به خواندنش بسنده نکن، با آن مبارزه کن! پرسش های خودت را بپرس، خودت مثال بزن، اثبات های خودت را پیدا کن. آیا همه ی فرض ها لازم است؟ آیا عکس آن درست است؟ در حالت خاص و کلاسیک چه اتفاقی می افتد؟ این فرض در کجای اثبات به کار می آید؟ (پال هالموس - می خواهم یک ریاضی دان شوم)
وقتی شما میخواهید ریاضی یاد بگیرید، چه با کتاب یا چه در کلاس، شما عموما فقط یک محصول پایانیافته را آموزش میبینید- یک ارائهی خیلی شسته و رفته، تمیز و زیبا از یک موضوع ریاضی. با این حال فرایند کشف یک مطلب تازه ی ریاضی خیلی پیچیدهتر است، پر است از پیگیری راههای گوناگون خام، بیفایده و کسلآور.
هرگاه بیخیالی از این راههای منتهی به شکست وسوسهتان کرد، در واقع آنها به فهم عمیقتر یک موضوع کمک میکند، و (با فرایند حذف) در نهایت راه درست را نشان خواهد داد.
پس کسی نباید نگران پرسیدن سوالهای «احمقانه» باشد، و دانش عرفی را درباره یک موضوع به چالش بکشد؛ پاسخ به این سوالها گهگاه به نتیجههای شگفتی منجر میشوند، ولی اغلب به شما میگوید که چرا درک عرفی چنین است، که ارزش دانستن را دارد.
بهعنوان مثال، در استفاده از یک لم معمول و متعارف در یک موضوع، شما ممکن است بپرسید اگر از این لم استفاده نکنیم چه پیش خواهد آمد؛ یا سعی کنید نتیجهی قویتری بهدست آورید؛ یا اگر یک نتیجه ساده با استفاده از روش x بهدست آید، شما میتوانید بپرسید اگر از روش y استفاده کنیم چه خواهد شد؛ اثبات جدید ممکن است به زیبایی و دقت قبلی نباشد یا ممکن است درست نباشد، با این حال در این حالت نیز تفاوت قدرت اثبات دو روش x و y برای شما روشنتر خواهد شد، و این خود هنگامی که میخواهید لمهای کمترمتعارف را اثبات کنید مفید است.
همچنین میتوان در هنگام گوش دادن به یک سمینار سوالهای بچهگانه ولی سودمند پرسید که به روشنتر شدن بحثهای پایه در سخنرانی کمک میکند. (مثلا آیا گزارهی x گزارهی y را نتیجه میدهد؟ یا ممکن است واژگانی که سخنران استفاده میکند شبیه واژگانی است که شما با آن آشنایید...). اگر شما سوال خود را نپرسید ممکن است از باقیماندهی سمینار چیزی متوجه نشوید. معمولا سخنرانان از سوال شما خوشحال میشوند (این مساله نشان میدهد که حداقل یک نفر حواسش به سخنرانی هست!) و موضوع را بهتر توضیح خواهند داد، که بهنفع شما و سایر شنوندگان است. با این حال بهتر است سوالهایی که به بهتر شدن روند ارائهی سخنرانی کمکی نمیکنند پس از اتمام سخنرانی پرسیده شوند.
منبع : http://www.roshd.ir
خیلی از تصمیم ها و واکنش هایمان در زندگی، وابسته به آمادگی ذهنی و توانایی مغزمان است. از درگیری ها و مشکلات روزمره که ذهن و مغزمان را مشغول می کند که بگذریم، بعضی بیماری ها و خطرها مثل فراموشی و آلزایمر نیز سلامتی مغزمان را به طور جدی تهدید می کند.
در اینجا روشهایی را به شما یاد میدهیم که کمک میکند مغزتان را سالم و تند و تیز نگهدارید؛ از اجتماعیبودن گرفته تا یادگیری چیزهای جدید. بیشتر این روشها فقط برای ذهنتان خوب نیستند، بلکه برای بدن و احساساتتان نیز مفیدند؛ بهترین دلیل برای اینکه از همین الآن آنها را تبدیل به عادت کنید.
