کشور فنلاند به داشتن بهترین مدل های آموزش و پرورش شهرت دارد. در این بخش، گزارش یک روز در مدرسه ای در Helsinki، پایتخت فنلاند را می خوانیم و با ویژگی هایی سیستم آموزشی مدارس فنلاند آشنا می شویم.
کشور فنلاند به داشتن بهترین مدل های آموزش و پرورش شهرت دارد. در این بخش، می خواهیم با ویژگی هایی که منجر به شهرت سیستم آموزش و پرورش مدارس این کشور شده است، آشنا شویم.
ویدیوی آشنایی با سیستم آموزشی کشور فنلاند را حتما ببینید:
مدت زمان:00:08:25
نکات مهم مطرح شده در این گزارش:
» فنلاند، کوتاهترین ساعت آموزش در مدرسه و بهترین نتیجه آموزش در بین کشورهای اروپایی را دارد.
» معلمان با دانش آموزان خود به مقاطع بالاتر منتقل می شود.
» ویژگی منحصر به فرد مدارس فنلاند این است که معلمان در روش های تدریس کاملاً خودمختار هستند.
» در مدارس فنلاند، ساعات تفریح زیاد است زیرا بازی نقش مهمی در فرآیند یادگیری دانش آموزان دارد.
» تاکید مدرسه بیشتر روی هنر، ورزش و موسیقی است.
گزارش کامل:
این کشور اسکاندیناوی به داشتن بهترین مدل های آموزش و پرورش شهرت دارد. هیات های مختلف از همه جای دنیا دایماً از این کشور بازدید می کنند تا به راز موفقیت آنها پی ببرند و این دقیقاً همان کاری است که ما در این برنامه قصد داریم انجام دهیم. روز اول به یک مدرسه در هلسینکی ، پایتخت فنلاند می رویم تا بببینم چه دیدگاهی بر سیستم فنلاندی حاکم است.
فنلاند کوتاهترین ساعت آموزش در مدرسه و بهترین نتیجه آموزشی را در بین کشور های اروپایی دارد. بچه ها از سال اول تا سال ششم ابتدایی با یک معلم و یک کلاس می مانند و مدرسه تقریبا حالتی مثل ادامه خانه برای بچه ها دارد.
ینی ویتا یک معلم مدرسه ابتدایی می گوید: “من الان چهار سال است که همین کلاس را درس می دهم. خیلی خوب است. خیلی جالبه که مببینی بچه ها بزرگ می شوند و یاد می گیرند . به نظر من این بهترین روش تدریسه . تقریبا انگار مادر دوم بچه ها هستی”
شرایط معلم شدن در فنلاند بسیار سخت است. معلم ها مدرک کارشناسی ارشد باید داشته باشند.
وزیر آموزش و پرورش فنلاند می گوید: “ویژگی منحصر به فرد دیگر سیستم آموزش فنلاند این است که معلم ها در روش های تدریس کاملا خود مختار هستند. به عنوان مثال در مواد یا روش های آموزش و تدریس شان هر طور که مایل باشند عمل می کنند. معلم ها آزادی عمل زیادی دارند.
کرسی کاسورینن معلم علوم میگوید: “مهم این است که بچهها محیط طبیعی اطراف خود را بشناسند، گونه های مختلف را یاد بگیرند . این به آنها کمک خواهد کرد که به محیط زیست خود احترام بگذارند.”
در فنلاند زمان بازی بخش بسیار مهم فرآیند یادگیری است. ساعت تفریح زیاد است و حتی در زمستان بچه ها را تشویق می کنند که بیرون از کلاس در فضای آزاد بازی کنند .
به بچه ها اعتماد می کنند و حتی در ناهارخوری بچه ها اجازه دارند که خودشان غذا بگیرند . در سالن غذا خوری خدمه ای وجود ندارد.
تاکید بیشتر روی موسیقی ، ورزش و هنر است. فکر نکنید که این مدرسه یک استثناء در فنلاند است، درست بر عکس همه مدرسه ها در فنلاند، دقیقا همین طور هستند و نتایج درخشان این مدرسه مشابه همه مدرسه های دیگر.
گرچه استدلال مخالف با این نقاط قوت مدل آموزش شیوه فنلاندی کار سختی است، ولی بعضی معتقدند که این تنها مدل آموزش نیست. در فرصتی با چارلز لید بییتر در لندن صحبت می کردم. او تحلیل گر بین المللی در مسائل آموزش است که معتقد است یک مدل به همه حالت ها صادق نیست.
