انجمن ریاضی دانان جوان به عنوان مجموعه ای علمی و تحقیقاتی و آموزشی می باشد که فعالیت خود را از سال 1376 آغاز نموده است .این فعالیت ها در زمینه تحقیقات،پژوهش و برگزاری سمینارها و همایش های علمی،خدمات مشاوره ای-تحصیلی،برگزاری آزمون های علمی،انتشار مجلات الکترونیکی وکاغذی و ...... در کل کشور انجام شده است.
انجمن ریاضی دانان جوان به عنوان مجموعه ای علمی و تحقیقاتی و آموزشی می باشد که فعالیت خود را از سال 1376 آغاز نموده است .این فعالیتها در زمینه تحقیقات ، پژوهش و برگزاری سمینارها و همایش های علمی،خدمات مشاوره ای-تحصیلی،برگزاری آزمون های علمی، انتشار مجلات الکترونیکی وکاغذی و ...... در کل کشور انجام شده است .
لذا به منظور آمادگی و آشنائی بیشتر در زمینه ریاضی و آزمون المپیاد های ریاضی واحدهای مکاتبه ای برای دانش پژوهان برگزیده پیش بینی شده که طی این دوره ها مباحث طرح شده به صورت واحد بندی به صورت منظم ومستمر آموزش داده خواهد شد.
انجمن هر ساله با برگزاری آزمون مرحله دوم ، اعضا ویژه را انتخاب نموده و با تشکیل دوره های آمادگی ، تیم نهائی را در مسابقات ریاضی دانشگاه واترلو کانادا شرکت میدهد، این مسابقات هر سال باحضور بیش از35 کشور جهان برگزار شده که انجمن به عنوان نماینده ایران در مسابقات شرکت می نماید.
کلیه کتب آموزش مکاتبه ای توسط مولفین انجمن و مدرسان و اساتید برتر ریاضی کشور تالیف شده است.
تمام اعضای ثبت نامی دارای پشتیبان آموزشی میباشند وبه صورت تلفنی هر ماه یک بار، با رفع اشکال در واحدهای انتخابی راهنمائی و پشتیبانی خواهند شد.
دبیر خانه مرکزی انجمن ریاضی دانان جوان از ساعت9صبح الی18 بعد از ظهر بجز ایام تعطیل پاسخگوی سوالات کلیه اعضا خواهد بود.تلفن:88932475-88897071(021)
کلیه دانش آموزان می توانند اطلاعیه ها و اخبار مربوطه را از طریق روزنامه های کثیرالانتشار و تلویزیون و رادیو و سایت انجمن ریاضی دانان جوانپیگیری نمایند.(www.anjoman.ir)
کلمات کلیدی : انجمن ریاضی دانان جوان
منبع : انجمن ریاضی دانان جوان
بنیاد ملی نخبگان سازمانی ایرانی است که به شناسایی، جذب و پشتیبانی مادی و معنوی از نخبگان میپردازد.بنیاد نخبگان استان وابسته به بنیاد ملی است و براساس سیاستها و مقررات بنیاد و در چارچوب این آییننامه اداره میشود.
بنیاد ملی نخبگان سازمانی ایرانی است که به شناسایی، جذب و پشتیبانی مادی و معنوی از نخبگان میپردازد. اساسنامه این سازمان در پانصد و شصت و دومین جلسه شورای عالی انقلاب فرهنگی در دهم خردادماه 1384 تصویب شد. هیئت امنای بنیاد در 25 اردیبهشت 1385 اولین جلسه خود را تشکیل داد. رئیس این بنیاد، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور است.
