دانشگاه تربیت مدرس به عنوان شجره طیبه و مولود انقلاب اسلامی در سال 1360 تاسیس شد. دانشگاهی پیشرو در آموزش و پژوهش، با هدف تولید علم نافع، گسترش مرزهای دانش و فناوری، به ویژه تربیت اعضای هیات علمی در علوم مختلف است که به توسعه و تقویت نهضت تولید علم و جنبش نرم افزاری و افزایش سهم تولیدات علمی و توسعه علوم انسانی و نیازهای ملی و فناوری های نوین و کاربردی با تعامل مراکز علمی، منطقه ای و بین المللی در حال فعالیت می باشد.
دانشگاه تربیت مدرس به منظور تحقق اهداف تبیین شده در اساسنامه دانشگاه (مصوب اسفند 1360) و اصلاحیههای بعدی و برنامه راهبردی دانشگاه به عنوان شجره طیبه و مولود انقلاب اسلامی و دانشگاهی پیشرو در آموزش و پژوهش، با هدف تولید علم نافع، گسترش مرزهای دانش و فناوری با مرجعیت علمی و هویت اسلامی و انقلابی و به ویژه تربیت اعضای هیات علمی و محققان مومن و متعهد به انقلاب اسلامی در رشتههای علمی مورد نیاز دانشگاهها و مراکز آموزش عالی و تحقیقاتی و به منظور گسترش تحصیلات عالی و تحول اساسی در آموزش عالی کشور و توسعه و تقویت نهضت تولید علم و جنبش نرمافزاری و افزایش سهم تولیدات علمی و توسعه علوم انسانی با تاکید بر مبانی اسلامی و نیازهای ملی و فناوریهای نوین و کاربردی با تعامل مراکز علمی، منطقهای و بینالمللی فعالیت خود را آغاز نموده است.
در حال حاضر وظایف، مسئولیتها و فعالیتهای علمی دانشگاه با طیفی گسترده از حوزههای علوم مختلف در 171 رشته کارشناسیارشد و 132 رشته دکتری، در قالب 17 دانشکده، 14 پژوهشکده و مرکز تحقیقاتی و همچنین پارک علم و فناوری دانشگاه و واحد بینالملل نور تمرکز یافته است.
این دانشگاه در مهرماه 1393 دارای 9848 دانشجوی بوده است که از این تعداد 3654 نفر در مقطع دکتری، 6194 نفر در مقطع کارشناسی ارشد، مشغول به تحصیل میباشند. دانشگاه دارای 679 عضو هیات علمی است که قریب به 60 درصد آنها از مرتبه علمی دانشیاری و استادی برخوردارند.
شایان ذکر است کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس نیز در زمره سه کتابخانهای است که از سوی وزارت علوم برای اجرای طرح ملی تامین مدرک، برگزیده شده است.
شکلگیری تفکر ایجاد تحول اساسی در دانشگاهها و موسسات آموزشی عالی : برگرفته از تفکرات حضرت امام خمینی (ره) بخصوص پیام نوروزی معظم له در نوروز 1359
تصویب اساسنامه دانشگاه (با نام مدرسه تربیت مدرس) : اسفند 1360
پذیرش دانشجو در برخی از رشته های علوم انسانی : مهرماه 1361
پذیرش دانشجو در برخی از رشتههای علوم تجربی : مهرماه 1362
پذیرش دانشجو در سایر رشتهها و گروههای آموزشی : مهرماه 1363
اولین دانش آموخته مقطع کارشناسی ارشد: سال 64
تکمیل اساسنامه و تغییر نام مدرسه تربیت مدرس به دانشگاه تربیت مدرس : سال 65
اولین دانش آموخته دوره دکتری : سال 66
تصویب نمودار تشکیلات در سازمان امور اداری و استخدامی : سال 67
تصویر تشکیلات تفصیلی دانشگاه : سال 68
تشکیل هیات ممیزه مستقل دانشگاه : سال 77
واگذاری اختیارات برنامهریزی درسی به دانشگاه : اردیبهشت 1379
دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی تهران یکی از دانشگاه های دولتی ایران و تحت پوشش وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در استان تهران است. این دانشگاه موزه ملی تاریخ علوم پزشکی ایران را نیز اداره می کند.
