سوالات استعداد تحلیلی برای ارزیابی توانایی تحلیل
سوالات استعداد تحلیلی به شیوه غیرکلامی و چهارگزینه ای به منظور ارزیابی توانایی تحلیل، ریشه یابی، طبقه بندی و سازمان دهی مطالب و مباحث گوناگون طراحی می شود.لازم به ذکر است طراحی این سوالات صرفا مبتنی بر محتویات کتاب درسی نخواهد بود.
برای درک این مطلب ویدیوی زیر را مشاهده کنید:
منبع : تیزلند
سخنگوی آموزش و پرورش تهران با بیان اینکه آزمون تکمیل ظرفیت ورودی به دبیرستان های سمپاد برگزار نمی شود، گفت: امسال 2453 دانش آموز در پایه نهم سمپاد داریم که ظرفیت پایه دهم 2070 نفر است لذا 384ظرفیت جدید ایجاد می کنیم.
به گزارش تیزلند، به نقل از خبرگزاری فارس مسعود ثقفی سخنگوی ادارهکل آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به شیوه پذیرش دانشآموزان سمپاد در دوره دوم متوسطه اظهار داشت: ظرفیت دانشآموزان تهرانی در مدارس استعدادهای درخشان امسال 2453 نفر است که بر اساس سیاست مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان، این دسته از دانشآموزان بدون شرکت در آزمون به پایه دهم سمپاد منتقل خواهند شد.
ثقفی با بیان اینکه ظرفیت کنونی پذیرش دانشآموزان در پایه دهم سمپاد 2070 نفر است، خاطرنشان کرد: این بدان معناست که باید برای 384 نفر به جز ظرفیت اعلام شده، ایجاد ظرفیت کنیم تا تمام دانشآموزان پایه نهم سمپاد تهران در پایه دهم ثبتنام شوند.
سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران با اشاره به اینکه شرط ورود دانشآموزان پایه نهم به پایه دهم سمپاد، داشتن حداقل معدل 17 است، تصریح کرد: در حال حاضر تمامی دانشآموزان پایه نهم این شرط را دارند لذا برای ورودی به پایه دهم باید کمبود 384 ظرفیت را تامین کنیم.
وی تاکید کرد: بنابراین برای ورودی دبیرستانهای استعدادهای درخشان در سال تحصیلی 96-95 در پایه دهم شهر تهران آزمون برگزار نخواهیم کرد و چارهای جز افزایش 384 ظرفیت نداریم.
ثقفی با بیان اینکه در سال تحصیلی جاری برای پذیرش دانشآموزان دیگر در دبیرستانهای سمپاد نمیتوانیم ظرفیت جدیدی ایجاد کنیم، گفت: امسال آزمون تکمیل ظرفیت جدیدی برای دیگر دانشآموزان برگزار نخواهیم کرد.
وی به برخی موسسات که حتی مجوزی از آموزش و پرورش ندارند، اظهار کرد: با توجه به اینکه آزمونی برای دبیرستانهای سمپاد در تهران برگزار نخواهد شد لذا با ثبتنام دانشآموزان برای آماده کردن آنها در آزمون استعدادهای درخشان و برگزاری کلاسهای مختلف برای قبولی آنها در این آزمون، بهداشت روانی دانشآموزان را به خطر نیندازید.
سخنگوی آموزش و پرورش شهر تهران در پایان با اشاره به برگزاری آزمون مدارس نمونه دولتی در تهران، گفت: دانشآموزانی که احساس میکنند شرایط ادامه تحصیل و آمادگی لازم جهت شرکت در آزمون مدارس نمونه دولتی را دارند میتوانند در این آزمون شرکت کنند.
منبع : خبرگزاری فارس
معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان گفت: دبیرستان های استعدادهای درخشان (تیزهوشان) شهر تهران سال آینده دانش آموز جدید نمی پذیرد.
محمد نستوه در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما با اشاره به اینکه آزمون ورودی برای دبیرستان های تیزهوشان شهر تهران برگزار نمی شود، افزود: پذیرش دانش آموز در دبیرستان های تیزهوشان شهر تهران در سال های گذشته بیش از حد استاندارد بوده و بنابراین دانش آموز جدیدثبت نام نخواهد شد.
وی تاکید کرد: دانش آموزانی که در این مدارس تحصیل می کنند، به تحصیل خود در همین مدرسه ادامه می دهند و یا به سایر مدارس منتقل خواهند شد.
