سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 20
بازدید دیروز : 1930
کل بازدید : 693100
کل یادداشتها ها : 3812
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: دانستنی های گوناگون
مهدکودک هایی با شهریه دکترا !

مهد هایی با امکانات غیرمتعارف و البته شهریه هایی نجومی، عجیب و فراتر از نرخ تعیین شده از سوی سازمان بهزیستی کشور و خانواده هایی که حاضرند برای یک ماه حضور فرزندشان در این مهد های کودک، مبالغی بین دو تا سه میلیون تومان و حتی بیشتر هم بپردازند.

 

 

فضای مشجر 2500 متری، استخرآبگرم سرپوشیده، سالن ورزشی چندمنظوره مجهز به دیواره سنگنوردی، اتاق تکواندو، ژیمناستیک، اسکیت و شطرنج، آموزش زبان انگلیسی و فرانسه و آموزش مهارت‌های مختلف و... ؛ این امکانات اگر در فهرست امکانات یک مجتمع رفاهی قرار بگیرد، شاید عجیب نباشد، اما اگر به شما بگوییم که همه آنها برای بچه‌هایی زیر هفت سال درنظر گرفته شده‌ است، چه؟ بچه‌هایی که پدر و مادرهایشان ترجیح می‌دهند آنها را در مهدهای ویژه و چندستاره ثبت‌نام کنند.

از این نظر ارائه خدمات باکیفیت تر و امکانات رفاهی بیشتر هم مدت هاست که به حربه مسئولان این مهدهای کودک تبدیل شده است؛ هر که تبلیغات بهتری داشته باشد، مشتری های بیشتری هم خواهد داشت. بهانه ای که باعث می شود شهریه بعضی مهدها با شهریه مراکز آموزش عالی همتراز و حتی در برخی موارد بیشتر شود.

نکته جالب اینجاست که ظرفیت این مهدهای کودک هم همیشه پر است و این یعنی خانواده های زیادی هستند که حاضرند حتی با پرداخت شهریه های سنگین، فرزندانشان را برای نگهداری به این مراکز بسپارند.

پس چندان عجیب نیست که حضور پررنگ تری نسبت به مهدهای معمولی در دنیای آگهی های تبلیغاتی داشته باشند؛ مخصوصا اگر سری به سایت های فعال حوزه کودک در اینترنت بزنید، حتما چشمتان به این آگهی ها می خورد و با امکانات عجیب و غریب مهدهایی روبه رو می شوید که دوزبانه و سه زبانه بودن یکی از مشخصه های اصلی آنهاست.

شماره تلفن یکی از این مهد ها را که در منطقه زعفرانیه تهران قرار دارد، می گیریم و ارتباط برقرار می شود.

مدیر مهد فهرستی از امکانات خاص و ویژه مهدکودک خود را پشت تلفن ردیف می کند و در پایان به کسب درجه ممتاز از کانادا هم به عنوان یکی از نشان های ویژه مرکزش اشاره می کند.

اصرار ما برای اعلام شهریه نهایی، در نهایت به اعلام یک مبلغ حدودی منتهی می شود؛ این که اگر کودکی در تمام کلاس های فوق برنامه مهد حضور فعال داشته باشد باید ماهانه مبلغی بالای یک میلیون تومان بپردازد.

این درحالی است که وقتی پای صحبت دو سه نفر از پدر و مادرهایی که بچه هایشان را در این مهد ثبت نام کرده اند، می نشینیم از پرداخت ماهانه دو میلیون و 500هزارتومان شهریه خبر می دهند، پرداختی که البته با رضایت کامل صورت می گیرد و در سال به صرف هزینه ای 30 میلیون تومانی می رسد.

مدیر این مهد کودک که در سال فقط یک نوبت و آن هم در بهار پذیرش دارد و بچه ها باید مدت ها در نوبت ثبت نام آن بمانند، در پاسخ به این سوال که شهریه میلیونی این مهد بر چه اساسی تعیین شده، می گوید: شهریه ما با توجه به مربی ها، آموزش ها و امکاناتی که در اختیار بچه ها قرار می دهیم تعیین می شود. در این مهد به جز زبان انگلیسی بچه ها با زبان فرانسه هم آشنا می شوند؛ تمام مربی های ما فوق لیسانس علوم تربیتی و روان شناسی هستند و از روش های آموزشی خاصی برای پرورش خلاقیت بچه ها استفاده می کنیم.

این موضوع را پیگیری می کنیم

مهد کودک های با شهریه دکترا

همین شهریه های عجیب و غریب که خیلی وقت ها با شهریه مدارس غیرانتفاعی برابری می کند، بهانه ای است که با معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی به گفت وگو بنشینیم.

حبیب الله مسعودی فرید می گوید: ما امسال خیلی جدی می خواهیم این موضوع را پیگیری کنیم و مهدهایی را که عمدتا در نقاط بالای شهر و در کلانشهرهایی مثل تهران است، مورد بررسی قرار دهیم. اگر کسی به ما اعلام کند مهدکودکی از امکانات عجیب و غریب و با تبلیغات خاص، شهریه های بالا دریافت می کند، حتما این موضوع را پیگیری می کنیم چون مهدها موظف هستند شهریه را براساس نرخ مصوب بهزیستی و ستاره هایی که برایشان تعیین شده دریافت کنند.

مسعودی فرید در ادامه می گوید: نرخ هر استان با بقیه استان ها به خاطر تورم متفاوتی که در مناطق مختلف کشور وجود دارد، فرق می کند. امسال در کل تهران نرخ پایه افزایش شهریه 14 درصد است. البته خود تهران هم از نظر وضعیت اقتصادی به چند منطقه تقسیم شده؛ برفرض اگر در شمال شهر تهران شهریه مصوب 400هزارتومان باشد، مهدکودکی که در جنوب شهر قرار دارد شهریه ای 300هزارتومانی خواهد داشت.

البته این نرخ ها شهریه پایه است و به ازای هر ستاره، 10 درصد به شهریه مهد و این نرخ پایه اضافه می شود. یعنی برای مهدکودک سه ستاره ای که 400 هزارتومان شهریه پایه تصویب شده، این افزایش به 30 درصد می رسد و شهریه حدود 520 هزارتومان محاسبه می شود.