سیستم آموزشی فنلاند بالاترین کارنامه موفقیت آموزشی را در دنیا دارد، ولی فکر می کنم شما نظر دیگری دارید؟
چارلز لید بییترفنلاند: نمونه تحسین بر انگیزی است، اما جنبه های دیگری در فنلاند هست که که به همان اندازه عالی نیست. همچنین جنبه های دیگری در جامعه فنلاند هست که یاد گیری در آن مشکل است.کشور کوچکی است ،که هماهنگی فرهنگی و اتفاق آرا درآن زیاد است. اما این تنها مدلی نیست که می توانیم اختیار کنیم. گرچه مدل بسیار موفقی در آموزش ، پرورش و مدرسه است اما لزوما تنها مدل و یا در بعضی از موارد بهترین مدل برای توسعه آموزش نیست.
ولی بعضی از جنبه های آن را می توان به جاهای دیگر دنیا تعمیم داد. مثلا تشویق استقلال معلمین ، خلاقیت و نو آوری . این ها را چطور می شود به مقیاس جهانی تعمیم داد؟
چارلز لید بییتر می گوید: “من فکر می کنم بخشی از سیستم آموزش فنلاند خیلی خوب است. آنچه که از فنلاند باید آموخت مساله آموزش است. اینها بهترین ها را برای معلمی به کار می گیرند.فقط 10 در صد متقاضیان معلمی را . بنا بر این هدف این سیستم استفاده از معلمین خلاق برای کسب بهترین نتیجه است.”
کسانی که به جنبه تجاری مساله فکر می کنند به این چی برده اند که این مدل به جاهای دیگر صادر کنند البته به حالت ترکیبی. نظر شما چیه؟
چارلز لید بییتر :فکر می کنم ایده خوبیه . برای اینکه مردم در سراسر دنیا احتیاج به مدل های موثر آموزش دارند. مدل های کار آمد مثل فنلاند.
بنا بر این انگار که یکه هایی از این مدل را بسته بندی میکنی و می فروشی- مثلا تربیت معلم ، توسعه روش های آموزشی، مدیریت معلمان و نحوه سازمان دهی مدارس. این بخش هایی است که می توان به جاهای دیگر دنیا هم ارائه داد.اما مسئله دیگر فرهنگ و سنت یادگیری در فنلاند است. این ها نکاتی نیست که به سادگی بسته بندی و ارسال کنی. امر آموزش امر پیجیده ای است.
اما علیرغم نظر چارلز لید بییتر، شهرت و موفقیت فنلاند باعث شده که تقاضای بسیاری برای صدور این مدل به کشور های دیگر موجود باشد. در برنامه بعدی به این موضوع می پردازیم.
این ساختمان یک نمونه از مدرسه های فنلاند است. فضای باز ، مکان جمع شدن و گوشه های راحت. در ابو ظبی مدارسی میسازند با مدل فنلاندی.دراین مدارس قسمت دختران از پسران جداست. و نماز خانه هم دارد.
برای مدرسه بعدی آنها همه چیز فنلاندی می خواهند، تربیت معلم، تکنولوژی ، موادو ابزار های آموزشی.
از آنجاییکه همه می خواهند در موفقیت فنلاند شریک باشند.پس چرا آنها بخشی از آن را نفروشند؟
یوهان شپانن مشاور بازرگانی می گوید:” اگر بتوانیم دنیا را کمی دمکراتیک تر کنیم، جنگ کمتر ، گرسنگی کمتر و با آموزش بیشتر امکان پذیر است، خوب چرا نه . بگذارید آموزش را هم صادر کنیم.”
کلمات کلیدی: نقش بازی کردن در فرایند یادگیری دانش آموزان | تاثیر زنگ تفریح در یادگیری | نقش معلمین در یادگیری دانش آموزان
منبع : سایت یورو نیوز
پنجمین ایمیل اطلاع رسانی سرزمین تیزهوش ها، برای اعضای ثبت نام شده ارسال شد.
مشاهده پنجمین خبرنامه سرزمین تیزهوش ها (اینجا کلیک کنید).
در صورتی که مایل هستید شما هم اخبار و مطالب سایت را به صورت ایمیل دریافت کنید، می توانید با مراجعه به بخش عضویت در خبرنامه (اینجا)، در لیست دریافت کنندگان سایت ثبت نام نمایید. به این ترتیب ایمیل های هفتگی سرزمین تیزهوش ها را برای شما نیز ارسال خواهیم کرد.