نستوه گفت: در استان ها و یا شهرستان هایی که دو مدرسه ویژه دانش آموزان تیزهوش وجود دارد بنا به تشخیص کمیته برنامه ریزی استان این مدارس یا با یکدیگر ادغام می شوند و یا پذیرش دانش آموز در آنها متوقف می شود.
نستوه خاطرنشان کرد: در شهرهایی با بیش از یک مدرسه تیزهوش در جنسیت و دوره تحصیلی انتقال دانش آموز از مدرسه به مدرسه دیگر ممنوع است.
وی افزود: برگزاری هرگونه کلاس ویژه دانش آموزان تیزهوش در مدارس دولتی و غیردولتی، غیرقانونی است و برگزاری هرنوع آزمون برای شناسایی دانش آموزان تیزهوش نیز وجاهت قانونی ندارد.
معاون سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان خاطرنشان کرد: دانش آموزان مدارس استعدادهای درخشان فقط از طریق آزمون سراسریورودی این سازمان به این مدارس وارد می شوند.
نستوه با اشاره به اینکه برخی موسسات علمی برای جذب دانش آموز نخبه به تبلیغات غیرقانونی روی می آورند تاکید کرد: خانواده ها فریب این تبلیغات از جمله بورسیه در دانشگاه های معتبر خارجی و ادامه تحصیل در خارج از کشور را نخورند.
وی تصریح کرد: تخلفات این موسسات غیردولتی از طریق مرکز ارزیابی عملکرد و رسیدگی به شکایات آموزش و پرورش پیگیری شده است و با متخلفان برخورد خواهد شد.
نستوه یادآور شد: آموزش و پرورش هیچ مدرسه ای ویژه دانش آموزان تیزهوش به غیر از مدارس استعدادهای درخشان ندارد.
وی گفت: شهریه مدارس استعدادهای درخشان به میزان 50 درصد شهریه مدرسه غیردولتی هر منطقه ای است که در سه ماه اول هر سال به این مدارس ابلاغ می شود.
کادر آموزشی مجتمع ایران در روسیه با همکاری سفارت ایران در این کشور از مدرسه تیزهوشان مینسک بازدید کردند.
به گزارش تیزلند و به نقل از خبرنگار آموزش و پرورش پانا، سرپرستی ترکیه و کشورهای آسیای میانه اعلام کرد با درخواست رسمی مجتمع آموزشی ایران از سفارت جمهوری اسلامی ایران در مینسک و با هماهنگی آموزش و پرورش شهر مینسک مجوز بازدید از مجتمع تیزهوشان (گیمنازیا) شماره 50 مینسک داده شد.
مدیر مجتمع و تعدادی از همکاران آموزشی به همراه مترجم سفارت در این بازدید حضور داشتند.
در بلاروس دانش آموزان 11 سال تحصیل می کنند و از پایه چهارم تحصیلی با یک آزمون دانش آموزان به مدارس تیزهوشان راه می یابند.
فرق مدارس تیزهوشان با مدارس عادی در ساعات تدریس است. در مدارس عادی روزانه 5 ساعت درس دارند و در مدارس تیزهوشان روزانه 7 ساعت درس دارند.
کلاسها در مدارس تیزهوشان از ساعت 7 صبح تا 3 بعد از ظهر برگزار می شود که هر زنگ 45 دقیقه و 10دقیقه استراحت دارد.
مدرسه در 5 روز هفته برقرار است و روزهای شنبه کلاس های فوق العاده برگزار می شود.
اینترنت و سیستم کامپیوتری در همه کلاس ها وجود دارد و از 3 سال پیش کلاس ها به سیستم دیتا مجهز شده و در صورت لزوم استفاده می شود.
دبیران توسط مدیر مجتمع انتخاب و پس از تایید اداره به کار گرفته می شوند.
مدارس تا پایه چهارم ابتدایی رایگان بوده و از پایه پنجم اولیاء هفته ای 8 دلار هزینه پرداخت می کنند.
همه مدارس توسط دولت و تقریبا مشابه هم ساخته می شود و مدارس تیزهوشان امکانات خاصی ندارند و همه مدارس از نظر امکانات فیزیکییکسان هستند.
منبع : پانا
فانی: در راستای جبران خلاهای آموزشی برای اولین بار، در مجموع چهار درس دو واحدی جدید از سال آینده وارد برنامه درسی مقطع متوسطه دوم خواهد شد.
