سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 340
بازدید دیروز : 1545
کل بازدید : 691489
کل یادداشتها ها : 3812
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: دانستنی های گوناگون

در این قسمت با تفاوت مدارس دولتی، نمونه دولتی، هیات امنایی و ... آشنا می شویم.

 

 

دبیرستان ها و هنرستان های دولتی عادی :

دبیرستان ها و هنرستان های دولتی عادی براساس محدوده جغرافیایی تعیین شده (محله)از دانش آموزان همان محله به صـورت رایگان ثبت نام می کنند. محدوده ی جغرافیایی ثبت نام درهریک از رشته های تحصیلی هر دبیرستان یاهنرستان دولتی بـه تفکیـک درایـن دفترچه مشخص شده است . تعیین شرط معدل یا شرکت درآزمون ورودی برای ثبت نام در مدارس دولتی عادی ، مجاز نیست .

(مدارس دولتی عادی مجاز به ثبت نام از دانش آموزان خارج از محدوده جغرافیایی تعیین شده نمی باشند. )

دبیرستان ها و هنرستان های دولتی می توانند پس از شروع سال تحصیلی به منظور ارتقای کیفیت برنامه های آموزشی و تربیتی با اخذ مجوز ازاداره آموزش و پرورش منطقه و اخذ هزینه مصوب از داوطلبان ، کلاس های فوق برنامه دایر کنند. شـرکت دانـش آمـوزان در این کلاس ها اختیاری است.

دبیرستان ها و هنرستان های هیات امنایی :

دبیرستان های هیات امنایی ،دولتی هستندو توسط هیات امنای مدرسـه ، اداره مـی شـوند . ثبـت نـام درایـن مـدارس رایگـان و براساس محدوده جغرافیایی معین انجام می شود. بنابراین تعیین شرط معدل یا شرکت درآزمون ورودی برای ثبت نام دانش آموزانی که محل سکونت آنان درمحدوده جغرافیایی تعیین شده باشد مجاز نیست . (چنانچه ظرفیت پذیرش دبیرستان های هیات امنایی تا 95/5/20 با دانش آموزان محدوده جغرافیایی تعیین شده کامل نشود با اخذ مجوز ازستاد ثبـت نـام اداره آمـوزش و پـرورش منطقـه ، مـی تواننـد بـا نظارت ستاد ثبت نام برای تکمیل باقی مانده ظرفیت بابرگزاری آزمون ازسایر داوطلبان اقدام نمایند. )

ثبت نام در هنرستان های هیات امنایی علاوه برمحدوده جغرافیایی دارای ضوابط خاص رشـته هـای تحصـیلی مربـوط اسـت کـه دراین دفترچه تعیین شده است .

دبیرستان ها و هنرستان های هیات امنایی می توانند پس از شروع سال تحصیلی به منظور ارتقای کیفیت برنامـه هـای آموزشـی و تربیتی با اخذ مجوز از اداره آموزش و پرورش منطقه ی مربوط و اخذ هزینه مصوب از داوطلبان ، کلاس های فوق برنامه دایر کنند. شرکت دانش آموزان دراین کلاس ها اختیاری است .

دبیرستان ها و هنرستان های نمونه دولتی :

مدارس نمونه دولتی با گزینش فارغ التحصیلان مستعد پایه نهم از طریق آزمون ورودی و تامین امکانات مناسب وبامشارکت مالی اولیای دانش آموزان ، موجبات ارتقای آموزشی و پرورشی دانش آموزان را فراهم می آورند . دستورالعمل برگزاری آزمون ورودی مدارس نمونه دولتی دراردیبهشت سال جاری ابلاغ شده است و آزمون آن در تاریخ 28/3/95 برگزار شود . برنامه هفتگی این مدارس علاوه بر35 ساعات دروس رسمی (8 ساعت فعالیت فوق برنامه ی آموزشی و پرورشی خواهنـد داشـت که هزینه ی آن توسط اولیای محترم دانش آموزان پرداخت می گردد. )

 

دبیرستان های فرهنگ :

