مورد نظر از مخاطبان به عمل میآید تا میزان اطلاعات، آموختهها و تواناییهای قبلی آنان سنجیده شود.
پیشآزمون، امتحان یا ارزشیابی آغازین.
آزمون مجدد/retest: مرحلهای از آزمون که برای اطمینان از صحت فرآیند و نتیجه آن، برای دومی یا چندمین بار برگزار میشود.
آزمون دوباره
آزمونهای استاندارد/standardized tests؛ standard tests: آزمونهای مستقل از قضاوت و نظرات شخصی که بر اساس اصول منظم علمی و فنی و با استفاده از نمونههای بزرگ دانشآموزان و اغلب به وسیله موسسات یا بنگاههای آزمونسازی تخصصی (دولتی یا خصوصی) یا مراکز آموزش عالی و علمی برای اندازهگیری پیشرفت تحصیلی یا مقاصد ارزشیابی دورههای تحصیلی تهیه و توزیع میشود؛ در این نوع آزمونها، ملاک نسبی، اندازهگیری برای تبدیل نمرههای خام به نمرههای میزان شده مورد استفاده قرار میگیرد. آزمون میزان شده، دادههایی در مورد اعتبار و پایایی آزمون فراهم و برای اجرا، نمرهگذاری و نیز جدولی را برای تبدیل نمرههای خام به نمرههای میزان شده ارائه میکند.
آزمونهای میزان شده یا عینی که در مقایسه با آزمونهای معلم ساخته، به زمان و تخصص بیشتری نیاز دارد؛ این نوع آزمونها، ویژگیهای اختصاصی کلاسها و مدارس خاص را نادیده میگیرند و به وجوه مشترک محتوای درس مناطق مختلف تکیه میکنند.
آزمونهای عینی، میزان شده یا آزمونهای معیار.
آزمونهای استخدامی/employment test: نوعی آزمون حاوی مجموعهای از پرسشها و تمرینهای عملی برای تعیین میزان هوش،توانمندیها، شایستگیها و صلاحیت بالفعل و بالقوه و نیز اندازهگیری میزان تناسب داوطلبان استخدام با کارها و مشاغلی معینی است که افراد برای انجام دادن آن در نظر گرفته شده است.
آزمونهای جذب نیرو
آزمونهای استخدامی ادواری/employment tests؛ periodic؛ cyclic: نوعی آزمون یا فرآیند سنجش دقیقتر توانمندیها و صلاحیتهای عمومی داوطلبان استخدام در سازمانها و ادارات دولتی برای مشاغل همسنخ، به صورت دورهای، متمرکز و در فواصل زمانی معین.
آزمونهای تخصصی/specialized tests؛ special: آزمونهایی که به منظور سنجش میزان مهارت، دانش فنی و بهگزینی متقاضیان در رشته شغلی مربوط و مورد نیاز، طراحی و برگزار میشود.
آزمونهای مهارتی
آزمونهای عملکردی/functional tests؛ performance: نوعی آزمون مبتنی بر مهارت که در مدارس، با مسئولیت مستقیم معلم یا مربی برگزار میشود و ناظر بر مشاهده فعالیتها، ارزیابی تکالیف محوله یا داوطلبانه، فرآیند و نتایج یادگیری دانشآموزان است که مهارت در استفاده از شیوههای اجرایی، تولید فرآوردهها و فرآیندها را نیز شامل میشود.
آزمون کارکردی، وظیفهای یا اجرایی
آزمونهای عملی/pracical tests: آزمونهای مهارتی که معمولا با مسئولیت دستگاه اجرایی مربوط و هماهنگی سازمانهای ذیربط، برای سنجش توانمندیهای فیزیکی و مهارتهای فنی مورد نیاز مشاغل، برگزار میشود.
آزمونهای مهارتی
آزمونهای مداد ـ کاغذی/ paper based tests: نوعی آزمون که در آن مجموعهای از پرسشهای کتبی در اختیار دانشآموزان یا آزمونشوندگان قرار میگیرد و آنان برای انجام دادن آزمون نیاز به مداد و کاغذ دارند و باید به صورت نوشتاری به پرسشها پاسخ دهند.
آزمونهای معلمساخته/ teacher-made tests: نوعی آزمون و اقدامات مشابه دیگری است که مراحل طراحی، ساخت و اجرای آن با مسئولیت معلم یا معلمان یک مدرسه برای ارزیابی میزان آموختهها، توانمندیها و سنجش میزان پیشرفت تحصیلی دانشآموزان یا گروه خاصی از دانشآموزان انجام میشود.
آزمونهای مهارت/skill tests: نوعی آزمون دو مرحلهای (کتبی و عملی) که در پایان هر دوره آموزشی یا فعالیت، به منظور سنجش و اندازهگیری توانمندیها و مهارتهای کسب شده کارآموزان، به عمل میآید و منجر به صدور گواهینامه مهارت میشود.