با وجود این در بسیاری از مهدهای سه ستاره، شهریه ها فاصله زیادی از نرخ مصوب بهزیستی دارند؛ دنبال دلیل هم که بگردید به کلاس های فوق برنامه ای می رسید که در نهایت شهریه را به بالای یک میلیون تومان می رسانند. دلیلی که معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی درباره اش می گوید: هر مهدکودکی مجاز است تا سه موضوع فوق برنامه را در برنامه هایش داشته باشد، هیچ اجباری هم در شرکت بچه ها در این کلاس ها نباید وجود داشته باشد و این موضوع با توافق والدین باید صورت بگیرد.

رواج مصرف گرایی در جامعه امروز

در بحث شهریه های نجومی مهدکودک های آنچنانی، مسئولان این مراکز یک طرف قضیه هستند و خانواده هایی که فرزند یا فرزندانشان را به این مهدها می سپارند در طرف دیگر قرار دارند؛ خانواده هایی که علاقه زیادی به حضور فرزندانشان در مهدهای نامی و سرشناس نشان می دهند. سررشته این علاقه را که بگیرید به رواج یک عادت نادرست اجتماعی در طبقه مرفه جامعه امروز می رسید؛ مصرف گرایی. موضوعی که از گرفتن سلفی های آنچنانی با لوازم لوکس و گرانقیمت شروع می شود و تا سرودست شکستن برای ثبت نام بچه ها در مهدکودک های چندستاره و بعدها مراکز آموزشی و مدارس غیرانتفاعی گرانقیمت ادامه پیدا می کند.

حجت الاسلام محمدرضا سالاری فر، عضو هیات علمی گروه روان شناسی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در این باره به جام جم می گوید: در این موضوع بحث اصلی این است که فلسفه مهدکودک چیست و چرا یک خانواده باید فرزندش را به مهد بفرستد؟ با توجه به این که در جامعه امروز ما تک فرزندی رواج پیدا کرده رشد اجتماعی بچه ها به کندی صورت می گیرد؛ بنابراین کودکان ما باید زمینه ای داشته باشند که رشد اجتماعی پیدا کنند. پس اصل مهدکودک چیز خوبی است و در جامعه ما لازم است. اما این که در مهد کودک دنبال چه چیزی هستیم، موضوع مهمی است که باید مورد توجه قرار بگیرد.

دنیای آرمانی در مهد کودک های گرانقیمت

حجت الاسلام محمدرضا سالاری فر می گوید: اصل بر این است که در مهدکودک مهارت های اجتماعی یک کودک افزایش پیدا کند و ارائه آموزش های اضافه بر سازمان چه در خانه و چه در مهدکودک می تواند بچه ها را سردرگم کرده و آنها را با مشکل روبه رو کند.

از این نظر بهتر است خانواده ها به دنبال مهدکودکی باشند که در یک محیط واقعی و نه در دنیایی آرمانی و غیرواقعی بچه ها را بپذیرند تا کودکان با واقعیت های موجود در جامعه رشد پیدا کنند؛ درحالی که اگر مهدکودک ها بیایند در یک شرایط رویایی با امکاناتی رویایی و برنامه های متفاوت از عموم جامعه، محیطی را ایجاد کنند و به این طریق مشتری جذب کنند، طبیعتا برای خروجی های این مهدکودک ها مشکلاتی به وجود می آید.

مینا مولایی - جامعه

 

منبع : همشهری آنلاین


  
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: دانستنی های گوناگون
چطور برای کودک خود کتاب انتخاب کنیم؟

والدین همان گونه که برای خوراک و پوشاک کودک زمان می گذارند، برای رشد صحیح ذهنی او نیز باید از خود همت نشان دهند.

 

 

 وقتی انسان پا به دنیا می‌گذرد و با حواس خود با پیرامونش ارتباط بر قرار می‌کند. با اولین چیزی که لمس می‌کند، می‌شنود، می‌بیند یا بو می‌کشد، کنجکاویش تحریک می‌شود. پرسش کردن به دنبال ایجاد علامت سوالی در ذهن و افکار شروع می‌شود.

عدم دریافت پاسخ صحیح به پرسش‌ها در کودکان منجر به رشد فکری ضعیف، کاهش خلاقیت، بی‌انگیز‌گی، بی‌علاقگی به تحصیل، عدم پیشرفت و... می‌شود.

کودکان بر اساس جواب های دریافتی یاد می‌گیرند که چگونه زندگی، افکار و شخصیت خود را شکل دهند.

در همین راستا والدین هم می‌خواهند، در این شکل گیری سهیم بوده و نظارت مستقیم داشته‌باشند. این امر، زمانی تحقق می‌یابد که کودک به والدینش اعتماد کامل داشته باشد. و نیز احساس کنند که والدینشان برای تمام پرسش های آنها جواب درستی دارند.

هیچ وقت به کودک خود دروغ نگویید و برای او داستان سرایی نکنید. اگر از شما دروغ بشنود اعتمادشان نسبت به شما از بین می‌رود. اعتمادی که دیگر به سختی می‌توان آن را دوباره بدست آورد.

یکی از مهمترین و در دسترس ترین منابعی که از همان ابتدا برای پاسخ به پرسش های کودکان وجود دارد؛ والدین، کتابها و در عصر حاضر اینترنت است.

زمانی دغدغه والدین؛ کوچه، خیابان و بچه‌های بی ادب بود که مبادا آنها تربیت کودکشان را خراب کنند. در صورتی که این روزها فرزندانشان دیگر با بچه های کوچه و خیابان خود را سرگرم نمی کنند.

بلکه آنها دوستان جدیدی پیدا کرده‌اند. دوستانی که ممکن است بی ادب‌تر از بچه‌های کوچه و خیابان باشند. [هرزه نگاری اینترنتی کودکان]

در حال حاضر آمارهای حاصل از تحقیقات حاکی از آن است که بیش از دهها میلیون ار کودکان با کامپیوتر و اینترنت سر و کار دارند. آنها برای دستیابی به اطلاعات مورد نظرشان، برقراری با دوستان و اعضای خانواده و از همه بیشتر برای بازی‌های آنلاین ساعت ها پشت میز کامپیوتر وقت صرف می کنند.[باشگاه اینترنتی کودکان و نوجوانان]

کتاب مناسب برای کودک

این مسئله ممکن است، گذشته از تاثیر مخرب بر رفتار و واکنش‌های آنها تاثیرهای سوء، هم از لحاظ جسمی و رشد نامناسب کودکان داشته باشد.