دبیرستان های فرهنگ به منظورجذب دانش آموزان مستعد و علاقه مند بـه تحصـیل در رشـته ادبیـات و علـوم انسـانی، تاسـیس شده اند. این دبیرستان ها از طریق آزمون ورودی ، دانش آموزان واجـد شـرایط را ثبـت نـام مـی نماینـد . شـرط شـرکت درآزمـون ورودی دبیرستان های فرهنگ داشتن معدل کتبی 17 و بالاتر و کسب حداقل نمره 15 درتمامی مواد درسی پایه نهم است. مدارس فرهنگ دولتی هستند و به صورت هیات امنایی اداره می شوند و تحصیل درآنها رایگان اسـت . دبیرسـتان هـای فرهنـگ می توانند پس از شروع سال تحصیلی به منظور ارتقای کیفیت آموزشی و تربیتی ، بااخذ مجوز از اداره آموزش و پرورش منطقـه ی مربـوط ، کلاس های فوق برنامه را با دریافت هزینه مربوط از اولیای محترم دانش آموزان دایر کنند. شرکت دانش آموزان دراین کلاس ها اختیاری است.

دبیرستان ها و هنرستان های شاهد :

دبیرستان ها و هنرستان های شاهد یکی از انواع مدارس دولتی است که بـه منظـور تقویـت بنیـه علمـی و ارتقـای کیفیـت شـرایط تحصیلی فرزندان معزز ایثارگران (شاهد، جانبازان، آزادگان ، رزمندگان ،و...) فعالیت می کنند. برنامه هفتگی این دبیرستان ها شامل 42 ساعت در هفته ا ست . هزینه برگزاری جلسـات آموزشـی ، پرورشـی و پژوهشـی مـازاد بر برنامه درسی مصوب این مدارس براساس مجوز اداره کل مدارس شاهدو امور ایثارگران وزارت آموزش و پرورش تعیین و توسط اولیـای محترم دانش آموزان پرداخت می گردد. ثبت نام دانش آموزان دراین مدارس براساس اولویت های تعریـف شـده دردسـتورالعمل ثبـت نـام ویـژه مـدارس شـاهد انجـام می شود. اولیای محترم دانش آموزان برای اطلاع از دستورالعمل ثبت نام مدارس شاهد می توانند ، اردیبهشت مـاه سـال جـاری (1395 (از طریق مدیر مدرسه محل تحصیل فرزندشان و رسـانه هـای گروهـی و یـا سـایت اطـلاع رسـانی اداره کـل آمـوزش و پـرورش شـهر تهـران

tehranedu.ir اقدام نمایند.

دبیرستان های استعدادهای درخشان :

این دبیرستان ها با هدف شناسایی و پرورش استعدادهای برتر تاسیس شده اند. درسال تحصیلی 96-1395 ثبت نام درپایه دهم این دبیرستان ها درشهر تهران به فارغ التحصیلان پایه نهم مدارس استعدادهای درخشان اختصاص دارد. برنامه هفتگی این دبیرستان ها شامل 42 ساعت درهفته است. هزینـه برگـزاری جلسـات آموزشـی ، پرورشـی و پژوهشـی مـازاد بر برنامه درسی مصوب این مدارس براساس مجوز مرکز پـرورش اسـتعدادهای درخشـان تعیـین و توسـط اولیـای محتـرم دانـش آمـوزان پرداخت می گردد.

 

 

منبع دریافت این مطلب : اداره کل آموزش و پرورش شهر تهران


  

سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: مطالب آموزشی درسی

 

چند توصیه برای آزمون های تیزهوشان و مدارس برتر

همان طوری که برای موفقیت در تحصیل عوامل اساسی مانند هدف، برنامه، نظم و انضباط و عمل را مدنظر قرار می دهیم، برای موفقیت در آزمون های تیزهوشان و مدارس برتر نیز باید به عوامل مهمی توجه کنیم...

 

 

همان‌طوری که برای موفقیت در تحصیل عوامل اساسی مانند هدف، برنامه، نظم و انضباط و عمل را مد‌نظر قرار می‌دهیم، برای موفقیت در آزمون های تیزهوشان و مدارس برتر نیز باید به عوامل مهمی توجه کنیم که یکی از اساسی‌ترین آن‌ها، مهارت تست‌زنی و مدیریت زمان می‌باشد.

