سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 1810
بازدید دیروز : 1545
کل بازدید : 692959
کل یادداشتها ها : 3812
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
سرزمین تیزهوش ها :: پیوند ها (وب سایت های مفید) :: سازمان ها و نهاد ها
دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی

مجلات فصلنامه رشد عمدتاً جنبه ی اختصاصی داشته و برای استفاده معلمان و دانشجویان تربیت معلم منتشر می شود. این نشریات، از جهت حفظ طراوت علمی معلمان و اطلاع رسانی درباره ی تازه های مربوط به محتوای برنامه های درسی، از اهمیت خاصی برخوردار است.

 

 

نخستین نشریه به عنوان ارگان رسمی وزارت معارف در فروردین 1298 ه.ش. با نام «اصول تعلیمات» در عرصه‌ی فرهنگ این مرز و بوم ظاهر شد. این نشریه، در سال‌های بعد به تدریج با نام‌ های مجله‌ی «تعلیم و تربیت»، «ماهنامه‌ فرهنگ»، «ماهنامه‌ آموزش و پرورش» منتشر شد و عاقبت در سال 1341 ه.ش. به تاسیس «دفتر انتشارات کمک آموزشی» منجر شد.

این مرکز، بعد از مدت‌ ها مطالعه و تحقیق، سرانجام از سال 1342 ه.ش. تدریجاً به انتشار مجموعه‌ نشریاتی با عنوان اصلی «پیک» و عناوین فرعی «کودک»، «نوآموز»، «نوجوان»، «جوان»، «معلم و خانواده» و هم‌چنین ماهنامه «آموزش و پرورش» همت گماشت. غالب این مجله‌ها، هر پانزده روز یک‌ بار در سراسر سال تحصیلی منتشر می‌شد و شمارگان هر شماره‌ آن‌ ها در مجموع سه میلیون نسخه بود که تا حد امکان در شهرها و روستاهای گوناگون کشور توزیع می‌شد.

نکته قابل توجه در انتشار مجله‌های پیک، ارزیابی علمی، مطالعه و آزمایش‌ های مقدماتی قبل از انتشار مجله‌ها بر اساس گروه‌های سنی گوناگون بود. وزارت آموزش و پرورش (وزارت فرهنگ سابق) به‌منظور انتشار گروه‌ مجله‌های پیک، نخست با همکاری انتشارات فرانکلین، مرکزی به نام «مرکز تهیه خواندنی‌های نوسوادان» تاسیس کرد.

انتشارات و تکنولوژی آموزشی

مرکز تهیه‌ی خواندنی‌های نوسوادان، پیش از انتشار نخستین مجله از گروه مجله‌های پیک، مطالعه و تحقیق‌های گسترده‌ای را در زمینه‌ی هدف‌ها، روش‌ها و برنامه‌های کاری سازمان‌های مشابه، در دیگر کشورهای جهان آغاز کرد. در این زمینه، برنامه‌های گفت‌و گوی حضوری با کودکان، بزرگسالان و نوسوادان روستایی و شهری، در بیش از یک‌صد روستا و شهر ترتیب یافت و نتایج این گفت‌وگوها جمع‌آوری شد. جلسه‌های مستمر با معلمان و صاحب‌نظران آموزش و پرورش، به منظور نظرخواهی درباره‌ی نیازهای فرهنگی جامعه برای رسیدن به اهداف پیک، از دیگر بررسی‌های انجام شده بود. سرانجام، چهار ماه پس از تاسیس مرکز تهیه‌ی خواندنی‌های نوسوادان، نخستین دوره‌ی آزمایشی خواندنی‌های نوسوادان، با انتشار مجله‌ای در 12 صفحه به نام «پیک دانش‌آموز» برای کودکان کلاس‌های سوم تا ششم دبستان و مجله‌ای در 8 صفحه به نام «پیک معلم» برای معلمان این کلاس‌ها آغاز شد.