والدین باید، همانگونه که برای خورد و خوراک و پوشاک کودک زمان گذاشته و ذوق و سلیقه به خرج می‌دهند. برای رشد صحیح و خوراک ذهنی او نیز ذوق، حوصله و همت از خود نشان دهند.[برای کودکتان کتاب بخوانید]

همچنین آنها باید بدانند چه اطلاعاتی را در چه زمانی انتقال دهند. و بادقت و کیاست برای کودکان خود تصویری زیبا از زندگی بسازند.

نگاه کودک به لب‌های والدینش دوخته شده است تا تکه های پازل دانسته‌ها و ندانسته‌هایش را کنار هم گذاشته تا آنچه که کنجکاوی کودکانه‌اش را ارضا می‌کند، به تصویر کشد.

همچنین والدین می توانند درک و فهم کودک خود را با استفاده از وقایع و مسایل روزمره زندگی افزایش دهند.

کودک تنها در خانه معمولا به بازی‌های تک نفره روی می آورد یا اینکه با تماشای تلویزیون، خواندن کتابهای مهیج و بازی‌های کامپیوتر اوقات تنهای‌اش را پر می کند.

این گونه کارها اگر بدون نظارت و برنامه ریزی هدفمند والدین باشد، مطمعنا نتایج خوبی در بر نخواهد داشت.

اما بحث ما در اینجا، انتخاب کتاب و کتابخوانی کودکان است. اینکه چه نوع کتابی مناسب کودک ما است، بسیار مهم است. چرا که با انتخاب صحیح کتاب برای کودکان می‌توانیم او را به مطالعه ترغیب و علاقمند سازیم.[پژوهش‌های تخصصی برای کتاب کودک]

در نتیجه این مقاله را با طرح این سوال که یک کتاب خوب برای کودک چه کتابی است؟ شروع می‌کنیم.

در پاسخ به این پرسش باید گفت که این مسئله مستقیما به سن کودک بستگی دارد. با توجه به سن کودک و نکاتی را که در زیر مطالعه خواهید کرد به شما کمک می‌کند که کتاب مناسب فرزندتان را انتخاب و خریداری کنید.

نکته اول: کتاب خردسالان باید پر از تصاویر با رنگ های شاد و براق باشد و نوشته های کمی داشته‌باشد.

در حالی که کتابی که برای کودکان بزرگتر طراحی و نوشته می‌شود. مثلا؛ بچه‌های رده سنی 10 سال، باید نوشته‌های بیشتری داشته باشد. البته وجود تصاویر هیجان انگیز و رنگی در کتاب برای هر سنی جالب توجه است. یک تصویر بهتر از هزار کلمه مفهوم را می‌رساند. برای آموزش و خلاقیت هم تصویر حرف اول را می‌زند.

کتاب مناسب برای کودک

دوم: کتاب باید محتوای خلاقانه‌ داشته باشد و خواندن آن برای کودک هیجان انگیز و جالب باشد. علاوه بر آن باید اتفاقات در داستان سریع باشد. شخصیت های داستان باید به خوبی معرفی شده و برای کودک باور پذیر باشند.

مشکلات و مسائل شخصیت های داستان باید مشابه مشکلات و مسائلی باشند که کودک در آن سن با آنها مواجه می‌شود.

سوم: وجود صحبت‌های خنده‌دار و لطیفه‌های بامزه در لابه‌لای گفتگوهای شخصیت‌ها ضروری است.

چهارم: تقسیم بندی کتاب باید به گونه‌ای باشد که خواندن کتاب را برای کودک آسان کند. قلم و خط نوشته‌های کتاب باید به چشم کودکان آشنا باشد. این نکته به فهم و شناخت بیشتر کلمات توسط کودک کمک می کند.

پنجم: بهتر است کتاب با اطلاعات کمی شروع شود. فقط اطلاعات ضروری مانند اطلاعات کلی در مورد شخصیت اصلی داستان، اسامی و محل زندگی آنها باید در ابتدای کتاب باشد.

اطلاعات اضافی کودک را خسته کرده و دیگر میلی به کتاب خوانی نشان نخواهد داد.

ششم: قسمت پایانی کتاب هم بسیار مهم است. در انتها، همه مشکلات و مسائل باید حل شده‌باشد و کتاب پایان خوشی داشته باشد. به ویژه اگر مخاطبان و خوانندگان آن کودکان خردسال باشند.

هفتم: تعداد صفحه‌های کتاب هم از اهمیت خاصی برخوردار است. کتاب هایی که نوشته و عکس با هم دارند. باید بین 25 تا 35 صفحه باشند و کتابهای مصور نباید بیشتر از 16 صفحه داشته باشند.

حتی در حین مطالعه کتاب‌های مصور والدین می توانند با پرسیدن تعداد تصاویر کتاب کودک را با اعداد آشنا کرد و آموزش بدهند.

هشتم: کتاب با جلد مقاوم دوام بیشتری خواهد داشت. دقت کنید که گوشه های کتاب گرد باشد تا آسیبی به کودکان وارد نشود.

کودکان عاشق داستان های تخیلی هستند و آنها را به داستان واقعی ترجیح می دهند. آنها عاشق شخصیت ها و اتفاقات تخیلی و مهیج هستند. بطور کلی هر آنجه که قوه تخیل و کنجکاوی آنها را تحریک کرده و زمینه و انگیزه کشف رمز و رازها را برای آنها فراهم کند.

نهم: داستان باید دارای محتوای آموزشی نیز باشد. یک داستان خوب باید به کودک نکات اخلاقی، فرهنگی و ارزش‌های مذهبی را بطور غیر مستقیم آموزش دهد.

برای اینکه کودک آینده‌ای موفق و شادی داشته باشد باید قدرت دوست داشتن و مهر ورزی را بشناسد. در باره صداقت، شجاعت، عدالت، حس همدردی با دیگران و نیز فرق بین خوب و بد را از هم تمیز دهد.

دهم: کتاب خوب برای کودکان باید شخصیت های داشته باشد که بتوانند در شرایط سخت قادر به تصمیم گیری درست شود. شجاعانه برای زنده ماندن و زندگی خود تلاش کرده و در تمام مراحل از اصول صحیح اخلاقی پیروی کنند.

والدین و مربیان کودک همچنین نویسندگان و ناشران کتاب کودکان با درایت و آگاهی از این اصول و نکات ساده می توانند، کودکان امروز را به افراد سالم و موفق آینده تبدیل کنند. افرادی که مایه افتخار و سرمایه‌های انسانی بی‌بدل برای جامعه بشری باشند.