تست‌زنی فعالیتی است که در آن دانش‌آموز خود را در موقعیتی قرار داده و با انتخاب یک گزینه از چند جواب پیشنهادی، پاسخ خود را معین می‌کند. در مواردی، علل عدم قبولی در آزمون‌ها به مسائلی غیر از عدم مطالعه یا مطالعه‌ی ناکافی مربوط می‌شود. آن‌ها در واقع شیوه‌های پاسخ‌ دادن بهسوالات چهار‌گزینه‌ای را نمی‌دانند و این مهارتی است که با تمرین و تکرار به دست می‌آید. استفاده‌ی بهینه از توانایی‌های علمی کسب شده در روز آزمون و جلسه‌ی آزمون های تیزهوشان و مدارس برتر، موضوعی است که نباید از کنار آن به سادگی گذشت. به عبارتی، خوب امتحان دادن با توجه به ظرفیت‌های علمی و روانی، باعث افزایش ضریب موفقیت خواهد شد.

1- در خواندن پرسش‌ها عجله نکنید. فهمیدن سوال‌، نصف جواب است.

2- اشتباه نکنید. روش بالا، کند کردن عملکرد نیست، دقت در سوالات، احتمال پاسخ‌گویی اشتباه را کاهش می‌دهد.

3- با توجه به این‌که اشتباه پاسخ دادن، نمره‌ی منفی دارد، از پاسخ‌گویی به سوالاتی که تردید دارید، خودداری کنید.

4- به سوالات به صورت شانسی و تصادفی پاسخ ندهید.

5- ابتدا به سوالات آسان پاسخ دهید تا مطمئن شوید که همه‌ی سوالاتی را که بلد هستید، جواب داده‌اید.

6- انجام محاسبات در فضای محدود را تمرین کنید.

7- برای هیچ سوالی، بیش از حد معمول زمان صرف نکنید.

8- پاسخ‌نامه را جدی بگیرید و دقت کافی در پر کردن آن داشته باشید.

9- حل بسیاری از تست‌ها از راه حذف گزینه‌ها انجام می‌شود. با حذف گزینه‌ی نادرست، گزینه‌ی باقیمانده را به عنوان جواب درست تست انتخاب می‌کنید.

10- به هنگام پاسخ به سوالات، آرامش و اطمینان خاطر خود را حفظ کرده و بدانید که از افراد بسیاری برتر هستید.

11- در نظر داشته باشید که در آزمون های تیزهوشان و مدارس برتر، سوالات سخت و آسان از نمره‌ی یکسانی برخوردار می‌باشند، بنابراین زمان خود را تنها به سوالات سخت اختصاص ندهید تا از پاسخ‌گویی به سوالات آسان‌تر باز نمانید...

 

 

 

منبع دریافت این مطلب : سرزمین تیزهوش ه


  

سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: مطالب آموزشی درسی

انتخاب رشته در پایه نهم

امروزه دانش آموزان تا پایان دوران مدرسه تقریباً با دنیای کار بیگانه اند و وقتی می خواهند پا به دنیای کار بگذارند، با مشکلات زیادی مواجه می شوند.

 

 

دانش‌آموزان پس از پایان دوره ابتدایی وارد مرحله یادگیری تعلیمات عمومی می‌شوند. در این دوره آمادگی لازم برای انتخاب رشته و شغل را کسب می‌کنند. این انتخاب نقش سازنده‌ای در زندگی فردی و اجتماعی آنها ایفا خواهد کرد. تحقیقات مربوط به عوامل موثر بر انتخاب رشته تحصیلی و دانشگاه عمری پنجاه ساله دارد و محققان در طول این دوره عوامل تعیین کننده‌ای مانند ویژگی‌های فردی، خانوادگی، شغلی و ویژگی‌های دانشگاه را شناسایی کرده‌اند. چاپمن معتقد است که انتخاب رشته تحصیلی و دانشگاه با توجه به مجموعه‌ای از ویژگی‌های درونی داوطلب با عوامل بیرونی مرتبط است. مطابق نظریه چاپمن، انتخاب رشته تحصیلی بر اساس عوامل درونی، شامل علاقه و سطح آرزوهای فردی، نگرش، توانایی و عملکرد تحصیلی و نیز عوامل بیرونی از قبیل وجود داشتن افراد مهم در زندگی فرد مثل خانواده، دوستان و صورت می‌گیرد. سالیوان و برودیگان معتقدند که عوامل مهم در این انتخاب شامل عوامل فردی(خواسته‌ها، تمایلات، عقاید، نیازها، توانایی‌ها، استعدادها و...) و عوامل محیطی(اجتماعی، اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اقلیمی، و خانوادگی) و آگاهی از رشته‌های مختلف تحصیل و مشاغل و حرفه‌های متعدد و متنوع است.