ورزش کنید
همه میدانند ورزش و نرمش روزانه چهقدر برای سلامتی عمومی بدن مفید است، اما شاید کمتر کسی از فایدهی مشخص آن برای مغز اطلاع داشته باشد. داشتن روابط اجتماعی و ارتباط صمیمی با اعضای خانواده و دوستان نیز همینطور است؛ علاوه بر اثرهایی مثل شادی و کاهش خطر افسردگی، میتواند کارکرد مغز را هم بهتر کند.
ذهنتان را تحریک کنید
معمولاً به فراموشکارها و کسانی که خطر ابتلا به بیماری آلزایمر تهدیدشان میکند، پیشنهاد میشود بیشتر جدول حل کنند. اما خبر خوب برای آنها که از حل جدول لذت نمیبرند: شما میتوانید با دنبالکردن علاقهمندیهایتان و شرکت در فعالیتهای مربوط به آن، ذهنتان را بیدار و فعال نگهدارید. فعالیتهایی مثل یادگیری که مغز را درگیر میکند، میتواند ذهن را تحریک و فعال کند؛ یادگیری هر چیزی میتواند مفید باشد، از آشپزی و پختوپز گرفته تا نواختن ساز یا کشیدن نقاشی و...
مثبتاندیش باقی بمانید
ارزشش را دارد که نیمهی پر لیوان را ببینید. جالب است بدانید که آدمهای دارای نگاه و شخصیت مثبتاندیش، دیرتر دچار زوال عقل میشوند. بهگفتهی دکتر «برندن کِلی» (نورولوژیست) بعضی تحقیقات نشان دادهاند که مثبتاندیشی خطر مرگ را کاهش میدهد. قابلتوجه منفیبافها: برعکسش هم صادق است!
خوب بخوابید
شاید شما هم این حس را تجربه کرده باشید: شب ناآرامی را از سر گذراندهاید و خوابتان آنطور که باید راحت نبوده. در این شرایط احتمالاً روز بعد دچار یکجور هنگی و کندی ذهن شدهاید و فنجانهای قهوه هم نتوانستهاند ذهنتان را به حالت حاضر و تیز همیشگی برگردانند. خواب خوب شبانه ضروری و حیاتی است و زمان مناسب برای بیشتر آدمها یکسان است: هشت ساعت کامل و آرام!
اُمِگا3 را فراموش نکنید
حتماً از فوایدخوردن ماهی زیاد شنیدهاید، اما جالب است بدانید که ماهی و دیگر غذاهای دارای اُمگا3 به حفظ سلامتی مغز نیز کمک میکنند. برعکس، غذاهای چرب و چیل و مملو از شکر میتوانند به غشای سلولی مغز آسیب بزنند.
منبع : همشهری آنلاین
وب سایت تایم لیستی از بهترین اپلیکیشن ها و وب سایت های آموزشی آنلاین را معرفی کرده که موضوعات علمی، هنری و فناوری مختلفی را پوشش می دهند و به علاقمندان در یادگیری از راه دور موضوعات مختلف کمک می کنند.
براساس گزارش تایم، شاید حضور در کلاسهای آموزشی شلوغ و پرسروصدا و طولانیمدت برای بسیاری از افراد بینتیجه و پرهزینه باشد. از این رو وبسایتها و اپلیکیشنهای آموزشی میتوانند جایگزین مناسبی برای افرادی باشد که ترجیح میدهند در محیط آرام خانه موضوع، و یا مهارتی را فرا بگیرند.
