سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 723
بازدید دیروز : 1545
کل بازدید : 691872
کل یادداشتها ها : 3812
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش
استیضاح وزیر آموزش و پرورش دوباره کلید خورد

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از تقدیم طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش با 40 امضا به هیات رئیسه مجلس خبر داد.

 

 

به گزارش تیزلند، به نقل از خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس جبار کوچکی نژاد عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی  اظهار داشت: طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش با 40 امضا به هیات رئیسه مجلس تقدیم شد.

کوچکی نژاد تصریح کرد: طرح استیضاح وزیر آموزش و پرورش به علت عدم انجام تعهدات و همچنین عدم انجام قول‌های داده شده به مجلس تهیه شده است.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: طرح استیضاح علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش با 40 امضا جهت بررسی به هیات رئیسه تقدیم شده است.

به گزارش فارس، هیات رئیسه مجلس پس از دریافت طرح استیضاح در خصوص برگزاری جلسات با استیضاح کنندگان و وزیر آموزش و پرورش تصمیم گیری می‌کند و در صورتی که نمایندگان استیضاح کننده در جلسات کمیسیون از توضیحات وزیر آموزش و پرورش قانع نشوند، این طرح توسط هیات رئیسه اعلام وصول و جلسه استیضاح در صحن علنی مجلس برگزار خواهد شد.

سوم تیر ماه سال‌جاری در پی پیگیری تعدادی از نمایندگان مجلس، جلسه استیضاح علی‌اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش برگزار شد و در نهایت با 167 رای مخالف نمایندگان مجلس به «عدم ‌اعتماد» به وی، باز هم وزیر آموزش و پرورش باقی ماند.

 

 

منبع : خبرگزاری فارس


  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش
دو مرحله ای شدن انتخاب رشته تحصیلی دانش آموزان

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی گفت: از امسال انتخاب رشته تحصیلی دانش آموزان یک بار در پایه نهم و یکبار در پایه دهم تحصیلی انجام می شود.

 

 

به گزارش تیزلند، به نقل از جام جم آنلاین، حجت الاسلام و المسلمین بهرام محمدیان در گفتگو با خبرگزاری صدا و سیما افزود: امسال دانش آموزان در پایه نهم تحصیلی یکی از شاخه های تحصیلی علوم پایه، علوم انسانی و فنی مهارتی را انتخاب می کنند و در پایه دهم تحصیلی گرایش و رشته تخصصی تحصیلی انتخاب می شود.

وی گفت: دانش آموزان با انتخاب مثلا شاخه فنی و مهارتی در پایان پایه نهم تحصیلی سرنوشت ادامه تحصیل خود را در رشته های خدماتی، صنعتی، کشاورزی و هنری در پایان پایه دهم قطعی و ادامه تحصیل خود را در یکی از رشته های هنرستان های فنی، حرفه ای و کار و دانش انتخاب می کنند.

رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی افزود: بر اساس برنامه درسی ملی و سن تحول آموزش و پرورش هدایت تحصیلی و شغلی دانش آموزان از امسال به صورت مستمر صورت می گیرد و از سال تحصیلی آینده نیز تحصیل در هنرستان های فنی و حرفه ای و کار و دانش سه ساله خواهد بود.

محمدیان ادامه داد: با دو مرحله ای شدن انتخاب رشته هم میزان استعدادها و علایق هر دانش آموز بهتر سنجیده شده و هم بازارکار برای دانش آموزان بهتر رصد می شود.

 

منبع : جام جم آنلاین


  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش
تصمیم جنجالی آموزش و پرورش

شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز): هفته گذشته همایش عدالت آموزشی در تهران برگزار شد و وزیر آموزش و پرورش و کارشناسان این حوزه بر ایجاد فضایی عادلانه برای رشد و ارتقای همه دانش آموزان کشور تاکید کردند.

 

 

به گزارش خبرنگار شبکه مردمی اطلاع رسانی(شمانیوز): اما هنوز یک هفته نگذشته مدیر کل آموزش و پرورش شهر تهران مردم را با این خبر غافلگیر کرد: «از سال آینده ثبت نام در رشته ادبیات و علوم انسانی در مدارس دولتی عادی ممنوع است». اسفندیار چهاربند این خبر را در نشستی مطبوعاتی اعلام کرد.

وی در توضیح و تشریح دلایل اتخاذ این تصمیم چیز زیادی نگفت در حالی که به نظر می رسد تصمیم گیری درباره چنین موضوع مهمی باید پس از صرف ساعت ها کار کارشناسی و سنجیدن همه جوانب صورت گرفته باشد.

چهاربند، البته محور دیگری هم به این خبر اضافه کرد: «دانش آموزان متقاضی رشته علوم انسانی باید در دبیرستان های «فرهنگ» ثبت نام کنند»، موضوعی که ذهن بسیاری از مخاطبان را به سمت مدارس مشهور به «فرهنگ» برد که سال پیش به ابتکار دکتر غلامعلی حداد عادل تاسیس شد و اکنون چندین شعبه از آنها در سطح تهران فعال هستند.