در مرحله‌ی اول، به منظور بررسی نتایج انتشار این دو مجله، 86 دهکده در شهرستان قزوین به‌عنوان مناطق آزمایشی ارزشیابی محتوا و کاربرد مجله‌های پیک دانش‌آموز و پیک معلم، برگزیده شد. بعد از به‌دست‌آوردن نتایج مطلوب، انتشار دیگر مجله‌های پیک آغاز شد. در سال 1348 ه.ش.، «پیک کودک» برای کودکان کودکستانی و دانش‌آموزان سال اول دبستان منتشر شد. در همین سال، دوره‌ی جدید «ماهنامه‌ی آموزش و پرورش»، انتشار یافت. در سال 1349 ه.ش.، پیک جوان برای دانش‌آموزان مقطع تحصیلی دبیرستان منتشر شد و بالاخره در سال 1351 ه.ش.، آخرین مجله از این گروه با نام «پیک نوجوان» برای مخاطبان سنی دوره‌ی راهنمایی تحصیلی انتشار یافت.

در سال 1346 ه.ش.، مرکز تهیه خواندنی‌های نوسوادان، به مرکز «انتشارات آموزشی» تغییر نام داد و در سال 1353 ه.ش.، مرکز انتشارات آموزشی، به همکاری خود با موسسه فرانکلین، به دلیل ناتوانی آن موسسه در انتشار به موقع مجله‌های پیک پایان داد.

موسسه فرانکلین در پایان سال 1353 ه.ش.، از تهیه‌ی بیش از یک ششم از تعهدات خود ناتوان بود و تاخیر در انتشار به موقع پیک‌ها، سقوط چشمگیر شمارگان این مجله‌ها را به دنبال داشت.

پس از آن مرکز انتشارات آموزشی از سوی وزارت آموزش و پرورش و انتشارات سروش به نمایندگی از رادیو و تلوزیون ملی ایران، به منظور تهیه‌ی مجله‌های پیک، ماهنامه‌ی آموزش و پرورش، دفترهای تمرین درسی، کتاب‌های آموزشی و انتشارات خاص کودکان، نوجوانان و جوانان، قراردادی منعقد شد.

سال 1357 ه.ش.، آخرین سال عمر پیک‌هایی بود که با همه‌ی محاسن شکلی خود، در عمل تا حد چشم‌گیری تحت نفوذ و تاثیر رژیم دست‌نشانده‌ی پهلوی، سوگیری‌های معنا داری در آن‌ها به چشم می‌خورد.

طی دو سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی، به تدریج سعی شد انتشار مجله‌های پیک با ظاهری موجه‌تر استمرار یابد.

این نشریات ویژگی هایی داشتند که آن‌ها را از دیگر نشریات موجود متمایز می کرد. مهم‌ترین این ویژگی ها عبارت بودند از:

ـ اجتناب از یک‌سو بودن پیام‌ها و سخن‌ها و ایفای نقش به عنوان پل ارتباطی بین مسئولان و مخاطبان؛

ـ ممتاز بودن کیفیت نشریات از لحاظ تصویر، صفحه‌آرایی، نگارش هنرمندانه، ویرایش و …؛

ـ تاکید بر استفاده از نیروهای متعهد، دلسوز و کارامد در مراحل تولید نشریات؛

ـ تاکید بر جنبه‌های کمک آموزشی مجلات و ارتباط آن‌ها با برنامه‌‌های درسی.

نخستین نشریه از گروه نشریات رشد، مجله‌ی «رشد معلم» بود که در مهرماه 1360 ه.ش. پا به عرصه‌ی مطبوعات کشور گذاشت. سپس «رشد دانش‌آموز» و بعد از آن «رشد نوجوان» منتشر شد. طولی نکشید که مجلات رشد، هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ کمیت، از «پیک‌ها» سبقت گرفتند. به‌طوری که علاوه بر هشت عنوان نشریه‌ای که جایگزین نشریات پیک شد، ده نشریه‌ی جدید نیز به جمع این خانواده اضافه گردید. از این ده نشریه جدید، «مجله‌ی رشد تکنولوژی آموزشی» به صورت ماهنامه و بقیه به صورت فصلنامه منتشر می‌شد.