این وبسایتها و اپلیکیشنها که بیشتر آنها رایگان هستند موضوعات گستردهای را، البته به زبان انگلیسی، پوشش میدهند، از پختن حموس (نوعی خوراک عربی) گرفته تا ساخت اپلیکیشن. با وجود این وبسایتها دیگر کسی نمیتواند بهانهای برای یادنگرفتن یک مهارت یا افزایش اطلاعات در موضوعی خاص را بیاورد. وبسایتهای آموزشی برگزیده تایم از این قرارند:
edX - حضور در دورههای آنلاین برترین دانشگاههای جهان
Coursera - برترین دورههای دانشگاهی آنلاین رایگان
Coursmos - دورههای دانشگاهی کوتاهمدت
Highbrow - دریافت مطالب آموزشی روزانه در ایمیل
Skillshare - کلاسها و پروژههای آنلاین برای پرورش دادن خلاقیت
Curious - دورههای آموزش آنلاین ویدیویی
lynda.com - آموزش فناوری، و مهارتهای خلاقانه و تجاری
CreativeLive - برگزاری کلاسهای خلاقانه توسط برترین متخصصان جهان
Udemy - فراگیری آنلاین مهارتهای کاربردی
Codecademy - آموزش کدنویسی تعاملی و رایگان
Stuk.io - آموزش کدنویسی برای مبتدیها
Udacity - دریافت مدرک معتبر در کد نویسی مورد تایید مدیران بزرگ صنعتی
Platzi - برگزاری کلاسهای آنلاین زنده درباره طراحی، بازاریابی و کدنویسی
Learnable - بهترین راه برای یادگیری ساخت وبسایت
Code School - یادگیری عملی کدنویسی
Thinkful - پیشبرد مهارتها با کمک مشاورهای آنلاین
Code.org - آموزش کدنویسی با کمک جزوههای ساده
BaseRails - مهارت در Ruby on Rails و دیگر فناوریهای تحت وب
Treehouse - آموزش HTML، CCS و اپلیکیشنهای آیفون و دیگر اپلیکیشنها.
One Month - یادگیری کدنویسی و ساخت اپلیکیشن در یک ماه
Dash - آموزش آنلاین ساخت وبسایت
DataCamp - دورههای آنلاین آموزش R و دیگر دورههای علوم دادهها
DataQuest - آموزش علوم دادهها در مرورگرها
DataMonkey - پرورش مهارتهای تحلیلی به شیوهای ساده و سرگرمکننده
Duolingo - آموزش رایگان زبانی جدید
Lingvist - آموزش زبانی جدید در 200 ساعت
Busuu - انجمن رایگان آموزش زبان
Memrise - استفاده از فلشکارتها برای یادگیری زبان
TED-Ed - آرشیوی از ویدیوهای آموزشی دستچین شده
Khan Academy - دسترسی به کتابخانهای بزرگ از محتوای تعاملی
Guides.co - جستجو در میان بزرگترین مجموعه از راهنماهای آنلاین
Squareknot - نمایش دستورالعملهای مرحله به مرحله
Learnist - یادگیری از طریق محتوای دستچین شده وبسایتها، کتابها و ویدیوها
Prismatic - آموزش موضوعات جالب بر اساس توصیههای عمومی
Chesscademy - یادگیری رایگان شطرنج
Pianu - راهی متفاوت برای یادگیری تعاملی و آنلاین پیانو
Yousician - استاد خصوصی آنلاین گیتار
منبع : همشهری آنلاین
برخی از مردم امتیازات به دست آمده از آزمون ها و نتایج و معدل ها را معیاری برای هوش در نظر می گیرند. برخی دیگر هوش را توانایی حل مشکلات می دانند. اما به راستی هوش چیست؟ ثابت شده است که این استانداردها و آزمون ها معیار خوبی برای سنجیدن هوش نیست.
با اینکه نمیشود بر سر استانداردی برای هوش به توافق رسید، اما همه توافق داریم مغز انسان کلید آن است. مغز انسان ظرفیت زیادی برای سازگاری و رشد دارد. شبکه های عصبی در طول تجربیات آموزشی گسترده و قوی می شوند و تمرینات ذهنی ، مغز انسان را قویتر و حیاتیتر میکند. تقویت قدرت مغز بیشتر از استانداردها و آزمونها روی هوش تاثیر میگذارد.