به گزارش تیزلند به نقل از عصر ایران، وزیر آموزش و پرورش از افزوده شدن چهار درس جدید به متوسطه دوم از سال آینده خبر داد و گفت: این واحدهای درسی برای جبران خلاهای آموزشی موجود تدوین و وارد جدول برنامه درسی خواهد شد.
به گزارش ایسنا، علی اصغر فانی که در شبکه پنجم سیما حضور یافته بود در پاسخ به انتقاداتی پیرامون کارآمدی محتوای درسی در آموزش و پرورش گفت: مطالبی که در مدرسه میخوانید همگی به درد می خورند و دانشمندان بزرگی از همین مدارس برخاسته اند. همین دانشمندان هسته ای نیز در مدارس جمهوری اسلامی درس خوانده اند.
وی در ادامه به مروری بر تغییر و تحولات صورت گرفته در آموزش و پرورش از بدو انقلاب اسلامی تا کنون پرداخت و اظهار کرد: نقشه راه سند تحول تصویب شده و در حال اجراست.
فانی ادامه داد: در راستای جبران خلاهای آموزشی برای اولین بار در برنامه درسی متوسطه دوم درس انسان و محیط زیست را پیش بینی کردیم. همچنین درس سلامت و تندرستی و سواد رسانه ای نیز به عنوان دروس جدید برای متوسطه دوم پیش بینی شده اند. در مجموع چهار درس دو واحدی جدید از سال آینده وارد برنامه درسی مقطع متوسطه دوم خواهد شد.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به این سوال که چرا برخی دانش آموزان مدرسه را دوست ندارند گفت: برای اینکه یک دانش آموز مدرسه اش را دوست داشته باشد اقدامات بسیاری باید انجام شود. به عنوان مثال برخی معلمان از روش های تدریس فعال استفاده و دانش آموزان را درگیر درس می کنند.
وی افزود: ما بکارگیری روش تدریس فعال را شروع کرده ایم ولی ایجاد تحول و نهادینه سازی این روش زمانبر است. شاید یکی از علل زمانبر بودن این امر آن بوده است که تا چندسال قبل نقشه راهی نداشتیم اما اکنون مجهز به نقشه راه هستیم.
فانی با بیان اینکه بحث تفاوتهای فردی در سند تحول به شدت مورد تاکید است گفت: بعضا انتقاداتی بر روش ارزیابی توصیفی وارد می شود و برخی خانواده ها در برابر آن مقاومت می کنند اما روش توصیفی می تواند اضطراب را از دانش آموز بگیرد و زمینه های رشد را در وی ایجاد و این تفاوت های فردی را لحاظ کند در واقع هر دانش آموز با خودش مقایسه می شود.
وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی درباره نحوه انتقال مفاهیم به کودکان در مقطع ابتدایی و حجم بالای حفظیات گفت: فازاول تغییرات در مقطع ابتدایی بر اساس سند تحول به پایان رسیده است و اصلاحات لازم بر روی آن اعمال می شود. مفاهیمی چون آموختن برای بکار بستن، آموختن برای زیستن و آموختن برای با دیگران زیستن در محتوای درسی مورد توجه است.
فانی ادامه داد: تغییرات تا پایه نهم انجام شده و کلاس دهم برای اولین بار از سال آینده مستقر می شود.
منبع : عصر ایران
رئیس سازمان مدارس غیر دولتی و مشارکت های مردمی و خانواده گفت: مقدار شهریه هر مدرسه غیردولتی با میزان امکانات آن سنجیده می شود.
به گزارش تیزلند و به نقل از خبرنگار آموزش و پرورش پانا، مرضیه گرد عصر روز گذشته در اجلاس کشوری موسسان مراکز و مدارس غیردولتی مشهد با اشاره به اینکه هدف این جلسه تبادل نظر و برنامه ریزی برای فعالیت های ادامه سال تحصیلی و انتقال آخرین تصمیمات وزارت آموزش و پرورش از بحث مهم تفاهم نامه با بانک ها و تعیین تکلیف شهریه است اظهار داشت: شاخص های شهریه باید توسط شورای نظارت هر استان بررسی شود و بعد از وارد کردن اطلاعات هر مدرسه داخل سامانه و سپس شهریه ها تعیین و به اطلاع والدین برسد.
وی در ادامه با بیان اینکه فرآیند این کار مدنظر ما قرار دارد گفت: بیش از 27 سال در قانون، تدوین الگوهای شهریه را داشتیم اما به دلیل عدم اجرایی شدن آن نتوانستیم پیشرفتی در این حوزه داشته باشیم و خوشبختانه در دوسال گذشته روند اجرایی شدن قانون را پیگیری کرده و شهریه ها را سامان دهی کردیم.