درباره دانشگاه
مقدمه:
تاریخ علم در ایران عمری دراز دارد و قدرت دانش طب در این سرزمین به بلندای تاریخ آن است. از تاسیس مدرسه طب جندی شاپور تاکنون 1700 سال میگذرد و در این رهگذر دانشمندان و حکیمان ایرانی در زمانهای مختلف ستارههای درخشان آسمان دانش بشری بودهاند و گستره علمی جهان چندین قرن متمادی متاثر از اندیشمندان ایرانی به خصوص طبیبان بنام روزگار، همچون رازی، ابن سینا، اهوازی، فارابی، بیرونی و جرجانی بوده است.
اکنون دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان قدیمیترین مرکز آموزش عالی نوین کشور و بزرگترین دانشگاه علوم پزشکی، میراثدار این تاریخ پر گوهر است. خوشبختانه این دانشگاه در سال جاری در آغاز هشتمین دهه تاسیس موفق به دستیابی به ممتازترین مراتب علمی کشور شده است که بارزترین آن کسب عنوان برترین دانشگاه علوم پزشکی کشور میباشد.
تاریخچه:
اولین مرکز نوین آموزش پزشکی در سال 1230 به عنوان بخشی از مدرسه دارالفنون بازگشایی شد. دانشکده پزشکی در سال 1313 تاسیس گردید و بعد از انقلاب به همراه کلیه بخشهای وابسته به عنوان دانشگاه علوم پزشکی تهران از وزارت آموزش عالی جدا شده و تحت نظارت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرار گرفت.
قدیمیترین و برجستهترین مرکز پزشکی در کشور
پذیرش برترینهای کنکور و دانشجویان ممتاز خارج از کشور
داشتن بیشترین دانشجو در رشتههای پزشکی نسبت به سایر مراکز آموزش عالی ایران.
داشتن بزرگترین دانشکدههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، توانبخشی، پیراپزشکی، بهداشت، پرستاری و مامایی در ایران
2020عضو هیات علمی در ده دانشکده و بیش از شصت و پنج مرکز تحقیقاتی
بیش از 19000دانشجو
آموزش بیش از 2000 متخصص در بیش از 80 رشته تحصیلات تکمیلی شامل کارشناسی ارشد، دکترا، فلوشیب و رزیدنتی.
جذب افراد در سنین مختلف در دورههای شبانه
دانشگاه صنعتی شریف یکی از دانشگاه های تهران است. این دانشگاه در سال 1344 با نام دانشگاه صنعتی آریامهر بنیانگذاری گشت که پس از انقلاب به افتخار یکی از دانش آموختگان آن، مجید شریف واقفی، به دانشگاه صنعتی شریف تغییر نام داد.
دانشگاه صنعتی شریف یکی از دانشگاههای تهران است. این دانشگاه در سال 1344 با نام دانشگاه صنعتی آریامهر بنیانگذاری گشت که پس از انقلاب بهافتخار یکی از دانشآموختگان آن، مجید شریف واقفی، به دانشگاه صنعتی شریف تغییر نام داد.
این دانشگاه بسیاری از بهترین دانشجویان ایران را جذب میکند. از 500 هزار نفری که هر ساله در کنکور پذیرفته میشوند، 800 نفر بالا میتوانند وارد این دانشگاه بشوند. این دانشگاه امآیتی ایران خوانده شده است. دانشآموختگان این دانشگاه سهم عظیمی از نخبگان اقتصادی، سیاسی و فرهنگی ایران را تشکیل میدهند. این دانشگاه در رتبهبندی دانشگاههای جهان که در 50 سال گذشته تاسیس شدهاند 40م است.
دانشآموختگان این دانشگاه، به دلیل اعتبار مناسب آن، برای انتصاب در مدیریتهای علمی، فنی و اجرایی بخت زیادی دارند و بهعلاوه در آزمونهای متمرکز ورودی کارشناسی ارشد از نظر میانگین نمرات و درصد قبولی از کارشناسی به کارشناسی ارشد در رشتههای فنی، مهندسی و علوم پایه مقام بالایی را در بین دانشگاههای کشور داشتهاند. همچنین تعداد زیادی از دانشآموختگان این دانشگاه، برای ادامه? تحصیل عازم کشورهای دیگر میشوند.