ثبت نام در لیست دریافت کنندگان خبرنامه (کلیک کنید)
منبع : سرزمین تیزهوش ها
سرپرست دانشگاه فرهنگیان از آغاز دوره آموزشی تربیت حرفه ای پذیرفته شدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش از 15 آذر امسال خبر داد.
به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس، محمود مهرمحمدی سرپرست دانشگاه فرهنگیان در نشست خبری که امروز در ساختمان مرکزی این دانشگاه برگزار شد، اظهار داشت: بر اساس آخرین آمار حداکثر تا 15 آذر، مراحل مختلف گزینش و مصاحبههای تخصصی پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش به اتمام میرسد و پیشبینی کردهایم که دورههای آموزشی از نیمه آذر ماه در این دانشگاه آغاز شود.
وی با بیان اینکه مقدمات کار فراهم شده است، افزود: پیشبینی کردهایم که در 20 پردیس شامل 10 پردیس دخترانه و 10 پردیس پسرانه، پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش، دورههای آموزشی را طی کنند.
مهرمحمدی تصریح کرد: دوره تربیت حرفهای یا اهدای گواهی صلاحیتهای حرفهای معلمی برای پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش 36 واحد شامل 900 ساعت است که این برنامه در گروه هماهنگی تربیت معلم به تصویب رسیده است و در شورای عالی وزارت علوم باید به تایید برسد.
وی تاکید کرد: ستادی برای پیگیری مسائل مربوط به پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش پیشبینی شده است تا بتوانیم به نحو موثری زمینه ورود این افراد به دانشگاه فرهنگیان را فراهم کنیم.
* اخذ هزینه از پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی برای شرکت در دورههای آموزشی
سرپرست دانشگاه فرهنگیان به هزینه در نظر گرفته شده برای دوره آموزشی پذیرفته شدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش اشاره کرد و گفت: در آخرین جلسه هیات امنای دانشگاه مصوب شد تا هزینه تمام شده دورهها از ورودیهای جدید دریافت شود.
وی ادامه داد: باید ببینیم که مشارکت در هزینه ورودی توسط آموزش و پرورش چقدر خواهد بود و چه میزان از این اعتبار توسط سازمان مدیریت پیشبینی شده است و پس از آن، سهم دانشجویان اعلام شود.
* برگزاری آزمون جامع برای پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش
مهرمحمدی به برگزاری آزمون جامع از فارغالتحصیلان دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و گفت: پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش نیز در پایان دوره یکساله، ارزیابی صلاحیت حرفهای میشوند.
وی با بیان اینکه دوره یک ساله آموزشی که برای پذیرفتهشدگان آزمون استخدامی آموزش و پرورش در نظر گرفته شده است، یک دوره فشرده نظری، عملی و کارورزی است، افزود: معتقدم دوره آموزشی برای کسب صلاحیت حرفهای باید دو ساله باشد و در این خصوص نیز پیشنهاد داریم که دوره یکساله تکمیلی به دوره دو ساله تبدیل شود و دوره دو ساله تحصیلات تکمیلی را به تصویب برسانیم.
وی تصریح کرد: با توجه به تاخیر زمان اعلام نتایج و مراحل گزینش، از زمانبندی عقب هستیم، البته دوره آموزشی 11 ماهه است و از آموزش در فصل تابستان هم استفاده میکنیم.
* فرصت 3 ساله به دانشجومعلمانی که گواهی صلاحیت حرفهای موقت دارند
سرپرست دانشگاه فرهنگیان ادامه داد: در بخش آزمون جامع برای دانشجومعلمانی که دوره 4 ساله را میگذرانند، پیشبینی شده است که اگر نتوانند این گواهی را کسب کنند، برای آنها گواهی موقت صادر شود.
وی اضافه کرد: این افراد 3 سال فرصت دارند تا تحت پوشش دانشگاه فرهنگیان، ضعفهای خود را مرتفع کرده و گواهی صلاحیت حرفهای دائم را دریافت کنند.
* بررسی تنوع در روشهای جذب دانشجو و معلمان در دانشگاه فرهنگیان
مهرمحمدی در خصوص تنوع در روشهای جذب دانشجو و معلمان در دانشگاه فرهنگیان اظهار داشت: فکر میکنم ایجاد تنوع در روشها لازم است چرا که اقتضای تربیت معلم در دورههای تحصیلی متفاوت است؛ به عنوان مثال شاید در دوره ابتدایی آموزش 4 ساله موثر باشد و در دوره متوسطه اول و دوم، دوره دوساله مفید باشد.