مدرسه ای که مهم ترین هدفش تربیت دانش آموزان در رشته علوم انسانی با رویکرد مباحث بومی است. اگر چه این فرضیه از سوی مسئولانآموزش و پرورش رد می شود اما همچنان این سوال برای افکار عمومی باقی می ماند که رویکرد مدارس فرهنگی که قرار است از این پس علوم انسانی را تدریس کنند چیست و چه نسبتی با بومی سازی علوم انسانی در دانشگاه های کشور دارد؟ سوای این، سپردن این موضوع، به طور اختصاصی به مدارس فرهنگ به چه دلیل صورت گرفته است؟دیگر اینکه این تصمیم بر اساس چه مبنای قانونی استوار شده است؟

اسفندیار چهاربند در این باره به «ایران» می گوید: «ورود به رشته علوم انسانی بسیار آسان بود، برای همین هر دانش آموزی که معدل پایین داشت وارد رشته علوم انسانی می شد و سطح این رشته به لحاظ کیفی پایین آمده بود. به همین علت از سال تحصیلی آینده دانش آموزانی که علاقه مند به رشته علوم انسانی هستند می توانند در مدارس استعداد های درخشان، نمونه دولتی و مدارس فرهنگ ثبت نام کنند و به خانواده ها اطلاع رسانی می کنیم تا ورود به رشته های ادبیات و انسانی دیگر برای دانش آموزان سهل و ساده نباشد از این پس هر دانش آموز که معدل پایین دارد نمی تواند وارد این رشته شود و استعداد حرف اول را در رشته ادبی می زند.»

او می گوید: «براساس آنچه در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش آمده است، ارتقای کیفی رشته علوم انسانی مد نظر است اما با سیستم فعلی فقط به لحاظ کمی ارتقا پیدا می کنیم. در سند تحول بنیادین بر شناسایی استعدادهای برتر و هدایت آنها به ادامه تحصیل در رشته های علوم انسانی تاکید شده است. بنابراین تلاش می کنیم مدارس فرهنگ را تقویت کنیم تا به ارتقای کیفیت تحصیل در این رشته بینجامد.»

وی با تاکید بر اینکه باید وضعیت علوم انسانی را به سمت کیفیت پیش ببریم، می گوید: «باید دانش آموز و دانشجوی فعال و کوشای این رشته بداند که برای فکر او سرمایه گذاری شده است.

باید زمینه ای فراهم شود تا دانش آموز بپذیرد که می تواند در این جایگاه نیز حرفی برای گفتن داشته باشد. ما می خواهیم با تخصصی کردن این رشته به دانش آموزان و دانشجویان دانشگاه ها کمک کنیم؛ شاید دانش آموزان هم به این نتیجه رسیده اند که این رشته نمی تواند نیازهای اصلی جامعه را برآورده کند چرا که هیچ وقت در محیط آموزشی به گونه ای کاربردی و برای رفع آسیب ها آموزش داده نمی شود و بیشتر از آنکه جایگاه «درکی» داشته باشد، جایگاه حفظ کردن های طوطی وار را دارد. بنابراین در برنامه های ما است که سرانجامی به این وضعیت دهیم.»

وی تاکید می کند: «در حال حاضر حدود 12 مدرسه فرهنگ در سطح شهر تهران داریم که با توجه به اینکه باید هر منطقه آموزشی دارای یک دبیرستان فرهنگ باشد، حداقل 24 مدرسه دیگر تا سال آینده راه اندازی می کنیم. البته در مناطقی که جمعیت دانش آموزی آنها بالای 15 هزار نفر است 2 مدرسه فرهنگ تاسیس می شود.»

با این حال مسعود ثقفی سخنگوی اداره آموزش و پرورش شهر تهران تعطیلی رشته علوم انسانی در مدارس دولتی را رد می کند و می گوید: «این برداشت غلط رسانه ها بوده است. مگر می شود رشته علوم انسانی را در مدارس دولتی تعطیل کرد.»

وی می گوید: «مدیریت 12 مدرسه فرهنگی که در تهران وجود دارد بر عهده وزارت آموزش و پرورش است و این مدارس به صورت هیات امنایی اداره می شوند.»

ثقفی اعلام می کند: «مدرسه فرهنگ آقای حداد عادل غیر انتفاعی است و این مدارس با هم تشابه اسمی دارند.»

* تصمیمات شتابزده نگیریم

با این حال بسیاری از کارشناسان تعلیم و تربیت بر این باورند که با این تصمیم شاید رشته علوم انسانی محدود شود و دانش آموزان علاقه مند به این رشته هم به علت نبود مدرسه نمی توانند در رشته مورد علاقه شان تحصیل کنند.