دانشگاه صنعتی شریف دیدگاه خویش را در خلق، انتشار و کاربرد دانش در یک محیط یادگیری کاملاً پویا جستجو میکند. این دیدگاه سبب ارتقای کیفی آموزش، پژوهش، و ارائه خدمات به جامعه و حل مسائل آن در حد توان شده است. به طوری که با بیش از 49 سال تجربه توانسته است با تلاش استادان کارآمد و مجرب، محققین برجسته، و کارشناسان و کارمندان سختکوش و همچنین بهرهگیری از امکانات کمکآموزشی و آزمایشگاههای مجهز دانشجویان مستعد خویش را در سطح کارآمدترین نیروهای علمی و فنی کشور به جامعه ارائه نماید. دانشآموختگان این دانشگاه همواره در ردیف قویترین مهندسین و مدیریتهای علمی، فنی و اجرایی کشور بوده، به علاوه در آزمونهای متمرکز ورودی کارشناسی ارشد از نظر میانگین نمرات و درصد قبولی از کارشناسی به کارشناسیارشد در اکثر رشتههای فنی، مهندسی و علوم پایه بالاترین مقام را در بین دانشگاههای کشور داشتهاند. همچنین آنهایی که به قصد ادامه تحصیل راهی خارج از کشور شدهاند نیز به خوبی در سطح بینالمللی درخشیدهاند و پس از کسب موفقیتهای بسیار علمی منشاء خدمات ارزندهای گردیدهاند.
این دانشگاه در حال حاضر دارای 458 عضو هیئت علمی است که از این تعداد 168 نفر استاد، 115 نفر دانشیار، 153 نفر استادیار، 20 نفر مربی و 2 نفر مربی آموزشیار میباشند. طی پنج سال گذشته بیش از 90 درصد از پذیرفته شدگان مقطع کارشناسی کنکور سراسری دانشگاهها با رتبههای بین 1 تا 100 و بیش از 50 درصد پذیرفته شدگان با رتبههای بین 1 تا 500، دانشگاه صنعتی شریف را برای ادامه تحصیل خود برگزیدهاند. برگزاری مسابقات جهانی برنامه نویسی دانشجویی ACM، مسابقات Robocup، مسابقات خودروهای هیبریدی و مسابقات ملی شناورهای هوشمند،مسابقات رباتیک و دهها برنامه متنوع و جذاب از فعالیتهای عمده علمی دانشجویی این دانشگاه است. با انجام سالانه دهها میلیارد تومان قرارداد ارتباط با صنعت و ثبت بیش از 2000 مقاله ISI در دو سال گذشته، به عنوان پیشگام دانشگاههای کشور در انجام پژوهشهای کاربردی بوده و تلاش دارد تا چرخه آموزش تا صنعت را به نحو احسن عملیاتی سازد.
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی یکی از دانشگاه های دولتی ایران است که دانشکده های آن به صورت غیرمتمرکز در شهر تهران قرار دارند. دانشگاه در 11 دانشکده با 18 رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی، 53 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 23 رشته تحصیلی در مقطع دکترا کار خود را انجام می دهد.
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی یکی از دانشگاههای دولتی ایران است که دانشکدههای آن به صورت غیرمتمرکز در شهر تهران قرار دارند. با تصویب شورای انقلاب فرهنگی این دانشگاه در سال 1359 با ادغام 9 مرکز آموزش عالی (مدرسه عالی فنی، دانشکده نقشهبرداری، موسسه آبشناسی، موسسه عالی تکنیکوم (نفیسی) تهران، دانشکده هواشناسی و علوم جو، دانشکده مخابرات، مدرسه عالی ساختمان، دانشگاه کار و پیشه، تربیت دبیر فنی پلی تکنیک تهران، دانشگاه علوم و فنون مجتمع آموزشی وزارت راه، مجتمع تکنولوژی تهران و مدرسه عالی تلویزیون و سینما) به شکل کنونی و با نام دانشگاه فنی و مهندسی تشکیل شد و در سال 1367 به نام خواجه نصیرالدین طوسی، دانشمند ایرانی تغییر نام داد. دانشگاه در 11 دانشکده با 18 رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی، 53 رشته در مقطع کارشناسی ارشد و 23 رشته تحصیلی در مقطع دکترا کار خود را انجام میدهد.
نسبت استاد به دانشجو در این دانشگاه 1 به23 است که اندکی با استاندارد جهانی که 1 به 20 است متفاوت است. دکتر مجید قاسمی -رییس سابق دانشگاه-گفته است که این نسبت در آینده? نزدیک به 1 به 18 ارتقا خواهد یافت.