 

منبع : همشهری آنلاین


  
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: دانستنی های گوناگون
پرسش های نامتعارف در ثبت نام مدارس غیردولتی

در ازای بی رونقی دسته ای از مدارس غیردولتی، تعدادی از اسم درکرده های این حوزه بازاری پرمشتری دارند که سبب شده ناز کنند، شرایط سفت و سخت بگذارند و هرکه را می پسندند دستچین کنند. در ازای صندلی های خالی مانده برخی مدارس و ترسی که خطر ورشکستگی در دل موسسان آنها انداخته، صندلی های پرمتقاضی برخی مدارس را باید به بهایی گزاف خرید؛ حتی برای رسیدن به آن باید به شرایطی عجیب تن داد و پیه گزینش های سلیقه ای و سرک کشیدن ها به عمق زندگی خانوادگی را به تن مالید.

 

 

ما رد چند مدرسه غیردولتی مشهور در تهران را گرفتیم و رسیدیم به مجموعه ای از گزینش های بی ضابطه، بی منطق و دور از شئونات انسانی تا به اینجا که در مصاحبه از دانش آموز متقاضی اول دبستان می پرسند پدرت طرفدار اخبار کدام شبکه های خارجی است و اگر ماهواره دارید مادرت کدام برنامه ها را تماشا می کند. از او می پرسند روزنامه مورد علاقه والدینت کدام است؟ نظرشان درباره فلان شخصیت کشوری چیست؟ یا مادرت چند ساعت در روز را بیرون از خانه می گذراند؟

خانواده ها هم با این سبک و سیاق گزینش کنار می آیند، چون خود را مشتری مدرسه ای بی نقص می دانند که ضامن خوشبختی تحصیلی فرزندشان است و از آنجا راهی روشن به سوی آینده باز می شود. اما موسس مدرسه ای غیردولتی در شمال تهران به ما می گوید این کارها چیزی نیست جز تلاش برای اسم درکردن بیشتر و گرفتن رگ خواب مردم در دست؛ زیرا موسسان و مدیران این مدارس خوب فهمیده اند مردم طالب چیزی هستند که آن را سخت به دست می آورند. ولی سختی تا کجا؟

در پیگیری هایمان به مدارسی برخوردیم که شرط ثبت نام دانش آموز را شغل والدینش تعیین کرده اند (و در گوشی درباره میزان درآمد خانواده نیز سوال کرده اند) از آن پزشکان و مهندسان و خلبان ها و وکلا و کیست که طالبشان نباشد، گویی مدارس پر مشتری می خواهند با این شیوه گزینش، دانش آموزانشان را طراحی فرهنگی کنند و خود را طرف حساب یک قشر بی دردسر و مطیع .

این تمایل عجیب برخی مدارس را با مجتبی زینی وند، مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش در میان گذاشتیم که او در یک همنوایی غیرمنتظره با ما از برخی کارهای بی منطق در این مدارس ابراز تاسف کرد و گفت خودش نیز به این ملاک گزینش اعتراض کرده و از موسسان و مدیران مدارس شنیده که والدین تحصیلکرده می خواهند در درس ها کمک حال بچه هایشان باشند. چه توجیه عجیبی! مگر نه این که مدارس پرطرفدار مدعی ارائه بهترین آموزش ها به دانش آموزان هستند، پس با این حساب دیگر چه لزومی دارد خانواده ها در خانه دست به کار آموزش شوند و نقص های تحصیلی برطرف نشده در مدرسه را در منزل ترمیم کنند. پس این تحلیل به منطق نزدیک تر است که این مدارس سودای طراحی فرهنگی مدرسه را در سر دارند.

معدل 20، انضباط 20

بجز دقیق شدن های عده ای در زندگی خصوصی دانش آموزان، برخی دیگر از شرایط ثبت نام در مدارس مشهور نیز قابل تامل است؛ شرایطی که راه های ورود را فقط برای عده ای باز می گذارد که روی نمره 20 توقف کرده اند. ما که پی کار یکی از این مدارس را گرفتیم، معلوم شد شرطش برای شرکت دادن متقاضیان در آزمون ورودی پایه های هفتم، هشتم و نهم (متوسطه اول) معدل و انضباط 20 است و شرط لازم برای شرکت در آزمون ورودی پیش دانشگاهی معدل بالای 19، دروس اختصاصی بیشتر از 19 و نمره انضباط 20؛ یعنی شرکت کنندگانی درسخوان، سربه زیر و بی دردسری که بعد از ثبت نام قطعی شان می توانند تراز مدرسه را بالا نگه دارند.

مجتبی زینی وند خوشبختانه در این موضوع نیز هم موضع ما بود که این روال ها من درآوردی است و منطقی در آن جاری نیست. ما که با زینی وند صحبت می کردیم او پاسخ های شنیده از برخی موسسان این مدارس را چنین شرح داد که وقتی 900 متقاضی ثبت نام داریم و کمتر از 30 صندلی خالی، چه بهتر از این که با سخت کردن شرایط، بهترین ها را گزینش کنیم. زینی وند البته قرار دادن شرط و شروط را اقدامی غیرقانونی نمی داند، اما با این بخش کار مشکل دارد که برخی مدارس شروطی را برای ثبت نام قرار می دهند که با نگاه تربیتی مورد نظر آموزش و پرورش تناسب ندارد، مثل تاکید افراطی بر 20 و سنجیدن دانایی و توانایی افراد با این عدد.

آزمون هایی شبیه کنکور

چنته مدارس غیردولتی پرمشتری را که بکاویم چیزهای عجیبی (غیر از نکاتی که گفته شد) از آن بیرون می آید که در نتیجه غیرقانونی بودنش ثابت می شود، ولی اموری هست که این مدارس دلبستگی وافری به آن دارند و دست بردار از آن نیستند. آزمون های ورودی یکی از اینهاست، آزمون هایی به ظاهر علمی ولی با هدف گلچین کردن بیشتر و قرار دادن فیلترهای سفت و سخت تر جلوی راه متقاضیان.

مواد امتحانی این آزمون ها دروس سال قبل است و آزمون های دوره دبیرستان، مشتمل بر درس های اختصاصی هر رشته مثل ریاضی و فیزیک و زیست برای دانش آموزان علوم تجربی و عربی و ادبیات و تاریخ برای دانش آموزان علوم انسانی. این یعنی مدارس مورد نظر ما به نمرات کارنامه ای دانش آموزان اعتمادی ندارند و می خواهند مطمئن شوند آنها درس های سال پیش را خوب آموخته اند و قرار نیست برای مدرسه تازه خود دردسر ایجاد کنند.