گرد با تصریح این موضوع که در گذشته شهریه مدارس، سالانه با ضریب 20 تا 25 درصد افزایش همراه بود خاطر نشان کرد: در نتیجه آن مدارسی که پایه خوبی داشتند مرتبا با رقم چشمگیری افزایش همراه بوده و اعداد و ارقام واقعی نبود.
وی یکی از شاخص های قانون را تعیین فضا، نیروی انسانی و امکانات و تجهیزات برای بالا بردن شهریه اعلام کرد و افزود: قاعدتا مدرسه ای که از لحاظ امکانات در سطح پایینی قرار دارد نباید شهریه بالایی بگیرد؛ و از نظر ما یکسان سازی مدارس زمانی صورت می گیرد که همه در سطح استاندارد قابل قبولی باشند که این الگو توسط ما در سامانه نرم افزاری تهیه و ثبت می شود.
این مقام مسئول تایید ارقام شهریه را توسط شورای نظارت و مدیرکل آموزش و پرورش هر استان دانست و با اشاره به این که حدود یک میلیون و 300 هزار دانش آموز در مدارس غیر دولتی مشغول به تحصیل داریم خاطر نشان کرد: این رقم معادل با 12 درصد از دانش آموزان کل کشور را تشکیل می دهند که در حدود 13 هزار مدرسه غیر دولتی تحصیل می کنند.
وی گفت: معتقدیم افزایش هر یک دانش آموز در مدرسه غیر دولتی کمکی به مدارس دولتی است.
منبع : پانا
در سال 92 دستورالعملی را خطاب به استان ها صادر کردیم و بنا شد تا همکاران، راهنمای تکالیف نوروزی یا فعالیت های تکالیف نوروزی را طراحی کنند.
به گزارش تیزلند به نقل از عصر ایران، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: در ایام نوروز برای دانشآموزان دبستانی به صورت استانی و هماهنگ، پیک نوروزی نداریم.
محمد دیمهور معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در گفتوگو با فارس در پاسخ به این پرسش که «آیا امسال پیک نوروزی در اختیار دانشآموزان قرار میگیرد؟»، اظهار داشت: در سال 92 دستورالعملی را خطاب به استانها صادر کردیم و بنا شد تا همکاران، راهنمای تکالیف نوروزی یا فعالیتهای تکالیف نوروزی را طراحی کنند.
وی افزود: این موضوع بر اساس محوریت معلم خواهد بود و هرگونه فعالیت غیر از این موضوع از نظر وزارت آموزش و پرورش وجاهت قانونی ندارد، مگر اینکه معلمان یک یا دو مدرسه با همکاری هم بخواهند از طریق تولید محتوای مشترک، به دانشآموزان کمک کنند.
دیمهور با تاکید بر اینکه تکالیف و فعالیتهای نوروزی در راستا و استمرار فعالیتهای یادگیری طول سال تحصیلی است، خاطرنشان کرد: چند روز گذشته بخشنامهای را صادر کردیم زیرا اینکه برخی موسسات خصوصی تکالیف نوروزی برای دانشآموزان تهیه میکنند نوعی بهره سوء از محیطهای آموزشی است و قانونی نیست و بازرسی و ارزیابی عملکرد آموزش و پرورش این موارد را پیگیری میکند.
وی در پاسخ به این پرسش مبنی بر اینکه «آیا در نوروز چیزی به عنوان پیک نوروزی نخواهیم داشت؟»، گفت: چیزی به اسم پیک نوروزی که در تولید انبوه استانی باشد، نداریم و فقط نهایتاً معلمان چند مدرسه ممکن است با هم تشریک مساعی کنند و تولید محتوایی را برای نوروزدانشآموزان داشته باشند.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه «آیا به موضوع حجم تکالیف نوروزی در بخشنامه جدید توجه شده است؟»، گفت: این موضوع بیشتر باید به یک راهنمای فعالیت کمک کند نه اینکه تکلیف مشخص کند.
وی تصریح کرد: اینکه دانشآموز در ایام نوروز آیین دید و بازدید نوروز را بنویسد و خلاقیت خود را در نوشتن داشته باشد مهمترین موضوع است و باید چارچوبی در این مورد به دانشآموز داده شود.
منبع : عصر ایران