سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 62
بازدید دیروز : 890
کل بازدید : 694513
کل یادداشتها ها : 3812
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: علوم و زیست شناسی
تصویری زیبا از صور فلکی در اعماق آب

سفره ماهی ها به عنوان ساکنان باستانی اقیانوس ها شناخته می شوند

 

 

شیرجه در اعماق آب و فرار از چنگ شکارچیان آن هم در یک چشم به هم زدن. سفره ماهی ها 150 میلیون سال است که این گونه در اقیانوس های جهان زندگی می کنند، اما به نظر نمی رسد در برابر خطراتی که بشر امروزی برای آنها ایجاد کرده همچنان چالاک و سرحال باشند.

دنیای پرراز و رمز این آبزی که گونه ای از آن حتی توانایی پرواز در سطح آب را هم دارد دانشمندان را بر آن داشته تا در تلاش برای کشف یکی از بزرگ ترین این رازها یعنی طول عمر قابل توجهشان باشند.

در اعماق آب دسته ای از سفره ماهی ها با خال های ریز و روشن نقش بسته بر پشت شان تصویری جذاب از صور فلکی را تشکیل داده اند، با این تفاوت که دیگر خبری از آسمان بیکران نیست. اینجا اعماق آب هایی است که بیش از 150 میلیون سال است سفره ماهی ها بدون کوچک ترین سر و صدایی به حیات خود ادامه داده اند. آنها به همراه کوسه ها به کلاسی از ماهی ها موسوم به Elasmobranchii تعلق دارند که معادل یونانی عبارت آبشش روکشدار است. برخلاف سایر ماهی ها، در سفره ماهی ها خبری از کیسه هوا برای معلق شدن در آب و بالا آمدن نیست و اگر باله های خود را که بیشتر به بال های خفاش شباهت دارد باز نکند در اعماق اقیانوس غرق خواهد شد. از این رو می توان این ماهی شگفت انگیز را ماهی همیشه بیدار و هوشیار به شمار آورد.

در دنیا بیش از 500 نوع سفره ماهی شناخته شده است که اکثرا از نرم تنانی نظیر حلزون ها و همچنین خرچنگ ها و پلانکتون ها و ماهی های نیزه ای تغذیه می کنند. زیست شناسان دریایی به تازگی متوجه شده اند حفره های بزرگی که در سر سفره ماهی ها وجود دارد به حیوان این امکان را می دهد تا سیگنال های الکتریکی ضعیف را شناسایی و ردیابی کند. این سیگنال ها مشابه سیگنال هایی است که از ضربان قلب آبزیان کوچک یا همان طعمه ها در آب منتشر می شود. به این ترتیب سفره ماهی می تواند غذای خود را از فاصله ای دور شناسایی کرده و به دست آورد.

سفره ماهی ها برای در امان ماندن از حمله شکارچیانی نظیر کوسه ها و وال ها دارای پوستی مجهز به بی شمار دندان کوچک هستند. شاید در نگاه نخست این زائده ها شبیه فلس باشد، اما در حقیقت دندان هایی هستند که نه تنها ریشه و تاج بلکه ماده مینا شکلی نیز دارند، اما شهرت این ماهی بیشتر به خاطر شیوه دفاعی مرگ آور دیگرش است. نیش زهرآلود این حیوان در بسیاری از گونه های آن به عنوان سلاحی مرگبار در دم باریک و دراز حیوان قرار دارد.

مطالعات دانشمندان نشان می دهد ماهی هایی که حجم قابل توجهی از استخوان های سفت و سخت دارند در مقایسه با همتایانشان که عمدتا از ساختار غضروفی برخوردارند چندان نمی توانند خود را در آب به حالت شناور نگاه دارند

سفره ماهی از اسکلتی برخوردار است که بیشتر از آن که از استخوان باشد از جنس غضروف است. در نتیجه حیوان از وزن بسیار کمی برخوردار بوده و در عین حال هنگامی که نزدیک به بستر اقیانوس و دریا شنا می کند با انعطاف قابل توجهی که به بدن خود می دهند از کنار موانع مختلف به راحتی عبور می کند. مطالعات جدید نشان می دهد ساختار اسکلتی سفره ماهی بیشتر از آنچه که تصور می شد از استحکام برخوردار است. به عنوان مثال مطالعات دقیقی که درخصوص آرواره این حیوان انجام شده نشان می دهد سفره ماهی از رباط قدرتمند و مخصوصی در این قسمت برخوردار است که گاز گرفتن آن را در حالی که استخوانی در میان نیست بسیار قدرتمند می سازد.

در نتیجه حیوان می تواند پوسته سخت نرم تنان را در آب های اقیانوس اطلس که زادگاه اصلی آن به شمار می آید در هم خرد کند. گذشته از آن وجود غضروف به جای استخوان سفت و سخت به سفره ماهی این امکان را می دهد تا ابعاد وسیع خود را به راحتی در آب حرکت دهد. این نکته درخصوص نوعی سفره ماهی که تا 5/1 تن وزن دارد بیشتر به چشم می آید. مطالعات دانشمندان نشان می دهد ماهی هایی که حجم قابل توجهی از استخوان های سفت و سخت دارند در مقایسه با همتایانشان که عمدتا از ساختار غضروفی برخوردارند چندان نمی توانند خود را در آب به حالت شناور نگاه دارند.

اما این پایان توانایی های سفره ماهی نیست. حس قوی بویایی، توانایی دید در شب و استفاده از میدان مغناطیسی زمین برای جهت یابی، زیست شناسان دریایی را به حیرت آورده است. حتی نوعی از سفره ماهی ها موسوم به Mantas توانایی خیره کننده ای در پرواز در ارتفاع چند متری از سطح آب دارد. این ماهی نه تنها در زیر آب بلکه در بالای سطح آب نیز شناگر و پرنده ای(!) ماهر است، اما این که چرا ماهی دست به این کار می زند هنوز برای دانشمندان به عنوان یک راز باقی مانده است. با این حال یک نظریه در این خصوص مطرح شده است: سفره ماهی با ضربه سریع به آب انگل های آزاردهنده جمع شده در پوست خود را از بین می برد.