عامل دیگری که ضرورت راهنمایی را ایجاب می‌کند، مسئله تراکم دانش و حجم علوم است. هیچ نابغه‌ای حتی در یک رشته علمی نمی‌تواند عالم شود و فرد پس از فراگرفتن تعلیمات عمومی و مفاهیم اولیه، در جهت ادامه تحصیلات به رشته‌ها وگرایش‌های مختلف هدایت می‌شود. به همین علت اولین انتخاب رشته که در سال نهم متوسطه اتفاق می‌افتد از اهمیت بسزایی برخوردار است. به عبارت بهتر انتخاب رشته در دوره متوسطه مقدمه و زمینه‌ساز انتخاب رشته اصلی در دانشگاه است. این مطلب که در سال‌های آینده امکان تغییر رشته وجود نخواهد داشت، حساسیت این انتخاب را دوچندان می‌کند و لازم است که دانش‌آموزان با آگاهی و شناخت کامل از همه گزینه‌های مربوط به انتخاب رشته، رشته تحصیلی خود را برای سال‌های آینده تعیین کنند. نتایج یک نظرسنجی نشان می‌دهد که 35 درصد دانش‌آموزان دوره متوسطه معتقد هستند که در انتخاب رشته خود مرتکب اشتباه شده‌اند. اگر اطلاع‌رسانی درست و صحیح در این خصوص انجام شود، میزان اشتباه و خطا در انتخاب رشته به شدت کاهش خواهد یافت.

 

انتخاب رشته در پایه نهم

عوامل موثر در انتخاب رشته تحصیلی

باید در نظر داشت که انتخاب رشته تحصیلی در پایه متوسطه، مقدمه انتخاب شغل است. اگر دانش‌آموزان در زمینه انتخاب رشته تحصیلی مرتکب اشتباه شوند، در مسیری گام برخواهند داشت که با موفقیت همراه نخواهد بود.

توانایی ذهنی و استعداد تحصیلی

استعداد یک توانایی بالقوه و مجموعه‌ای از قابلیت هاست که در انجام کارها موجب شایستگی فرد می‌شود. مهم‌ترین گام در راه استفاده از استعدادها شناخت آن است. در حالیکه عده‌ای از دانش‌آموزان استعدادهای خود را از طریق پیشرفت‌های آشکار خود می‌شناسند، ممکن است عده‌ای به شناخت استعدادهای خود دست نیابند یا پس از سال‌ها به آن دست یابند. لازم به ذکر است که داشتن نمرات درخشان در یک درس، ملاک مطمئنی برای وجود استعداد در آن زمینه نیست و امکان دارد عوامل دیگری در آن پیشرفت موثر بوده باشد. در نظام آموزشی هم امکان بروز و پرورش همه استعدادها وجود ندارد و بسیاری از جوانان پرقریحه و بااستعداد از توانایی‌های خود آگاهی پیدا نمی‌کنند. کم‌کاری و بی‌انگیزگی جوانان نیز عامل دیگر عدم بروز قابلیت‌های آنان است که به مشکلات عاطفی و ناسازگاری‌های آنان مربوط می‌شود.

آزمون‌های بسیاری برای سنجش قابلیت‌های یادگیری فرد به کار می‌رود. از جمله آن‌ها می توان به آزمون رغبت سنج شغلی شخصیتی هالند اشاره کرد که برای سنجش استعدادها و توانایی‌های نوجوانان و جوانان به‌کار می‌رود. این تست جهت تحلیل یکی از مهم‌ترین دغدغه‌های دانش‌آموزان در دوران تحصیل خود که انتخاب رشته آن‌ها می‌باشد، مورد استفاده قرار می‌گیرد، لذا در این آزمون تلاش بر آن بوده ‌است که علاوه‌بر معرفی رشته‌ها با اجرای یک تست رغبت‌سنج، دانش‌آموز شناخت از خود داشته باشد و بتواند با شناخت صحیح از خود و رشته‌ها، انتخاب بهتری داشته‌باشد.