وی اضافه کرد: جلسه آینده هیات امنای دانشگاه فرهنگیان که 20 آبان تشکیل میشود درباره روشهای جذب دانشجو است.
سرپرست دانشگاه فرهنگیان در خصوص موضوع تغییر نام این دانشگاه گفت: بنده تغییر نام را عنوان نکردم بلکه در حاشیه یک جلسه برای توضیح فعالیت دانشگاه فرهنگیان گفتم که اهداف دانشگاه فرهنگیان همان اهداف تربیت معلم است.
وی با تاکید بر اینکه مسئله دانشگاه فرهنگیان، مسئله نام نیست، گفت: نام تربیت معلم برای دانشگاه فرهنگیان بهتر است چرا که با نام تربیت معلم، این استمرار تاریخی بیشتر حفظ میشود.
مهرمحمدی به پیشنهادی درباره فعالیت دانشگاه فرهنگیان اشاره کرد و اظهار داشت: بر این اساس، پیشنهاد دادیم که بخشی از نیازهای آموزش و پرورش تحت نظارت دانشگاه فرهنگیان با اجرای برنامههای مصوب دانشگاه در نهادهای علمی و فرهنگی کشور انجام شود و این دانشگاه روند نظارتی را داشته باشد.
وی افزود: از سوی دیگر در جلسه هیات امنای دانشگاه فرهنگیان تصمیمگیری کردیم که ظرفیت مازاد دانشگاه صرف پاسخگویی به نیازهای اجتماعی شود؛ یعنی اینکه در ابتدا در رشتهها و محلهای مورد نیاز آموزش و پرورش اقدام میکنیم و اگر ظرفیت مازاد بر نیاز آموزش و پرورش داشته باشیم در آینده برای برخی رشتههای مورد نیاز جامعه نیز تامین نیروی انسانی خواهیم داشت.
منبع : خبرگزاری فارس
آمار ها می گویند با شروع سال تحصیلی جدید حدود 25 درصد به میزان تردد شهروندان در شهرهای بزرگی مثل تهران افزوده می شود.
این مسئله، بار ترافیکی سنگینی را به معابر شهر تحمیل میکند. هر چند سامانههای حملونقل درونشهری طی روزهای نخست مهرماه این آمادگی را دارند تا میزبانی اهالی علم را بهعهده بگیرند اما ایجاد یک سامانه کاملاً تخصصی آمد و شد ویژه کودکان و نوجوانان ضروری بهنظر میرسید. چند سالی است که با مشارکت سازمان تاکسیرانی، وزارت آموزش و پرورش و پلیس راهور، طرح موفق سرویس ویژه مدارس به اجرا در آمده است تا دانشآموزان با ایمنی و سرعت بیشتری در خانه دومشان حضور یابند. هماکنون بسیاری از خانوادهها که با مزایای متعدد این طرح آشنایی پیدا کردهاند، ترجیح میدهند که از این سامانه برای تردد راحت فرزندانشان بهره ببرند. در این صفحه هم با ویژگیها و نقاط مثبت طرح سرویس ویژه مدارس بیشتر آشنا خواهید شد و هم از هزینهها و چگونگی استفاده از این خدمات مطلع میشوید.
رانندگانی با سلامت اخلاقی
فرزندان ما از هر جنس و گروه سنی که باشند، در مسیر خانه تا مدرسه و بالعکس در معرض خطرات مختلفی قرار میگیرند. بعضی از این آسیبها ممکن است به جز حال، آینده آنان را هم تحتالشعاع قرار دهد. بنابراین مهم است تمهیدات لازم فراهم آید تا مدت زمانی را که دانشآموزان ناگزیر هستند برای رسیدن از خانه به مراکز آموزشی یا بر عکس طی کنند، در محیطی امن به سر برند. از اینرو رانندگان خودروهایی که وظیفه نقل و انتقال دانشآموزان را برعهده دارند، باید حتماً به لحاظ سلامت اخلاقی مورد تایید باشند. سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی به خانوادهها این اطمینان را میدهد که فرزندان خود را اگر با سرویسهای مدرسهای که تاکسی هستند یا تحت نظارت تاکسیرانی قرار دارند، روانه مراکز آموزشی کنند، از این حیث با مشکلی مواجه نخواهند شد. زیرا همه رانندگان تاکسی از نظر سلامت اخلاقی و روحی گزینش شده و حائز شرایط مطلوب برای تاکسیرانی هستند. به هر حال اگر از سرویسهای خصوصی هم استفاده میکنید حتما به این نکته توجه داشته باشید.