در این شماره 5 روشی را که با آن میتوان ظرفیت مغز را برای دریافت اطلاعات جدید افزایش داد را بررسی میکنیم. به عبارت دیگر در این شماره به شما میگوییم که چگونه میتوانید باهوشتر شوید.
راه پنجم : مراقبه
بیشتر از هزاران سال است که فواید مراقبه بر همگان روشن شده است . انجام مراقبه برای هر فردی متفاوت است اما عموما مراقبه نیاز به سکوت برای تمرکز روی تنفس دارد که بتواند به آرامش ذهنی منجر شود. آرامش ذهنی گامی است که شما را به حس آگاهی یا هوشیاری هدایت میکند، هیچکس نمیتواند فواید آسایش را انکار کند. اسکنهای FMRI آشکار کردهاست که مراقبه بهصورت منظم روی ساختار حقیقی مغز نیز تاثیرگذار است. محققان باور دارند که حافظه، کارایی، محدوده توجه تمرکز همگی از فواید مراقبه هستند. یکی از تحقیقات نشان میدهد مراقبه هر روزه میتواند میتواند باعث افزایش اندازه قسمتی از قشر مخ بشود. تعجب آور نیست که برخی از شرکتها کلاسهای مراقبه را به کارمندانشان پیشنهاد میکنند.
راه چهارم : ورزش مغز
مغز مانند بیشتر قسمتهای بدن، به ورزشهای منظم برای قوی شدن و زنده ماندن نیاز دارد. بیشتر ورزشهای رایج برای قدرتمند کردن مغز شامل فعالیتهای مفرح مثل حل کردن جدول، سودوکو است. راههایی آکادمیکتری هم مانند حل کردن مسائل ریاضی و روابط هندسی نیز وجود دارد. حتی خواندن این خواند این مطلب هم برای مغز شما ورزشی سبک است. البته اگر این ایدهها از نظر شما یکمی زیادی پژوهشگرانه است چیزهای سادهای مانند برهم زدن عادتهایتان را تمرین کنید. برای مثال اگر راست دست هستید سعی کنید با دست چپ مسواک بزنید.2
راه سوم : مصرف باکتری
در ماه ژوئن سال 2010 ، محققان گزارشی را ارائه کردند که طی آن کشف کردند که نوع خاصی از باکتریها که عمدتا در کثیفی وجود دارد باعث باهوشتر شدن موشها میشود. موش هایی که به آنها مایکوباکتریانوم داده شده بود در آزمایش ماز بهتر عمل میکردند و نشانههای کمتری از اظطراب را از خود نشان میدادند و همچنین سطح سروتونین پیش مغز آنها بالاتربود. پیشمغز قسمتی است که مسئول تفکر در سطح بالاتر است.
به نظر میرشد این نوع باکتری به رشد نرونها کمک میکند و اما این موضوع به این معنی نیست که باید در محیط کثیف قرار بگیریم، انسانها میتوانند با کار در محیط بیرون خانه مثل حیاط ، باغبانی کردن و یا حتی با پیاده روی در جنگلها میتوانیم این باکتری را به بدنمان وارد کنیم.
راه دوم : خوابیدن
ورزش در زمان بیداری برای مغز ضروری و مفید است و به مغز کمک میکند تا کارایی خود را بهبود بخشد و در نتیجه باعث باهوشتر شدن میشود. اما خواب چه تاثیری بر کارایی مغز انسان دارد؟ برای زمان طولانی دانشمندان در این مورد به اشتباه باور داشتند که در طول مدت خواب مغز خاموش است و هیچ فعالیتی ندارد اما امروزه میدانیم که مغز در طول مدت خواب نیز همچنان به فعالیتهای خود ادامه میدهد و اطلاعات مربوط به مربوط به روز قبل را دستهبندی میکند وباعث روندی میشود که اطلاعات را از حافظه کوتاه مدت به حافظه بلند مدت منتقل میکند. مشکلات مربومط به خواب به عنوان تشدید کننده معضلات مغذی شناخته میشوند پس منطقی است که یک خواب شبانه خوب و کامل به افزایش کارایی مغز و تمرکز کمک میکند. البته میزان خواب شبانه برای افراد مختلف متفاوت است اما عموما برای بزرگسالان 6 الی 8 ساعت خواب توصیه میشود.
