سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 4
بازدید دیروز : 310
کل بازدید : 711574
کل یادداشتها ها : 3812
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز

 

سرزمین تیزهوش ها :: تفریح و سرگرمی :: اینفوگرافیک جالب
اینفوگرافیک -7 واقعیت جذاب درباره چشمانتان

7 واقعیت جذاب درباره چشمانتان

 

 

قسمت رنگی هر چشم، همان عنبیه چشم می‌باشد. عنبیه رنگی است؛ زیرا در الیاف آن رنگدانه‌هایی، برای حفاظت آن از آسیب نور نهفته است.

بیشتر رنگدانه‌ها در قسمت عقب عنبیه گرد آمده‌اند و در قسمت جلو، رنگدانه چندانی وجود ندارد. به همان دلیل قسمت جلوی عنبیه بسیار شفاف و بی‌رنگ است .

امواج نور برخی رنگ ها را به هنگام عبور نور، به خود جذب می‌کند، از این‌رو بازتاب نور در رنگدانه‌ها سبب می‌شود که عنبیه «رنگی» بنماید.

رنگ چشم؛ بازتاب رنگدانه‌هایی است که در قسمت پشت عنبیه گرد آمده‌اند.

اگر رنگدانه‌ها در قسمت جلوی عنبیه افزایش نیابند، چشم در تمام عمر آبی می شد؛ اما اگر زیاد باشد و در قسمت جلو نیز پخش شوند، آن را به رنگ قهوه‌ای در خواهند آورند.

اینفوگرافیک  جالب زیر را دنبال کنید.

 

 

کلمات کلیدی : اینفوگرافیک | اینفوگرافیک آموزشی | اینفوگرافیک جالب | 7 واقعیت جذاب درباره چشمانتان

 

منبع دریافت این مطلب : اینفوگرافیک


  

سرزمین تیزهوش ها :: تفریح و سرگرمی :: معرفی اپلیکیشن های مفید

اپلیکیشن بازی فکری توانگو دمو

بازی فکری توانگو شامل 150 معمای متفاوت بهمراه راه حل

 

 

برای اجرای این بازی باید ادوبی ایر بر روی دستگاه شما نصب باشد که از کافه بازار قابل دریافت است ***

بازی فکری توانگو شامل 150 معمای متفاوت بهمراه راه حل . شیوه بازی اینگونه است که شما باید با 7 قطعه اشکال مختلفی را که برنامه به شما می دهد بسازید. منشا این بازی به افسانه 4000 ساله چینی برمی گردد که شخصی سعی می کند یک کاشی مربع شکل را که شکسته است و به 7 قسمت تقسیم شده است را درست کند و قطعاتش را به هم بچسباند . اما متوجه می شود می تواند اشکال متفاوت و منظمی را نیز درست کند .

 

با انجام این بازی فکری قدرت حل مسئله و خصوصا میزان خلاقیت خود را افزایش دهید . 

نسخه دمو فقط شامل 10 معما می باشد 

کلمات کلیدی : اپلیکیشن | اپلیکیشن آموزشی | اپلیکیشن بازی فکری | اپلیکیشن جالب

 

منبع دریافت این مطلب : کافه بازار


  

 

سرزمین تیزهوش ها :: تفریح و سرگرمی :: چیستان و معما
تست هوش : گزینه نادرست را بیابید

آیا میتوانید حدس بزنید که کدام گزینه با بقیه تفاوت دارد ؟

 

 

در زیر چهار شکل را مشاهده می کنید آیا میتوانید حدس بزنید که کدام گزینه با بقیه تفاوت دارد ؟

 

پاسخ :

 

 گزینه c    

 

  کلمات کلیدی: تست | تست هوش | اشکال هندسی | سرگرمی هوش

 

منبع دریافت این مطلب : وب ها


  
سرزمین تیزهوش ها :: تفریح و سرگرمی :: کاریکاتور های آموزشی
کاریکاتور تزریق IQ

بدون شرح...

 

 

بسیاری از ما ممکن است در صحبت های روزانه خود از اصطلاح IQ استفاده کنیم، بدون آن که از معنای دقیق آن اطلاعی داشته باشیم. IQ مخفف عبارت Intelligence Quantity است و معنای آن بهره هوشی است. روانشناسان برای محاسبه بهره هوشی از فرمولی ساده استفاده می کنند.در این فرمول سن ذهنی فرد بر سن زمانی او تقسیم و سپس در عدد 100 ضرب می شود. اگر بخواهیم کمی این فرمول را ساده تر کنیم می توانیم بگوییم، اگر توانایی ذهنی فردی کاملا برابر با توانایی باشد که همسالان او در آن محدوده سنی دارند، بهره هوشی او مساوی با عدد 100 خواهد بود.

