سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 143
بازدید دیروز : 181
کل بازدید : 711403
کل یادداشتها ها : 3812
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش

کتاب های درسی تحویل بدهید لوازم التحریر هدیه بگیرید

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه 7 گفت: دانش آموزان می توانند با اهداء کتاب درسی باطله خود، لوازم التحریر هدیه بگیرند.

 

 

به گزارش تیزلند و به نقل از خبرگزاری شبستان، محمدعلی شعبانی با اعلام این مطلب افزود: در راستای تحقق طرح "آسمان آبی زمین پاک"، دانش آموزان به هنگام مراجعه به مدرسه جهت دریافت کارنامه، کتب درسی سال گذشته را به نیروهای بازیافتی که در مدرسه مستقرند تحویل داده و به ازای آن لوازم التحریر دریافت می کنند.

وی یادآور شد: در راستای اجرای این طرح؛ کودکان به صورت عملی با مبحث تفکیک پسماند و مسایل بازیافت آشنا شده و مشارکت در مسایل شهری را تمرین می کنند.

به گفته معاون شهردار منطقه 7، اداره بازیافت منطقه در طی سال تحصیلی با اجرای برنامه های مختلف آموزشی و هنری بازیافت در مدارس؛ ضمن ارائه آموزشهای لازم و فرهنگسازی در این زمینه، کودکان و نوجوانان را برای مشارکت و همکاری با مدیریت شهری تشویق می کند.

وی با اشاره به دیگر اقدامات اجرا شده توسط این معاونت، تصریح کرد: پسماندهای الکترونیک شهروندان در مساجد سطح منطقه خریداری می شود و سود حاصل از آن در امور خیریه صرف خواهد شد.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری منطقه 7 خاطرنشان کرد: در راستای کمپین آسمان آبی زمین پاک با محوریت تفکیک پسماند در مبدا طرح های ویژه و تشویقی جهت جمع آوری پسماند های خطرناک الکتریکی و الکترونیکی در این منطقه اجرا می شود.

وی E-waste را یک واژه عمومی برای کلیه تجهیزات الکتریکی و الکترونیکی معرفی کرد و اظهار داشت: این تجهیزات جزئی از دور ریزهای مصرف کنندگان بوده که شامل یخچال ها، اجاق های مایکروویو، انواع باطری ها، تلویزیون ها و کامپیوترها و اجزای آنها است.

 

منبع دریافت این مطلب : خبرگزاری شبستان


  

سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش

مهلت ثبت نام دبستانی ها در مدارس تا 31 مرداد

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش گفت: ثبت نام دانش آموزان ابتدایی تا 31 مردادماه در مدارس انجام می شود.

 

 

به گزارش تیزلند و به نقل از خبرگزاری فارس، محمد دیمه‌ور معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش که «ثبت نام دانش‌آموزان ابتدایی در مدارس تا چه زمانی امکان پذیر است؟»، اظهار داشت: مطابق آنچه در دستورالعمل ثبت نام وجود دارد، تا 31 مردادماه امکان ثبت نام دبستانی‌ها ادامه دارد.

وی افزود: در خصوص دانش‌آموزان اول دبستانی نیز با توجه به اینکه نوآموزان ابتدا باید به مراکز سنجش مراجعه کنند، اولویت در خردادماه حضور اول دبستانی‌ها در مراکز سنجش خواهد بود و به تدریج تعداد پایگاه‌های سنجش کاهش خواهد یافت، لذا خانواده‌ها به مراکز و پایگاه‌های سنجش زودتر مراجعه کنند.

معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش در خصوص پیش بینی تعداد دانش‌آموزان ابتدایی در سال تحصیلی آینده خاطرنشان کرد: در سال تحصیلی جاری تعداد دانش‌آموزان ابتدایی 7 میلیون و 440 هزار نفر بود که پیش بینی افزایش آن برای سال آینده را داریم.

وی گفت: حدود 80 هزار دانش‌آموز دبستانی در سال تحصیلی آینده به دوره ابتدایی اضافه خواهند شد و آمار دبستانی‌ها حدود 7 میلیون و 500 هزار نفر خواهد شد.

 

منبع دریافت این مطلب : خبرگزاری فارس


  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران از ثبت نام دانش آموزان متقاضی جهش تحصیلی از پایه دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم جهت ارزیابی ذهنی به منظور شرکت در آزمون پیشرفت تحصیلی شهریور 95 در دوره ابتدایی خبر داد.