زینی وند، مدیرکل مدارس غیردولتی آموزش و پرورش اما با این بخش از عملکرد مدارس درگیری اساسی دارد و بصراحت بر غیرقانونی بودن این کار تاکید می کند، علتش نیز اقدام سال گذشته سازمان مدارس غیردولتی در ساماندهی آزمون های این مدارس و تاکید بر مجاز بودن برگزاری آزمون فقط برای پایه های هفتم (اول متوسطه اول) و دهم (اول متوسطه دوم). در واقع به گفته مدیرکل، مدارس غیردولتی حتی پرمشتری ترین آنها فقط باید برای متقاضیان پایه های هفتم و دهم آزمون ورودی علمی برگزار کنند نه برای بقیه پایه ها، درحالی که اغلب مدارس پرطرفدارغیردولتی، آیین نامه سال قبل را نادیده گرفته اند و آزمون های ورودی را همچنان سفت و سخت برای همه پایه ها برگزار می کنند.

از رفتار این مدارس چنین برمی آید که آنها مدعی کیفیتی بلامنازع هستند و این همه سختگیری برای ورود را دلیلی بر خدمات آموزشی بی رقیب خود می دانند که فقط بهترین ها شایسته دریافت آن هستند. اما رد چند مدرسه را که مشتریانش برای ثبت نام صف کشیده اند گرفتیم که مشخص شد آنها در دوره پیش دانشگاهی از والدین تعهد کتبی می گیرند اگر فرزندشان در کنکور پذیرفته نشد حق اعتراض ندارند و به جای خرده گیری به مدرسه باید نقص را در دانش آموز خود جستجو کنند.

در واقع ما به این نتیجه رسیدیم که مدارس مدعی دارا بودن بهترین خدمات آموزشی هیچ تضمینی برای قبولی دانش آموزان در کنکور نمی دهند، در حالی که بخش زیادی از اسم و رسم خود را مدیون دانش آموزانی هستند که در رشته ها و دانشگاه های پرطرفدار کنکور قبول شده اند و همواره از این نام ها برای تبلیغ بیشتر مدرسه خویش استفاده کرده اند.

اما گویی آموزش و پرورش فعلا دربرابر این مدارس خلع سلاح است، طوری که زینی وند، مدیرکل مدارس غیردولتی می گوید وقتی بازرسان به این مدارس مراجعه می کنند موسسان و مدیران منکر چنین اتفاقاتی می شوند و شکایات مردمی را هم که با آنها روبه رو می کنند، باز قانون شکنی شان را نمی پذیرند که باید گفت همیشه همین بوده و بیشتر متهمان، اتهام وارده به خود را نمی پذیرند ولی نپذیرفتن اتهام مانع دادرسی نمی شود.

با این حال این مقام مسئول، درمان این درد را در همت مردم و هوشیاری آنها می جوید، این که زیر بار هر شرط و شروطی نروند، به حقوق خود آگاه باشند و تخلفات را به اداره کل مدارس غیردولتی و ادارات مشارکت استان ها و مناطق گزارش دهند. البته گرچه نقش مردم در جلوگیری از تخلفات انکارنشدنی است، ولی مدارس غیردولتی که به گفته زینی وند «سال ها نظارت جدی بر آنها نبوده و تعدادی شان گمان می برند از آسمان افتاده اند» نیاز به نظارت های مستمر دولتی دارند تا از شوق بی پایان خانواده ها برای رساندن فرزندان به قله های موفقیت، سوء استفاده نکنند.

 

منبع : جام جم آنلاین


  
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: دانستنی های گوناگون
آیا با نمایشگاه یاد یار مهربان آشنا هستید؟

نمایشگاه یاد یارمهربان سال 1382 به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و توسط موسسه ی نشر شهر آغاز به کار کرد.

 

 

نمایشگاه یاد یار مهربان سال 1382 به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و توسط موسسه‌ نشر شهر آغاز به کار کرد.

اهداف نمایشگاه:

اهدای کتاب به کتاب‌خانه‌های شهر تهران به منظور تجهیز آن‌ها به تازه‌‌ های بازار نشر و آثار مناسب برای دانش‌ آموزان و عموم شهروندان تهرانی؛

گسترش فرهنگ کتاب‌ خوانی در میان دانش‌ آموزان؛

افزایش سرانه‌ مطالعه در میان دانش‌آموزان؛

تکریم معلمان و مربیان مدارس به‌ منظور مشارکت در انتخاب کتاب‌ های کتاب‌خانه‌ مدرسه؛

ایجاد فضایی به‌منظور تعامل بین دانش‌آموزان، معلمان، مربیان و مدیران مدارس با ناشران کشور؛

حمایت از صنعت نشر در کشور؛

آشنایی مدارس با تازه‌ ترین دستاوردهای آموزشی در بخش‌ های جنبی نمایشگاه.

برگزارکنندگان: 

نمایشگاه یاد یار مهربان به همت سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و توسط موسسه‌ نشر شهر برگزار همه ساله برگزار می‌شود که در برخی از ادوار نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برگزاری این نمایشگاه مشارکت داشته‌ است.

مخاطبان:

مدارس شهر تهران و نواحی 1 و 2 شهر ری مخاطب اصلی نمایشگاه هستند. در برخی دوره‌ های این نمایشگاه از جمله در دوره‌ی دهم و یازدهم، ترتیبی اتخاذ شده که در کنار مدارس شهر تهران، حوزه‌های علمیه و برخی کانون‌ های مساجد شهر تهران بتوانند در یاد یار مهربان شرکت کنند و بر اساس اعتبار تعیین شده، کتاب هدیه بگیرند.

طی دوره‌ های اخیر ارائه کتاب با تخفیف (20 ?) به شهروندان تهرانی نیز در دستور کار نمایشگاه قرار گرفته است.

 

منبع : همشهری آنلاین


  
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: دانستنی های گوناگون
با شیوه ی سازمان نوسازی در توسعه و تجهیز مدارس آشنا شوید

سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور، مستقیما زیر نظر وزارت آموزش و پرورش اداره می شود که متعهد است، ساخت و ساز و تجهیز فضا های آموزشی کشور را مطابق با استاندارد ها تضمین و به طور مداوم برای ارتقا ی کیفیت و فرآیند های اجرایی و نظارتی کوشش نماید.