از سوی دیگر برخی کارشناسان هم می گویند اگر می خواهیم درباره رشته علوم انسانی تصمیم گیری کنیم باید همه جوانب را در نظر بگیریم؛ همچون دانش آموزان بی بضاعتی که در مناطق محروم هستند.

محمود مهرمحمدی رئیس دانشگاه فرهنگیان در این باره می گوید: «نکته مهم در تصمیم مسئولان آموزش و پرورش این است که آنها «همه» دانش آموزان را ببینند، تهران فقط کل ایران نیست. مسئولان اگر می خواهند در رشته علوم انسانی موفق شوند باید نحوه تدریس در این رشته را تغییر دهند چرا که دانش آموزان علوم انسانی فقط مباحث درسی را حفظ می کنند، همچنین باید معلمان با انگیزه تر را به مدارس بیاورند، امکانات علمی مدارس را افزایش دهند و نحوه پژوهش کردن را به دانش آموزان این رشته در همان مدارس دولتی یاد دهند. فکر نمی کنم با تغییر مدرسه بتوان دانش آموز با استعدادتری تربیت کرد. این قضیه عدالت آموزشی را هم زیر سوال می برد.»

 

منبع : شمانیوز


  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش
شاخص های تغییرات کتب دبستانی ها

معاون ابتدایی دفتر تالیف کتاب های درسی گفت: اگر کمک کنیم عین همان اتفاقی که در زندگی دانش آموز می افتد و هیچ کسالت آور نیست در مدرسه بیفتد، مدرسه برای او جای خوشایندی می شود.

 

 

فاطمه رمضانی معاون ابتدایی دفتر تالیف کتاب‌های درسی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در خصوص برنامه‌های این معاونت اظهار داشت: مصوبه سال 76 شورای عالی آموزش و پرورش برای دوره‌های تحصیلی و از جمله دوره ابتداییاهدافی را مشخص کرده است که یکی از بخش‌های وزارت آموزش و پرورش که برای تحقق آن اهداف تلاش می‌کند، دفتر تالیف کتاب‌های درسی در قالب محتوای کتابهای درسی دوره ابتدایی است.

وی در پاسخ به این پرسش که «برای سال تحصیلی جدید چه برنامه‌هایی را عملیاتی کرده‌اید؟»، افزود: براساس مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش ، از سال تحصیلی 91ـ90 تغییرات کتاب‌های درسی دوره ابتدایی شروع شده است؛ سال 91ـ90 تغییرات کتاب‌های پایه اول ابتدایی را داشتیم، 92ـ91 تغییرات کتاب‌های پایه دوم ابتدایی انجام شده و در همان سال با ایجاد پایه ششم کتابهای پایه ششم هم تالیف شد.

رمضانی افزود: سال تحصیلی 93ـ92 کتاب‌های پایه سوم ابتدایی تغییر کرد و در دوره متوسطه اول کتاب‌های پایه هفتم تالیف شد؛ در سال تحصیلی 94ـ93 تغییرات کتاب‌های ابتدایی به پایه چهارم رسید و در سال تحصیلی جاری تغییرات کتاب‌های پایه پنجم را داشتیم.

معاون ابتدایی دفتر تالیف کتاب‌های درسی یادآور شد: در این چند سال از پایه دوم به بعد به دلیل اینکه طرح ارتقای آموزش قرآن را در چند سال گذشته داشتیم و کتاب‌های قرآن ما جدیدالتالیف بودند، این کتاب‌ها تغییر نکردند و همان تغییراتی که سال‌های گذشته انجام شد مبنا قرار گرفت.

وی گفت: در بعضی دروس مانند ریاضی و مطالعات اجتماعی علاوه بر تغییر محتوا، تغییر رویکرد و تغییر برنامه داشتیم و از این رو تغییر محتوای آنها تغییرات کلی بوده‌اند، در دروس فارسی و علوم تغییر در برنامه درسی نداشتیم، اما این دروس در انتخاب و سازماندهی محتوا به دلیل توجه به رویکردهای نوین آموزشی و بخش‌های یقینی‌تر برنامه درسی ملی، تغییر داشته‌اند.

* مهمترین شاخص‌های تغییرات کتب درسی

رمضانی در خصوص مهمترین شاخص‌های تغییرات کتاب درسی گفت: در تغییرات کتاب‌های درسی دوره ابتدایی از کلاس اول چند محور عمده داشتیم که در کلاس پنجم نیز همان را تبعیت کردیم.

وی ادامه داد: یک محور تغییراتی است که به لحاظ گذر زمان رخ می‌دهند و باید ما نیز به آنها توجه کنیم. نیازهای جدیدی که خود دانش‌آموز پیدا می‌کند و تغییرات اجتماعی که داریم که بخشی خاص جامعه ما بوده و بخشی به تبع تغییرات جامعه جهانی است.