 

 

به گزارش تیزلند، به نقل از اداره اطلاع رسانی و روابط عمومی آموزش و پرورش شهر تهران وجیهه‌اله پرویزی با اعلام این خبر، افزود: مدیران محترممدارس ابتدایی دارای داوطلب جهش تحصیلی با رعایت ضوابط و مقررات از طریق سامانه سنجش که در اختیار دارند نسبت به ثبت اطلاعات فردی، خانوادگی و عملکرد درسی دانش‌آموزان و نوبت‌گیری جهت انجام مراحل ارزیابی اقدام نمایند که براساس آن دانش‌آموز حائز شرایط، با همراه داشتن مدارک اعلام شده از طرف مدرسه جهت ارزیابی ذهنی به اداره آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران معرفی می‌شود.

وی در ادامه افزود: اداره آموزش و پرورش استثنایی نسبت به اجرای ارزیابی و تست تخصصی هوش اقدام لازم را انجام می‌دهد و در صورت موفقیت، دانش‌آموز می‌تواند در امتحانات پایه بالاتر در شهریورماه شرکت نماید. سر انجام در صورت قبولی دانش‌آموز در امتحانات شهریورماه، نامبرده موفق به انجام جهش تحصیلی می‌شود و بدون گذراندن یک سال تحصیلی به پایه بالاتر می‌رود.

رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران در توضیح این مطلب افزود: جهش تحصیلی تنها مختص دانش‌آموزان سال دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم دبستان است و دانش‌آموزان باید در کارنامه خود سطح خیلی‌خوب را در تمام دروس کسب نموده باشند.

پرویزی در پایان عنوان نمود: دانش‌آموزان شهرتهران سالانه بیشترین میزان جهش تحصیلی را در کشور به خود اختصاص می‌دهند.

شایان ذکر است با توجه به اتصال سامانه‌های سناد و سنجش، نتایج حاصل از ارزیابی از طریق پنل مربوطه توسط مدیر مدرسه قابل دسترسی و مشاهده می‌باشد و اولیاء محترم جهت دریافت خدمات فوق پس از کسب نتیجه از مدرسه، با هماهنگی قبلی و در ساعات اداری می‌توانند به صورت حضوری به آدرس ذیل مراجعه نمایند.

آدرس : فلکه دوم صادقیه، بلوار آیت‌ا... کاشانی، بعد از پمپ بنزین، روبروی بوستان4، خیابان شهیدسلیمی جهرمی، آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران(واحد تشخیص، توانبخشی و بهداشت) تلفن تماس : 44099207 تلفن گویا : 5- 44076003 داخلی 205

 

 

منبع دریافت این مطلب : آموزش و پرورش تهران


  
گردهمایی مشاوره تربیتی-تحصیلی شهر تهران در منطقه 4:
تبیین آخرین وضعیت هدایت تحصیلی نوین دانش آموزان پایه نهم

 

 

به گزارش تیزلند، به نقل از اداره اطلاع رسانی روابط عمومی آموزش وپرورش تهران ؛ جلسه تبیین آخرین وضعیت هدایت تحصیلی دانش آموزان پایه نهم ، با حضور مدیر منطقه، رئیس اداره مشاوره تربیتی – تحصیلی آموزش و پرورش شهر تهران ، کارشناس مسئولان آموزش متوسطه ، مدیران ، مشاوران و معاونین آموزشی مدارس متوسطه دوره اول و دوم برگزار شد.

در این گردهمایی رئیس اداره مشاوره تربیتی-تحصیلی شهر تهران ضمن بیان اهمیت هدایت تحصیلی در انتخاب رشته و شغل دانش آموزان به ارائه توضیحاتی پیرامون چگونگی اجرای آیین نامه هدایت تحصیلی پرداخت.

رحمانی خاطرنشان کرد: نقش امتیازهای مشاوره ای در کسب شرایط ورود به رشته های تحصیلی در سال جاری 65% بوده و عملکرد تحصیلی دانش آموزان 35% می باشد.

وی افزود : دانش آموزان با توجه به توزیع متوازن رشته ها و ظرفیت های منطقه و بر اساس نمره کف امتیاز در هر منطقه به رشته های مورد علاقه خود هدایت می شوند.

 

 

منبع دریافت این مطلب : آموزش و پرورش تهران


  
سرزمین تیزهوش ها :: تفریح و سرگرمی :: اینفوگرافیک جالب
اینفوگرافیک -7 واقعیت جذاب درباره چشمانتان

7 واقعیت جذاب درباره چشمانتان

 

 

قسمت رنگی هر چشم، همان عنبیه چشم می‌باشد. عنبیه رنگی است؛ زیرا در الیاف آن رنگدانه‌هایی، برای حفاظت آن از آسیب نور نهفته است.