هسته اولیه دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، دانشکدهای است به نام دانشکده مخابرات که در سال 1307 در محل فعلی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تاسیس شد و در سال 1318 اساسنامه آن به تصویب مجلس شورای ملی وقت رسیدهاست. از این نظر به نوعی نخستین دانشگاه نوین ایران میباشد.
دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی با ساختار فعلی در ابتدا در سال 1359، در پی تصویب ستاد انقلاب فرهنگی از ادغام 9 مرکز آموزش عالی و با عنوان مجتمع دانشگاهی فنی و مهندسی، بنیاد نهاده شد و سپس در سال 1362 نام آن به دانشگاه فنی و مهندسی و در سال 1367 به دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تغییر یافت. این دانشگاه در حال حاضر یکی از برجستهترین دانشگاههای صنعتی ایران میباشد که فارغ التحصیلان آن مورد توجه بسیاری از مراکز صنعتی و دولتی قرار میگیرند. کارگاه ها و امکانات آزمایشگاهی قوی و پیشرفته از جمله وجوه بارز این دانشگاه هستند.
علاوه بر رشته مخابرات با قدمت 81 ساله، رشته نقشه برداری این دانشگاه 55 سال و دانشکده مهندسی مکانیک آن 36 سال قدمت دارند.
ریاست این دانشگاه بر عهده دکتر علی خاکی صدیق است.
دانشگاه شهید بهشتی یکی از دانشگاههای دولتی ایران است که در منطقه? اوین، غرب ولنجک و شرق درکه در شمال غربی تهران واقع شدهاست.این دانشگاه در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در دورههای مجازی، روزانه و شبانه دانشجو میپذیرد.
دانشگاه شهید بهشتی یکی از دانشگاههای دولتی ایران است که در منطقه? اوین، غرب ولنجک و شرق درکه در شمال غربی تهران واقع شدهاست.این دانشگاه در مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترا در دورههای مجازی، روزانه و شبانه دانشجو میپذیرد و تاکنون بیش از 43?334 دانشجو از این دانشگاه فارغالتحصیل شدهاند.
این دانشگاه در سال 1338 با نام دانشگاه ملی ایران بهدستور محمدرضا شاه پهلوی و توسط علی شیخالاسلامی تأسیس شد و تا پیش از سال 1362 با این نام خوانده میشد. علیرغم افتتاح رسمی در اسفندماه 1339، پذیرش دانشجو در مهرماه 1339 و توسط دانشکدههای معماری و شهرسازی وعلوم بانکداری که اولین دانشکدههای دانشگاه بودند انجام شد. در خرداد ماه سال 1362 ستاد انقلاب فرهنگی وقت با تغییر نام دانشگاه از «ملی ایران» به «شهید بهشتی» موافقت کرد.
دانشگاه تهران بزرگترین مرکز آموزش عالی در ایران که در سال 1313 هجری شمسی تأسیس شد. در حال حاضر محمود نیلی احمدآبادی سرپرستی این دانشگاه را به عهده دارد.
دانشگاه تهران بزرگترین مرکز آموزش عالی در ایران که در سال 1313 هجری شمسی تأسیس شد. در حال حاضر محمود نیلی احمدآبادیسرپرستی این دانشگاه را به عهده دارد. دانشگاه تهران هم اکنون دارای 25 دانشکده، 9 پردیس و 11 مرکز پژوهشی است و از استادان مجرب ایرانی در بیشتر رشتهها بهره میگیرد. این دانشگاه با داشتن 32 هزار دانشجو یکی از بزرگترین دانشگاههای خاورمیانه میباشد.
دانشگاه تهران بعنوان نماد آموزش عالی کشور، دانشگاهی جامع و بین المللی بوده که درحوزه های آموزش، پژوهش و فناوری در سطح ملی و بین المللی فعالیت دارد و قلمرو همه علوم از جمله علوم انسانی، علوم اجتماعی و رفتاری، فنی و مهندسی، علوم پایه، کشاورزی، هنر و معماری و علوم نوین را در اولویت برنامه های خود قرار داده است و با بهره گیری از آموزش های دین مبین اسلام و ارزش های بنیادین انقلاب اسلامی و با بهره مندی از اساتید، اندیشمندان، فرهیختگان و کارکنان مومن، شایسته و متدین تولیدکننده نظریه های علمی و تأمین کننده نیازهای فکری و علمی جامعه اسلامی میباشد.