معاون ابتدایی دفتر تالیف کتاب‌های درسی بیان داشت: مثلا آن چیزی که برای دانش‌آموزان خوشایند بوده و آنها را جذب می‌کند با چیزی که 30-20 سال پیش دانش‌آموزان آن زمان را به خود جذب می‌کرده، یا برایشان جالب و پاسخگوی پرسش‌هایشان بوده است فرق می‌کند.

وی یادآور شد: جنبه دیگر رویکردهای جدیدی است که در آموزش وجود داشته و طبیعتاً ما نیز نباید دانش‌آموزان را از آنها بی‌بهره بگذاریم و جنبه دیگر اسناد تحولی مثل سند تحول بنیادین آموزش و پرورش و برنامه درسی ملی است که باید براساس آنها اسناد دیگری تولید شود تا کتاب درسی براساس آنها تغییر کند.

رمضانی خاطرنشان کرد: برای اینکه دانش‌آموزان زودتر از این ثمرات بهره‌مند شوند، بخش‌هایی که می‌دانستیم باید حتماً در برنامه‌های درسی توجه شود و نیاز به تبیین کمتری دارند یکی از محورهای عمده تغییرات کتابهای درسی از سال 90 بوده که تغییرات امسال پایه پنجم ابتدایی نیز ادامه همان روند است.

رمضانی با بیان اینکه امسال غیر از کتاب آموزش قرآن تمام کتاب‌های پایه پنجم جدیدالتالیف هستند، گفت: برای تالیف کتاب‌های درسی در دفتر تالیف نقشه‌ای با نام راهنمای برنامه درسی داریم و برای هر ماده درسی قبل از اینکه کتابی تالیف شود، راهنمای برنامه درسی آن تالیف و تدوین می‌شود.

معاون ابتدایی دفتر تالیف کتاب‌های درسی اظهار داشت: این‌ها اسنادی هستند که در شورای عالی آموزش و پرورش بررسی و تصویب می‌شوند.

وی گفت: بر این اساس، در درس‌هایی مانند ریاضیات و مطالعات اجتماعی که در دوره ابتدایی تقریباً حدود 30 سالی بود تغییر جدی نداشتیم، تغییر در راهنمای برنامه درسی هم داریم.

* به‌جای تاکید صرف بر عملیات ریاضی روی فهم مفاهیم هم تمرکز می‌شود

رمضانی اضافه کرد: برای نمونه در درس ریاضی قبلاً دانش‌آموزان بیشتر روی عملیات ریاضی متمرکز می‌شدند، اما در برنامه جدید روی فهم مفاهیم ریاضی از طریق روش‌ حل مسئله تاکید می‌شود.

معاون ابتدایی دفتر تالیف کتاب‌های درسی افزود: در درس مطالعات اجتماعی نیز براساس راهنمای برنامه جدید درسی این درس و رویکرد آن که کاوشگری است، باز تغییرات قابل ملاحظه‌ای نسبت به کتاب‌های قبل داشتیم. یکی از تغییرات اصلی این کتاب آن است که قبلاً از کلاس چهارم سه بخش منفک از هم شامل «جغرافیا»، «تاریخ» و «مدنی» داشتیم که الان به صورت یکپارچه و در قالب یک بخش ارائه شده است.

رمضانی در پاسخ به این پرسش که «هنوز تاکید بر حفظ کردن مطالب در کلاس‌ها وجود دارد، حال در این خصوص چه کاری در کتاب‌ها انجام شده است؟»، افزود: در خصوص اینکه چه تعدادی از معلمان از روش‌های جدید استفاده می‌کنند و با طراحی‌های آموزشی خود، تلاش می کنند زمینه ای فراهم کنند تا دانش‌آموزان شخصاً به مطالب پی ببرند و چه تعدادی پیرو روشهای سنتی آموزش هستند، آماری در دست نداریم. اما بخش عمده تغییرات کتاب‌ها، به تغییر در نگاه ما به آموزش برمی گردد و البته این امر بی‌سابقه‌ای نیست و سابقه قابل توجهی دارد.

وی گفت: اولین‌بار بین سال‌های 73 تا 75 و با درس علوم شروع شده و بر اساس راهنمای برنامه درسی که برای این درس تدوین شد و رویکرد جدیدی که کتاب به آموزش داشت، به معلمان توصیه شد که کلاس‌ها طوری تنظیم شوند که دانش‌آموزان خودشان تجربه کنند و خیلی روی روش رسیدن به یک مفهوم سفارش و کار شده است، اینکه دانش‌آموز مفاهیم و تعریف را آنطور که ما می‌خواهیم به ما تحویل دهد مورد تاکید نبوده است.

رمضانی افزود: این رویکرد در برنامه درسی و کتاب‌های دیگر بتدریج وارد شد و بعد از علوم، درس فارسی بود که این رویکرد را در تدوین محتوا به کاربرد و بعد از آن درس دینی چنین تغییری داشت، در آن سال‌ها برنامه جدید درس هنر نیز با همین رویکرد تدوین شد.