بیشتر رنگدانه‌ها در قسمت عقب عنبیه گرد آمده‌اند و در قسمت جلو، رنگدانه چندانی وجود ندارد. به همان دلیل قسمت جلوی عنبیه بسیار شفاف و بی‌رنگ است .

امواج نور برخی رنگ ها را به هنگام عبور نور، به خود جذب می‌کند، از این‌رو بازتاب نور در رنگدانه‌ها سبب می‌شود که عنبیه «رنگی» بنماید.

رنگ چشم؛ بازتاب رنگدانه‌هایی است که در قسمت پشت عنبیه گرد آمده‌اند.

اگر رنگدانه‌ها در قسمت جلوی عنبیه افزایش نیابند، چشم در تمام عمر آبی می شد؛ اما اگر زیاد باشد و در قسمت جلو نیز پخش شوند، آن را به رنگ قهوه‌ای در خواهند آورند.

اینفوگرافیک  جالب زیر را دنبال کنید.

 

 

کلمات کلیدی : اینفوگرافیک | اینفوگرافیک آموزشی | اینفوگرافیک جالب | 7 واقعیت جذاب درباره چشمانتان

 

منبع دریافت این مطلب : اینفوگرافیک


  

سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: خانواده و روانشناسی

کلاس توسعه یعنی کلاس نقاشی

توسعه یک تحول درونی و ذهنی است که از مادران و از خانه و مدرسه شروع می شود. اگر مقامات سیاسی ما با هم، گفت وگوی انتقادی جدی ندارند و امور را به تعارف برگزار می کنند و وقتی هم نسبت به یکدیگر انتقاد دارند آن را از پشت تریبون ها و در سخنرانی هایشان مطرح می کنند،...

 

 

توسعه یک تحول درونی و ذهنی است که از مادران و از خانه و مدرسه شروع می شود. اگر مقامات سیاسی ما با هم، گفت وگوی انتقادی جدی ندارند و امور را به تعارف برگزار می کنند و وقتی هم نسبت به یکدیگر انتقاد دارند آن را از پشت تریبون ها و در سخنرانی هایشان مطرح می کنند، به این معنی است که این توانایی را ندارند که با هم دور یک میز بنشینند و در مورد مسائل ملی، آنقدر صحبت و بحث و جدل و دعوا بکنند که به جمع بندی برسند و بعد همه بروند روی آن جمع بندی مورد توافق، عمل کنند. این ناتوانی در همه سطوح وجود دارد.

خیلی از ما وقتی می خواهیم شرکتی تاسیس کنیم به تنهایی اقدام می کنیم و می گوییم« اگر شریک خوب بود خدا هم شریک داشت»، بعد می بینیم بیش از 95 درصد بنگاه ها و شرکت های ما کوچک مقیاس اند، یعنی زیر ده نفر کارکن دارند و می بینیم اکنون ما در ایران هیچ بنگاه خصوصی ایرانی که 100 ساله شده باشد و همچنان فعال و پویا باشد نداریم.

در حالی که هم اکنون ژاپن 100 هزار بنگاه دارد که طول عمر بنگاه ها از طول عمر موسسان آن ها بیشتر است. چرا ما نمی توانیم ده ها سال به عنوان شریک با هم کار کنیم و بنگاه ها یا کارخانه هایمان را به نسل بعد منتقل کنیم؟ چون در ذهن و باورهایمان مشکل داریم. در واقع برای دیدن ظرفیت توسعه در یک کشور، ما باید برویم و دبستان ها و پیش دبستانی ها آن کشور را ببینیم. این‌که آنجا بچه ها را چگونه آموزش می دهند. مهم نیست چه چیزی آموزش می دهند، بلکه ببینیم چگونه آموزش می دهند. اگر کودکان شان را پرسشگر، خلاق، صبور، نظم پذیر، دارای روحیه گفت وگو و تعامل، و دارای روحیه مشارکت جمعی و همکاری بار می-آورند، اینها انسان ها و شخصیت هایی خواهند شد که در بزرگسالی می توانند توسعه ایجاد کنند. اگر بچه های امروز ما در مدارس این گونه بار نمی آیند مطمئن باشیم با نسل بعدی هم توسعه رخ نمی دهد.