طی سال های گذشته نگرانی های زیادی درخصوص زندگی و جمعیت این حیوان مطرح شده است. افزایش بی رویه صید از یک سو و بالا رفتن سطح آلاینده ها در اقیانوس ها در سوی دیگر موجب شده تا جمعیت این ماهی به تدریج کاهش یابد. مطالعات اخیر نشان می دهد افزایش تردد کشتی ها و قایق های تجاری در اقیانوس های جهان موجب شده تا از هر 5 گونه سفره ماهی ها یکی در معرض انقراض نسل قرار گیرد.

کلمات کلیدی مطلب : مقالات | مقالات علمی و آموزشی | علوم و زیست شناسی | تصویری زیبا از صور فلکی در اعماق آب

 

منبع : آفتاب


  
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: علوم و زیست شناسی
فرضیه های انقراض دایناسور ها

فرضیه های زیادی در رابطه با چگونگی انقراض دایناسورها مطرح شده است که بسیاری از آنها مورد پذیرش همگان قرار نگرفته است. برخی از این فرضیه ها عقیده هایی هستند دور از ذهن و بعضی دیگر نیز از نظر شواهد و مدارک نارسا هستند.

 

 

فرضیه های زیادی در رابطه با چگونگی انقراض دایناسورها مطرح شده است که بسیاری از آنها مورد پذیرش همگان قرار نگرفته است. برخی از این فرضیه ها عقیده هایی هستند دور از ذهن و بعضی دیگر نیز از نظر شواهد و مدارک نارسا هستند. در ادامه به طور اجمال به فرضیه هایی که تاکنون در مورد انقراض دایناسورها ارائه شده است، می پردازیم. البته این موضوع را باید توجه داشت که برخی از این فرضیه ها جنبه علمی ندارد و یا دور از ذهن هستند.

1) افزایش دی اکسید کربن جو، که افزایش آن موجب نابودی دایناسورها و به ویژه تخم هایشان شده است.

2) راکد شدن آب اقیانوس ها ـ برخی بر این عقیده اند که در اواخر کرتاسه به دلیل افزایش دی اکسید کربن جو، آب اقبانوس ها ساکن گردید. راکد شدن آب باعث شده است که اکسیژن کافی برای ادامه حیات بسیاری از موجودات دریازی وجود نداشته البته این افزایش تنها برای انقراض حیوانات دریازی درست است.

3) گردوغبار موجود در جو ـ وجود گردوغبار ناشی از فعالیت آتشفشان ها موجب تغییرات آب و هوایی و کاهش میزان تابش نور خورشید به سطح زمین شد و مواد ناشی از آتشفشان ها موجب نازک شدن پوسته تخم دایناسورها گردید و آب موجود در تخم ها تبخیر می شد و جنین از بین می رفت.

4) تغییر در حداقل و حداکثر درجه حرارت ـ این تغییرات در زمان های کوتاه باعث شد که دایناسورها نتوانند خود را با شرایط جدید سازگار کند و موجب نابودی آنها گردید.

5) گرم شدن هوا در اثر افزایش دی اکسید کربن ـ کاهش تولید اکسیژن توسط گیاهان و جلبک ها باعث افزایش دی اکسید کربن جو گردید و نتیجه آن گرم شدن آب و هوا بود. این امر باعث گرمازدگی و مرگ دایناسورها در فصول گرم شد.

6) آب و هوای سرد ـ سرد شدن آب و هوا مانع رشد جنین درون تخم ها شد و جنین قبل از تولد می مرد. کاهش دما همچنین کاهش تولید مثل را نیز همراه دارد و نیز دایناسورها به علت خونسرد بودن نمی توانستند هوای سرد را برای مدت طولانی تحمل کنند.

7)خشک و مربوط بودن هوا ـ خشکی بیش از حد یا رطوبت بیش از حد شرایط ادامه حیات را دشوار می کرد.

8) تغییرات آب و هوا براثر انفجار یک سوپرنوا ـ این انفجار باعث ایجاد صدماتی در لایه اوزون شد و ابرهای بزرگ یخی را در بالای جو تولید کرد که سردشدن کره زمین را در پی داشت.

9) رقابت با دیگر حیوانات ـ کمبود غذا باعث رقابت و از بین رفتن دایناسورها شد.

10) نابودی برگ های گیاهان توسط کرم ها و آفت ها ـ این جانوران باعث از بین رفتن گیاهان شدند و در نتیجه باعث از بین رفتن دایناسورهای گیاهخوار و به دنبال آن دایناسورهای گوشتخوار شد.

11) تغییرات ژنتیکی ـ جهش های ژنتیکی باعث بوجود آمدن ویژگی های خاص فیزیولوژی و زیستی شد که مطابق با شرایط محیطی نبود.

12) نازک شدن پوسته تخم دایناسورها ـ وجود عوامل مختلف زیستی و فیزیولوژی خزنده باعث نازک شدن پوسته تخم و از بین رفتن جنین شد.

13) تشکیل تخم هایی با پوسته چند لایه ای ـ براثر نقص های هورمونی و وژنتیکی باعث بوجودآمدن تخم های چند لایه ای شد و این امر باعث شد که نوزادان نتوانند پوسته را شکسته و از تخم خارج شوند. این فرضیه از مطالعه تخم های کشف شده در فرانسه و اسپانیا بوجود آمد.

14)شیوع و گسترش بیماریها

15) افزایش اکسیژن ـ این امر باعث افزایش فشار هوا و کمبود گیاهان می شود.

16) تولید و افزایش قارچ های سمی ـ برخی عقیده دارند که در اواخر دوره کرتاسه افزایش ناگهانی قارچ های سمی و گسترش آن باعث نابودی دایناسورها شد.

17) تغییر گیاهان ـ تغییر گونه های گیاهی باعث شد که دایناسورهای گیاهخواری که از گیاهان تغذیه می کردند، نتوانند عادت غذایی خود را تغییر دهند.

18 ) ناسازگاری دستگاه گوارشی با گیاهان نهان دانه ـ خود این گیاهان باعث کاهش گیاهان باز دانه شد و دستگاه گوارش دایناسورهای گیاهخوار با گیاهان نهان دانه سازگاری نداشت.

19) تنوع گیاهانی که برگ های خود را زودتر از دست می دادند، این امر موجب شد تا غذا برای گیاهخواران در مواقعی از سال وجود نداشته باشد.

20) جابجا شدن صفحه کهکشان ـ جابجا شدن زاویه صفحه کهکشان باعث شد تعداد زیادی شهاب سنگ و حجمی از گردوغبار وارد اتسمفر زمین شود.

21) برخورد یک سیاره سان و یا اجرام آسمانی.