*نمی‌خواهیم دانش‌آموزان دوره ابتدایی مطلبی را حفظ کرده و عیناً به ما باز پس دهند

معاون ابتدایی دفتر تالیف کتاب‌های درسی وزارت آموزش و پرورش تصریح کرد: در برنامه‌های جدید نمی‌خواهیم دانش‌آموزان دوره ابتدایی مطلبی را حفظ کرده و عیناً به ما باز پس دهند و دلخوش کنیم که آنها مطالب را یاد گرفته‌اند، بلکه تاکید بر این است که دانش‌آموزان مفاهیم را طی فعالیت‌هایی که به تجربیات خودشان در زندگی شبیه است یاد بگیرند و آنچه یاد گرفتند در زندگی به کار برند.

وی بیان داشت: تغییرات اخیر تاکید بیشتری روی این مطلب دارند و درس‌هایی که چنین تغییری نداشتند الان به این تغییرات پیوسته‌اند و راهنمای معلم نیز امروز با این جهت‌گیری تدوین می‌شود.

رمضانی اضافه کرد: در این 4 تا 5 سال اخیر که فیلم‌های آموزشی بیشتری برای معلمان تدوین شده نیز بیشترین تاکید را بر روی این جنبه‌ها دارند، اما اینکه چرا این اتفاق نیفتاده است، به نظرم باید سراغ همه عواملی رفت که می‌توانند در این جریان دخیل باشند و از جمله اینکه معلمان باید همزمان با تغییر کتاب‌های درسی آموزش کافی ببینند.

معاون ابتدایی دفتر تالیف کتاب‌های درسی همچنین گفت: معلمان باید وقت کافی در کلاس درس داشته باشند، اندازه کلاس اندازه مناسبی باشد و تجهیزاتی که دارند باید تجهیزاتی باشد که به این امر کمک کند؛ الان تعداد دانش‌آموزان در کلاس گاهی به خاطر تنگناهایی که وجود داشته است از متوسطی که تعیین شده بود، بیشتر شده است.

وی با اشاره به اینکه زمان آموزش هم مهم است، افزود: می‌دانید که ساعت‌هایی که دانش‌آموزان در مدارس حضور دارند، ساعت‌های دلخواه و مطلوب نیست.

رمضانی تصریح کرد: دلیل آن این است که دانش‌آموزان باید فرصت داشته باشند در هر موضوع خود کار کنند، از آن نتیجه گرفته و نتیجه را به مشورت با معلمان و دیگران بگذارند و با کمک دیگران نقد، بررسی و ارزشیابی کنند و آن را در دنیای واقعی به کار ببندند.

*فردی که اطلاعات بیشتری دارد می‌تواند خلاقیت بیشتری داشته باشد

معاون ابتدایی دفتر تالیف کتاب‌های درسی وزارت آموزش و پرورش اظهار داشت: آن چیزی که ایده‌آل بوده و برنامه‌های درسی و کتاب‌های درسی و راهنمای معلم مبلغ آن هستند، این شیوه، رویکرد و نگاه به آموزش است و امیدوارم به جایی برسیم که وقتی شما وارد مدرسه می‌شوید، با این صحنه روبه‌رو نشوید که معلم دوباره یکسری جملات را با دانش‌آموزان تکرار می‌کند بدون اینکه دانش‌آموزان مفهومی را ادراک کرده باشند. البته یادآوری می‌کنم برای اینکه یادگیری اتفاق بیفتد، به اطلاعات هم نیاز داریم حتی فردی که اطلاعات بیشتری دارد، امکان بروز خلاقیت بیشتری هم دارد اما اگر صرفا به خاطر سپردن اطلاعات مترادف یادگیری شد، کار اشکال پیدا می کند.

معاون ابتدایی دفتر تالیف کتاب‌های درسی در خصوص «سختی کتاب‌های درسی و الزام و اجبار خانواده‌ها برای همراهی با دانش‌آموزان در حل مسائل کتاب» افزود: این طور نیست کتاب درسی از والدین بخواهد نقش معلم را در خانه ادامه دهند گاهی دیده‌ایم انتظاری که معلم و مدرسه مطرح کرده است انتظاری بسیار پیچیده‌تر و بیشتر از منظور کتاب درسی بوده است و فکر می‌کنم دفتر تالیف کتاب‌های درسی باید نقش بیشتری در اطلاع‌رسانی داشته باشد. راه‌هایی که می‌توانیم برنامه تغییرات محتوای کتاب درسی را اطلاع‌رسانی کنیم، چند کانال است؛ یکی کتاب راهنمای معلم است، کانال دیگر دوره‌های ضمن خدمتی است که معلمان برای محتواهای جدید می‌بینند و امسال برای پایه پنجم ساعت‌هایی را برای دروس مختلف آموزش دیده‌اند تا با تغییرات آشنا شوند.

