سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش
رئیس ستاد پروژه مهر وزارت آموزش و پرورش گفت:براساس ضوابط ثبت نام دانش آموزان پایه های تحصیلی مختلف در مدارس ثبت نام کلاس اولی ها از ابتدای خرداد آغاز شده و سایر دانش آموزان نیز پس از پایان امتحانات باید برای ثبت نام اقدام کنند.
به گزارش تیزلند، به نقل از خبرگزاری میزان، علی زرافشان درخصوص ثبت نام دانش آموزان در مدارس اظهار داشت: ثبت نام کلاس اولی ها از اول خرداد آغاز شده و تا آخر مرداد ادامه خواهد داشت.
وی افزود: ثبت نام دانش آموزان کلاس اول ابتدایی در مدارس مشروط به تکمیل شناسنامه سنجش سلامت است و بدین منظور خانواده ها با مراجعه به مدارس به پایگاه های سنجش سلامت هدایت خواهند شد که در این پایگاه ها پس از ارزیابی دانش آموزان و تکمیل شناسنامه سلامت آنها برای ثبت نام قطعی به مدرسه هدایت می شوند.
رئیس ستاد پروژه مهر آموزش و پرورش با اشاره به اینکه ثبت نام سایر دانشآموزان بعد از پایان امتحانات و اعلام نمرات آغاز می شود گفت: دانش آموزان میانه پایه برای ثبت نام ضرورت ندارد به مدرسه مراجعه کنند بلکه مدیران مدارس آنها را ثبت نام خواهند کرد.
زرافشان با تاکید بر اینکه امسال پایه دهم در نظام آموزشی کشور مستقر می شود و از این رو ثبت نام دانش آموزان در این پایه طبق سیاست های تعیین شده و توزیع متوازن آنها در شاخه ها و رشته های تحصیلی انجام می شود،تصریح کرد: امسال دانش آموزان در پایه نهم هدایت تحصیلیشده و رشته خود را انتخاب می کنند.
رئیس ستاد پروژه مهر وزارت آموزش و پرورش در خصوص ضوابط ثبت نام در انواع مدارس گفت: ثبت نام در مدارس دولتی عادی و هیات امناییبدون هیچ گونه اعمال شرط معدل و آزمون انجام خواهد شد ضمنا دریافت پول هنگام ثبت نام در این مدارس ممنوع است.
زرافشان بیان کرد: مدارس غیر دولتی که مجاز به دریافت شهریه هستند باید شهریه مصوب اعلام شده از سوی آموزش و پرورش را بر روی تابلوی مدرسه و در محل دید خانواده ها نصب کنند.
منبع دریافت این مطلب : خبرگزاری میزان
کنجکاوی، ابراز علاقه و تمایل به شغل های مختلف مانند هنرپیشگی، شاعری، بازیگری و قهرمان شدن از ویژگی های دوره راهنمایی است از این رو به علاقه فرزندان خود احترام گذارید و هرگز او را به خاطر این گرایش ها مسخره نکنید.
حسین علیزاده (کوزه کنان )افزود: : باید اجازه داد تا فرزندان در این سن همه علاقه های خود را به زبان آورند و خوشحالی خود را از اینکه آنها به علوم مختلف علاقه مند هستند، ابراز کرد.
مدرس مهارت های زندگی با بیان اینکه مقطع راهنمایی زمان شکوفایی ذهنی بچه هاست، اظهار داشت: آنها در این سن اطلاعاتی را از معلم، دوستان، مجلات، روزنامه ها، صدا و سیما و اینترنت بدست می آورند و با توجه به ویژگی های خاص دوره نوجوانی، بدون تفکر و در نظرگرفتن سختی های راه، به فعالیت های مختلف علاقه مند می شوند که این نشانه های خوبی از استعدادهای بچه هاست.