22)تغییرات آب و هوایی براثر برخورد اجرام آسمانی.

23) اختلال و نارسایی مغز ـ به علت کوچکی مغز و بوجود آمدن شرایط زیستی متغیر دایناسورها نتوانستند خود را سریع با محیط سازگار کنند.

24) تغییر در وسعت اقیانوس ها ـ این امر تغییرات آب و هوایی را نیز در پی داشت و سازگار با دایناسورها نبود.

25) خشک شدن دریاچه ها و مرداب ها.

26) سیلاب های بزرگ.

27) سرد شدن آب اقیانوس ها ـ این امر نیز باعث تغییرات زیادی در آب و هوا شد.

28) جمعیت زیاد ـ گسترش فراوان انواع موجودات باعث کمبود غذا و رقابت و جنگ بین آنها شد.

29) فراوان شدن انگل ها، شپش ها، کرم ها و پشه ها.

30)تغذیه حیوانات از تخم دایناسورها.

31) افزایش جمعیت شکارچی ها ـ افزایش حیواناتی که از طعمه های دایناسورها تغذیه می کردند باعث کاهش جمعیت دایناسورها به علت کمبود غذا شد.

32) سمی شدن محیط توسط اورانیوم.

33) تغییر جهت قطب های مغناطیسی ـ این امر باعث اختلال در مغناطیس کره و یا سپر مغناطیس زمین و در پی آن بوجود آمدن جهش های ژنتیکی و در نتیجه انقراض دایناسورها شد.

34) کاهش فعالیت جنسی براثر شرایط گوناگون.

35) امراض داخلی.

36) لکه های خورشیدی ـ این امر باعث تغییر آب و هوا در روی زمین شد و این تغییرات نیز به ضرر دایناسورها بود.

37) افزایش تابش پرتوهای کیهانی.

38) افزایش تابش اشعه های ماورای بنفش ـ این تابش باعث نابودی لایه اوزون شد و اشعه های مضر و پرتوهای زیان آور به سطح زمین رسید.

39ـ فعالیت آتشفشان ها.

کلمات کلیدی مطلب : مقالات | مقالات علمی و آموزشی | علوم و زیست شناسی | فرضیه های انقراض دایناسور ها 

 

منبع : آفتاب


  
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: علوم و زیست شناسی
مغز مانند اثر انگشت منحصر به فرد است!

مطالعات محققان دانشگاه ییل آمریکا نشان می دهد، ساختار هیچ دو مغزی شبیه هم نیست و مغز هر فرد مانند اثر انگشت او منحصر به فرد است.

 

 

این نقشه به اندازه‌ای ثابت و قابل اتکا است که محققان می‌توانند براساس الگوی فعالیت مغزی یک فرد،‌ او را با مقایسه اسکن‌های مغزی که در روزهای مختلفی انجام شده از میان 126 نفر دیگر تشخیص دهند. این کار حتی با مقایسه اسکن‌هایی که از یک فرد در حین استراحت و در یک روز پرمشغله به دست آمده نیز امکان‌پذیر است. دیگر جنبه‌های این نقشه می‌تواند توانایی‌های شناختی مشخصی را در افراد تشخیص دهد. این یافته به گونه‌ای اثرانگشت مغزی کاربردی است که از ثباتی غیرمنتظره برخوردار است.

به گفته محققان دانشگاه ییل،‌ نکته قابل توجه این کشف آن نیست که می‌توان افراد را با اسکن کردن از طریق MRI شناسایی کرد، زیرا در حین MRI می‌توان چهره آنها را دید و آنها را شناسایی کرد. نکته قابل توجه این است که نقشه فعالیت‌های مغزی هرفرد به شدت ثابت و قابل اتکا ست و مهم نیست در چه زمان و موقعیتی به ثبت برسد، در هرحال نقشه فعالیت مغزی هر فرد منحصر به همان فرد است.

این نشانگر زیستی منحصربه‌فرد براساس فعالیت‌های مغزی به دست می‌آید نه ساختار فیزیکی یکی از اندام‌ها. انسان‌ها در میان میلیاردها اتصالی که میان سلول‌های مغزی‌‌شان وجود دارد،‌و حتی در مقیاس یک اسکن ساده MRI، موجوداتی بی‌همتا و منحصر به فرد هستند. با این همه محققان دانشگاه ییل نقشه فعالیت‌های مغزی را براساس مناطقی ازمغز هر فرد تدوین کردند که به صورت همزمان آغاز به فعالیت می‌کردند. محققان با استفاده از اطلاعات MRI که می‌تواند جزئی‌ترین فراز و فرود‌ها را در مغز به ثبت برساند،‌ فعالیت‌های مغزی 126 داوطلب را برای چندین بار و در روزهای مختلف، درحال استراحت و کار اسکن کردند.

mindدر هریک از این اسکن‌ها محققان 268 نقطه کلیدی در مغز هر فرد را بررسی کردند تا شباهت میان اوج و فرودهای فعالیت در این مناطق را با مناطق مشابه در مغز دیگر داوطلبان مشخص کنند. این بررسی مشخصاتی از جریان فعالیت‌های مغزی هر یک از داوطلبان را به وجود آورد و این مشخصات در مورد هر فرد به اندازه‌ای پایدار بود که دانشمندان توانستند با استفاده از آنها هویت هر داوطلب را با دقتی برابر 90 درصد تشخیص دهند.

محققان همچنین دریافتند می‌توانند از مشخصات مغزی هر فرد برای تشخیص توانایی‌های شناختی و هوش سیال در افراد استفاده کنند. با وجود چنین توانایی،‌دانشمندان می‌توانند در آینده با بررسی اسکن‌های مغزی افراد خطر ابتلای آنها به انواع بیماری‌های مغزی و ذهنی را پیش‌بینی کنند. جزئیات بیشتر این پژوهش در نشریه ی Nature منتشر شده است.

کلمات کلیدی مطلب : مقالات | مقالات علمی و آموزشی | علوم و زیست شناسی مغز مانند اثر انگشت منحصر به فرد است!

 

منبع : خبرگزاری خراسان


  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش
پیش دانشگاهی تا 2 سال آینده حذف می شود

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه پیش دانشگاهی تا 2 سال آینده حذف می شود، گفت: پس از حذف پیش دانشگاهی، پذیرش دانشجو در دانشگاه به سه شیوه انجام می شود.