مجلات فصلنامه‌ی رشد عمدتاً جنبه‌ی اختصاصی داشته و برای استفاده‌ی معلمان و دانشجویان تربیت معلم منتشر می‌شود. این نشریات، از جهت حفظ طراوت علمی معلمان و اطلاع‌رسانی درباره‌ی تازه‌های مربوط به محتوای برنامه‌های درسی، از اهمیت خاصی برخوردار است.

در سال‌های بعد، علاوه بر افزایش شمارگان مجلات رشد، عناوین نشریات نیز بنا به نیازهای مخاطبان و شرایط اجتماعی به 30 عنوان تا سال 1388 افزایش یافت.

عده‌ی کثیری از پژوهشگران، نویسندگان و کارشناسان مسایل آموزش و پرورش در دفتر انتشارات کمک آموزشی مشغول همکاری و خدمت هستند و هر یک به نوبه‌ی خود در انتشار و ارائه‌ی هرچه مطلوب تر مجلات رشد می‌کوشند.

در نحوه‌ی توزیع مجلات رشد نیز با تدابیر و رویکردهای جدید، شاهد تحول چشمگیری بوده و امروزه مجلات رشد، بدون تاخیر و طبق زمان‌بندی پیش‌بینی شده، سراسر کشور را پوشش می‌دهند.

بدون شک، نشریات آموزشی رشد، در مقایسه با سایر مطبوعات کشور پرمخاطب‌ترین، پرشمارگان‌ترین، جدی‌ترین و متنوع‌ترین است.

 

منبع : دفتر انتشارات و تکنولوژی آموزشی


  
سرزمین تیزهوش ها :: پیوند ها (وب سایت های مفید) :: سازمان ها و نهاد ها
پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش

پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش،به عنوان بازوی توانمند علمی، عامل تحرک و پویایی این نظام و تعیین کننده خط مشی و حرکت های زیرساز نظام تـعلیم و تـربیت کشـور عزیز اسلامی ما می باشد. پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش، به منظور تجهیز علمی نیروهای صف و ستاد، مسئولیت خطیر پشتیبانی و تهیه بخشی از نیاز علمی، این وزارت عظیم را بـه عهده دارد.

 

 

پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش 

تاریخچه:

در راستای تامین بخشی از نیـازهـای پژوهشـی کشـور در حـوزه تعلیم و تربیت و توسعه و گسترش پژوهش در این حوزه، و نیز در جهت تجمیع مراکز و موسسات پژوهشی وزارت متبوع، پژوهشگاه مطالعات آموزش وپرورش (RIE) وابسته به وزارت آموزش و پرورش براساس مجوز مورخ 9/12/83 شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تاسیس شد.

پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش

اهـداف :

1. تـوسعه و گـسترش پژوهش در زمینه‌های مـرتبط بـا آموزش و پرورش.

2. زمینه‌سازی مناسب برای ارتقای فعالیت‌های پژوهشی مرتبط .

وظایف و اختیارات:

1. بررسی و شنـاسایی نیازهای پژوهشی در زمینه‌های مرتبـط با آموزش و پرورش.

2. اجرای طرح‌های پژوهشی بنیادی، کاربـردی و تـوســعه‌ای بـه منظور تحقق اهداف پژوهشگاه.

3. فراهم آوردن امکانات لازم و متناسب با فعالیت‌هـای پـژوهشـی مرتبط.

4. همکاری پژوهشی با دانشگاه‌ها و موسسات پژوهـشی داخـل و خارج کشور به منظـور ارتقـای کیفیت فعـالیت‌هــای پـژوهشی در زمینه‌های مرتبط با آموزش و پرورش با رعایت قوانین و مقررات مربوط.

5. ارائه خدمات مشاوره‌ای به اشخاص حقیقی و حقـوقی بـر اسـاس نتـایـج فعــالیت‌هـای علمی و پژوهشی انجـام شده در پژوهشگاه.

6. انتشار مجله، کتاب علمی، جزوه آموزشـی، تـولیـد نـرم افزار و برنامه‌های رایانه‌ای متناسب با اهـداف پژوهشگاه طبـق ضوابط و مقررات مربوط.