** علاقه مندی به کتاب های غیر درسی
وی خاطر نشان کرد: در صورتی که فرزند شما به کتابهای غیر درسی علاقه دارد، مانع او نشوید، بگذارید از مسیری که دوست دارد، اطلاعات خود را افزایش دهد، او از خواندن مطالب، لذت علمی می برد و توانایی خود را برای آموختن آنها باور کرده است.
به گفته علیزاده، توجه به این نکته ضرورت دارد که دانش آموزان برای رسیدن به هر درجه علمی و هر رشته تحصیلی باید روشی منطقی را طی کنند و راه منطقی این است که دوره راهنمایی را با موفقیت طی کرده و وارد دبیرستان و سپس دانشگاه شوند.
کارشناس خانواده تاکید کرد: دانش آموزان در این مقطع باید بدانند، الان وظیفه ای جز درس خواندن ندارند و از برکات درس است که می توان به آن علاقه های جانبی دست یافت.
به گفته وی، دانش آموز باید بداند با موفقیت تحصیلی، سرزمینی از دانش بر روی وی باز می شود، پس نباید گرفتار احساسات صرف شود،زیرا منطق راهنمای ماست و آینده را برای ما ترسیم می کند.
**بازی در کنار درس و انجام تکلیف
مدرس مهارت های زندگی افزود: بازی برای دانش آموزان از اهمیت بالایی برخوردار است بخصوص دانش آموز اول ابتدایی که هنوز به محیط قانونمند مدرسه و کلاس عادت نکرده است و فشار مضاعفی را تجربه می کند .
وی خاطر نشان کرد: بهتر است با دانش آموز صحبت کنید و قرار بگذارید که چقدر بازی کند و زمان و چگونگی آن زیر نظر و کنترل شما باشد، زمان بازی نباید آنقدر زیاد باشد که دانش آموز خسته شده و دیگر نتواند به انجام تکلیف و درس و مشق بپردازد.
علیزاده گفت: سفارش شده که جلوی بازی کودک را نگیرید اما بعد از بازی، کار درس و آماده کردن آن باید خوب انجام شود.
علیزاده ادامه داد: بررسی ها نشان می دهد، سخت گیری های بیش از حد، محروم کردن کودک از بازی و فقط به درس و مشق پرداختن نه تنها نتیجه مطلوبی نداده بلکه دانش آموز با عجله و بدون علاقه درونی به نوشتن درس پرداخته و یادگیری رضایتبخش هم اتفاق نیفتاده است.
وی توضیح داد: دلیل این مساله آن است که دانش آموز پیوسته قصد داشته تکالیف را هر چه سریع تر انجام داده تا به بازی بپردازد از این رو اگر فرزند شما این مسئولیت راپذیرفته که هم بازی کند و هم درسش را خوب بخواند، این نشان می دهد که وی از اعتماد به نفس بالایی برخوردار است پس برای آینده او هم مشکلی پیش نخواهد آمد.
کارشناس خانواده تصریح کرد: آنچه در این فرایند مهم است و خانواه باید آن را رعایت کند، فراهم کردن شرایط روانی و عاطفی مطلوب است که در آن دانش آموز ضمن احساس ارزشمندی حرف والدین را به جان شنیده و عمل کند.
به گفته وی، از آنجا که در این برنامه وضع روانی و علاقه کودک را در نظر گرفته ایم، درباره آینده او نگران نخواهیم بود هرچند کنترل فرزندان نباید فراموش شود.
منبع دریافت این مطلب : ایرنا
فریب یادگیری آسان را نخورید و با پرسیدن سوالات مکرر سعی در به یادآوری مطالب خوانده شده کنید.
علی زمانی برنامه ریز و کارشناس امور تحصیلی، درباره روش های یادگیری بهتر دروس اظهار داشت: در وهله اول باید مراقب یادگیری آسان مطالب باشیم، گاهی در همان لحظه که مطلبی را می خوانیم احساس می کنیم آن را کاملا یاد گرفته و به خاطر سپرده ایم، اما چند ساعت بعد، از به یادآوری آن عاجز می شویم. پس نباید فریب این نوع یادگیری را بخوریم بلکه باید بارها و بارها در طول روز درباره آن مطلب سوالاتی از خود پرسیده و از به خاطر سپردن کامل مطالب درسی مطمئن شویم.