البته کمی بالا یا پایین تر بودن از عدد 100 نشانه دهنده هوش بالاتر یا پایین تر نمی تواند محسوب شودو متخصصان درباره تفسیر عدد به دست آمده با احتیاط زیادی عمل می کنند. در واقع به صورت معمول حد فاصل نمرات 90 تا 109 را به عنوان هوش متوسط در نظر می گیرند. البته روانشناسان برای این موضوع دلایلی دارند.

کاریکاتور زیر تزریق آی کیو را نشان می دهد.

 

کلمات کلیدی : طنز کاریکاتور آموزشی | کاریکاتور مفهومی | کاریکاتور جالب | IQ

 

منبع دریافت این مطلب : کارتون گالری


  

 

سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار داخلی مدارس و مراکز آموزشی
در نشست هشتم رویداد نوآوری های آموزشی چهارسوق چه گذشت؟

فرصت تعامل در نشست­ها، امکان ارائه نقد و نظر نسبت به موضوع مطرح شده و آشنایی چهره به چهره با ارائه دهندگان را فراهم می آورد.

 

 

به گزارش تیزلند، به نقل از خبرگزاری مهر، هشتمین نشست از رویداد نوآوری­های آموزشی چهارسوق در تاریخ 30 اردی­بهشت ماه در تالار دانشکده اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی برگزار شد. در نشست‌های چهارسوق، ارائه‌دهندگانی از حوزه‌های مختلف تعلیم و تربیت ایده‌ها و تجربه‌های نوی خود را با شرکت‌کنندگان به اشتراک می‌گذارند. تا امروز حدود 50 ایده و تجربه آموزشی در نشست‌های چهارسوق ارائه شده است؛ ارائه‌هایی که هرکدام جرقه‌ای برای ذهن‌های پویا و خلاق هستند.

در ابتدای این نشست، علی فهیم ­نیا مدیر متوسطه اول مفید قلهک، پیرامون ارزشیابی کیفی و بسترهای آن، مطالبی را ارائه دادند. ایشان بیان داشتند که باید در ارزشیابی نگاهی جامع حاکم باشد، یعنی ارزشیابی از یادگیری، برای یادگیری و به مثابه یادگیری مورد توجه قرار گیرد. هم­چنین از روش­های مختلف جمع­ آوری اطلاعات از قبیل مشاهده، گفتگو، ثبت تصاویر و فیلم، باید بهره برد. ایشان افزودند که در یک فرایند ارزشیابی صحیح، تفاوت­های فردی نباید از نظر ارزیاب پنهان بماند، تا در نهایت، ارزشیابی کیفی به راهکاری برای رشد بیشتر دانش­آموزان بدل شود.

در ارائه دوم، وحید ولی کارشناس ارشد مدیریت، به روزمرگی معلّم و راه­های فرار از آن پرداخت. ایشان به غفلت از رشد و عدم توجه به رشد شخصی معلم، به عنوان عامل اصل این روزمرگی اشاره کردند و افزودند که خودارزیابی راه درمان این معضل است. ایشان به گونه­هائی از خودارزیابی مانند فیلم­برداری از کلاس درس، ضیط صوت کلاس، دفتر خاطرات کلاس، چک­لیست پسینی و بازی دانش­آموزان در نقش معلم اشاره کرد.

امیرحسین اخوین در سومین ارائه، جشنواره دانش ­آموزی فیلم مدرسه به عنوان راهکاری برای کشف استعدادهای هنر دانش­ آموزان پرداخت. ایشان از هنر به عنوان عنصر متعالی در تاریخ فرهنگ بشریت نام برد که متاسفانه امروز در فرایند آموزش ما بهای لازم بدان داده نمی‌شود. ایشان با توجه به اینکه به اندازه کافی به راه حل‌های تازه برای رشد ویژگی‌های هنری دانش‌آموزان فکر نکرده‌ایم، افزود که یکی از ایده‌ها در این زمینه، برگزاری جشنواره دانش‌آموزی فیلم مدرسه است. جشنواره‌ای که البته فقط به فیلم هم نمی‌پردازد و حوزه‌های مختلف دیگری به آن افزوده شده است. در این جشنواره کوشش می­شود تا علاوه بر هدایت و شناسایی استعدادهای برتر در زمینه هنر، به پرورش و ایجاد اطلس سرمایه انسانی در این حوزه پرداخته و از شعارهایی چون «هنر برای هنر» جداشده و به هنر به دید یک ابزار عالی، برای انتقال مفاهیم و معانی مفید نگاه شود.