 

 

عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش وزارت‌ آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که «آیا پیش دانشگاهی تا 2 سال آینده حذف خواهد شد؟»، اظهار داشت: بله، پیش دانشگاهی تا 2 سال آینده حذف خواهد شد، اما کنکور باقی خواهد ماند.

وی افزود: کنکور پس از حذف دوره پیش دانشگاهی، برای 15 درصد ظرفیت دانشگاه‌ها باقی خواهد ماند؛ یعنی 85 درصد ظرفیت دانشگاه‌ها این امکان را خواهند داشت که با اعمال سوابق تحصیلی پذیرش انجام دهند.

عمادی با بیان اینکه نحوه پذیرش دانشجو پس از حذف پیش دانشگاهی به 3 شکل خواهد شد، تصریح کرد: نخست اینکه خود داوطلب می‌تواند انتخاب کند که فقط سوابق او در کنکور تاثیر داشته باشد که سوابق داوطلب می‌تواند 100 درصد وضعیت او را در کنکور مشخص کند.

وی افزود: در دومین روش داوطلب می‌تواند انتخاب کند که سوابق تحصیلی به همراه آزمون عمومی کنکور تاثیر داشته باشد که آزمون اختصاصیندهد و دو نمره با یکدیگر جمع خواهد شد و نتیجه اعلام می‌شود.

رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: در سومین روش داوطلب می‌تواند سوابق تحصیلی به همراه کنکور داشته باشد، مانند همین چیزی که اکنون برگزار می‌شود؛ این سه شیوه از دو سال آینده برای کنکور اعمال خواهد شد.


  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش
اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش درباره مصاحبه از پذیرفته شدگان مرحله اول آزمون استخدامی

وزارت آموزش و پرورش در خصوص بررسی مدارک و مصاحبه استخدامی از معرفی شدگان سه برابر ظرفیت آزمون استخدام پیمانی در سال 94، اطلاعیه ای صادر کرد.

 

 

به گزارش گروه آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، در متن اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش آمده است: بدین وسیله به اطلاع آن دسته از داوطلبانی که مطابق اطلاعیه روز شنبه مورخ 16 آبان 94 سازمان سنجش آموزش کشور، در ردیف معرفی شدگان سه برابر ظرفیت قرار گرفته و یا دارای سهمیه خاص (ایثارگران، خانواده شهداء و ...) در آزمون استخدام پیمانی سال 1394 آموزش و پرورش (موضوع مجوز شماره 13532 مورخ 7 مهر 94 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور) هستند، می‌رساند، با توجه به انتشار اسامی داوطلبان مجاز به شرکت در مراحل بعدی (بررسی مدارک و مستندات، مصاحبه و گزینش) آزمون استخدام پیمانی آموزش و پرورش روی سایت سازمان سنجش آموزش کشور به نشانیhttp://www.sanjesh.org اعلام می‌دارد:

بررسی مدارک و مستندات مربوط به ثبت‌نام در آزمون و انجام مصاحبه استخدامی از آنان در دو مرحله براساس کد "شغل- محل انتخابی" در استان مربوط به شرح ذیل و مطابق جدول زمان‌بندی صورت می‌پذیرد.

مرحله اول : بررسی مدارک و مستندات ثبت‌نام در آزمون

داوطلبانی که اسامی آنان در سایت سازمان سنجش آموزش کشور در ردیف سه برابر ظرفیت آزمون استخدام پیمانی آموزش و پرورش قرارگرفته و همچنین معرفی شدگان دارای سهمیه ایثارگری که اسامی آنان در فایل ضمیمه این اطلاعیه درج شده است، موظفند در این مرحله، اصل مدارک و مستنداتی که در زمان ثبت‌نام در آزمون استخدام پیمانی در پرتال سازمان سنجش آموزش کشور اعلام نموده‌اند را بر اساس کد " شغل- محل انتخابی" در استان مربوط با مراجعه به محل تعیین شده جهت بررسی ارائه نمایند.

لازم به ذکر است معرفی شدگان دارای سهمیه خاص (ایثارگران، خانواده شهداء و...) باید مدارک و مستندات مربوط به استفاده از سهمیه مزبور و رشته شغلی مرتبط را ارائه نمایند.

زمان و محل بررسی مدارک و مستندات ثبت‌نام در آزمون:

- زمان انجام بررسی مدارک و مستندات ثبت‌نام در آزمون، از ساعت 8 تا 12 صبح و 13 تا 18 بعداز ظهر، در فاصله زمانی روز شنبه مورخ 23 آبان 94 تا روز پنج‌شنبه مورخ 28 آبان 94 خواهد بود.

تذکر: برنامه زمانی برای مراجعه معرفی شدگان جهت بررسی مدارک و مستندات، برحسب جنس/رشته شغلی در پرتال اداره کل آموزش و پرورش استان محل خدمت انتخابی داوطلب، اعلام خواهد شد. لذا معرفی شدگان مکلفند به منظور آگاهی از زمان مراجعه به محل بررسی مدارک و مستندات به پرتال اداره کل آموزش و پرورش استان محل خدمت انتخابی خود مراجعه نمایند. بدیهی است در صورت عدم مراجعه در مهلت مقرر برای بررسی مدارک و مستندات، به منزله انصراف از استخدام تلقی خواهد شد.

- مکان بررسی مدارک و مستندات در هر استان در انتهای این اطلاعیه در جدول شماره(1) مشخص شده است.

مدارک لازم:

1-یک قطعه عکس تمام رخ 4×3 تهیه شده در سال جاری

2-اصل شناسنامه و یک برگ تصویر از تمام صفحات آن

3-اصل کارت ملی و یک برگ تصویر پشت و روی آن

4- اصل کارت پایان خدمت (برادران)

5-اصل دانشنامه یا گواهی‌نامه موقت بر اساس مدرک تحصیلی مجاز ( برابر کد" شغل- محل انتخابی ") و یک برگ تصویر آن

6-اصل معرفی‌نامه رسمی از سازمان بهزیستی برای معلولین

7- اصل سوابق خدمت غیررسمی و تمام وقت در دستگاه‌های اجرایی از تاریخ 22 بهمن ماه 1357 به بعد که حقوقشان از محل اعتبارات دولتی پرداخت شده است.