راه یکم : سلامتی بدن
اعضای بدن انسان بهم مرتبطند، و حفظ سلامت یکی از اعضا طبیعتا به سامتی دیگر اعضا نیز کمک میکند. ورزشهای فیزیکی برای سلامتی انسان مفید است، هم برای بدن و هم برای مغز. ورزشهای فیزیکی جریان خون را در افزایش میدهد و باعث میشود اکسیژن و قند بیشتری به مغز انسان برسد. همکاری برای انجام حرکات ورزشی تمرینی برای ذهن شماست، مخصوصا اگر حرکات جدیدی را تمرین کنید. ورزش مبارزهای با زندگی ماشینی است. تغذیه نیز در سلامت مغز مهم است، روغن ماهی، تخم مرغها، پروتئین و سبزیجات تیره رنگ. چای سبز و چای گیاهی و مغزها نیز مواد غذایی مناسبی برای مغز است.
عادتهای درست غذایی، خوابیدن به اندازهی کافی و ورزش کردن باعث بهبود حافظه و کارایی مغز میشوند.
منبع : رشد
فقط یک لحظه تصور کنید اگر می گذاشتند کودکان، «کودکی » ای را که شایسته اش هستند، داشته باشند ...
گوندوز آقایف نقاشی است که تا به حال طراحی هایی با مفاهیم و معانی عالی، نیش دار و هدف دار انجام داده است.
در تازه ترین مجموعه آثارش، او مجموعه نقاشی هایی به نام «تصور کن» یا Imagine انجام داده است.
با این نقاشی ها او با قلم مویش به سختی به کسانی که بازی های کثیف سیاسی، زندگی کودکان را تباه میکنند، تاخته است.
اما فقط یک لحظه تصور کنید که این چرخه گناه جاری و شایع، قطع میشد و قربانیها سرنوشتی به غیر از آنچه تاکنون داشتند، پیدا میکردند …
آقایف، عکس های تاریخی مشهور را در کنار سرنوشت دریغشده همین کودکان قرار داده است:
عکس برنده جایزه پولیتزر کوین کارتر در سال 1993
بچه های ویتنام
مرگ آیلان
کودک ژاپنی که جسد برادر کودکش را به پشت گرفته بود (سال 1945)
کودک روزنامهنگار کشته شده آذربایجانی: المار حسینف
ازدواج تحمیلی کودکان در یمن
دکتر یوناس کورژاک و کودکانی که از آنها حمایت میکرد
بمباران لندن در سال 1945: کودکانی که بیرون اتاقخوابهای دوستانشان به نظاره نشستهاند
منبع : 1 پزشک
هدف از این نوشتار اشاره ای به موانع موجود بر سر راه انسان های باهوش بود و با درجه بالایی از قطعیت کامل نیست. ما وظیفه داریم اجتماع را از وجود چنین انسان هایی مطلع سازیم و حتی الامکان نحوه ی برخورد با آنها را آموزش دهیم. در این باره باز خواهیم نوشت.
بر خلاف تصور عموم که اعتقاد دارند دانشآموزان تیزهوش از مدرسه خوششان نمیآید و نسبت به آن حالتی خصمانه دارند، ثابت شدهاست که اغلب این کودکان مدرسه را دوست دارند و عاشق یادگیری هستند.
آنچه گفته شد در مورد همهی افراد تیزهوش صادق نیست. بسیار اتفاقافتاده است که یک کودک تیزهوش در مدرسه ناشناخته میماند یا به سبب دارا بودن خصوصیاتی نظیر کنجکاوی، یا اطلاعات و شوخطبعی غیرعادی مورد بیمهری معلمان قرار میگیرند و یا به خاطر اینکه فعالیتهای رایج در مدرسه در او انگیزهای را به وجود نمیآورند، بیعلاقه و کسل میشود.