 

 

سازمان نسبت به تامین منابع دولتی و غیردولتی و مشارکت‌های مردمی اقدام و برای حفظ و گسترش حمایت‌های ایشان تلاش می‌نماید. بهبود دانش، مهارت، توانایی حرفه‌ای و مشارکت کارکنان برای تحقق اهداف و ارتقاء رضایت مخاطبین ضروری و مورد تاکید است.

سازمان، نظام مدیریت کیفیت مبتنی بر الزامات استاندارد ISO9001:2000 را مستقر نموده و خود را ملزم به تحقق موارد زیر می‌‌داند:

رعایت استانداردها، ضوابط و معیارهای ساخت فضاهای آموزشی

تکریم، ترغیب، حفظ، و حمایت از خیرین مدرسه ساز

بکارگیری کارکنان متعهد، متخصص، مجرب و ارتقاء دانش فنی ایشان از طریق اجرای برنامه‌های آموزشی

ایجاد محیطی سالم، شفاف و مشارکت‌پذیر در داخل سازمان و در ارتباط با مخاطبین آن

تکریم مردم و جلب رضایت ارباب رجوع

انجام اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از بروز مشکلات

بهبود مداوم سیستم مدیریت کیفیت و فرآیندهای اصلی و محوری سازمان

مسئولیت راهبری و اثربخشی سیستم مدیریت کیفیت به عهده ریاست سازمان و کلیه مدیران در حوزه‌های فرآیندی مرتبط است.

نماینده ریاست در امور کیفیت مسئولیت نظارت مستمر برکارکرد صحیح سیستم کیفیت را برعهده دارد و پایبندی به اجرای صحیح آن، وظیفه تمامی کارکنان سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور می‌باشد.

 

منبع : همشهری آنلاین


  
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: دانستنی های گوناگون
شهریه مدارس غیردولتی  صاحب یک چارچوب منطقی شد

بالاخره شهریه مدارس غیردولتی، صاحب یک چارچوب منطقی شد. پس از سال ها جهش قیمت قانونی و غیرقانونی در این مدارس، امسال آموزش و پرورش میخ شهریه ها را مطمئن تر از سال های قبل بر زمین کوبید تا بظاهر نه سیخ بسوزد نه کباب، نه مردم متضرر شوند و نه مدارس.

 

 

 به گزارش تیزلند ، به نقل از خبرگزاری جام جم آنلاین ،رئیس سازمان مدارس غیردولتی روز گذشته با خبرنگاران نشست داشت تا هم این اطمینان خاطر را به مردم بدهد و هم کف و سقف شهریه ها را اعلام کند و به این طریق مردم را نسبت به تخلفات احتمالی مدارس غیردولتی حساس کند.

رقمی که مرضیه گرد به عنوان حداقل و حداکثر شهریه قانونی این مدارس اعلام کرد افزایش 2.5 تا 17.5 درصدی بود؛ یعنی مدارس مجازند در تعیین شهریه ها بین این دو عدد حرکت کنند. (سال 93 افزایش شهریه ها بین 10 تا 30 درصد و سال 92 بین 10 تا 25 درصد تعیین شده بود که در مقایسه با شهریه های سال 94 افزایش بیشتری را شامل می شد)

البته سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران در گفت وگو با ما این دامنه را طور دیگری اعلام کرد که اشاره داشت به میانگین شهریه ها و دو عدد 11.5 تا 14.5 درصد؛ یعنی به گفته او، افزایش شهریه مدارس به طور میانگین رقمی بین این دو عدد خواهد بود. اما این که مبنای تعیین این کف و سقف ها چیست، از زبان مرضیه گرد چیزی نیست جز اطلاعاتی که موسسان مدارس غیردولتی از ماه ها قبل در هفت فصل آن را در نرم افزاری جمع آوری و آن را به شورای آموزشی منطقه ارائه کرده اند و شورا نیز آن را به شورای نظارت داده است.

این اطلاعات در واقع همه آن چیزی است که مدارس غیردولتی در چنته داشته اند و برای دفاع از عملکرد خود به آموزش و پرورش ارائه کرده اند.

نتیجه نیز این شده که هر مدرسه از این پس نرخی مخصوص به خود داشته و حتی شهریه دو مدرسه همسایه همسان نباشد که دلیلش را مسعود ثقفی، سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران در گفت وگو با ما تشریح کرد.

به گفته او، برای سال تحصیلی پیش رو ملاک تعیین شهریه همانند سال گذشته بوده یعنی محاسبه شهریه بر مبنای خوداظهاری موسسان مدارس از میزان هزینه ها مثل اجاره ساختمان، حقوق پرسنل، هزینه های مربوط به انرژی و هر هزینه دیگری که در طول یک سال تحصیلی برای اداره مدرسه خرج می شود. اما امسال برای تعیین شهریه ها نسبت به سال قبل یک تفاوت عمده رخ داده که ثقفی آن را هزینه کیفیت بخشی مدارس می نامد.

این پارامتر یعنی این که بخشی از شهریه ای که مدارس مختلف دریافت می کنند مربوط به کیفیت آموزش و خدمات در آن است که سقف آن 5 درصد از کل شهریه است و احتمال دارد تعدادی از مدارس این 5 درصد را به طور کامل دریافت کنند و تعدادی با توجه به کیفیتشان کمتر از این رقم را . پس می شود حدس زد برخی از مدارس غیردولتی نتوانسته اند برای افزایش شهریه شان، نمره کیفیت را بگیرند یا اگر گرفته اند رقمی ناچیز گرفته اند که این با واقعیت مدارس غیردولتی همخوانی دارد.

نکته ای که سال ها مورد نقد بوده، کیفیت شمار زیادی از مدارس غیردولتی است که با حداقل امکانات و کارایی کار کرده و می کنند و منصفانه است اگر از این پس نمره ای بابت کیفیت بخشی نگیرند، اما این که سقف تاثیر کیفیت مدارس در تعیین شهریه آنها حداکثر 5 درصد تعیین شده، جای تامل دارد و نشان می دهد در محاسبه شهریه ها، هزینه های مادی مدارس بر کیفیت آنها چربیده است، آن هم در حالی که فلسفه به وجود آمدن مدارس غیردولتی، ارتقای کیفیت آموزشی عنوان می شود، نه مکان هایی که هزینه های گزاف تولید کنند.

به همین علت است که وقتی از سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران پرسیدیم از این به بعد مدرسه گران تر باز هم مساوی است با مدرسه باکیفیت تر، او پاسخ منفی داد.