معمولاً ما فکر می کنیم کلاس نقاشی برای این است که بچه ها نقاشی یاد بگیرند. آخر با دو ساعت در هفته مدادرنگی استفاده کردن و با معلمانی که خودشان نقاشی نمی دانند چه کسی نقاشی یاد می گیرد؟ در واقع کلاس نقاشی، کلاس تمرین توسعه است. به نظر من مهم ترین کلاس هایی که هر فردی در طول دوره آموزش خود از دبستان تا دانشگاه می بیند، کلاس های نقاشی، کاردستی و ورزش است. اگر این کلاس ها خوب و درست و مطابق اهدافی که برای آن ها تعریف شده برگزار شود، اثرش بر توسعه نسل بعدی ما از همه کلاس های دیگر حتی ریاضی و فیزیک و شیمی بیشتر است. برای درک اهمیت این کلاس، بگذارید تا دو کلاس نقاشی را مقایسه کنیم. در ایران معمولاً معلم نقاشی دبستان وارد کلاس که می شود می گوید بچه ها دفتر نقاشی و مدادرنگی هایتان را آماده کنید، بعد یک گل روی تابلو می کشد و می گوید بچه های عزیز این گل را بکشید.

او با این کار به بچه ها می گوید که اولاً از من تقلید کنید و گلی مثل من بکشید، ثانیاً هر کس خودش به تنهایی این گل را بکشد یعنی انفرادی کار کردن را آموزش می دهد. در مقابل، یک معلم نقاشی مثلاً در کانادا در ساعت نقاشی، یک کاغذ بزرگ و یک سبد به کلاس می برد و روی میز وسط کلاس می گذارد. بعد می گوید بچه های عزیز مدادرنگی هایتان را توی این سبد بریزید.

همه بچه ها سختشان است که مدادرنگی های خود را بریزند روی مدادهای دیگران. با خود می گویند مدادرنگی های ما گم می شود، بقیه از آن ها استفاده می کنند و مستهلک می شود و نظایر این نگرانی ها؛ اما معلم می گوید چاره ای ندارید که چنین کنید، اگر می خواهید در کلاس نقاسی شرکت کنید، باید مدادرنگی هایتان را بریزید در این سبد. در واقع دانش آموزان با این کار سرمایه گذاری مشترک را یاد می گیرند.

برای سرمایه گذاری مشترک باید تمرین کنیم، باید بپذیریم که بخشی از حق کنترل مالکیت ما در سرمایه گذاری مشترک از دست می رود و دیگران هم در مالکیت ما می توانند تصرف کنند و در مورد آن تصمیم بگیرند. نقطه آغاز هر شراکت و هر شرکتی همین است که اعضا بتوانند بپذیرند که کنترل سرمایه ای که به شرکت می آورند از سلطه آن ها خارج می شود و به کنترل جمعی یا مدیریت شرکت در می آ ید. و چنین چیزی پذیرش و تحمل می خواهد. اگر این آموزش را بچه ها در مدرسه نبینند در بزرگسالی به جای آنکه با مشارکت با هم یک کارخانه عظیم تاسیس کنند، هر کدام می روند یک مغازه یا یک کارخانه کوچک راه اندازی می کنند.

چون می خواهند احساس استقلال در مالکیت خود را حفظ کنند، چون از کودکی کار مشترک و سرمایه گذاری مشترک را نیاموخته اند.ی انتقادی جدی ندارند و امور را به تعارف برگزار می کنند و وقتی هم نسبت به یکدیگر انتقاد دارند آن را از پشت تریبون ها و در سخنرانی هایشان مطرح می کنند، به این معنی است که این توانایی را ندارند که با هم دور یک میز بنشینند و در مورد مسائل ملی، آنقدر صحبت و بحث و جدل و دعوا بکنند که به جمع بندی برسند و بعد همه بروند روی آن جمع بندی مورد توافق، عمل کنند.

این ناتوانی در همه سطوح وجود دارد. خیلی از ما وقتی می خواهیم شرکتی تاسیس کنیم به تنهایی اقدام می کنیم و می گوییم« اگر شریک خوب بود خدا هم شریک داشت»، بعد می بینیم بیش از 95 درصد بنگاه ها و شرکت های ما کوچک مقیاس اند، یعنی زیر ده نفر کارکن دارند و می بینیم اکنون ما در ایران هیچ بنگاه خصوصی ایرانی که 100 ساله شده باشد و همچنان فعال و پویا باشد نداریم. در حالی که هم اکنون ژاپن 100 هزار بنگاه دارد که طول عمر بنگاه ها از طول عمر موسسان آن ها بیشتر است. چرا ما نمی-توانیم ده ها سال به عنوان شریک با هم کار کنیم و بنگاه ها یا کارخانه هایمان را به نسل بعد منتقل کنیم؟ چون در ذهن و باورهایمان مشکل داریم. در واقع برای دیدن ظرفیت توسعه در یک کشور، ما باید برویم و دبستان ها و پیش دبستانی ها آن کشور را ببینیم. این‌که آنجا بچه ها را چگونه آموزش می دهند.