وی افزود: برای داشتن مطالعه مفید باید خودمان را مجبور به یادآوری مطالب خوانده شده کنیم، هر چند ممکن است برای برخی تکرار، امر خوشایندی نباشد اما برای نتیجه گیری مطلوب باید این کار را انجام داد.
زمانی در ادامه گفت: استفاده از کارت های فلش نیز روش مناسبی برای تثبیت کردن محفوظات ذهنی است. این کارت ها در قطعات کوچک و قابل حمل است که استفاده از آنها در همه جا امکان پذیر است و به این وسیله مطالب درسی در همه جا در دسترس مان خواهد بود.
این کارشناس در پایان تصریح کرد: نظم و برنامه ریزی نیز از دیگر عوامل موثری است که نمی توان تاثیر آن را نادیده گرفت. حتی اگر فردی نیستید که به نظم و انضباط مقید باشید سعی کنید در طول زمان امتحانات، برنامه ریزی کرده و سر ساعات معینی به مطالعه دروس بپردازید.
منبع دریافت این مطلب : باشگاه خبرنگاران جوان
معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش با اشاره به شرکت 3 میلیون و 219 هزار و 494 نفر در پرسش مهر16 رئیس جمهور گفت: کنگره نهایی پرسش مهر پس از ماه مبارک رمضان در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار می شود و در آن از 213 منتخب کشوری تقدیر می شود.
به گزارش تیزلند و به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، حمیدرضا کفاش با اشاره به طرح پرسش مهر 16 رئیس جمهور گفت: در مهر ماه سال 94 رئیس جمهور سوالی «بعداز توافق هسته ای و لغو تحریم ها، فرصت های پیش روی ما چیست و چگونه باید به بهترین وجه از این فرصت ها استفاده کنیم» را برای دانش آموزان، فرهنگیان و اولیای دانش آموزان مطرح کرد تا ذهن افکار عمومی جامعه نسبت به این موضوع آماده شود.
وی افزود: وزارت آموزش و پرورش نیز با همین دیدگاه اقدامات لازم برای مشارکت گسترده معلمان، دانشجو معلمان، دانش آموزان و اولیای آنها را برای پاسخ به این پرسش فراهم کرد به گونه ای که در بخش آموزشگاهی 3 میلیون و 219 هزار و 494 اثر به دبیرخانه کشوری پرسش مهر 16 ارسال شده است که پس از ارزیابی طرح ها و داوری صورت گرفته 213 اثر به عنوان منتخب کشوری برگزیده شد.
رئیس ستاد پروژه مهر 16 رئیس جمهور ،تصریح کرد: از تعداد 213 آثار منتخب کشوری، سهم دانش آموزان 68 اثر ، فرهنگیان 104 اثر، دانشجومعلمان 35 اثر، مدارس خارج از کشور 3 اثر و خانواده ها 3 اثر می باشد که این آثار در بخش سرود همگانی 15 نفر ، فیلم کوتاه و نمایشنامه نویسی 10 نفر، رسانه و فضای مجازی 24 نفر ، هنرهای دستی و تجسمی 57 نفر و ادبی پژوهشی 66 نفر و بقیه در رشته های دیگر بوده است.
اسامی کامل نفرات برگزیده به همراه رشته های مربوط به پرسش مهر 16 رئیس جمهوری را از اینجا ببینید
منبع دریافت این مطلب : پایگاه جامع اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش
دانش آموز زنجانی درمسابقه کشوری عکس میکروسکوپی در محورگیاهی موفق به کسب مقام اول شد.
به گزارش تیزلند به نقل از مرکز اطلاع رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، آیسا عزیزی دانش آموز دبیرستان نمونه دولتی دوره اول متوسطه حضرت زهرا (س) ناحیه یک زنجان، در محور گیاهی در مسابقه کشوری عکس میکروسکوپی مقام اول کشوری را کسب کرد.