8-گواهی سوابق خدمت تمام وقت مربیان پیش دبستانی مورد تایید اداره آموزش و پرورش منطقه/شهرستان ( براساس دستورالعمل شماره 118013 مورخ 21 شهریور 94)

9- گواهی سوابق خدمت تمام وقت نیروهای خرید خدمات آموزشی دارای سوابق پرداخت بیمه. ( براساس دستورالعمل شماره 118013 مورخ 21 شهریور 94)

10-مدارک مربوط به بومی بودن در کد شغل محل انتخابی مطابق اطلاعیه مندرج در زمان ثبت‌نام در آزمون استخدام پیمانی روی سایت اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش درباره مصاحبه از پذیرفته‌شدگان مرحله اول آزمون استخدامی

وزارت آموزش و پرورش در خصوص بررسی مدارک و مصاحبه استخدامی از معرفی شدگان سه برابر ظرفیت آزمون استخدام پیمانی در سال 94، اطلاعیه‌ای صادر کرد.

11- مدارک مربوط به فرهنگی بودن یکی از اولیاء داوطلب ( کارت شناسایی با کد پرسنلی و آخرین حکم کارگزینی)

مرحله دوم : مصاحبه استخدامی

1- معرفی شدگان سه برابر ظرفیت و داوطلبان دارای سهمیه خاص (ایثارگران، خانواده شهداء و...) که مدارک و مستندات آنان در مرحله اول، بر اساس کد" شغل- محل انتخابی" در استان مربوط مورد تایید قرارگرفته است، باید فرم تایید مدارک و مستندات و معرفی نامه برای شرکت در مصاحبه استخدامی (فرم شماره 8) را دریافت کنند و مطابق زمان اعلام شده در فرم مزبور به مرکز مجری مصاحبه استخدامی مربوط (استان مربوط به کد" شغل- محل انتخابی") مراجعه نمایند.

لازم به ذکر است نحوه اقدام برای اخذ بخشی از هزینه مصاحبه استخدامی مطابق ضوابط و مقررات مربوط توسط مرکز مجری مصاحبه به داوطلبان اعلام خواهد شد.

داوطلب موظف است پس از تهیه نسخه از پرینت "فرم اطلاعات فردی" از سایت دبیرخانه هیات مرکزی گزینش به نشانیhttp://www.gozinesh.medu.ir، نسبت به تکمیل دقیق فرم و الصاق یک قطعه عکس به آن اقدام و به همراه تصویر تمام صفحات شناسنامه و کارت ملی، تحویل نماینده هسته گزینش مستقر در مرکز مصاحبه استخدامی استان نماید.

 

منبع : خبرگزاری فارس


  
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: علوم و زیست شناسی
حقایقی درباره ی کهکشان راه شیری

گرچه راه شیری، یک کهکشان مارپیچی معمولی در میان میلیاردها کهکشان دیگر است، اما برای ما انسان ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

با نگاهی به آسمان شب نوار پهنی از نور دیده می شود. نیاکان باستانی ما برای توصیف آن از مفاهیمی چون رودخانه، شیر، راه و کاه کشان بهره گرفته اند. این نوار نورانی از ابتدایی ترین روزهای شکل گیری زمین در آسمان آشکار بوده است. در واقع این خط جذاب نور مرکز کهکشان ما است؛ آن طور که از یکی از بازوهای بیرونی خود (موقعیت زمین) دیده می شود.

راه شیری یک کهکشان مارپیچی با 100 هزار سال نوری طول است. اگر می توانستید از بالا به آن نگاه کنید، یک برآمدگی در مرکز آن مشاهده می کردید که توسط چهار بازوی مارپیچی احاطه شده است. کهکشان های مارپیچی حدود دو سوم کهکشان های عالم را تشکیل داده اند.بر خلاف یک کهکشان مارپیچی معمولی، یک کهکشان مارپیچی میله ای دارای نواری است که از مرکز آن گذر کرده و دو بازوی اصلی دارد.

راه شیری همچنین دو بازوی فرعی و دو بازوی کوچک موسوم به سیخک (Spurs)دارد. منظومه ی شمسی و زمین ما درون یکی از این سیخک ها با نام بازوی شکارچی (Orion Arm) قرار گرفته اند. شکارچی بین دو بازوی بزرگ با نام های برساووش (Perseus) و کمان (Sagittarius) واقع شده است.

بازوهای مارپیچی در نزدیکی مرکز کهکشان شکلی تاب خورده به خود می گیرند و حاوی مقادیر زیادی غبار و گاز هستند. این مخلوط گاز و غبار باعث شکل گیری دائمی ستاره ها درون بازوها می شود. بازوها بر روی صفحه ای موسوم به "دیسک کهکشان" قرار دارند که ضخامت آن تنها در حدود 1000 سال نوری است.

در مرکز کهکشان، برآمدگی کهکشانی وجود دارد و قلب راه شیری از گاز، غبار و ستاره ها انباشته شده است. به دلیل وجود برآمدگی، تنها قادر به مشاهده ی درصد کمی از تمام ستارگان کهکشان هستیم. ضخامت گاز و غبار درون برآمدگی به قدری بالاست که ستاره های درون آن هم به زحمت دیده می شوند، چه برسد به ستاره های آنسوی برآمدگی.

در مرکزی ترین نقطه ی کهکشان سیاه چاله ای غول آسا نشسته است که جرمی چند میلیارد برابر جرم خورشید دارد. این سیاه چاله ی فوق سنگین که در ابتدا کوچک تر بوده، با تغذیه از ذخیره ی فراوان گاز و غبار اطرافش رفته رفته به یک غول تبدیل شده است. سیاه چاله ی مرکز کهکشان به قدری عظیم است که حتی ستاره هایی که در دسترسش باشند را هم می بلعد. اگرچه سیاه چاله ها را نمی توان مستقیماً مشاهده کرد، اما دانشمندان از طریق مشاهده ی اثرات گرانشی آن ها در تغییر مسیر مواد اطراف، و همچنین فواره هایی از جنس مواد و پرتو که از سیاهچاله ها به بیرون پرتاب می شوند به وجود آن ها پی می برند. اکثر کهکشان ها یک سیاه چاله در قلب شان دارند.

برآمدگی و بازوها واضح ترین اجزای راه شیری هستند، اما تنها اجزای آن نیستند.کهکشان توسط هاله ای کروی از گاز داغ و خوشه های ستاره ای کروی احاطه شده است. اگرچه این هاله امتدادی صدها هزار ساله دارد، اما تعداد ستاره های آن تنها برابر با 2 درصد ستاره های درون دیسک کهکشان است.