استان تهران با داشتن شرایط حساس سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و با دانشگاه های برتر و مراکز نخبه پرور علمی، جایگاه ویژهای ازنظر ملی و بینالمللی دارد. تمرکز بیش از پنجاهدرصد از نخبگان، مخترعان و مبتکران کشور در مراکز علمی و پژوهشی، مؤسسات تحقیقاتی و شرکتهای دانشبنیان این استان، نمایانگر بیشترین سهم آن در میان نخبگان کشور و فضای نخبگی است. بهمنظور استفاده بهینه از ظرفیتهای علمی و شناسایی و حمایت و سازماندهی نخبگان استان تهران از سال 1385 همزمان با تأسیس بنیاد ملی نخبگان، امور نخبگان و حمایت از عزیزان نخبه توسط معاونت فرهنگی و امور نخبگان انجام میشد و معاونت فرهنگی علاوه بر وظایف ملی، وظیفه شناسایی، حمایت و ارائه تسهیلات به نخبگاناستان تهران را بر عهده داشت.
ساختار و تشکیلات
تشکیلات بنیاد نخبگان استان شامل رئیس، شورای علمی و کارگروههای تخصصی حسب موضوع و ضرورت فعالیت میباشد و با صرف حداقل امکانات و بودجه در امور اداری و بدون تشکیلات زاید و با حداکثر استفاده از امکانات موجود استان اداره میشود.
بنیاد نخبگان استان وابسته به بنیاد ملی است و براساس سیاستها و مقررات بنیاد و در چارچوب این آییننامه اداره میشود.
شورای علمی وظیفه بررسی، تدوین و پیشنهاد برنامههای بنیاد نخبگان استان در چارچوب سیاستها، برنامهها و مقررات بنیاد بر عهده دارد.
اعضای شورای علمی متشکل از افراد زیر است:
1- رئیس بنیاد نخبگان استان (رئیس شورا)
2- معاون ذیربط استاندار با معرفی وی
3- یک یا سه تن از روسای دانشگاهها و مراکز علمی و تحقیاتی استان
4- پنج تن از ساکنان استان که واجد شرایط مندرج در آییننامه احراز نخبگی و استعداد برتر، مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی باشند.
کلمات کلیدی : رئیس بنیاد نخبگان استان |شورای عالی انقلاب فرهنگی | نخبه
منبع : بنیاد ملی نخبگان
معاونت دانشپژوهان جوان یکی از دو معاونت مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان است. پیش از ادغام سازمان جداگانه? باشگاه دانشپژوهان جوان فعالیت میکرد. معاونتی آموزشی-پژوهشی است که زیر نظر وزارت آموزش و پرورش، به برگزاری باشگاه دانشپژوهان جوان برگزارکننده المپیادهای علمی داخل ایران است.
معاونت دانش پژوهان جوان یکی از دو معاونت مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان است. پیش از ادغام سازمان جداگانه? باشگاه دانشپژوهان جوان فعالیت میکرد. معاونتی آموزشی–پژوهشی است که زیر نظر وزارت آموزش و پرورش، به برگزاری المپیادهای علمی ایران و سازماندهی دانشآموزان برتر ایران برای شرکت در المپیادهای جهانی میپردازد.
باشگاه دانشپژوهان جوان برگزارکننده المپیادهای علمی داخل ایران است. این باشگاه المپیادهایی در رشتههای ریاضیات، فیزیک، شیمی، زیستشناسی، رایانه، نجوم و ادبی برگزار میکند. پس از برگزاری 4 دوره المپیاد، اقدام به انتخاب اعضای تیم المپیاد ایران برای شرکت در المپیاد جهانی میکند. اعضای این تیمها توسط این موسسه جهت آمادهسازی به اردو بردهمیشوند. برگزیدگان المپیاد ادبی که المپیاد جهانی ندارد، با حمایت فرهنگستان زبان و ادب فارسی به کشورهای دیگر اعزام میشوند.
شرکتکنندههای ایران در المپیادهای جهانی زیستشناسی، فیزیک، شیمی، ریاضی، کامپیوتر و نجوم توسط این سازمان آماده میگردند و اعزام میشوند. ایرانیان تا خرداد سال 1387، 94 مدال طلا، 177 مدال نقره و 93 مدال برنز (مجموعاً 364 مدال) کسبکرده.