7. برگزاری همایش‌های علمی و ارائه دستاوردهـای پژوهـشی در قالب کارگاه‌های آموزشـی بـا رعـایت ضوابط و مقررات مربوط.

ارکان:

ارکان پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش از 3 بخش تشکیــل شده است که عبارتند از :

الف- هیات امنا؛

ب – رئیس ؛

ج – شورای پژوهشگاه؛

الف- هیات امناء ، ترکیب هیات امنا شامل وزیر آموزش و پرورش (رئیس هیات امنا)، وزیر علوم، تحقیقـات و فنـاوری یا نماینده وی، رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور یا نماینـده وی رئیس پژوهشگاه (دبیر هیات امنا)، و سه تا پنج تن از شخصیت‌های علمی- فرهنگی کشور است که نقش موثری در توسعه و پیشرفت پژوهشگاه داشته‌اند.

ب-رئیس پژوهشگاه که نماینده قانونی پـژوهشـگاه نـزد مراجع حقیقی و حقوقی است، از میان اعضای هیات علمی، بـه پیشنهاد وزیر آموزش و پـرورش و بـا تـایید وزیــرعـلوم، تحقیقات و فناوری و با حکم وزیر آموزش و پرورش برای مدت چهار سال منصوب می‌شود. پیشنـهاد و انتصـاب مجـدد وی نیـز بـلامانع است.

ج- شورای پژوهشی: ترکیب این شورا شامل رئیس پژوهشگاه (رئیس شورا)، معاون پژوهشی پژوهشگاه (دبیر شورا) ، روسای مراکز پژوهشی و پژوهشکده‌ها و دو تـا پنـج تن از اعضای هیات علمی که (حداقـل دو تـن از ایـن اعضاء بـاید از میـان پژوهشگران و صاحبنظران خارج از پـژوهشگاه و با پیشنهاد رئیس پژوهشی وزارت عـلوم، تحقیقـات و فنـاوری انتخـاب شوند،) می‌باشد.

 

منبع : پژوهشگاه مطالعات وزارت آموزش و پرورش


  
سرزمین تیزهوش ها :: پیوند ها (وب سایت های مفید) :: سازمان ها و نهاد ها
کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دارای گسترده‌ترین شبکه? کتابخانه‌های کودکان و نوجوانان و نیز از برجسته‌ترین تولیدکنندگان و ناشران کتاب‌های این کودکان و نوجوانان در ایران به شمار می‌رود. کانون همچنین تهیه‌کننده? فیلم‌ها و سایر فرآورده‌های فرهنگی برای کودکان و نوجوانان است که پس از انقلاب 1357 ایران، به‌عنوان نهادی دولتی و وابسته به وزارت آموزش و پرورش به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

 

 

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در دی ماه 1344 به عنوان سازمان ناسودبر فرهنگی و هنری، به ریاست عالیه فرح پهلوی و مدیریت لیلی امیرارجمند بنیان نهاده‌شد.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دارای گسترده‌ترین شبکه? کتاب خانه‌های کودکان و نوجوانان و نیز از برجسته‌ترین تولیدکنندگان وناشران کتاب‌های این کودکان و نوجوانان در ایران به شمار می‌رود. کانون همچنین تهیه‌کننده فیلم‌ها و سایر فرآورده‌های فرهنگی برای کودکان و نوجوانان است که پس از انقلاب 1357 ایران، به‌عنوان نهادی دولتی و وابسته به وزارت آموزش و پرورش به فعالیت خود ادامه می‌دهد.