باید توجه داشت که آزمون تنها ملاک برای تعیین راه آینده شخص نمی‌تواند باشد. دانش‌آموزان با شناختی که از توانایی‌های خود به‌دست می‌آورند می‌توانند در رشته متناسب با شرایط خود وارد شوند.

علایق و رغبت‌های تحصیلی و حرفه‌ای

رغبت‌ها و توانایی‌ها امور جدا از هم نیستند. ما معمولاً به اموری علاقه بیشتری نشان می‌دهیم که توانایی بیشتری برای انجام آن‌ها داریم. رغبت، گرایش مجذوب شدن به فعالیت و پیگیری آن است، درحالیکه تنفر انصراف از یک کار است.

برای سنجش رغبت‌ها از آزمون‌های رغبت‌سنج می‌توان کمک گرفت. پرسش از دانش‌آموزان در امور مورد علاقه‌شان، تجزیه و تحلیل فعالیت‌ها و سرگرمی‌های آنان می‌تواند رغبت‌ ایشان را مشخص کند.

سوابق تحصیلی و آزمون‌های معلومات

پیشرفت تحصیلی هر دانش‌آموز عبارت است از سطح مهارت‌ها، اطلاعات و ادراکی که در زمینه مورد نظر به‌دست می‌آورد. نمرات و سوابق تحصیلی می‌تواند موفقیت فرد را در رشته‌های مختلف پیش‌گویی کند. آزمون‌های پیشرفت تحصیلی می‌تواند وسیله سودمندی برای انتخاب رشته تحصیلی باشد. این آزمون‌ها شامل آزمون‌های معلومات یک درس، معلومات چند درس و یا آزمون جامع شامل تمام دروس می‌باشند.

عوامل خانوادگی

هر انسانی براساس روابط متقابل اعضای خانواده و فضای حاکم بر آن شکل می‌گیرد. محیط زندگی و خانواده می‌تواند موجبات پیشرفت یا محدودیت فرد را فراهم کند. مشکلات خانواده به‌طور مستقیم یا غیرمستقیم در زندگی تک تک افراد خانواده اثر می‌گذارد. انتخاب رشته دانش‌آموز باید با در نظر گرفتن مشکلات، محدودیت‌ها و یا امکانات خانواده صورت گیرد.

ویژگی‌های شخصیتی

شخصیت به معنای نحوه رفتار فرد و ترکیبی از خصوصیات جسمی و ذهنی و اجتماعی است که فرد را آنچه که هست، می‌سازد. هر شخصی با نوع شخصیتی که دارد، امکان موفقیت در رشته تحصیلی یا شغلی را خواهد داشت که احتمالاً فرد دیگر نمی‌تواند آن را کسب کند. بعضی مشاغل احتیاج به صبر و بردباری و برخی دیگر نیاز به قدرت روحی و مقابله دارد. در حقیقت انتخاب شغل نوعی ارائه شخصیت است. اگر فردی با قد کوتاه و بدنی ضعیف و خوی آرام وارد دانشکده افسری شود که نیاز به قدرت بدنی و روانی دارد، انتخاب صحیحی انجام نداده است. همچنین شغل معلمی برای شخصی که کم حوصله و عصبانی و خواهان درآمد زیاد است، مناسب نیست. در بسیاری از مشاغل موفقیت فرد بستگی به خلق و خوی او دارد.

معلومات و مهارت

داشتن اطلاعات و معلومات در خصوص یک شغل، امکان به‌دست آوردن آن و انتخاب صحیح را افزایش می‌دهد. افراد موفق در یک رشته تحصیلی و افرادی که مرتبط با آن رشته مشغول به کار هستند، منابع خوبی برای به‌دست آوردن اطلاعات در آن رشته و شغل محسوب می‌شوند.

جنسیت و شرایط بدنی

گرچه امروزه تفاوت بین زن و مرد در انتخاب حرفه به تدریج در حال از بین رفتن است و تقریباً رشته‌ای وجود ندارد که به یک جنس اختصاص داشته‌باشد، اما بعضی مشاغل نسبت بیشتری از یک جنس را به خود اختصاص داده‌است. مثلاً گرایش زنان به پرستاری بیش از مردان است و مردان بیشتر طالب مشاغلی هستند که قدرت، منفعت و استقلال بیشتری به آنها بدهد. همچنین سلامت بدنی از عوامل موثر در انتخاب شغل به حساب می‌آید. مثلاً کوررنگی برای شیمیدان، نقاش و هنرمند اشکال ایجاد می‌کند.