مهم نیست چه چیزی آموزش می دهند، بلکه ببینیم چگونه آموزش می دهند. اگر کودکان شان را پرسشگر، خلاق، صبور، نظم پذیر، دارای روحیه گفت وگو و تعامل، و دارای روحیه مشارکت جمعی و همکاری بار می-آورند، اینها انسان ها و شخصیت هایی خواهند شد که در بزرگسالی می توانند توسعه ایجاد کنند. اگر بچه های امروز ما در مدارس این گونه بار نمی آیند مطمئن باشیم با نسل بعدی هم توسعه رخ نمی دهد.

معمولاً ما فکر می کنیم کلاس نقاشی برای این است که بچه ها نقاشی یاد بگیرند. آخر با دو ساعت در هفته مدادرنگی استفاده کردن و با معلمانی که خودشان نقاشی نمی دانند چه کسی نقاشی یاد می گیرد؟ در واقع کلاس نقاشی، کلاس تمرین توسعه است. به نظر من مهم ترین کلاس هایی که هر فردی در طول دوره آموزش خود از دبستان تا دانشگاه می بیند، کلاس های نقاشی، کاردستی و ورزش است.

اگر این کلاس ها خوب و درست و مطابق اهدافی که برای آن ها تعریف شده برگزار شود، اثرش بر توسعه نسل بعدی ما از همه کلاس های دیگر حتی ریاضی و فیزیک و شیمی بیشتر است. برای درک اهمیت این کلاس، بگذارید تا دو کلاس نقاشی را مقایسه کنیم. در ایران معمولاً معلم نقاشی دبستان وارد کلاس که می شود می گوید بچه ها دفتر نقاشی و مدادرنگی هایتان را آماده کنید، بعد یک گل روی تابلو می کشد و می گوید بچه های عزیز این گل را بکشید. او با این کار به بچه ها می گوید که اولاً از من تقلید کنید و گلی مثل من بکشید، ثانیاً هر کس خودش به تنهایی این گل را بکشد یعنی انفرادی کار کردن را آموزش می دهد. در مقابل، یک معلم نقاشی مثلاً در کانادا در ساعت نقاشی، یک کاغذ بزرگ و یک سبد به کلاس می برد و روی میز وسط کلاس می گذارد. بعد می گوید بچه های عزیز مدادرنگی هایتان را توی این سبد بریزید. همه بچه ها سختشان است که مدادرنگی های خود را بریزند روی مدادهای دیگران.

با خود می گویند مدادرنگی های ما گم می شود، بقیه از آن ها استفاده می کنند و مستهلک می شود و نظایر این نگرانی ها؛ اما معلم می گوید چاره ای ندارید که چنین کنید، اگر می خواهید در کلاس نقاسی شرکت کنید، باید مدادرنگی هایتان را بریزید در این سبد. در واقع دانش آموزان با این کار سرمایه گذاری مشترک را یاد می گیرند. برای سرمایه گذاری مشترک باید تمرین کنیم، باید بپذیریم که بخشی از حق کنترل مالکیت ما در سرمایه گذاری مشترک از دست می رود و دیگران هم در مالکیت ما می توانند تصرف کنند و در مورد آن تصمیم بگیرند. نقطه آغاز هر شراکت و هر شرکتی همین است که اعضا بتوانند بپذیرند که کنترل سرمایه ای که به شرکت می آورند از سلطه آن ها خارج می شود و به کنترل جمعی یا مدیریت شرکت در می آ ید. و چنین چیزی پذیرش و تحمل می خواهد.

اگر این آموزش را بچه ها در مدرسه نبینند در بزرگسالی به جای آنکه با مشارکت با هم یک کارخانه عظیم تاسیس کنند، هر کدام می روند یک مغازه یا یک کارخانه کوچک راه اندازی می کنند. چون می خواهند احساس استقلال در مالکیت خود را حفظ کنند، چون از کودکی کار مشترک و سرمایه گذاری مشترک را نیاموخته اند.

 

نویسنده مطلب : محسن رنانی

منبع دریافت این مطلب : عصر ایران


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