وی اظهار داشت: چند سال اخیر فیلم‌های آموزشی مختص معلمان نیز اضافه شده که در آن تغییرات کتاب‌ها توضیح داده می‌شود و موفق شده‌ایم در برخی از آنها نمونه‌هایی از تدریس را هم قرار دهیم.

معاون ابتدایی دفتر تالیف کتاب‌های درسی وزارت آموزش و پرورش در خصوص «تولید بسته‌های آموزشی» گفت: جدیدترین اجزای بسته‌های آموزشی دوره ابتدایی چند فیلم بوده است از تربیت بدنی پایه اول و دوم، مطالعات اجتماعی ششم و ریاضیات پایه ششم و دوم و دینی پایه دوم و در مجموعه نرم‌افزارها نیز فارسی پایه چهارم ارائه شده است و ریاضی سوم و چهارم و مطالعات و هنر چهارم هم در حال نهایی شدن است.

وی ادامه داد: قرار است این‌ها همراه کتاب درسی به دست دانش‌آموزان برسد، اما به دلیل اینکه تولید و تکثیر آنها زمان‌بر است گاهی با تاخیر به دست دانش‌آموزان می‌رسد؛ ان شاالله در آینده این بسته‌ها همزمان با کتابها دراختیار دانش آموزان قرار می گیرد.

*تولید کتاب گویای دروس فارسی و قرآن پایه پنجم

رمضانی بیان داشت: الان برای پایه پنجم کتاب گویا تولید شده است که شامل فایل‌های صوتی خواندن متن‌های درس فارسی و آیات درس قرآن است.

معاون ابتدایی دفتر تالیف کتاب‌های درسی وزارت آموزش و پرورش در خصوص اینکه «آیا برای حجم کتاب‌های درسی کار شده است؟»، یاد‌آورشد: وقتی دانش‌آموز از حجم کتاب درسی نگران می شود که فکر می کند باید صفحه به صفحه کتاب را خوانده و حفظ کند و به معلم پس بدهد که طبیعتاً اگر یک صفحه به این کتاب اضافه شود یک دردسر تازه اضافه شده است.

وی خاطرنشان کرد: قرار نیست دانش‌آموزان کلی تعریف در خصوص مفاهیم یاد بگیرند و به جای آن فعالیتهایی وجود دارد که از دانش‌آموزان می‌خواهند تا آن را انجام دهند؛ مانند کتاب علوم که صورت عملی دارد و دانش‌آموز باید آزمایش انجام داده آن را به نتیجه برساند و به دیگران اعلام کند. یا در مطالعات اجتماعی می‌خواهیم بگوییم رعایت قانون ایمنی به دنبال می‌آورد. اینجا می‌توانید بگویید اگر قانون را رعایت کنید ایمن می‌مانید و می‌توانید موقعیتی طراحی کنید که دانش‌آموز با این سوال روبه‌رو شود که رعایت قانون چه فوایدی داشته و عدم آن چه ضررهایی دارد و خود به همان نتیجه برسد و نتیجه را مال خودش کند.

رمضانی تاکید کرد: بعضی از این فعالیت‌ها هم ذهنی هستند و و ترتیب آن طوری است که وقتی دانش‌آموزان مجموعه آنها را انجام می‌دهند به یک نتیجه می‌رسند که قابل ارائه به دیگران است، بنابراین اگر به حجم کتاب این‌طور نگاه شود عامل منفی نیست و اینطور نیست که بگویید اگر کتابی 150 صفحه است به نسبت کتابی که 100 صفحه دارد بدتر است.

معاون ابتدایی دفتر تالیف کتاب‌های درسی وزارت آموزش و پرورش افزود: یکی از کارهای جاری ما بررسی کتابهای درسی از این حیث است که آیا تعداد مفاهیم آن با ساعتی که معلم در اختیار دارد و با توان ذهنی و آمادگی قبلی دانش‌آموز همخوانی دارد یا خیر.

وی تصریح کرد: اگر کمک کنیم عین همان اتفاقی که در زندگی دانش‌آموز می‌افتد و هیچ کسالت‌آور نیست در مدرسه بیفتد، مدرسه برای او جای خوشایندی می‌شود.

رمضانی اظهار داشت: چرا بچه‌ها از بازی لذت می‌برند، برای اینکه همیشه چیز تازه یاد می‌گیرند و دائم سوالاتی دارند که با بازی به آن جواب می‌دهند.