کلمات کلیدی: استعداد درخشان |مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان | دانشآموزان | فرهنگستان زبان و ادب فارسی
منبع : دانش پژوهان جوان
سازمان سنجش آموزش کشور سازمانی دولتی و وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری میباشد که به صورت سالیانه آزمونهای مختلفی را در ایران برگزار میکند. ریاست این سازمان را در حال حاضر ابراهیم خدایی بر عهده دارد.
سازمان سنجش آموزش کشور سازمانی دولتی و وابسته به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری میباشد که به صورت سالیانه آزمونهای مختلفی را در ایران برگزار میکند. ریاست این سازمان را در حال حاضر ابراهیم خدایی بر عهده دارد.
سازمان سنجش آموزش کشور آزمونهای مختلفی را برای تعیین سطح دانشجویان و ورود به مراکز آموزش عالی دولتی برگزار میکند که شامل:کنکور سراسری، آزمون سراسری دکتری تخصصی، کارشناسی ارشد، کاردانی فنی و حرفهای، کاردانی به کارشناسی، جامع علمی کاربردی، و پیام نور میشود. همچنین این سازمان آزمونهای تعیین سطح زبان از جمله تافل، آیلتس، تولیمو، تایید مدارک معادل کارشناسی را نیز برگزار میکند.
منبع : سازمان سنجش آموزش کشور
معاونت پرورش استعدادهای درخشان یکی از معاونت های مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان است
معاونت پرورش استعدادهای درخشان یکی از معاونتهای مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان است. پیش از این، سازمان جداگانه سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان نام داشت. این معاونت نهادی است که بر امور تحصیلی دانشآموزان مستعد و با بهره هوشی بالا نظارت میکند. این سازمان را به اختصار سمپاد هم میگویند. اما در زبان عمومی و بین دانش آموزان به موسسه تیزهوشان معروف است. این سازمان دارای مدرسه های راهنمائی، دبیرستان و پیش دانشگاهی دخترانه و پسرانه در شهرهای پرجمعیت تر است. سمپاد دانشآموزان خود را در دو مقطع راهنمائی و دبیرستان از طریق آزمونهای سراسری که عمدتاً مبتنی بر ارزیابی هوش، دانش ریاضیات و علوم است انتخاب میکند. گزینش در مدارس سمپادبر اساس آزمون و در دو مقطع راهنمایی و دبیرستان برگزار میشود.
منبع : ویکی پدیا
در حال حاضر نهاد امور تربیتی زیر لوای معاونت پرورشی و فرهنگی با زیر مجموعه های متشکل از سه اداره، اداره کل امور تربیتی و مشاوره، اداره کل قرآن عترت و نماز و اداره کل امور فرهنگی و هنری در حوزه ستادی به فعالیت های خود ادامه میدهد.
نهاد «امور تربیتی» در تاریخ هشتم اسفند 1358 ، با تدبیر شهیدان، رجایی و باهنر، با ساختار جدید و اهداف نظام اسلامی در آموزش و پرورش بنیان نهاده شد. نگاهی گذرا به شرایط حاکم بر کشور در آن زمان که آموزش و پرورش و مدارس کشور علاوه بر این که گرفتار فرهنگ غربی و ستمشاهی بود، آماج انواع حملات گروه های سیاسی شده بود، اهمیت این تدبیر را دو چندان میکند. چه بسا که اگر این اقدام صورت نمیگرفت، میلیونها جوان کشور در معرض تبلیغات گروه های مختلف قرار گرفته و مدارس کشور، به عرصه جذب نیرو برای گروه های سیاسی مختلف تبدیل میشد. از کارکردهای دیگر امورتربیتی، گسترش فرهنگ اسلامی به نحو درست در میان دانش آموزان جوانان و نوجوان، همچنین حفظ و حراست از دستاوردهای انقلاب اسلامی در آموزش و پرورش را میتوان یاد کرد.
به همین دلیل در آن روزگار شعار " مربیان تربیتی سربازان انقلابند " به عنوان نشانی از شهیدان رجایی و باهنر محور برنامه ریزیها و فعالیت های امور تربیتی قرار گرفت .