کانون پرورش فکری

کانون امروزه بیش از 850 مرکز فرهنگی ثابت، سیار شهری، سیار روستائی و پستی در سراسر ایران و با ارایه فعالیت های فرهنگی، هنری با مخاطبین کودک و نوجوان خود ارتباطی چهره به چهره و نزدیک برقرار می‌کند. انتشار 140 عنوان کتاب با شمارگانی بیش از 3 میلیون در سال، تولید هزاران دقیقه فیلم‌های کوتاه، بلند، زنده، مستند و پویانمایی، تولید دهها عنوان نوار موسیقی، نمایش عروسکی، سرگرمی های سازنده و اسباب بازی و نرم‌افزارهای آموزشی رایانه‌ای از آن جمله به شمار می‌روند. کانون زبان ایران نیز پس از انقلاب اسلامی به عنوان یکی از زیر مجموعه‌های کانون مشغول به فعالیت است که با داشتن شعبه‌های زیادی در سراسر کشور کار آموزش زبان‌های فارسی، انگلیسی، آلمانی، فرانسوی، اسپانیایی و عربی را بر عهده دارد.

کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان تا سال 1358 زیر نظر هیات امنا، هیات مدیره و مدیرعامل فعالیت می‌کرد، تا این که بر اساس جلسه 31 اردیبهشت 1359 شورای انقلاب جمهوری اسلامی ایران اساس‌نامه کانون با تغییراتی تصویب شد با گشایش روزهای زوج و فرد و به صورت یک شرکت دولتی، ابتدا نظارت آن به وزارت فرهنگ و آموزش عالی و سپس به وزارت آموزش و پرورش سپرده شد.

 

منبع : کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان


  
سرزمین تیزهوش ها :: پیوند ها (وب سایت های مفید)
سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی

به منظور تحقیق و بررسی در مسائل کیفی آموزش و پرورش، ارزشیابی مستمر و تنظیم برنامه‌های تحصیلی، تالیف و تدوین کتب درسی و آماده سازی مدارس و مؤسسات آموزشی تابع وزارت آموزش و پرورش برای کاربرد وسائل و روشهای نو در جهت اعتلای کیفیت آموزش و پرورش، سازمانی به نام «سازمان پژوهش ونوسازی آموزشی» که دراین قانون سازمان نامیده می شود، تشکیل می‌گردد.

 

 

سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی، سازمانی زیرمجموعه وزارت آموزش و پرورش است

به منظور تحقیق و بررسی در مسائل کیفی آموزش و پرورش، ارزشیابی مستمر و تنظیم برنامه‌های تحصیلی، تالیف و تدوین کتب درسی و آماده سازی مدارس و مؤسسات آموزشی تابع وزارت آموزش و پرورش برای کاربرد وسائل و روشهای نو در جهت اعتلای کیفیت آموزش و پرورش، سازمانی به نام «سازمان پژوهش ونوسازی آموزشی» که دراین قانون سازمان نامیده می شود، تشکیل می‌گردد.

سازمان پژوهش و برنامه آموزشی

وظایف سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی:

پژوهش در محتوای برنامه های آموزش و پرورش در دوره های مختلف تحصیلی با توجه به نیازمندیهای کشور ، توانایی و خصوصیات روانی دانش آموزان ، تشخیص و تعیین هدفهای هر دوره تحصیلی ، تهیه وتنظیم برنامه های درسی و تعیین نسبتهای مطلوب برای تحصیلات در سطوح و رشته های مختلف

مطالعه و تنظیم روشهای ساده در زمینه امتحانات و ارزشیابی تحصیلی

تالیف، تدوین، انتشار کتب و نشریات آموزشی وکمک آموزشی برای معلمان و مربیان

تعیین و تهیه موادو وسائل آموزشی وفهرست استاندارد تجهیزات و وسائل آموزشی با همکاری سازمان نوسازی و توسعه وتجهیزمدارس کشور و تهیه و تنظیم طرحهای لازم برای نوآوری در روشها ووسائل آموزشی واجرای طرحهای آزمایشی به منظور ارزشیابی روشها و وسائل آموزشی

انجام دادن تحقیقات بنیادی در زمینه بهبود کیفی و کمی آموزش وپرورش

تربیت کارشناسان مورد نیاز وزارت آموزش وپرورش، اجرای برنامه های کارآموزی برای معلمان ومسئولان مدارس ومجریان مربوط ، برقرار ساختن ارتباط دائم با معلمان ومتخصصان امر آموزش وپرورش ونظر خواهی از آنان وفراهم ساختن موجبات مشارکت آنان در برنامه ریزی وبرنامه نویسی وارزشیابی آموزشی

همکاری باسازمان رادیو وتلویزیون ملی ایران ودیگر واحدها و شوراهایی که به نحوی با وظایف سازمان ارتباط دارند

سایر مسائلی که شورای سازمان درجهت هدفهای سازمان تعیین خواهد نمود

یکی از معاونان وزارت آموزش و پرورش به انتخاب وزیر سمت ریاست سازمان را عهده دار خواهد بود.