ثقفی می گوید اگر شهریه یک مدرسه غیردولتی مثلا 17.5 درصد افزایش یافته و شهریه اش از مدارس دیگر بیشتر است، هرگز به معنی با کیفیت تر بودن این مدرسه نیست، که این رقم نشانه ای است از این که این مدرسه بیش از دیگر مدارس هزینه دارد.

پس توجه به این نکته برای والدینی که تاکنون گرانی یک مدرسه را هم معنی با عملکرد آموزشی و رفاهی فوق العاده آن می دانستند، زنگ هشدار است، هرچند با الگوی تعیین شهریه جدید، باز هم تعدادی از مدارس گران همان مدارس باکیفیت خواهند بود.

خط قرمزهای ثبت نام امسال

سال هاست در بین بخشی از مدارس غیردولتی نوعی خودسری وجود دارد که به برخی تبلیغ های غیرواقعی و غلوشده در مورد این مدارس منتهی شده است.

خودسری از این بابت که موسسان این مدارس به شهریه های مصوب تن نداده اند و با این ادعا که عالی ترین و ناب ترین خدمات را ارائه می کنند، مبالغی گزاف به عنوان فوق برنامه و مسائلی از این جنس دریافت کرده اند، خانواده ها هم دم نزده اند و مطیعانه این مبالغ را پرداخته اند. ولی از امسال به بعد قرار نیست این روند تکرار شود؛ چون خطوط قرمزی وجود دارد که مدارس باید حریمش را نگه دارند.

به گفته سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران، یکی از این خطوط قرمز شهریه ای است که به هر مدرسه ابلاغ می شود و شامل هزینه برنامه های درسی است و هم هزینه مربوط به فوق برنامه؛ بنابراین مدرسه حق ندارد پولی مازاد بر شهریه از دانش آموزان دریافت کند.همچنین این مدارس تن به این کار غیرقانونی می دهند و هزینه ای بابت پوشاک یا نوشت افزار به خانواده ها تحمیل می کنند که البته در طول سال های گذشته بسیاری از مدارس چنین کرده اند.

دریافت هزینه های مربوط به سرویس ایاب و ذهاب، تغذیه، اردوی علمی، فرهنگی و تفریحی و آزمون های پیشرفت تحصیلی نیز قبل از شروع سال تحصیلی غیرمجاز است و دریافت این هزینه ها در طول سال به شرطی مجاز می شود که انجمن اولیا و مربیان آن را مصوب و آموزش و پرورش نیز آن را تائید کند البته در مورد نقش انجمن های اولیا و مربیان این دلواپسی وجود دارد که تحت تاثیر فشارهای موسسان مدارس غیردولتی، برنامه هایی را مصوب کرده و زیر سایه آن، هزینه هایی را دریافت کنند که مثل سال های قبل حتی از کل شهریه مدرسه بیشتر بود و سوددهی مدرسه را بیشتر می کرد که جلوگیری از این اتفاقات نیازی مبرم به تیزبینی ناظران دارد.

با این حال، پول هایی که مدارس غیردولتی از سال تحصیلی پیش رو دریافت می کنند باید در این چارچوب ها باشد و حداکثر نیز 17.5 درصد بیشتر از سال تحصیلی 94ـ93.

در سال تحصیلی ای که گذشت شهریه مدارس ابتدایی رقمی بین یک میلیون و 220 هزار تا چهار میلیون و 200 هزار تومان بود، در مدارس متوسطه دوره اول نیز شهریه ها از یک میلیون و 720 هزار تا پنج میلیون و 200 هزار تومان متغیر بود و این کف و سقف در دوره دوم متوسطه دو میلیون و 200 هزار تا شش میلیون و 100 هزار تومان تعیین شده بود که برای دوره پیش دانشگاهی تا هشت میلیون و 300 هزار تومان بالا می رفت. اما سال پیش بسیاری از مدارس بیشتر از این مبالغ دریافت کردند و خانواده ها نیز هزینه های طلب شده را پرداختند با این گمان که پول می دهند و کیفیت دریافت می کنند.

اما حالا آموزش و پرورش می گوید همه آنچه تا به حال انجام شده باید فراموش شود و نرخ های قانونی همانی است که به تک تک مدارس اعلام می شود و آنها موظفند روی دیوارهای مدرسه نصب کنند. آموزش و پرورش شهر تهران نیز شماره تلفن 88964006 را اعلام کرده تا مردم در صورت مشاهده هرگونه تخلف، مسئولان را در جریان بگذارند. مردم شهرهای دیگر کشور نیز می توانند در صورت بروز هرگونه بی قانونی، موضوع را به اداره کل رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش اطلاع دهند تا داستان بی قانونی جمعی از مدارس غیردولتی یک بار برای همیشه تمام شود.

تعطیلی در انتظار مدارس بی کیفیت

مدیرکل مدارس غیردولتی وزارت آموزش و پرورش گفت: به مدارس غیردولتی که به لحاظ کیفیت آموزشی استانداردهای لازم را ندارند، فرصت سه ساله داده ایم تا سطح کیفی شان را افزایش دهند.

به گزارش تسنیم، مجتبی زینی وند تاکید کرد: اگر مدرسه ای فاقد کیفیت های لازم باشد، صبر نکرده و آن را تعطیل می کنیم؛ اما واقعیت این است اگر مدرسه واقعا کیفیت آموزشی نداشته باشد خانواده ها قبل از آموزش و پرورش با آن برخورد کرده و فرزند خود را از مدرسه خارج می کنند.

 

منبع : جام جم آنلاین


  
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: دانستنی های گوناگون
راهکار های مفید برای از بین بردن ترس کودکان از مدرسه

احساس هیجان و یا کمی نگران بودن در روزهای آغازین مدرسه امری طبیعی است که در اکثر دانش آموزان وجود دارد اما اگر این هیجان یا نگرانی به چنان ترسی تبدیل شود چه اتفاقی خواهد افتاد؟

 

 

احساس هیجان و یا کمی نگران ‌بودن در روزهای آغازین مدرسه امری طبیعی است که در اکثر دانش‌آموزان وجود دارد اما اگر این هیجان یا نگرانی به چنان ترسی تبدیل شود که کودک با تمارض یا دچار شدن واقعی به بیماری و یا فرار از مدرسه و... سعی در بیان وحشت خود داشته باشد، والدین باید دست‌به‌کار شده و به اوکمک کنند.