تاکیدات پی در پی امام خمینی( ره ) بر تربیت صحیح جوانان و دانش آموزان در آن دوران، به نوعی مهر تاییدی بر تشکیل نهاد «امور تربیتی» در مدارس محسوب میشد.
سهم بزرگ امور تربیتی طی دهه های پس از تاسیس، در حفظ دست آوردهای انقلاب، ترویج ارزش های اسلامی و انقلابی، مبارزه با افکار ویرانگر انحرافی پس از دوران پیروزی انقلاب، حضور پرشور در خط مقدم جبهه های نبرد در دوران دفاع مقدس و پاسداری از حیثیت و هویت دینی و ملی، شناسایی، رشد و هدایت استعدادهای دانش آموزان ، شرکت در سازندگی کشور و از همه مهم تر، تلاش برای تربیت دینی دانشآموزان، آن را به فرمودهی مقام معظم رهبری، حضرت آیت الله خامنه ای (مدظله العالی)، به مثابه صدقه جاریه و کار حسنه ای برای شهیدان رجایی و باهنر باقی گذاشته است.
بدون تردید دهه شصت دوران طلایی امورتربیتی بود. پس از آن نیز طی دهه های مختلف این نهاد با فراز و فرودهایی مواجه بود که در جای خود قابل توجه و بررسی دقیق تر می باشد .
بدنبال نتایج درخشان فعالیت های امور تربیتی هنگام تصویب قانون وزارت آموزش و پرورش در دهه هفتاد، این نهاد مورد توجه مسئولان قرار گرفت و چنین مصوب شد : «جهت تقویت بنیه تربیتی نظام «واحد امور تربیتی» در سطح معاونت وزارت تشکیل میشود.» و در ادامه ضمن تعریف اهداف، وظایف مشخصی برای آن تعریف گردید.
در حال حاضر نهاد امور تربیتی زیر لوای معاونت پرورشی و فرهنگی با زیر مجموعه های متشکل از سه اداره، اداره کل امورتربیتی و مشاوره، اداره کل قرآن عترت و نماز و اداره کل امور فرهنگی و هنری در حوزه ستادی به فعالیتهای خود ادامه میدهد. همچنین براساس ماده واحده قانون احیاء معاونت پرورشی و تربیت بدنی در وزارت آموزش و پرورش سازمان دانش آموزی نیز تحت نظر این معاونت فعالیت مینماید. مطابق تبصره 3 این قانون، تشکیلات معاونت پرورشی و تربیت بدنی(پرورشی و فرهنگی) در تمامی سطوح مدیریتی از ستاد وزارتخانه تا مناطق و واحدهای آموزشی جاری بوده و در واحدهای آموزشی یکی از معاونتها به معاونت پرورشی و تربیت بدنی(پرورشی و فرهنگی) اختصاص مییابدو هر مدرسه باید حداقل یک نیروی پرورشی تمام وقت اعم از معاون پرورشی و تربیت بدنی یا مربی پرورشی داشته باشد.
منبع : معاونت پرورشی و فرهنگی
سازمان دانش آموزی وزارت آموزش و پروش کشور در سال 1370 با هدف بررسی و بهبود کیفیت آموزش و پرورش از طریق ارتباطی بهتر با دانش آموزان تاسیس گردید.
سازمان دانش آموزی جمهوری اسلامی ایران در یک نگاه
تعریف
به منظور اعتلای شخصیت دینی،اخلاقی،عاطفی،علمی واجتماعی دانش آموزان وایجاد زمینه مشارکت همه جانبه آنها درزمینه های اعتقادی،فرهنگی،اجتماعی،سیاسی،ورزشی وهنری،سازمانی عمومی وغیردولتی باعنوان سازمان دانش آموزی جمهوری اسلامی ایران و با مقررات خاص تحت نظارت وزارت آموزش و پرورش تشکیل میشود . ماده 1 اساسنامه
تاریخچه تشکیل
اساسنامه سازمان دانش آموزی پس از ماه ها بحث و بررسی کارشناسی در جلسه 441 شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ 21/2/1378 به تصویب اعضای شورا رسید و در شماره 15832 روزنامه رسمی جمهوری اسلامی مورخ 14/4/1378 ثبت گردید. این سازمان ار 21 اردیبهشت 78 فعالیت های خود را شروع نمود.