کلمات کلیدی : سازمان نوسازی و توسعه تجهیز مدارس | سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی | معاونان وزارت آموزش و پرورش

 

منبع : سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی


  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش
جذب 500 مربی پیش دبستانی حق التدریس در مدارس شهر تهران

مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران با بیان اینکه بین 400 تا 500 مربی پیش دبستانی را به عنوان حق التدریس جذب مدارس تهران خواهیم کرد، گفت: استخدام این مربیان بستگی به قانون مجلس دارد.

 

 

اسفندریار چهاربند مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس و در پاسخ به این پرسش که «چه تعدادی از مربیان پیش دبستانی را در قالب حق التدریس به کار گرفته‌اید؟»، اظهار داشت: بخشنامه‌ای به مناطق ارسال کردیم و در حال جمع‌آوری تقاضاهای مناطق هستیم.

وی افزود: برآورد ما این است که بین 400 تا 500 نفر از مربیان پیش دبستانی در تهران واجد شرایط مصوبه مجلس شورای اسلامی می‌شوند که تمامی آنها خانم هستند.

چهاربند با بیان اینکه حدود 4 هزار مدرسه با 33 هزار کلاس درس در تهران داریم، تصریح کرد: برای سال جاری کمبود نیرو در ابتدایی نداشتیم ولی این مربیان برای ابتدایی جذب می‌شوند.

وی افزود: برنامه ما برای سال آینده است یعنی این تعداد مربی پیش دبستانی را امسال جذب کرده و مراحل آموزش ضمن خدمت آنها انجام می‌شود تا از تیر ماه سال آینده به مدارس اعزام شوند.

چهاربند در خصوص اینکه آیا این مربیان پیش دبستانی در آینده استخدام می‌شوند یا خیر، گفت: این موضوع بستگی به قانون مجلس دارد و فعلاً به عنوان نیروی حق التدریس در مدارس فعالیت خواهند داشت.

 

کلمات کلیدی: استخدام مربی پیش دبستانی

 

منبع : خبرگزاری فارس


  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش
گزینه های روی میز برای حذف کنکور

جامعه پیش دانشگاهی فقط دو سال دیگر در نظام آموزشی ما خواهد ماند. از مهر 97 اولین گروه دانش آموزان نظام تحصیلی 3-3-6 (شش سال ابتدایی و دو دوره سه ساله متوسطه) وارد پایه دوازدهم می شوند و پیش دانشگاهی حذف می شود. به این ترتیب کنکور سال 97 نخستین کنکوری خواهد بود که داوطلبان نظام 3-3-6 تجربه می کنند.

 

 

به گزارش جام جم آنلاین ، اما این که پس از حذف مقطع پیش‌دانشگاهی، سرنوشت کنکور چه خواهد شد، نکته‌ای است که گوش داوطلبان ادامه تحصیل در دانشگاه را به ویژه آنهایی که بهترین رشته‌های دانشگاهی را نشانه رفته‌اند، تیز می‌کند.

کنکور شاید هیچ وقت در کشورمان حذف نشود؛ این یک پیش‌بینی بدبینانه نیست بلکه مستند است به سوابقی تاریخی.

قانون حذف کنکور سال 86 به تصویب رسید، اما قرار شد از اولین سال برنامه پنجم توسعه اجرایی شود؛ البته از سال 90 اجرا نشد و از این سال به بعد همواره بساط کنکور برپا بود، با این تفاوت که سوابق تحصیلی دانش‌آموزان نیز در میزان موفقیت آنها در کنکور دخیل شد.