البته این مسئله بیشتر در کودکان مقطع دبستان که ترس از جدایی از والدین در آنها وجود دارد، مشاهده می‌شود ولی اگر این ترس در مقاطع بالاتر در دانش‌آموزی دیده شود، عمدتا به طرز برخورد کادر مدرسه و معلمان برمی‌گردد. ترس در کودکانی که به مدرسه جدید می‌روند نیز به‌شدت مشاهده شده که ترس این گروه ریشه در جدایی از والدین یا نداشتن دوست یا عدم‌آشنایی با محیط مدرسه و معلمان دارد.

همچنین گاهی تغییرات ناگهانی در شرایط زندگی از قبیل جدایی والدین از یکدیگر، فوت ناگهانی یکی از نزدیکان، تعویض منزل و... سبب بروز اینگونه ترس‌ها می‌شود که اغلب موقت بوده و با برخورد درست و صحیح والدین و کادر مدرسه بر طرف می‌شود. در مجموع، والدین باید با ریشه‌یابی علل ترس فرزند خود و شناخت دقیق آن، به او کمک کنند تا بر این ترس غلبه کند.

هنگامی که علت ترس را پیدا کردید بهترین نوع برخورد را امتحان کنید. دانش‌آموزانی که تحت فشار روحی از طرف والدین خود هستند، اغلب با رفتارهای خشونت‌آمیز، بی‌اشتهایی، کم‌خوابی و گاهی حتی پرخوابی و... سعی در بروز اعتراض خود دارند. توقعات و انتظارات بیش از حد والدین نیز یکی از علل اساسی وحشت کودکان از حضور در مدرسه است.

زیرا آنها فکر می‌کنند که توانایی برآورده‌کردن انتظارات والدین خود را ندارند و همین مسئله آزارشان می‌دهد. پدر و مادر نباید میزان مهر و محبت خود را با موفقیت فرزند خود بالا و پایین ببرند. کودک باید از محبت والدین به‌خود همیشه مطمئن باشد و بداند که می‌تواند در هر شرایطی در دامان پر مهر آنها آرام گیرد.

البته به عقیده‌کارشناسان، همان اندازه که انتظارات بالا باعث اختلال رفتاری می‌شود، انتظارات پایین والدین هم دانش‌آموز را دچار شک و تردید در توانایی‌های خودش می‌کند. پس اعتدال در رفتار پدر و مادر مهم‌ترین امر در عدم‌بروز وحشت در کودکان است.

با هم به بررسی چندراهکار در این زمینه می‌پردازیم:

با فرزند خود در مورد اتفاقاتی که در مدرسه می‌افتد صحبت کنید: هر روز در جریان رویدادهای مدرسه باشید. خوشبختانه اغلب کودکان به‌ویژه دانش‌آموزان زیر 12سال دوست دارند که در مورد مدرسه و کارهایی که انجام داده‌اند برای والدین خود حرف بزنند و گاهی کم تحملی و بی‌طاقتی والدین، سبب می‌شود که آنها از حرف زدن پشیمان شوند و این کار را انجام ندهند.

هنگام بروز ترس‌های کوچک و موقتی برخورد شدید نداشته باشید: گاهی پیش می‌آید که کودکی به‌طور مقطعی، یک یا 2روز برای رفتن به مدرسه اشتیاقی نشان نمی‌دهد. در این حالت به تشویق و تنبیه‌های شدید متوسل نشوید زیرا کودک با تشویق زیاد بدعادت شده و فکر می‌کند کار مهمی برای والدینش انجام می‌دهد و با تنبیه نیز از مدرسه گریزان‌تر می‌شود. هنگام بروز این مسئله اگر مطمئن هستید که پیش‌زمینه خاصی از مواردی که در بخش اول مطلب ذکر شد وجود ندارد، او را به حال خود بگذارید و تنها بر این امر تاکید داشته باشید که رفتن به مدرسه ضروری است و شما به هیچ عنوان پذیرای نرفتن او به مدرسه بدون دلیل کافی نیستید.

یادداشت بگذارید: یادداشت‌های کوچک و پر مهری برای او بنویسید و در کیف او بگذارید تا با دیدن آنها در مدرسه، بداند که به‌طور موقت از شما جدا شده و خیلی زود به کنارتان برمی‌گردد. این یادداشت‌ها در افزایش اعتماد به نفس کودک نیز بسیار موثر است.

ریشه ترس را بیابید: اتفاقات گوناگونی می‌تواند سبب ترس‌های طولانی و شدید در کودک شود. ریشه‌یابی علل آن در بهبود سریع این مسئله بسیار موثر است. گاهی علت آن‌قدر کوچک و مسخره به‌نظر می‌آید که ممکن است فرزندتان را ریشخند کنید (مانند ناتوانی در بستن بند کفش، مدل مو، پوشیدن کفش طبی و...) ولی بدانید که هر علتی حتی جزئی و مسخره برای او مهم بوده و فکرش را مشغول می‌کند.

با معلم او مشورت کنید: اگر فکر می‌کنید که کودکتان ضعف خاصی در درس، رفتار، ظاهر و... دارد با معلم او صحبت کنید تا در کلاس توجه بیشتری به او و روابطش با سایرین داشته باشد. گاهی دانش‌آموزان دیگر با مسخره‌کردن کودک موجب فراری شدن او از مدرسه می‌شوند.

دوستان فرزندتان را به منزل دعوت کنید: معمولا بچه‌ها هنگامی که در ساعتی غیر از مدرسه یکدیگر را می‌بینند، بسیار خوشحال هستند و همین امر به آنها کمک می‌کند که در مدرسه نیز روابط بهتری با هم داشته باشند و برای حضور در مدرسه نیز اشتیاق بیشتری نشان دهند.

در انجام کارهای مدرسه به او کمک کنید: در این حالت او احساس می‌کند که شما نیز در جریان کامل کارهای مدرسه او هستید و مثل یکهمکلاسی در کنار او قرار گرفته‌اید. این کار به بهبود روابط شما نیز کمک می‌کند.

درصورت افزایش ترس یا واکنش‌های کودک، با مشاور صحبت کنید: شما دانای کل نیستید و لزومی ندارد که برای هر مشکلی راه حلی بیابید. اگر احساس ناتوانی در مواجهه با ترس‌های فرزندتان کردید، با روانشناسان کودک یا مشاوران متخصص در این امر مشورت کنید و بهترین راه‌حل را بیابید.

 

منبع : همشهری آنلاین


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