این دانشگاه ضمن حفظ کرامت علم و عالمان با برقراری عدالت، اقدام به ایجاد فرصت های برابر جهت شکوفائی و پرورش استعدادهای علمی و فنی کشور نموده و درصدد است، اولین دانشگاه جامع نمونه در جهان اسلام باشد.این دانشگاه ضمن همکاری همه جانبه با سایر دانشگاه ها در سطح ملی و بین المللی، دانشگاه را محیط پرورش اندیشمندان، محققین و متخصصین و مکانی برای همکاری، هم افزائی و اشاعه
فکرهای نوین برای اعتلای زندگی فردی و اجتماعی در فضای مناسب آزاد اندیشی فکری و نقدپذیری علمی بر اساس اصول و مبانی دین مبین اسلام میداند.
انجمن ترویج علم ایران؛ موسسه ای غیر انتفاعی است که در تاریخ 15 اردیبهشت 1380 با هدف فعالیت در زمینه های علمی،آموزشی و پژوهشی آغاز به کار کرده است.
انجمن ترویج علم در یک نگاه
مقدمه
اولین جرقههای شکلگیری اندیشه جدی در مورد ترویج علم در ایران را می توان در سال 1378 طی هم اندیشی «بررسی راهکارهای گسترش علوم در ایران»، که در آن ایده تاسیس انجمن ترویج علم ایران مطرح گردید، دانست. این اقدام اولین فعالیت رسمی در ایران برای همگانی سازی علم یا ترویج علم محسوب میشود.
انجمن ترویج علم ایران؛ موسسه ای غیر انتفاعی است که در تاریخ 15 اردیبهشت 1380 با هدف فعالیت در زمینه های علمی،آموزشی و پژوهشی آغاز به کار کرده است.ساختار انجمن مشتمل بر مجمع عمومی ، هیات مدیره و بازرس است که هر سه سال یک بار توسط اعضاء شرکت کننده در جلسه مجمع عمومی سالیانه انتخاب می شوند. بر طبق اساسنامه،انجمن ترویج علم ایران می تواند گروه های تخصصی متنوعی چون؛ آموزش و پرورش، انتشارات، آمار و اطلاعات، پذیرش و روابط عمومی، اهدای جوایز، گردهمایی و طرح های پژوهشی تشکیل دهد.
اهداف انجمن ترویج علم ایران:
* ترویج علم بین عموم مردم
* اشاعه تفکر علمی به منظور ایجاد زمینه مناسب برای همگانی کردن علم در جامعه
* جلب مشارکت و هماهنگی میان نهادهای مروج علم
* نهادینه کردن ترویج علم
مهم ترین فعالیتهای انجمن ترویج علمایران عبارتند از:
1- ساماندهی جوایز علمی تحت عنوان جوایز ترویج علم انجمن ترویج علم ایران
2- معرفی مروجان و معلمان برتر علم در مناطق محروم کشور
3- برگزاری سمینارها، سخنرانی ها و کارگاههای آموزشی در راستای اشاعه تفکر علمی در مخاطبان مختلف
4- ترجمه و انتشار کتب در زمینه ترویج علم
5- تلاش سیستماتیک برای تدوین منشور علم در ایران
6- برگزاری مراسم هفته ترویج علم در جمهوری اسلامی ایران (از روز 19 آبان تا مصادف با روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه
اعضاء:
اعضای پیوسته انجمن، شامل موسسان انجمن و کلیه افرادی می شود که حداقل دارای درجه کارشناسی ارشد و سوابق ترویج علم باشند.اعضای وابسته شامل اشخاصی است که دارای درجه کارشناسی و مشتاقان امر ترویج علم می باشند. اعضای افتخاری غالباً افرادی هستند که به خاطر خدمات برجسته خود، برندگان جایزه ترویج علم می باشند و اعضای حقوقی شرکت ها و انجمن های علمی همکار هستند. اعضای دانشجویی شامل کلیه دانشجویانی می شود که به ترویج علم علاقهمند هستند.
کمیته ها:
* کمیته آموزش و پژورش
* کمیته روابط عمومی
* کمیته انتشارات
* کمیته رسانه و ترویج علم
*کمیته طرح های ترویجی