در تمام این سال‌ها اما اصلی که ثابت ماند کنکور بود البته پیش‌بینی می‌شود کنکور تا سال‌های متمادی دوام بیاورد حتی پس از حذف پیش‌دانشگاهی از نظام آموزشی کشور.

3 روش برای پذیرش دانشجو

قانون حذف کنکور گرچه نتوانست کمر کنکور را بشکند، اما سه روش برای پذیرش دانشجو پیشنهاد داده که هم اکنون نیز کم‌‌و‌بیش اجرا می‌شود و پیش‌بینی‌ها این است که پس از حذف پیش‌دانشگاهی از نظام آموزشی، موج این حذف، شرایط پذیرش دانشجو را نیز دستخوش تغییرات اساسی کند.

در واقع آسان شدن ورود به دانشگاه و ارائه راه‌های بی‌دردسر برای دانشجو شدن، اتفاقی است و پیش‌بینی می‌شود گفت‌وگوی ما با علی زرافشان،معاون متوسطه وزیر آموزش و پرورش نیز آن را تائید کرد.

او در تشریح سه روش پیشنهادی برای جذب دانشجو گفت که در روش اول سابقه تحصیلی داوطلبان یعنی معدل امتحانات نهایی سال سوم دبیرستان (متوسطه دوم) به طور 100 درصد در پذیرش آنها تاثیر دارد و هرکه معدل بهتری دارد راحت‌تر به دانشگاه راه می‌یابد.

اما روش دوم، تلفیقی است از سوابق تحصیلی و نمره آزمون عمومی در کنکور و روش سوم تلفیق سابقه تحصیلی و نمره آزمون عمومی در کنار نمره‌ای که داوطلب از آزمون اختصاصی در کنکور کسب می‌کند بنابراین در این دو روش برخلاف روش اول، کنکور برقرار خواهد بود و پذیرفته شدن در دانشگاه دلخواه منوط است به حضور در رقابت نفسگیر کنکور. در حالی که در قانون مورد نظر هدف، حذف کنکور است اما در اجرا به بقای آن تاکید می‌شود، که تناقضی آشکار است.

مبنای اجرای روش‌های سه‌گانه

با این حال معاون متوسطه وزیر آموزش و پرورش می‌گوید، اگر ظرفیت پذیرش دانشگاه‌ها یا تعداد داوطلبان کنکور کم و زیاد شود، احتمال جذب دانشجو از طریق یکی از این روش‌ها بر شیوه‌های دیگر غلبه می‌کند.

زرافشان می‌گوید: هرگاه تعداد داوطلبان کمتر از نیاز دانشگاه‌ها باشد، سابقه تحصیلی به‌طور 100 درصدی در پذیرش دانشجو اعمال می‌شود؛ مانند وضعیت کنونی که به گفته او بیش از85 درصد رشته‌های دانشگاه آزاد، ‌علمی ـ کاربردی و دانشگاه‌های غیردولتی و بخشی از رشته‌های دانشگاه‌های روزانه دولتی و نیز آموزشکده‌های فنی در19 رشته فنی و حرفه‌ای، بدون کنکور و برحسب سابقه تحصیلی داوطلبان دانشجو جذب می‌کنند.

این معادله اما زمانی که تعداد داوطلبان با ظرفیت دانشگاه‌ها تقریبا برابر شود، به‌هم می‌ریزد و روش دوم پذیرش دانشجو اعمال می‌شود (تلفیق سابقه تحصیلی و نمره آزمون عمومی) که البته به گفته علی زرافشان، سازمان سنجش فعلا به جز در کنکور زبان به این روش رو نیاورده است.

و اما روش سوم که تلفیقی از سابقه تحصیلی داوطلبان و نمره آزمون عمومی و تخصصی آنها در کنکور است، بیش از دو روش دیگر اعمال شده و پیش‌بینی می‌شود همچنان در صدر بماند که به گفته معاون وزیر آموزش و پرورش، به رشته‌های پرطرفدارکه رقابت زیادی بر سر آنها وجود دارد، مربوط می‌شود.