اجتماع- اقتصاد و شرایط اقلیمی

نیازهای اجتماعی و اقتصادی هر جامعه بنابر مقتضیات زمان و پیشرفت‌ها و شکست‌های اقتصادی تغییر می‌کند و بازار حرفه ها و مشاغل با پیشرفت صنعت و تکنولوژی در حال نوسان است. گاه نیاز به برخی مشاغل زیاد می‌شود و زمانی این نیاز برطرف می‌شود. در نظر گرفتن مسائلی که در سال‌های اخیر اتفاق افتاده و آنچه امروز در حال جریان است، می‌تواند به فرد کمک کند که بازار کار آینده را پیش‌بینی کند.

محل زندگی از قبیل زندگی شهری و روستایی، شرایط آب و هوایی محیط، صنعتی، تجاری یا کشاورزی بودن منطقه و عوامل دیگری که به شرایط جغرافیایی منطقه زندگی فرد مربوط می‌شود، می‌تواند در انتخاب رشته تحصیلی و در نهایت انتخاب شغل فرد موثر باشد. چرا که نیازهای هر منطقه مشاغل خاصی را می‌طلبد که در جاهای دیگر رواج ندارد.

شرایط احراز شغل

تنوع و گستردگی مشاغل موجب گردیده که شغل‌ها را به شیوه‌های مختلف طبقه‌بندی کنند. در بعضی از دسته‌بندی‌ها مشاغل را بر اساس میزان درآمد، تحصیلات لازمه، حدود کاری و قدرت اعمال نفوذ طبقه‌بندی می‌کنند و افراد جهت کسب اطلاعات می‌توانند به این منابع مراجعه کنند. مشاغل به طور کلی یا دولتی هستند و یا خصوصی و در هریک از شاخه های صنعت، خدمات و کشاورزی وجود دارد.

موسسات دولتی و وزارتخانه‌ها باید اطلاعات حرفه‌ای را منتشر کنند. هریک از وزارتخانه‌ها در زمینه‌های مربوط به خود نشریاتی را ارئه می‌کنند. مطالعه این مطالب می‌تواند به انتخاب افراد کمک کند.

از شرایط انتخاب یک شغل می‌توان عوامل زیر را نام برد:

- آشنایی با طبقه‌بندی مشاغل

- شناسایی مشاغل اساسی و حساس

- میزان ترقی و پیشرفت در شغل، ماهیت کار و وظایف مربوط به آن

- میزان درآمد و پاداش‌ها

- مزایا و معایب شغل

- سن ورود و جنسیت مورد پذیرش

- شرایط بدنی و میزان علاقه و استعداد لازم

- مهارت‌ها و معلومات لازم

- شرایط قانونی

- تابعیت و ساکن بودن در محل کار

- عضویت در صنف و اتحادیه

اطلاعاتی که دانش‌آموزان فارغ‌التحصیل دوره متوسطه اول برای انتخاب رشته و شغل آینده باید بدانند:

- آگاهی از رشته‌های تحصیلی دوره متوسطه دوم و امکان ادامه تحصیل، ضوابط ورود به دوره، برنامه دروس

- آگاهی از نظام آموزش متوسطه دوم

- اطلاع از نحوه تغییر رشته و شاخه

- ارتباط رشته‌های تحصیلی با رشته‌های مورد نظر دانشگاهی و مشاغل انتخابی

- بازار کار مشاغل و حرفه‌ها و پیش‌بینی وضعیت آن‌ها در آینده، وضعیت درآمد، مزایا، امکان ترفیع و مشکلات شغلی

- آشنایی با مسائل کنکور، دوره‌های پیش‌دانشگاهی و کاردانی‌های پیوسته

- امکان ادامه تحصیل در روستا، شهر، استان، پایتخت و یا کشور دیگر

- شناخت دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی و اطلاع از شهریه‌های دریافتی در مراکز غیرانتفاعی

- توجه به آگهی‌های استخدامی در جراید، شرایط استخدام، ضوابط ورود به شغل، امتحانات ورودی و مصاحبه

 

منبع دریافت این مطلب : مبتکران


  

سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: داستان های موفقیت

دانه کوچک و سپیدار

دانه کوچک بود و کسی او را نمی دید. سال های سال گذشته بود و او هنوز همان دانه کوچک بود...