این یک حقیقت تاسفبار است که به سبب اینکه کارکنان مدرسه از نیاز کودکان تیزهـوش غافـل میماننـد و یا اینکـه نمی-خواهنـد برنامـههـای مدرسـه را بـا نیازهای کودک هماهنگ سازند، در نتیجه تعداد زیادی از استعدادهایشان هدر میرود.
به طور کلی کودکان تیزهوش قدرت آموزشپذیری بسیار بیشتری از افراد عادی دارند. این آموزش پذیری در زمینه تحصیلات مدرسهای، فراگیری هنرها، استعدادهای فنی و قدرت استدلال انتزاعی دیده میشود.
لازم به یادآوری است که :
برتری تحصیلی به تنهایی نمیتواند نشانهی تیزهوشی باشد. چه بسا افرادی که در دروس مختلف نمرههای بالا بهدستمیآورند لیکن این نمرهها به دلیل استفاده زیاد از حافظه و یادگیریهای سطحی آنان است.
حالا یک سوال:
آیا کودکی که باهوشتر است درمدرسه نمرههای بهتری کسب میکند و شاگرد ممتاز کلاس خود میشود؟
یا اینکه هوش الزاماً با موفقیت در تحصیل ارتباطی ندارد و نمیتوان دانشآموزان ممتاز، متوسط یا ضعیف را از روی هوش آنها مشخص کرد؟
در این زمینه تا کنون پژوهشهای بسیار انجام شده است. بیشتر آنان نشان میدهند که میان هوش و موفقیت در تحصیل همبستگی بالایی وجود دارد. البته عواملی که سبب میشوند میان هوش و موفقیت در تحصیل همبستگی کامل وجود نداشته باشد زیاد است. از جمله می توان به عوامل زیر اشاره کرد:
1- ضابطه نمره دادن در میان معلمان ثابت و یکسان نیست.
2- ظاهر دانشآموز، نحوه سخن گفتن و رفتار او با معلم و مسئولان مدرسه و خط انشای او در ورقه امتحان و در نمره او اثر میگذارد.
3- دانشآموزان از نظر انگیزش و پشتکار در یادگیری و همچنین از نظر شخصیت و نحوه برخورد با درس و مدرسه با هم اختلاف دارند. مثلاً بعضی از آنها با وجود هوش خوب، از اعتماد به نفس لازم برخوردار نیستند.
4- وضع نامناسب جسمی مانند ضعف بینایی، بعضی از دانشآموزان را از موفقیت در تحصیل باز میدارد و مانع یادگیری مطلوب میشود.
5- محیط نابسامان خانوادگی مانند اختلاف میان زن و شوهر و یا اختلاف میان پدر و مادر و فرزندان، درس خواندن را برای بعضی از دانشآموزان مشکل و گاهی غیرممکن میکند.
6- اعتبار و پایایی بعضی از آزمونهای هوش در حد متوسط یا ضعیف است و به همین سبب نتایجی که از هوش آزمایی به دست می دهند قابل اعتماد نیست.
7- به این ترتیب دانشآموزانی که بهرهی هوشی آنها یکسان است ممکن است بر اثر یکی یا چند تا از این عوامل در دروس مدرسه نمرههای کاملاً متفاوتی بهدست آورند.
هدف از این نوشتار اشارهای به موانع موجود بر سر راه انسانهای باهوش بود و با درجه بالایی از قطعیت کامل نیست. ما وظیفه داریم اجتماع را از وجود چنین انسانهایی مطلع سازیم و حتیالامکان نحوهی برخورد با آنها را آموزش دهیم. در این باره باز خواهیم نوشت.
منبع : رشد
بسیاری از افراد تصور می کنند کلید موفقیت داشتن یک چشم انداز مثبت است که باید سرسختانه به آن چسبید. اعتقاد به تفکر مثبت و قدرت آن در شکل های مختلف بین افراد کاربرد دارد.