رانندگانی که سیگار نمیکشند
اینکه مصرف سیگار یا هر نوع دخانیات دیگر تا چه حد بر سلامت افراد تاثیر منفی دارد، بر کسی پوشیده نیست. اما شاید کمتر به این موضوع توجه کرده باشیم که فرد سیگاری تنها سلامت خود را به خطر نمیاندازد بلکه با سلامت افراد دیگری که در اطرافش ناگزیر از استشمام دودی هستند که او وارد فضای پیرامونش میکند، هم بازی میکند. بهعبارت دیگر اگر راننده سرویس مدرسه فرزند ما حین انتقال دانشآموزان از مدرسه به خانه یا بالعکس دخانیات استعمال کند، قدر مسلم دود ناشی از آن در فضای خودرو پخش میشود و راهی به جز ریههای فرزندان ما نمییابد. ضمن اینکه دانشآموزانی که شاهد استعمال سیگار توسط راننده هستند، درواقع تجربهای نادرست را شاهد خواهند بود. زیرا ممکن است بهطور غیرمستقیم آنها نیز آموزش ببینند یا ترغیب شوند. بنابراین برای تمامی تاکسیرانانی که بهعنوان سرویس مدرسه در این سال تحصیلی فعال هستند، استعمال دخانیات حین انجام وظیفه ممنوع شده است. آنهایی که سرویس مدرسه خصوصی میگیرند، حتما به غیرسیگاری بودن راننده توجه داشته باشند.
سرویسهایی که معاینه فنی شدهاند
برای یک لحظه تصور کنید خودرویی که دارد فرزند دلبند شما را به مدرسه میرساند، قادر به ترمز گرفتن نیست. خدایی ناکرده همین نقص کوچک در سیستم خودرو اگر پیش بیاید میتواند منجر به حادثهای جبرانناپذیر شود. با توجه به اینکه جابهجایی دانشآموزان دغدغه اصلی والدین است، ایمنی تردد آنها و بالطبع ایمنی خودروهای سرویس مدارس از اهمیت ویژهای برخوردار است. یک عامل مهم در تصادفات فوتی در سوانح رانندگی به نقص فنی خودروها بازمیگردد. درحالیکه با معاینه فنی مستمر و کارآمد در مراکز معاینه فنی، ایمنی خودروهای عبوری مورد بررسی قرار میگیرد و هشدارهای لازم به رانندگان داده میشود. ضمن اینکه با معاینه فنی، کنترل سوخترسانی و تنظیم موتور انجام میشود و میتوان از افزایش آلایندگی در شهر جلوگیری کرد. فراموش نکنیم که علت افزایش سرطان در کودکان افزایش آلایندههاست. بنابراین تاکسیهایسرویس مدرسه همگی باید برگه معاینه فنی داشته باشند. شما هم اگر از سرویسهایی خارج از خودروهای تاکسی استفاده میکنید حتما از رانندگانشان، کارت انجام معاینه فنی بخواهید.
رانندگانی که آموزش دیدهاند
با هماهنگیهای انجام شده با پلیس راهور، از نیمه دوم شهریورماه سالجاری رانندگان تاکسی که قرار است وظیفه جابهجایی دانشآموزان را برعهده داشته باشند، تحت آموزش قرار گرفتهاند. این کلاسهای آموزشی در 2زمینه آموزش اخلاق حرفهای ویژه سرویس مدارس و نیز آموزش قوانین راهنمایی و رانندگی برگزار شده است. ضمن اینکه کتابچه آموزشی هم که مکمل این آموزشهاست، تهیه شده تا رانندگان سرویسها در مجموع با نحوه برخورد با دانشآموزان و حتی خطراتی که ممکن است آنها را تهدید کند، بیشتر آشنا شوند. بهطوری که حتی آموزههایی هم درخصوص چگونگی رفتار با گروههای مختلف سنی در اختیار رانندگان تاکسی که سرویس مدرسه هستند قرار گرفته است. در کنار اینها بروشورهایی هم بهمنظور افزایش سطح آگاهی دانشآموزان در داخل سرویسهای مدارس تعبیه شده تا مثلا نکات ایمنی در سوار و پیادهشدن از سرویس خصوصاً درباره خودروهای ون را به بچهها گوشزد کند. اگر قرار است از سرویسی خارج از تاکسیرانی استفاده کنید حداقل سراغ با تجربهها بروید که با مسائل ایمنی مربوط به جابهجایی دانشآموزان آشنایی داشته باشند.