رمضانی با بیان اینکه آن چیزی که افق روی وزارت آموزش و پرورش و دفتر تالیف است این ایده‌آل‌هاست، یادآورشد: اما آیا کاملاً آن را اجرا کرده‌ایم؟ شما الان ملاحظه فرمایید که خیلی جاها در آموزش مفاهیم قدم‌هایی برای نزدیک شدن به این ایده‌ها برداشته‌ایم، اما بعضی جاها به دلایل مختلف انجام نشده است و البته دائم کتاب‌ها را بررسی می‌کنیم تا بیشتر به این ایده‌ها نزدیک شویم. در چند سال اخیر از معلمان خواسته شده چاپ اول کتاب‌ها را چاپی در نظر بگیرند که می‌تواند تغییراتی برای چاپ بعدی داشته باشد و ایشان می‌توانند در مورد آن به ما بازخورد بدهند.

*از تجارب کشورهای دیگر در تالیف کتب استفاده می‌شود

معاون ابتدایی دفتر تالیف کتاب‌های درسی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «آیا در تالیف کتاب‌های درسی از تجارب کشورهای دیگر استفاده کرده‌اید؟»،گفت: هم در تدوین راهنمای برنامه و هم محتوا این‌ها می‌تواند به ما ایده بدهد.

وی در پاسخ به این پرسش که «برای رسم‌الخط دانش‌آموزان چه برنامه‌ای دارید؟»،خاطرنشان کرد: با تغییر برنامه درس فارسی دوره ابتدایی که مربوط به 13-12 سال پیش است؛ تغییر در آموزش خط هم اتفاق افتاد. مثلا قبلا بچه‌هاحروف را زاویه‌دار می‌نوشتند اما حالا دانش آموزان از همان ابتدا با نحوه زیبانویسی ابتدایی حروف و کلمات آشنا می‌شوند و اینکه اندازه مناسب را در نوشتن رعایت کنند مورد تاکید قرار می‌گیرد و خط تحریری از همان سال اول و دوم برای خواندن دانش‌آموزان جلوی دید آنهاست.

 

منبع : خبرگزاری فارس


  
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: داستان های موفقیت
شبی از شب ها

شبی از شبها مردی خواب عجیبی دید.او دید که در عالم رویا پابه پای خداوند روی ماسه های ساحل دریا قدم می زندو در همان حال در آسمان بالای سرش، خاطرات دوران زندگیش به صورت فیلمی در حال نمایش است...

 

 

به فایل صوتی « شبی از شب ها »، کاری از سرزمین تیزهوش ها، گوش کنید:

 

 

مدت زمان: 00:02:49

حجم فایل:993KB

شبی از شبها مردی خواب عجیبی دید.او دید که در عالم رویا پابه پای خداوند روی ماسه های ساحل دریا قدم می زندو در همان حال در آسمان بالای سرش، خاطرات دوران زندگیش به صورت فیلمی در حال نمایش است.

او که محو تماشای زندگیش بود،ناگهان متوجه شد که گاهی فقط جای پای یک نفر روی شن ها دیده می شودو آن هم وقتهایی است که او دوران پر درد و رنج زندگیش را طی می کرده است.بنابراین با ناراحتی به خدا که کنارش راه می رفت گفت:

پروردگارا... تو فرموده بودی که اگر کسی به توروی آورد و تو را دوست داشته باشد، در تمام مسیر زندگی کنارش خواهی بود و او رامحافظت خواهی کرد. پس چرا در مشکل ترین لحظات زندگی ام فقط جای پای یک نفر است، چرامرا در لحظاتی که به تو احتیاج داشتم تنها گذاشتی؟

خداوند لبخندی زد و گفت:بنده عزیزم، من دوستت دارم و هرگز تو را تنها نگذاشته ام.

زمانهایی که در رنج و سختی بودی، من تو را روی دستانم بلند کرده بودم تا به سلامت از موانع و مشکلات عبور کنی

 

 

منبع : پرتو آگاهی


  
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: داستان های موفقیت
آشغال های میلیون دلاری!

چند روز پیش یکی از دوستان من اسباب کشی داشت. در این اسباب کشی، کلی آت و آشغال جمع شد از یک وسیله خراب گرفته تا کاغذ و سی دی های غیرقابل استفاده و خرده پارچه و... خیلی چیزهای دیگر. همه کسانی که خانه تکانی می کنند یا اسباب کشی با این پدیده آشنا هستند. اصولا ما افراد بشر تمایل زیادی داریم برای آشغال جمع کردن! اما برای دور ریختن این آشغال ها چه کار می توانیم بکنیم؟ شما چه کاری می کنید؟

 

 

یک روز، آقایی در کانادا این سوال را از خودش پرسید و می‌دانید که «سوال به ذهن قلاب می‌شود»؛ و حاصلش شد تاسیس یک شرکت آشغال جمع‌کُنی که الان 175 شعبه در کانادا، آمریکا و استرالیا دارد.

آقای «برایان اسکادِمور» در سال 1989 وقتی یک کامیون یدک‌کش آشغال جمع‌کنی را در ونکوور دید، تصمیم گرفت کسب‌وکارش را بر پایه زدودنِ خرت و پرت‌ها و آشغال‌ها ایجاد کند.