گفتنی است مسابقه کشوری عکس میکروسکوپی در دو محور جانوری و گیاهی برای دانش آموزان دوره اول و دوم متوسطه در استان البرز برگزار شد.
منبع دریافت این مطلب : آموزش و پرورش
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش گفت: هدایت تحصیلی، فرصت انتخاب را برای دانشآموزان فراهم می کند.
به گزارش تیزلند و به نقل از استان اصفهان، علی زرافشان در گردهمایی دوره آموزشی، شناسایی و هدایت استعدادهای دانش آموزان دوره اول متوسطه استان های کشور که در اردوگاه شهید بهشتی اصفهان برگزار شد، با بیان این که امروز کمتر فرصت انتخاب برای دانش آموزان فراهم می شود، اظهارکرد: براساس هدایت تحصیلی و رویکردی که در سند تحول بنیادین آمده است، باید دانشآموزان را در موقعیت قرار دهیم و انتخاب را به خود دانش آموزان واگذار کنیم.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش افزود: امروز هدف بلندی در نظام هدایت تحصیلی، شغلی و زندگی دانش آموزان وجود دارد یعنینظام مشاورهای که باید مبتنی بر سند تحول برنامهریزی شود.
وی با بیان اینکه فرصت برای ایجاد مهارت انتخاب گری دانشآموزان طولانی نیست، خاطرنشان کرد: امسال در آستانه تغییر بزرگی قرار داریم که علی رغم تاخیرات مربوطه، قدم اول این تصمیمگیری تعیین تکلیف نسبت به شاخهها، و تکلیف هدایت تحصیلی بود.
زرافشان افزود: تغییری که امسال با آن مواجه هستیم، در یک جابجایی بین دوره دوم و دوره اول متوسطه اتفاق افتاده است و براساس مصوبات برنامه درسی ملی، هدایت تحصیلی باید در پایان این دوره صورت می گرفت و در دوره دوم متوسطه از پایه دهم وارد شاخههای و رشتهها میشدند.
معاون آموزش متوسطه وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: امروز با توجه به اینکه باید به سمت رشتهها و مهارتهای مورد نیاز کشور پیش برویم، خوشبختانه در مباحث مربوط به هدایت تحصیلی و تخصصها نیز برمبنای نیازهای کشور تعیین شدهاند.
وی ادامه داد: هدایت تحصیلی در آموزش و پرورش کشورمان باید به سمتی باشد که زمینه تخصصهایی که آینده کشور به آنها نیاز دارد را دردوره متوسطه ایجاد کنیم.
زرافشان، هدایت تحصیلی را نقطه بهینه بین استعداد و علاقه، امکانات و نیازدانست و افزود: در هدایت تحصیلی باید به همه موارد توجه شود به طوری که استعداد و علاقه نیز یک طیف محسوب میشود.
منبع دریافت این مطلب : پایگاه جامع اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: رویدادهای آموزشی
میکائیل حمیدی موفق به کسب تندیس طلایی (ایده طلایی) در جشنواره بین المللی دبی شد.
به گزارش تیزلند، به نقل از گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، مدیر آموزش و پرورش شهرستان بجنورد گفت: طرح دانش آموز بجنوردی از دبیرستان شهید رجایی بجنورد توانست در لیست 5 طرح طلایی جهان قرار بگیرد و تندیس طلا golden idea(ایده طلایی) را به خود اختصاص دهد.
محمدرضا معنوی افزود: این جشنواره بین المللی با عنوان تجاری سازی فناوری های پیشرفته سوم تا پنجم خرداد ماه در دبی برگزار شد.
طرح میکائیل حمیدی با عنوان « سنتز سبز نانو ذرات نقره و استفاده ی آن در بسته بندی» به صورت ارائه شفاهی (سخنرانی) در این جشنواره حضور یافت.
منبع دریافت این مطلب : باشگاه خبرنگاران جوان