میتوانید شکایت یا انتقاد کنید
اگر درخصوص سرویس مدرسه فرزندتان با مشکل مواجه شدید، اصلاً نگران نباشید. در پشت برچسب سرویس مدرسه، شماره رسیدگی به شکایات، انتقادات و پیشنهادها ارائه شده است. در تهران شما میتوانید درصورت بروز هرگونه مشکلی با تلفن 1888 تماس گرفته و مورد را با ذکر کد شناسایی که برای آن خودرو و رانندهاش تعریف شده و در برچسب آمده بیان کنید. ضمن اینکه شماره پیامک 30004246 نیز سامانهای پاسخگو به مشکلات احتمالی است که ممکن است حین استفاده از سرویس مدرسه با آن مواجه شوید. مطمئن باشید سازمان تاکسیرانی به سرعت به مشکل شما در خصوص سرویس مدرسه فرزندتان رسیدگی میکند. البته این امر مستلزم آن است که شما از تاکسیها برای سرویس مدرسه دانشآموزتان استفاده کرده باشید یا اگر خودروی پلاک سفید به دانشآموزتان سرویسدهی میکند، آن خودرو هم تحت پوشش تاکسیرانی باشد. مسلما شکایت از سرویسهای مدرسه که به شکل خصوصی فعالیت میکنند باید از طریق مراجع قضایی انجام شود که خب، مراحل خود را دارد.
سرویسهایی که بیمه شدهاند
شاید خیلی از شما بر این باور باشید که بیمه شخص ثالث خودروهای پلاک سفید بهمعنای داشتن بیمه سرویس مدرسه است، درحالیکه این تصوری اشتباه است. سرویس مدرسه خدمات بیمه ویژهای را ارائه میدهد که البته این موضوع فقط شامل حال دانشآموزانی میشود که از سرویس مدرسه تحت پوشش سازمان تاکسیرانی استفاده میکنند. گرچه همه تاکسیهایی که موفق میشوند برچسب سرویس مدرسه را دریافت کنند، حتماً باید آزمایشهای مربوط به مراکز معاینه فنی را پشت سر گذاشته باشند و از سلامت ترمز، موتور، چراغها و در یک کلام از سلامت خودرویشان مطمئن باشند، اما از آنجایی که بروز هر حادثهای میتواند غیرقابل پیشبینی باشد، سازمان تاکسیرانی شاخص بیمه را هم برای این تاکسیها که وظیفه جابهجایی فرزندان شما را برعهده دارند، تعریف کرده تا خدایی ناخواسته اگر حادثهای پیش آمد، هزینهای به خانواده تحمیل نشود. پس والدین از این نظر هم خیالشان راحت باشد. سرویسهای خصوصی هم میتوانند این بیمهها را داشته باشند، پس شما از آنها هم میتوانید این موضوع را مطالبه کنید.
انتخاب شما مهم است
برخی والدین به خیال اینکه در هزینهها صرفهجویی میکنند، ترجیح میدهند خودشان سرویس مدرسه فرزندشان را انتخاب کنند و گاهی دیده شده خانوادههایی که دانشآموزانشان با هم به یک مدرسه میروند بهطور توافقی و بدون در جریان بودن مسئولان مدرسه، یک خودروی شخصی را انتخاب کرده و با راننده برای نقل و انتقال فرزندانشان به توافق میرسند، غافل از اینکه با این کار تا چه اندازه شرایط را برای وقوع اتفاقات و حوادث ناخوشایند فراهم میکنند. این کار بدترین شیوه انتخاب سرویس مدرسه است چرا که به گفته پلیس، بسیاری از حوادث تلخ از تصادفات و سوانح رانندگی گرفته تا برخی بیاخلاقیهای گزارش شده مربوط به سرویسهای مدارسی بوده که خانوادهها به همین شیوه انتخاب کردهاند.