او یک کامیون کوچک دست‌دوم را به‌قیمت 700 دلار خرید، و با این شعار که «ما آشغال‌های شما را در یک چشم به‌هم زدن جمع می‌کنیم» کارش را آغاز کرد.

آقای اسکادمور که خودش آن زمان دانشجو بود، وقتی که کسب‌وکارش توسعه پیدا کرد، دانشجوهای دیگر را هم استخدام کرد. بعضی از این افراد، در کوچه‌ها کشیک می‌دادند تا آشغال‌هایی را که توسط شهرداری جمع نشده بود، با خودشان ببرند.

در سال 1993، آقای اسکادمور که یک سال و نیم به فارغ‌التحصیلی‌اش مانده بود، ترک تحصیل کرد تا فقط روی کارش تمرکز کند.

این شرکت حالا با 175 شعبه‌اش و بیش از 1700 کارمندش، قراردادهای بزرگ هم می‌بندد؛ و حتی جمع‌آوری و بازیافت زباله‌ها و نخاله‌های به‌جا مانده از حوادثی مثل گردبادها و طوفان‌ها هم به این شرکت سپرده می‌شود.

کامیون‌های این شرکت از سال 2007 به فناوری‌های پیشرفته ارتباطی مجهز شدند؛ از جمله جی‌پی‌اس و امکان ارتباط کامیون‌ها با هم، رهگیری آنها از دور، و همچنین دستگاه‌های کارت‌خوان بی‌سیم برای پرداخت پول. وب‌سایت این شرکت نیز هم‌اکنون با امکانات متنوع از جمله رزرو خدمات و ثبت اینترنتی سفارش‌ها، کار مشتریان را هر چه سهل‌تر کرده است.

 

 آشغال های میلیون دلاری

تماس تلفنی با این شرکت نیز بسیار راحت است. شماره این شرکت ?G1-800-GOT-JUNK است که همان نام شرکت نیز هست (?Got junk یعنی «آشغال دارید؟» و برای گرفتن این شماره، باید عددهای متناظر با هر کدام از حروف را روی صفحه‌کلید تلفن شماره‌گیری کرد.) نشانی وب‌سایت شرکت نیز همین است (بدون خطوط تیره و علامت سوال)، و این نشان می‌دهد که مدیر و بنیان‌گذار شرکت چه راهکار و دید خوبی در زمینه برندسازی و جا انداختن آن داشته است.

 

 

 

منبع : سرزمین موفقیت


  
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: داستان های موفقیت
پرواز

پادشاهی دو شاهین کوچک به عنوان هدیه دریافت کرد. پس آنها را به مربی پرندگان دربار سپرد تا برای استفاده در مراسم شکار تربیت کند.یک ماه بعد، مربی نزد پادشاه آمد و گفت که یکی از شاهین ها تربیت شده و آماده شکار است...

 

 

پادشاهی دو شاهین کوچک به عنوان هدیه دریافت کرد.

پس آنها را به مربی پرندگان دربار سپرد تا برای استفاده در مراسم شکار تربیت کند.

یک ماه بعد، مربی نزد پادشاه آمد و گفت که یکی از شاهین‌ها تربیت شده و آماده شکار است.

اما نمی‌دانم چه اتفاقی برای آن یکی افتاده و از همان روز اول که آن را روی شاخه‌ای قرار داده تکان نخورده است.

این موضوع کنجکاوی پادشاه را برانگیخت و دستور داد تا پزشکان و مشاوران دربار، کاری کنند که شاهین پرواز کند. اما هیچکدام نتوانستند.

روز بعد پادشاه دستور داد تا به همه مردم اعلام کنند که هر کس بتواند شاهین را به پرواز درآورد پاداش خوبی از پادشاه دریافت خواهد کرد.

صبح روز بعد پادشاه دید که شاهین دوم نیز با چالاکی تمام در باغ در حال پرواز است.

پادشاه دستور داد تا معجزه‌گر شاهین را نزد او بیاورند.

درباریان کشاورزی متواضع را نزد شاه آوردند و گفتند اوست که شاهین را به پرواز درآورد.

پادشاه پرسید: تو شاهین را به پرواز درآوردی؟ چگونه این کار را کردی؟ شاید جادوگر هستی؟

کشاورز که ترسیده بود گفت:

سرورم، کار ساده‌ای بود، من فقط شاخه‌ای را که شاهین روی آن نشسته بود بریدم.

شاهین فهمید که بال دارد و شروع به پرواز کرد.

گاهی لازم است برای بالا رفتن، شاخه‌های زیر پایمان را ببریم …

چقدر به شاخه‌های زیر پایتان وابسته هستید؟

آیا توانایی‌ها و استعدادهایتان را می‌شناسید؟

آیا هیچگاه جرات ریسک را به خود داده اید؟

 

منبع : سرزمین موفقیت


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