کنکور چقدر عمر می‌کند؟

کنکور چقدرعمر می‌کند؟ پاسخ این پرسش را هیچ کس به طور قطع نمی‌داند. البته اگر حذف کنکور در رشته‌های کم‌طرفدار و بی‌بازار کار را فاکتور بگیریم، منظورمان حذف کنکور در رشته‌های پرطرفدار و رقابتی است که هنوز هم با این که ورود به برخی دانشگاه‌ها و رشته‌ها مثل سرکشیدن یک لیوان آب است، افراد زیادی حاضرند برای رسیدن به یک صندلی از دانشگاه‌های پرآوازه و تحصیل در یکی از رشته‌های آینده‌دار پول خرج کنند.

این نظریه وقتی بیشتر قوت می‌گیرد که حسین توکلی، مشاورعالی رئیس سازمان سنجش کشور در گفت‌وگو با ما توضیح می‌دهد که فعلا تاثیر سوابق تحصیلی در کنکور همان 25 درصد سال‌های گذشته است و اگر قرار باشد این سهم بالا برود باید کمیته سنجش و پذیرش در کارگروه اجرای قانون حذف کنکور درباره راه‌های افزایش آن تصمیم‌گیری کند که البته فعلا چنین اتفاقی رخ نداده است.

این جملات در باطن یک مفهوم بیشتر ندارد و آن پابرجا بودن کنکور و برتری کامل نمرات آزمون‌های عمومی و تخصصی در کنکور سراسری بر سوابق تحصیلی است.

حذف کامل کنکور البته به یک دلیل مهم شدنی نیست وآن نبود ابزاری قوی‌تر و مطمئن‌تر از کنکور برای سنجش سطح علمی داوطلبان متقاضی تحصیل در رشته‌های پرطرفدار دانشگاهی است به‌طوری که حتی سوابق تحصیلی یعنی نمراتی که دانش‌آموزان در سال سوم متوسطه (دبیرستان) کسب کرده‌اند نیز به پایش نمی‌رسد به این دلیل که هنوز نسبت به استاندارد بودن امتحانات نهایی مدارس تردیدهای جدی وجود دارد.

 

کلمات کلیدی: سوم دبیرستان  | ظرفیت پذیرش دانشگاه ها | داوطلبان کنکور | دانشگاه های غیردولتی | حسین توکلی

 

منبع : جام جم آنلاین


  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش
انجام رقابت  ورزش های رزمی دانش آموزی در دهه فجر

رئیس فدراسیون ورزش دانش آموزی کشور در گفت و گو با فارس خبر داد.

 

 

رئیس فدراسیون ورزش دانش‌آموزی کشور با بیان اینکه اجرای مسابقات مدرسه قهرمان در سال تحصیلی جاری جزو برنامه‌هاست، گفت: می‌خواهیم مسابقات رشته‌های تکواندو، ووشو و کاراته را در رده نوجوانان و جوانان در دهه فجر برگزار کنیم.

فرشید ارمیان رئیس فدراسیون ورزش دانش‌آموزی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس اظهارداشت: بحث اجرای مسابقات به صورت مدرسه قهرمان در سال تحصیلی جاری جزو برنامه‌هاست و با رشته‌های ملی از جمله رشته‌های رزمی تکواندو، ووشو و کاراته برنامه‌ای داریم و می‌خواهیم مسابقات این رشته‌ها را در رده نوجوانان و جوانان به صورت دانش‌آموزی در دهه فجر برگزار کنیم.

وی یادآور شد: المپیاد دانش‌آموزی دوره متوسطه دوم پسران 2016 شامل رشته‌های والیبال، هندبال، فوتسال و فوتبال است که هر استانی در مسابقات کشوری قهرمان شود، در مسابقات جهانی ISF شرکت می‌کند.

ارمیان در خصوص ورزش پهلوانی و زورخانه‌ای گفت: جشنواره کشتی پهلوانی نیز دو سال است برگزار می‌شود و امسال نیز تلاش می‌کنیم در رده نوجوانان و جوانان آن را برگزار کنیم.

 

منبع : خبرگزاری فارس


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