غبار، گاز و ستاره ها قابل رویت ترین مواد تشکیل دهنده ی کهکشان هستند، اما راه شیری از ماده ی تاریک هم تشکیل شده است. دانشمندان قادر به تشخیص مستقیم این ماده نیستند، اما درست همانند سیاه چاله ها، آن ها را از روی تاثیری که بر روی اجرام پیرامونشان می گذراند تشخیص می دهند. به این ترتیب، تخمین زده می شود که ماده ی تاریک 90 درصد جرم کهکشان راه شیری را تشکیل بدهد.

برخورد نزدیک از نوع کهکشانی

کهکشان راه شیری نه تنها در حال چرخش به دور خود است، بلکه حرکت انتقالی هم دارد. بر خلاف تصویر کاملاً خالی و پوچی که در فیلم های فضایی به نمایش در می آید، فضا مطلقاً خالی نبوده، بلکه پر از غبار و گاز و همچنین "دیگر کهکشان ها" است. کهکشان ها مدام با یکدیگر برخورد می کنند و راه شیری هم از این قاعده مستثنی نیست. طی 4 میلیارد سال آینده، راه شیری با نزدیک ترین همسایه اش، کهکشان آندرومدا برخورد خواهد کرد. این دو کهکشان با سرعتی حدود 112 کیلومتر بر ثانیه به سمت یکدیگر در حال حرکت اند. هنگام برخورد، ورود مواد جدید در یکدیگر باعث به وجود آمدن ستاره های جدید خواهد شد.

البته برخورد دو کهکشان مشکلی برای ساکنان زمین ایجاد نخواهد کرد؛ چرا که مدت ها قبل از وقوع این برخورد، خورشید تبدیل به یک غول سرخ شده و سیاره ی ما را غیر قابل سکونت کرده است.

راه شیری شامل بیش از 200 میلیارد ستاره است. غبار و گاز کافی برای ساختن میلیاردها ستاره ی دیگر هم در آن وجود دارد.

منظومه ی شمسی حدود 30 هزار سال نوری از مرکز کهکشان فاصله دارد و حدود 20 سال نوری بالاتر از دیسک کهکشان واقع شده است.

بیش از نیمی از ستاره هایی که در کهکشان ما یافت می شوند از خورشیدِ 4.5 میلیارد ساله ی ما پیرتر هستند.

متداول ترین ستاره های کهکشان کوته های سرخ اند؛ ستاره هایی سرد با جرمی حدود یک دهم جرم خورشید. زمانی به دلیل اینکه سیارات قابل سکونت در منظومه ی این ستاره ها می بایست بسیار به ستاره ی خود نزدیک می بودند، سیستم های خورشیدی حاوی این نوع ستاره غیر قابل سکونت تصور می شد، اما امروزه منظومه های کوتوله ی سرخ هم کاندید بالقوه ی میزبانی حیات درنظر گرفته می شوند.

تا اواخر 1920 ستاره شناسان بر این باور بودند که تمامی ستاره های جهان در کهکشان راه شیری واقع هستند، یا به عبارت دیگر عالم هستی محدود به همین یک کهکشان تصور می شد. تا اینکه ادوین هابل نوع خاصی از ستاره ها با نام متغیر قیفاووسی را کشف کرد که به او اجازه می داد فواصل کیهانی را با دقت بالایی اندازه بگیرد. بعد از آن بود که ستاره شناسان متوجه شدند تکه های فازی که زمانی به عنوان سحابی طبقه بندی می شدند در واقع کهکشان های جداگانه ای هستند.

کلمات کلیدی مطلب :مقالات | مقالات علمی و آموزشی | علوم و زیشت شناسی حقایقی درباره ی کهکشان راه شیری

 

منبع : آفتاب


  
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: علوم و زیست شناسی
کوسه های خلیج فارس در مسیر انقراض

گفت وگو با دکتر ریما جابادو

 

براستی انسان مقهور کوسه هاست یا کوسه ها مقهور انسان؟ کوسه ها مخلوقات بی نظیر دریاها و اقیانوس ها هستند که متاسفانه به دلیل ناآشنایی، متحمل بیشترین ظلم از جانب انسان شده اند.

سال ها طول کشید تا انسان متوجه شود که کوسه ها آدمخوار نیستند و تنها علت حمله آنها به انسان احساس خطر و اشتباه در تشخیص است. معلوم نیست چند سال دیگر باید بگذرد که مشخص شود گوشت کوسه گرم نیست و نمی تواند دردهای کمر و ماهیچه ای را تسکین دهد یا این که خوردن گوشت کوسه کمترین تاثیری در افزایش قدرت جنسی و حتی بیشتر شدن سوی چشم انسان ندارد. این واقعیت که از مجموع 440 گونه کوسه مختلفی که در آب های جهان شناخته شده فقط 20 گونه مهاجم هستند و از بین آنها هم تنها چهار گونه ممکن است به انسان حمله کنند، جای تعمق دارد. کوسه های خلیج فارس نیز از این قاعده مستثنا نبوده و نیستند. کولی گرگ، کولی شش دندان و کولی بیلی ازجمله گونه های سریع و البته خطرناک خلیج فارس هستند و وضع زیستی آنها نیز در پرده ای از ابهام قرار دارد. طرح نظارت و پایش کوسه های خلیج فارس یک طرح تحقیقاتی بلندمدت زیرنظر دانشگاه هریوت وات ادینبورگ در اسکاتلند و دانشگاه سلطان قابوس در عمان است که با همکاری دانشگاه امارات عربی متحده قصد دارد تا از جهات مختلف زندگی پررمز و راز کوسه های خلیج فارس پرده بردارد.

دکتر ریما جابادو محقق ارشد و مدیر طرح ماهیان غضروفی خلیج فارس از دانشگاه امارات عربی متحده، چند سالی است روی گونه های مختلف کوسه های خلیج فارس، تعداد و نوع تغذیه آنها مطالعه و تحقیق می کند. این پژوهشگر لبنانی ـ کانادایی در تحقیقات خود از تعاملی گسترده با ماهیگیران عرب حاشیه خلیج فارس از ابوظبی گرفته تا راس الخیمه بهره برده و در عین حال از مشارکت گسترده غواصان داوطلب نیز برای پیشبرد مطالعات خود استفاده کرده است. مصاحبه اختصاصی جام جم را با این پژوهشگر می خوانید.