تفکر مثبت از تکرار کلمات تاکیدی مثبت گرفته تا از بین بردن صداهای منفی ذهن برای به دست آوردن سلامت افراد را شامل می شود اما حقیقت اینجاست که تفکر مثبت گاهی اوقات ما را به عقب می راند و همانند یک مانع در مقابل مان جلوه می کند.
این موضوع را با ذکر یک مثال مستند برای تان نشان خواهیم داد. 2 گروه از زنان برای کاهش وزن خود در یک مطالعه تحقیقاتی شرکت کردند. از گروه اول خواسته شد در مورد نتیجه رژیم غذایی خود به تصویرسازی مثبت بپردازند؛ اینکه نتیجه بسیار رضایتبخش بوده و آنها به وزن ایده آل خود رسیده اند اما از گروه دوم خواسته شد در تصویرسازی ذهنی خود را در حالت تقلب و زیر پا گذاشتن رژیم مشاهده کنند. بعد از یک سال نتایج بسیار جالب بود. برخلاف آنچه که در مورد تاثیر تصویرسازی و تفکر مثبت گفته می شود، گروه اول نسبت به گروه دوم وزن کمتری از دست داده بودند.
تصویرسازی مثبت می تواند تنبل تان کند
تصویرسازی در مورد آینده آن هم به صورت کاملا مثبت باعث آرامش شما می شود و فشار خون را پایین می آورد اما با توجه به تمام این نتایج خوب، تصویرسازی ممکن است باعث شود انرژی کمتری روی اهداف تان بگذارید.
در واقع رویابافی و افکار مثبت انرژی مورد نیاز را برای به اجرا در آوردن قصد و نیت تان تخلیه می کند. گاهی تفکر مثبت مغزتان را فریب می دهد که به هدف تان دست پیدا کرده اید و در نتیجه نسبت به پیگیری آن شل و بی انگیزه خواهید بود.
منتقدان تفکر مثبت به افراد توصیه می کنند از گفتگوهای مثبت ذهنی و کلامی دست بردارند و در مقابل به صورت واقعی با چالش ها و موانع زندگی شان روبرو شوند اما داشتن این طرز تفکر هم کمی زیاده روی است چون نمی تواند نسبت به داشتن تفکر مثبت بهتر باشد.
اما استفاده از یک رویکرد ترکیبی بهترین حالت ممکن است که به آن «تقابل ذهنی» می گوییم؛ یعنی رسیدن به اهداف با ترکیب تفکر مثبت و واقع گرایی. برای مثال یک آرزو کنید، سپس تصور کنید به آن خواسته دست پیدا کرده اید و غرق این حس خوب شوید. بعد از آن توقف کنید و به تصویرسازی موانع احتمالی بپردازید که بر سر راه تان به وجود خواهد آمد. استفاده از این تکنیک در نمونه مطالعات تحقیقی روی افراد نیز نتایج جالبی را نشان داد.
وقتی از افراد خواسته شد موانع موجود در راه رسیدن به آرزوی شان را تصویرسازی کنند، با این روش بسیاری از آرزوها که دور از واقعیت بود حذف شد و افراد دست از آرزو کردن یک خواسته غیرمنطقی و غیرعقلانی کشیدند.
در یک آزمایش دیگر از گروهی از ورزشکاران خواسته شد برای رسیدن به فرم ایده آل به «تقابل ذهنی» بپردازند. نتیجه نشان داد این گروه نسبت به گروهی که تنها به تصویرسازی مثبت پرداخته بودند سبزیجات بیشتری مصرف کنند و روی تمرینات خود نیز بیشتر متمرکز شده بودند.
مثبت فکر کردن خوشایند است اما به آن معنا نیست که برای ما خوب است. برای رسیدن به هدف باید متعادل رفتار کرد. اینکه تنها به جنبه های منفی یک موضوع فکر کرد یا تنها به تصورات مثبت آن، به هیچ وجه نتیجه خوبی ندارد.
منبع : آفتاب