 

 

داستان «دانه کوچک و سپیدار» کاری از سرزمین تیزهوش ها را بشنوید:

 دانلود فایل صوتی : آزمون کانگورو پایه یازدهم و دوازدهم سال 95

مدت زمان : 00.02.29

حجم فایل : 875KB

 

دانه کوچک بود و کسی او را نمی‌دید. سال‌های سال گذشته بود و او هنوز همان دانه کوچک بود.

دانه دلش می‌خواست به چشم بیاید، اما نمی‌دانست چگونه. گاهی سوار باد می‌شد و از جلوی چشمها می‌گذشت. گاهی خودش را روی زمینه روشن برگها می‌انداخت و گاهی فریاد می‌زد و می‌گفت:“من هستم، من اینجا هستم، تماشایم کنید.”

اما هیچکس جز پرنده‌ها‌یی که قصد خوردنش را داشتند یا حشره‌هایی که به چشم آذوقه زمستان به او نگاه می‌کردند، به او توجهی نمی‌کرد.

دانه خسته بود از این زندگی؛ از این‌ همه گم‌ بودن و کوچکی خسته بود.

یک روز رو به خدا کرد و گفت: “نه، این رسمش نیست. من به چشم هیچ‌کس نمی‌آیم. کاشکی کمی بزرگتر، کمی بزرگتر مرا می‌آفریدی.”

خدا گفت:“اما عزیز کوچکم! تو بزرگی، بزرگتر از آنچه فکر می‌کنی. حیف که هیچ وقت به خودت فرصت بزرگ‌شدن ندادی. رشد ماجرایی است که تو از خودت دریغ کرده‌ای. راستی یادت باشد تا وقتی که می‌خواهی به چشم بیایی، دیده نمی‌شوی. خودت را از چشم‌ها پنهان کن تا دیده شوی.”

دانه ی کوچک معنی حرف‌های خدا را خوب نفهمید، اما رفت زیر خاک و خودش را پنهان کرد.

سال‌ها بعد دانه کوچک، سپیداری بلند و با شکوه بود که هیچکس نمی‌توانست ندیده‌اش بگیرد. سپیداری که به چشم همه می‌آمد.

 

منبع دریافت این مطلب : برترین ها


  

سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش

تصویب جدول دروس پایه به تفکیک شاخه و رشته تحصیلی

معاون آموزش موسطه وزیر آموزش و پرورش از تصویب جدول دروس پایه به تفکیک شاخه و رشته تحصیلی در شورای عالی آموزش و پرورش خبر داد.

 

 

به گزارش تیزلند، به نقل از خبرگزاری مهر، علی زرافشان با بیان این که در سال تحصیلی 96-95 هیچ دانش آموزی در پایه دوم دوره متوسطه دومتحصیل نمی کند، گفت: جدول دروس پایه دهم به تفکیک شاخه و رشته به همراه ساعات آموزش دروس این پایه در شورای عالی آموزش و پرورش موردبحث و بررسی و تصویب قرار گرفته که مقرر است با امضای ریاست محترم جمهور به ادارات کل آموزش و پرورش کشور ارسال شود.

وی از تدوین آیین نامه آموزشی دوره دوم متوسطه از دهم اسفندماه 93 تا بیستم اسفندماه 94 در کمیته تدوین آیین نامه های وزارت آموزش و پرورش خبر داد و تصریح کرد: در این کمیته که از نمایندگان بخش های مختلف آموزش و پرورش تشکل شده ، 46 جلسه با 1368 نفر ساعت کار آموزشی و علمی در تدوین آیین نامه برگزار شده است و در حال حاضر نیز در دستور کار شورای عالی آموزش و پرورش قرار دارد که پس از تصویب به استان ها ابلاغ خواهد شد.

 

منبع دریافت این مطلب : خبرگزاری مهر


  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش
کلیات طرح تاثیر معدل بر رتبه کنکور دانش آموزان تصویب شد

کلیات طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها پس از یک هفته رفت و برگشت به کمیسیون، با موافقت وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش به تصویب رسید.