با توجه به این که تاریخچه حضور کوسه ها در آب های جهان به بیش از 450 میلیون سال قبل برمی گردد، آیا دانشمندان موفق شده اند فسیلی دال بر حضور کوسه های نخستین در خلیج فارس پیدا کنند؟

مطالعات باستان شناسی در ابوظبی تاکنون موفق به کشف نمونه های مختلفی اعم از مهره ها و دندان های کوسه ها از سایت های مختلف شده که تاریخچه برخی از آنها به حدود 7000 سال پیش بازمی گردد. این مساله بخوبی نشان می دهد که سابقه شکار و البته بهره کشی از کوسه ها در این منطقه یک سنت قدیمی و بخشی از میراث فرهنگی جوامع گوناگونی بوده که در این منطقه زندگی می کرده اند.

مشخصات بارز و در عین حال متفاوت کوسه های خلیج فارس چیست؟

من در مطالعات خود موفق به شناسایی 30 گونه مختلف شده ام. در این راستا صرفا به گونه های زنده توجه نشده بلکه گاهی نمونه های صید شده در بازار و اسکله های مختلف نیز معیار قرار گرفته است. تفاوت های ظاهری در بیشتر گونه های این منطقه به چشم می خورد، به عنوان مثال از نظر اندازه، آنها طیف گسترده ای را پوشش می دهند. کوچک ترین گونه ها حداکثر 70 یا 80 سانتی متر طول دارند در حالی که گونه های بزرگ تر گاهی به مرز بیشتر از چهار متر هم می رسند. کوسه نهنگی یا وال کوسه با نام علمی Rhincodontypus که در زبان محلی به آن کولی کر هم گفته می شود، ظاهرا یکی از بزرگ ترین گونه های آب های خلیج فارس است که طول بدنش گاهی به بیشتر از 15 متر می رسد. این گونه از پلانکتون ها یا موجودات ریز میکروسکوپی که در آب دریا غوطه ور هستند، تغذیه می کند. (وال کوسه گونه ای در معرض خطر انقراض است که معمولا نسبت به اطراف خود حتی صدای موتور لنج ها بی تفاوت است و به همین مناسبت به آن کولی کر نیز می گویند. «نگارنده») گونه دیگری نظیر کوسه گاوی با نام علمی Carcharhinusleucas از گونه های رایج آب های شیرین است و در مصب ها و رودخانه ها هم دیده می شود. این گونه گاهی به مرز 3.5 متر نیز رسیده است. در واقع هر گونه کوسه ها، از نظر رفتاری، نحوه استفاده از زیستگاه و رژیم غذایی خصوصیات منحصربه فرد خود را داراست.

کوسه ها اغلب منزوی و رفتارشناسی آنها کار بسیار دشواری است. روش های شما برای کسب اطلاعات از آنها چگونه و بر چه اساسی است؟

درک ما از رفتار کوسه های این منطقه بسیار محدود است و هنوز کمبودهای زیادی وجود دارد. پیش از آن که طرح تحقیقاتی خود را آغاز کنم، حتی یک فهرست دقیق از اسامی کوسه های مختلف خلیج فارس وجود نداشت. در آن زمان تهیه چنین فهرستی برای من در اولویت قرار داشت. بدون آن که بدانیم چه گونه هایی در آب های خلیج فارس هستند، کسب اطلاع از فراوانی و پراکنش آنها و حتی اجرای هر گونه طرح حفاظتی عملا غیرممکن است. طی این چند سال موفق به جمع آوری اطلاعات فراوانی از انواع گونه ها شده ایم، اما برای آن که بتوان از آنها به نحو موثر و کارآمدی حفاظت کرد؛ هنوز اطلاعات زیادی در زمینه بیولوژی، مکان هایی که آنها از فرزندان خود مراقبت می کنند، ساختارهای جمعیتی و البته جابه جایی و مهاجرت لازم است. به عنوان مثال هنوز بدرستی مشخص نیست که چه گونه هایی در آب های خلیج فارس می مانند یا این که چه گونه هایی به اقیانوس هند مهاجرت می کنند. سیکل ابهام ها کماکان ادامه دارد.

تحقیقات شما بر اصل مشارکت های داوطلبانه متمرکز شده. در این باره بیشتر توضیح دهید.

واقعیت امر این است که من هیچ گاه قادر نبودم داده های موجود فعلی را بدون کمک بیش از 80 داوطلبی که در این تحقیقات مرا همراهی کردند، گردآوری کنم. این افراد برخی اوقات برنامه کاری خود را رها می کردند و به بازارهای اطراف سواحل سرکشی می کردند یا حتی در تحقیقات میدانی روی کشتی و قایق مرا همراهی می کردند. شخصا چند ایمیل به برخی از ارگان ها و سازمان های امارات عربی متحده ارسال کردم و پاسخ های بسیاری دریافت کردم که پاره ای از آنها برای من براستی جالب بودند. همه این موارد را گفتم تا به این نتیجه گیری برسیم که جوامع محلی این منطقه درباره کوسه ها مشتاق هستند. در مقابل من نیز این امکان را به دست آوردم که آنها را در جریان اندک اطلاعات موجود و خطراتی که کوسه ها را تهدید می کنند، بگذارم. اکنون درصدد هستم وب سایتی راه اندازی کنم که در آن همه داوطلبان و جوامع محلی بتوانند مشاهدات خود را چه در بازارهای صیادی و چه در حین غواصی ارائه کنند. این داده ها قطعا به گردآوری سالانه اطلاعات کمک خواهد کرد.

پروژه نظارت و پایش کوسه های خلیج فارس توانسته رفتار کوسه گاوی (Rhincodontypus) را با استفاده از علائم ماهواره ای برای مدت طولانی تحت نظر بگیرد. آیا این طرح در ارائه یک سری نکات کلیدی به منظور حفاظت از این گونه نیز موفق عمل کرده است؟

این پروژه که زیرنظر دیوید رابینسون اداره می شود، براستی فوق العاده است. بخشی از تحقیقات روی ردیابی مسیرهای حرکت کوسه های نهنگی و بخشی هم روی بررسی پراکنش جمعیتی متمرکز شده است. در زمینه مبحث پراکنش جمعیتی تحقیقات به این سمت رفته که آیا این گونه از دیگر گونه ها جداست یا به نوعی با آنها در ارتباط است. این پروژه هنوز ادامه دارد، اما طی مدت نزدیک به سه سال که از این تحقیق می گذرد، برداشت های خیلی خوبی خصوصا در عرصه رفتارشناسی از این گونه حاصل شده است. طرح مشخصا حاوی اطلاعاتی است که می تواند برای حفاظت از کوسه گاوی موثر واقع شود. یکی از مشخص ترین دستاوردهای این تحقیق ارائه این دیدگاه به محققان است که در چه آب هایی باید انتظار مشاهده کوسه گاوی را داشت یا این که در چه قسمت هایی اجرای معیارهای حفاظتی ضروری است.