جایگاه
اساسنامه سازمان دانش آموزی در 14ماده و7 تبصره در جلسه 441 مورخ 21/2/1378 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
درتبصره 2 ماده واحده قانون احیاء معاونت پرورشی در وزارت آموزش و پرورش سازماندانشآموزی، تحت نظر این معاونت فعالیت خواهد نمود و ریاست این سازمان با معاون پرورشی و فرهنگی است.( البته در استانها ریاست سازمان با معاونین محترم پرورشی نیست و آنها نقش نظارتی ، هدایتی و حمایتی دارند)
اهداف
الف - زمینه سازی تعلیم و تربیت اسلامی دانش آموزان در ابعاد مختلف فردی و اجتماعی برای کسب فضایل اخلاقی و کمالات انسانی بر اساس تعالیم عالیه اسلام ناب محمدی (ص).
ب- زمینه سازی برای بسط مشارکت فعال دانش آموزان در عرصه های مختلف انقلاب و کشور.
ج - برنامه ریزی برای استفاده مفید از اوقات فراغت دانش آموزان و آماده سازی آنان برای پذیرش مسئولیت های فردی و اجتماعی
د - ترویج الگوها و اسوه های انقلابی، اسلامی و ملی در بین دانش آموزان .
هـ - تقویت روحیه تعاون، نیکوکاری، نوع دوستی و کمک به دیگران و ترغیب به رعایت نظم و انضباط اجتماعی و روحیه قانون گرایی و احترام به قانون در جامعه.
و - مشارکت در ارتباطات بین المللی دانش آموزان به ویژه با دانش آموزان کشورهای اسلامی.
ز- ایجاد علاقه وایمان به فرهنگ خودی، خودباوری و توجه به شعار نه شرقی و نه غربی.
وظایف
1 - جلب مشارکت کلیه مخاطبان اصلی و اعضای وابسته و مردمی برای تحقق اهداف سازمان
2 - اقدام لازم برای به عضویت در آوردن داوطلبانه دانش آموزان
3 - برنامه ریزی برای فعالیت های پرورشی دانش آموزان در خارج از مدارس
4 - پژوهش، آموزش و مشاوره برای افزایش توانمندی های دانش آموزان عضو
5 - سازماندهی و هماهنگی برای جلب حمایت های ملی و محلی
6 - تامین منابع مورد نیاز سازمان از طریق جلب مشارکتهای مردمی در کنار کمک های دولت
7 - ارائه روش های تربیتی مناسب برای رشد اعتقادی و اخلاقی اعضاء
8 - استفاده مفید و موثر از فضاهای پرورشی موجود در کشور و توسعه و تجهیز فضاهای مناسب برای فعالیت سازمان
9 - برنامه ریزی برای شناسایی، جذب و آموزش مربیان واجد صلاحیت و داوطلب به منظور آماده سازی آنان برای اداره گروههای سازمان یافته دانش آموزی
10 - برقراری ارتباط با مراکز فرهنگی، علمی و نیز تشکل های مشابه در داخل و خارج از کشور برای تبادل اطلاعات و تجربیات و همکاریهای مشترک از طریق مراجع مسئول
11 - برگزاری گردهمایی، همایش، جشنواره، اردو، مسابقات فرهنگی و ورزشی، کنگره ها و مجمع های گوناگون برای اعضاء
12 - تشویق و ترغیب دانش آموزان عضو به فراگیری و استفاده از شیوه های تعاون در فعالیت های مختلف اقتصادی و اجتماعی در واحدهای آموزشی
منبع : پیش فر