 

 

به گزارش تیزلند، به نقل از خبرنگار مهر، در جلسه علنی روز یکشنبه مجلس شورای اسلامی بررسی کلیات طرح اصلاح قانون سنجش و پذیرش دانشجو در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور در دستور کار صحن علنی قرار گرفت.

دو فوریت این طرح، دو هفته گذشته به تصویب رسید و طی هفته گذشته نیز دو بار کلیات آن در صحن مطرح شد اما به دلیل ایرادات زیادی که داشت، به کمیسیون ارجاع شد.

نمایندگان بر لزوم استانداردسازی آزمون های دبیرستان به گونه ای که اجحافی در حق دانش آموزان نشود، تاکید داشتند.

بالاخره امروز با اصلاح مجدد کمیسیون آموزش، کلیات این طرح در صحن علنی با 143 رای موافق، 45 رای مخالف، 10 رای ممتنع از مجموع 235 نماینده حاضر در مجلس به تصویب رسید.

در صورت تصویب جزئیات این طرح، سابقه تحصیلی دانش آموزان شامل نمرات تعدادی از دروس دوره متوسط دوم و پیش دانشگاهی خواهد بود که امتحانات آن مطابق اصول سنجش و اندازه گیری توسط وزارت آموزش و پرورش به صورت سراسری، نهایی و استاندارد مطابق مصوبات عالیآموزش و پرورش برگزار شود.

مسئولان وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش که برای تبیین این طرح در صحن علنی مجلس حضور یافته بودند، با تصویب این طرح موافق بودند.

 

منبع دریافت این مطلب : خبرگزاری مهر


  

سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش

توزیع کتب  درسی جدید دانش آموزان متوسطه اول و دوم از 20 شهریور در کتابفروشی ها

مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی گفت: کتب دانش آموزان متوسطه اول و دوم از 20 شهریور از طریق کتابفروشی ها توزیع می شود ولی توزیع کتب دانش آموزان استان های تهران، البرز و شهرستان های استان تهران از 23 شهریور آغاز می شود.

 

 

لیدا نیک‌روش مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در پاسخ به این پرسش که «تغییرات کتاب درسی در سال تحصیلی جدید چگونه است؟»، اظهار داشت: تمام کتاب‌های پایه دهم جدیدالتالیف هستند و در متوسطه اول نیز تغییرات جزئی داریم.

وی ادامه داد: در مقطع ابتدایی نیز در تعدادی از کتاب‌های پایه پنجم، اکثر کتاب‌های پایه ششم و دو عنوان از کتاب‌های پایه چهارم تغییراتی داریم.

نیک‌روش افزود: آماده‌سازی و چاپ همه کتاب‌ها به غیر از پایه دهم به اتمام رسیده است و درصد بیشتری از کتاب‌های ابتدایی در ادارات کل استان‌ها توزیع شده است.

مدیرکل نظارت بر نشر و توزیع مواد آموزشی وزارت آموزش و پرورش یادآور شد: امسال توزیع کتاب‌ها در مقطع ابتدایی و پیش‌دانشگاهی سراسر کشور بر اساس ثبت‌نام در سامانه ثبت‌نام فروش و توزیع مواد آموزشی به نشانی www.irtexbook.com است.

نیک‌روش تصریح کرد: تا آخر اردیبهشت این امکان وجود دارد تا دانش‌آموزان هم به صورت انفرادی و نیز به صورت گروهی برای دریافت کتاب ثبت‌نام کنند و تقاضا داریم تمام توضیحات لازم را که برای ثبت‌نام در صفحه اول سامانه فروش وجود دارد، مطالعه کنند تا بدون هیچ مشکلی ثبت‌نام آنها انجام شود.

وی با اشاره به توزیع کتاب‌های دانش‌آموزی در دوره متوسطه گفت: کتاب‌های دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم از طریق کتابفروشی‌ها توزیع می‌شود و دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم (راهنمایی سابق و دبیرستان) در تمامی استان‌ها می‌توانند از 20 شهریور کتاب‌های خود را از کتابفروشی‌ها دریافت کنند؛ البته به جز استان تهران، شهرستان‌های استان تهران و البرز که دانش‌آموزان این مناطق از 23 شهریور می‌توانند کتاب‌های خود را از کتابفروشی‌ها تهیه کنند.

 

منبع دریافت این مطلب : خبرگزاری فارس


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