از دیدگاه شما آیا این تحقیق می تواند در کشورهای دیگر نظیر ایران هم اجرا شود؟

تا آنجا که اطلاع دارم، تحقیقات اندکی در ایران در این زمینه انجام شده است، اما نظر به این که ایران یکی از کشورهایی است که صید قابل توجه کوسه در آن انجام می شود، بنابراین داشتن درک بهتر از تاثیر این صیادی گسترده بر اکوسیستم و گونه هایی که شکار می شوند، خود یک گام اساسی در راستای حفاظت از کوسه ها در خلیج فارس است.

با توجه به افزایش تقاضا برای انواع محصولات حاصل از کوسه در بازارهای آسیا، آیا می توان گفت که آسیب پذیری چه گونه هایی در این زمینه بیشتر است؟ به عبارت دیگر چه گونه هایی در آب های خلیج فارس بیشتر توسط صیادان شکار می شوند؟

بله، تقاضا برای محصولات به دست آمده از کوسه ها اعم از گوشت و باله ها در آسیا بشدت رو به افزایش است. انواع گونه های سر چکشی و کوسه های بزرگ خانواده Carcharhinidae که باله های سیاهی دارند، ازجمله گونه هایی هستند که تقاضا برای آنها بیشتر است، البته خیلی دشوار است که بتوان گفت کدام گونه ها بیشتر از دیگران آسیب پذیر هستند، چراکه تاکنون ارزیابی منطقه ای درستی در این باره روی هیچ گونه ای انجام نشده است. داده های ما در این زمینه صرفا متکی به شرایط این گونه ها در جاهای دیگر دنیا و نه مشخصا این منطقه خاص جغرافیایی است.

بنابراین حتما لازم است که اطلاعات بیشتری درباره کوسه های خلیج فارس جمع آوری شود. برخی از رایج ترین گونه هایی که در اینجا توسط ماهیگیران صید می شوند، عبارتند از کوسه دم تیره با نام علمی Carcharhinussorrah و کوسه شیری با نام علمی Rhizoprionodonacutus (کوسه دم تیره گونه ای در معرض تهدید است که با وجود توان تولیدمثل زیاد بیشترین تهدیدها و بهره کشی ها را از جانب انسان ها متحمل شده است. کوسه شیری از نمونه هایی است که بیشتر در بازارهای ماهی فروشی دیده می شود حتی بسیاری از فیله ماهی ها به این گونه تعلق دارد. پراکنش این گونه زیاد است، اما هنوز ارزیابی درستی از جمعیت آن انجام نشده: «نگارنده»)

مشکلات فعلی حاصل شرایط است، آیا نمونه ای ژنتیکی وجود دارد که ثابت کند، جمعیت این گونه ها رو به کاهش است؟

در طرحی که مسئولیت آن را به عهده دارم، مبحث ساختارهای جمعیتی و تهیه نمونه های مختلف اعم از DNA دنبال نمی شود، با وجود این شخصا با موسسات مختلف در این زمینه همکاری هایی انجام داده ام. در این تحقیقات تلاش شده تا آنالیزهای دقیق ژنتیکی روی چند گونه کوسه که از نظر صیادی در این منطقه اهمیت بسزایی دارند، انجام شود. بدیهی است که چنین آنالیزهایی می توانند برداشت های بهتری را از موقعیت کوسه ها در اختیار قرار دهند. با این وجود ارزیابی نمونه ها می بایست برای هرگونه به طور جداگانه انجام شود تا درک بهتری هم از کاهش جمعیتی حاصل شود.

آیا شما حاضر به همکاری با متخصصان ایرانی هستید؟

حتما. خلیج فارس بدنه آبی نسبتا کوچکی است و یقین دارم جمعیت بیشتر کوسه ها در مرزهای آبی ایران، امارات عربی متحده، قطر و عربستان تقسیم شده است. بنابراین همکاری در این عرصه یک امر لازم و حیاتی است. تحقیقات می تواند به شکل همکاری های دوطرفه یا حداقل به شکل مقایسه ای انجام شود.

و سخن آخر؟

گزارش ها از بیشتر کشورهای حاشیه خلیج فارس حاکی از کاهش ذخایر آبزیان و نزدیک شدن به مرزهای نگران کننده است. این احتمال وجود دارد که برخی از گونه های کوسه ها به دلایلی اعم از ماهیگیری، تخریب زیستگاه و حتی دیگر تهدیدات با پدیده تاسف بار انقراض مواجه شوند، بنابراین بسیار مهم است که همه کشورهای این منطقه به جمع آوری اطلاعات از میزان صید کوسه ها در کشورهای خود اقدام کنند. در شرایط فعلی بدون اغراق اجرای معیارهای شدید حفاظتی نیز امری اجتناب ناپذیر و ضروری است.

درخواست دکتر جابادو از ایرانیان

تیم تحقیقاتی «نظارت و پایش کوسه های خلیج فارس» از هرگونه همکاری در این عرصه قدردانی کرده و از هموطنان ایرانی درخواست کند در صورت مشاهده کوسه نهنگی در آب های ایران، اطلاعات و مشاهدات خود را در فرمی که در آدرس اینترنتی http://goo.gl/NiZQib قراردارد، گزارش کنند. این اطلاعات هر چقدر هم که مختصر می تواند پژوهشگران را در امر حفاظت از کوسه ها به عنوان ستون اساسی اکوسیستم دریایی خلیج فارس یاری دهد. در ضمن از طریق همین وب سایت می توان دیگر اطلاعات، عکس ها و گزارش ها از انواع کوسه های خلیج فارس را چه زنده و چه حتی در بازارهای ماهی فروشی در اختیار محققان مربوط قرار داد.

کلمات کلیدی مطلب : مقالات مقالات علمی و آموزشی علوم و زیست شناسی

 

منبع : آفتاب


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