چطور سرویس مدرسه بگیریم
همه والدینی که میخواهند از خدمات سرویسهای مدرسه زیرنظر تاکسیرانی بهرهمند شوند کافی است به مدرسه فرزندانشان مراجعه کرده و فرم مخصوص سرویس مدرسه را پر کنند. مسئولان مدرسه هم طی هماهنگیهایی که با شرکتهای تاکسیرانی دارند، درخواست والدین و مسیرهای ترددی دانشآموزان را در اختیار آنها قرار میدهند. این شرکتها هم با توجه به رانندههای ویژه خود نسبت به برنامهریزی تردد دانشآموزان از خانه به مدرسه و برعکس اقدام خواهند کرد. والدینی که قصد دارند برای فرزندانشان سرویس مدرسه بگیرند، بهتر است قبل از شروع سال تحصیلی این کار را انجام بدهند تا با مشکل مواجه نشوند. شما میتوانید در فرمتان، درخواست راننده خانم هم داشته باشید. همین سال گذشته در تهران، 4هزار راننده سرویس مدرسه خانم داشتیم.
نرخ سرویسها قانونی و مشخص است
گاهی ممکن است رانندگان خودروهایی که برای سرویس مدرسه اعلام آمادگی میکنند، ارقام نجومی را پیشنهاد بدهند. همانطور که تا چند سال قبل با توجه به اینکه مرجع ویژهای برای رسیدگی اختصاصی به این امر وجود نداشت، این مشکل بعضاً دیده میشد و خانوادهها در نهایت ناگزیر میشدند مبلغ درخواستی آنان را بپردازند. اما با ورود سازمان تاکسیرانی به این مقوله و ارائه خدمات سرویسدهی به دانشآموزان توسط تاکسیها، این سازمان هر ساله با جلسهها و توافقاتی که با ارگانهای دیگر دارد، نرخ سرویس مدرسه را به شورای اسلامی شهر پیشنهاد میدهد و بعد از بررسیهای لازم و درنظر گرفتن نرخ تورم و شرایط خانوارها، هزینه مورد نظر برای جابهجایی دانشآموزان توسط سرویسها تصویب میشود. بهطوری که هیچ تاکسیرانی که بهعنوان سرویس مدرسه به دانشآموزان خدماتدهی میکند، حق دریافت ریالی اضافهتر از هزینه به تصویب رسیده را ندارد. پس نگران پرداخت هزینههای گزاف هم نباشید. امسال طبق مصوبه شورای شهر، 20درصد به کرایههای سال گذشته سرویسهای تاکسی سواری و ون و 15درصد به کرایههای سال گذشته اتوبوسها اضافه شده که در این جدول ملاحظه میکنید. جدول، مبلغ کرایه ماهانه است که برای 26روز سرویسدهی درنظر گرفته شده. برای مدارسی که پنجشنبهها تعطیل هستند،این اعداد مقداری کمتر میشود.
جدول کرایه سرویس مدرسه در تهران
مسافت خانه تا مدرسه | کرایه خودروی سواری | کرایه خودروی ون | کرایه اتوبوس |
5 کیلومتر | 960000 ریال | 576000 ریال | 250000 ریال |
5 تا 10 کیلومتر | 1092000 ریال | 626000 ریال | 280000 ریال |
10 تا 15 کیلومتر | 1224000 ریال | 708000 ریال | 320000 ریال |
15 تا 20 کیلومتر | 1392000 ریال | 744000 ریال | 360000 ریال |
20 کیلومتر به بالا | توافقی | توافقی | توافقی |
وقتی از ایمنی حرف میزنیم
والدین، رانندگان و دانشآموزان هر یک بهصورت جداگانه وظایفی را درباره استفاده از سرویس مدارس دارند تا میزان ایمنی و سلامت تردد روزانه را بالا ببرند. در این بخش چند نکته مهم ایمنی استفاده از سرویس مدارس را بخوانید.
به فرزندانتان بگویید که در داخل سرویس مدرسه به هم چیزی پرتاب نکنند زیرا ممکن است به راننده اصابت کند و حادثهای ایجاد شود.
از دانشآموزان بخواهید با صدای بلند صحبت نکنند. صدای همهمه بچهها در خودرو سبب حواس پرتی راننده وتوجه نکردن او به محیط بیرون و کاهش تمرکز و عکسالعمل به اتفاقات بیرون، از جمله چراغ قرمز و هشدارهای پلیس میشود. هیچگاه با راننده صحبت نکنند چرا که ممکن است سبب تصادف شود.
از دانشآموزان بخواهید در داخل وسیله نقلیه غذا نخورند چون درصورت بروز مشکل، راننده هنگام رانندگی نمیتواند به آنها کمک کند. به آنها بگویید سر و دستها را از پنجره سرویس بیرون نیاورند.