آزمونهای هوش/intelligence tests: نوعی از آزمونهای استاندارد که یا هر ابزار هنجارشدهای که برای سنجش و اندازهگیری میزان دانش، استعداد و قابلیتهای هوش کلامی و عملی یا مجموعهای از تواناییهای نسبتاً مستقل فرد به کار میرود. نمرهای که فرد در این آزمون به دست میآورد، نمایانگر میزان هوش است.
منبع دریافت این مطلب : خبرگزاری فارس
هدف پرورشی این بازی کنترل و بهبود تعادل است.
شرح بازی: دانش آموزان به طور دلخواه هریک حرکتی را از خود نشان می دهند. ناگهان معلم فرمان ایست می دهد و همه موظفند در همان حالت خود بی حرکت باستند. خنده و یا حرکت باعث اخراج بازیکن از بازی می شود. بازی تا مشخص شدن نفر نهائی ادامه می یابد.
کلمات کلیدی: بازی کلاسی | بازی های کلاسی | بازی پرورشی | بازی های پرورشی | زنگ پرورشی | پرورشی
منبع دریافت این مطلب : موسسه فرهنگی آموزشی امام حسین علیه السلام
هدف پرورشی این بازی ایجاد شور و نشاط در دانش آموزان است.
شرح بازی: یک شکلات را طوری با نخ می بندیم که در وسط قرار گیرد و در طرفین آن حدود دو متر نخ موجود باشد. دو نفر از دانش اموزان توسط مربی به محوطه باز کلاس دعوت می شوند آنها هریک طرفین مدادی را در دو دست دارند و سعی می کنند که با چرخش هرچه سریعتر مداد زودتر به شکلات برسند. شخصی که سریعتر موفق به اجرای چنین کاری شود یک امتیاز می گیرد و یا شکلات به او تعلق می گیرد.
به جای مداد می توان از دهان و لبها برای جمع کردن نخها استفاده نمود. به شرط آنکه در دور بعدی از نخ جدیدی استفاده گردد.
کلمات کلیدی: بازی کلاسی | بازی های کلاسی | بازی پرورشی | بازی های پرورشی | زنگ پرورشی | پرورشی
منبع دریافت این مطلب : موسسه فرهنگی آموزشی امام حسین علیه السلام
هدف پرورشی این بازی بهبود حافظه می باشد.
شرح بازی: مربی یک سری اشیای مختلف از دانش آموزان گرفته و زیر یک دستمال پنهان می کند. او پس از برداشتن دستمال و مکث کوتاهی دوباره روی اشیا را می پوشاند و از گروههای مختلف می خواهد که ضمن مشورت با یکدیگر نام آنها را ذکر کنند.
در تغییر شکل بازی مربی کلماتی را پی در پی ادا می کند و از دانش آموزان می خواهد که آنها را در خاتمه یادداشت نمایند.
کلمات کلیدی: بازی کلاسی | بازی های کلاسی | بازی پرورشی | بازی های پرورشی | زنگ پرورشی | پرورشی | بهبود حافظه
منبع دریافت این مطلب : موسسه فرهنگی آموزشی امام حسین علیه السلام
اهداف پرورشی تقویت تجسم و پرورش صداقت و راستگویی است.
شرح بازی: دانش آموزان را در حالی که در کلاس بر جای خود مستقرند، به دو گروه مساوی تقسیم می کنیم و از هرگروه چند نفر را به نمایندگی آنها انتخاب کرده و به محوطه باز کلاس دعوت می کنیم. این عمل باعث می شود که تمامی دانش آموزان کلاس در جریان رقابت بازی قرار گیرند و در نتیجه شور و نشاط بازی بیشتر شود.
در تابلوی کلاس یک تصویر ناقصی رسم کرده و افراد گروهها یکی پس از دیگری در حالیکه تکه گچی در دست دارند و چشمهای خود را بسته اند می بایست تصویر مزبور را کامل نمایند. مربی افرادی را که در هنگام کامل کردن تصویر چشمهای خود را باز می نمایند با تذکرات ارشادی هدایت می نماید.
کلمات کلیدی: بازی کلاسی | بازی های کلاسی | بازی پرورشی | بازی های پرورشی | زنگ پرورشی | پرورشی | تقوبت تجسم | پرورش صداقت
منبع دریافت این مطلب : موسسه فرهنگی آموزشی امام حسین علیه السلام
اهداف پرورشی این بازی، تبعیت از فرمان مربی می باشد.
شرح بازی: مربی تعدادی کاغذ را در داخل پاکت می ریزد و از دانش آموزان می خواهد که هرنفر یک کاغذ بردارد. هر دانش آموز باید دستوری را که بر روی کاغذ نوشته ( انواع حرکات ورزشی، اجرای سرود و ... ) اجرا نماید.
کلمات کلیدی: بازی کلاسی | بازی های کلاسی | بازی پرورشی | بازی های پرورشی | زنگ پرورشی | پرورشی
منبع دریافت این مطلب : موسسه فرهنگی آموزشی امام حسین علیه السلام