از فرزندانتان بخواهید که به حرف رانندگان سرویس مدرسه مانند شما گوش دهند.
سعی کنید فرزندتان را بموقع آماده کنید تا سرویس مدرسه و دانشآموزان دیگر، معطل رسیدن فرزند شما به سرویس نشوند.
حتما از فرزندتان بخواهید که در داخل سرویس مدرسه از کمربند ایمنی استفاده کند.
منبع : همشهری آنلاین
رییس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش اعلام کرد: بر اساس جدول زمان بندی امتحانات نهایی از شش تا 24 دی ماه برگزار خواهد شد.
به گزارش تیزلند، به نقل از خبرگزاری پانا، عبدالرسول عمادی درباره زمان برگزاری امتحانات نهایی دیماه مدارس عنوان کرد: برنامه امتحان نهایی دیماه برای دانش آموزان مقطع نظری، فنی و حرفهای در پایه سوم و پیش دانشگاهی اعلام شده است.
وی افزود: بر اساس این جدول زمان بندی، امتحانات نهایی از شش تا 24 دیماه برگزار خواهد شد.
رییس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش همچنین با بیان اینکه امتحانات نهایی نیمسال دوم نیز از اول تا آخر خرداد برنامهریزی شده است گفت: تلاش میکنیم امتحانات نهایی به گونهای برگزار شود که قبل از کنکور سراسری به اتمام برسد.
عمادی در پاسخ به این پرسش که داوطلبان آزاد از چه زمانی میتوانند برای ثبت نام دروس باقی مانده و شرکت در آزمونها ثبت نام کنند، اظهار کرد: داوطلبان آزاد میتوانند برای ثبتنام دروس خود از اکنون به مدارس بزرگسالان مراجعه کنند.
منبع : وزارت آموزش و پرورش
قهوه خارق العاده است. هیچ شکی وجود ندارد که در جهان محبوبترین آشامیدنی بعد از آب است. اما شما تعجب نمی کنید که چرا قهوه یک احساس خوب را ایجاد می کند؟ الان زمانی است که به شما نشان دهیم چه اتفاقی می افتد.
قهوه درختی است که ارتفاع آن تا هشت متر میرسد دارای ساقه ای استوانهای شکل و برگهای نوک تیز، متقابل، بیضوی و همیشه سبز میباشد .
بهترین نوع قهوه، قهوه عربی است که به حالت خودرو در حبشه، سودان و مناطق استوایی آفریقا وجود دارد ولی اکنون کشت آندر برزیل، ونزوئلا، جزائر آنتیل و دیگر مناطق آمریکای جنوبی مرسوم است.
به اینفوگرافیک امروز که درباره قهوه است توجه کنید.
برای مشاهده در ابعاد بزرگتر بر روی تصویر کلیک کنید.
کلمات کلیدی : اینفوگرافیک | اینفوگرافیک آموزشی | اینفوگرافیک جالب | سرگرمی
منظومه شمسی، منظومه خورشیدی یا سامانه خورشیدی، سامانه ای متشکل از خورشید و آن دسته از اجرام آسمانی است که براثر گرانش خورشید در مدارهایی پیرامون آن به دام افتاده و می گردند.
منظومه شمسی ما عبارت از خورشید است و هر چیزی که دور خورشید می گردد. یعنی خورشید، سیارات و ماه هایشان، سیارک ها، ستاره های دنباله دار و شهاب سنگ ها منظومه شمسی ما را تشکیل می دهند. گرد و غبار و تکه یخ هایی که دور خورشید می گردند هم جزو منظومه شمسی هستند.
خورشید یک ستاره است. خورشید بزرگ ترین چیزی است که در منظومه شمسی ما پیدا شده. همه نور و گرمای سیاره ها از خورشید است. علاوه بر خورشید، زمین و ماه زمین، بسیاری از اشیای موجود در منظومه شمسی نیز بدون تلسکوپ قابل دیدن هستند. سیاره های تیر یا عطارد، زهره یا ناهید، مریخ، مشتری، کیوان یا زحل، سیارک های درخشان، شهاب سنگ ها و بعضی از ستاره های دنباله دار را یتوان بدون تلسکوپ مشاهده کرد. ولی اشیای خیلی بیشتری در منظومه شمسی ما هستند که آنها را باید با تلسکوپ دید.
کلمات کلیدی : اینفوگرافیک | اینفوگرافیک آموزشی | اینفوگرافیک جالب | سرگرمی
منبع : اینفوگرافیک