حجت­الاسلام علیرضا پناهیان، اندیشمند و مبلغ دینی در ارائه چهارم به ارزشمندترین توانمندی انسان پرداخت. ایشان بیان داشتند که کنترل امیال، یک عنوان کلیدی در بین همه توانمندی­های انسانی است. مهارتی که بر عکس خیلی از توانائی­هائی که ما در مدرسه کسب می­کنیم در گذر زمان، دچار رکود و سکون نمی­شود و همیشه زنده و کارآ در وجود ما باقی می­ماند.

در پنجمین ارائه، نجمه قنبری دبیر مسابقات مباحثه علمی، پیرامون این مسابقات و دلایل شکل­گیری آن، مطالبی را ارائه کرد. ایشان بیان داشتند که جامعه ما از ضعف گفتگوی مبتنی بر منطق، برخوردار است. در خیلی موارد تعاملات گفتاری ما از قواعد منطق و عقلانیت به دور هستند و بر تعصبات و احساسات تکیه دارند. ایشان افزودند که ایده مسابقات مباحثه علمی گامی برای رفع حل این مشکل است. دوره­ای که کلاس­هائی از قیبل تفکر نقادانه، منطق، گفتگو، فن بیان و ساختار مباحثه برای دانش­آموزان گذاشته می­شود و در بازی­های طراحی شده و هم­چنین مسابقات، دانش و مهارت بچه­ها ارزیابی می­شود.

امیرحسین حمداوی مدیرعامل کلبه آفرینش فکر در آخرین ارائه این نشست، به یکی از کمبودهای محسوس فرایند آموزش در مدارس ما، یعنی ضعف در ایجاد انگیزه برای دانش­آموزان به خصوص در حوزه ریاضی پرداخت. ایشان بیان داشت که یکی از راهکارهای حل این مشکل، پذیرفتن نقش پررنگ بازی در فرایند آموزش است. به خصوص بازی­های فکری که سبب رشد جنبه­های مختلف تفکّر دانش­آموزان می­شود. ایشان افزودند که بازی­های فکری دقیقاً همان چیزی را به دانش­آموزان می­آموزد که دبیر ریاضی آزرو دارد به بچه­­ها یاد بدهد. بازی­های فکری از نظر حمداوی باعث افزایش خودباوری و انگیزه و فراگرفتن قدرت حل مساله می­­شود.

در پایان باید بیان داریم که یکی از مهم‌ترین اهداف چهارسوق ایجاد پل‌های ارتباطی میان فعالان تعلیم و تربیت و نخبگان این حوزه است. فرصت تعامل در نشست­ها، امکان ارائه نقد و نظر نسبت به موضوع مطرح شده و آشنایی چهره‌به‌چهره با ارائه‌دهندگان را فراهم می‌آورد. در حاشیه این نشست، شرکت‌کنندگان به گپ‌وگفت با یکدیگر ایستادند، دیداری تازه کردند و رابطه‌های جدید را شکل دادند. طبق آنچه در این برنامه بیان شد، نشست نهم در اواخر تیرماه برگزار خواهد شد. گفتنی است این نشست توسط موسسه مطالعات راهبردی تعلیم و تربیت برهان و با مشارکت موسسه الگوی تعلیم و تربیت قاف برگزار می­شود.

 

منبع دریافت این مطلب : خبرگزاری مهر


  
سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: مطالب آموزشی درسی
چگونه به فرزند خود برای آمادگی در امتحان ها و آزمون ها کمک کنیم؟

یکی از ویژگی های خانواده های موفق، تشویق فرزندان به استقبال از کارهای دشوار و چالشی است. آنها نه تنها امتحان را به عنوان چالش و دردسر نمی بینند بلکه به آنها به عنوان فرصتی برای نشان دادن توانایی ها و قابلیت ها نگاه می کنند. با این طرز فکر شرکت در آزمون لذت بخش و همراه با آرامش خواهد بود. به این ترتیب مهم ترین راه آمادگی برای آزمون ها رویارویی معقول و با برنامه به جای برخوردی احساسی است.

 

 

چگونه به فرزند خود برای آمادگی در امتحان ها و آزمون ها کمک کنیم؟

· هیچ آزمونی تصویر کاملی از توانایی ها و استعدادهای فرزند شما به دست نمی دهد. بنابراین موفق نشدن در یک امتحان نشان دهنده بی استعدادی در همه زمینه ها نیست.

· نشان دهید بچه ها را برای خودشان دوست دارید و ضعف درسی یا نمره کم باعث کم شدن علاقه و محبت شما به آنها نمی شود.

· بهترین راه کاهش اضطراب آزمون ، آمادگی است. دانش آموزانی که با برنامه ای حساب شده ، خود را از قبل برای آزمون آماده می کنند، کمتر اضطراب دارند.

· یکی از جنبه های آمادگی برای آزمون ها آشنایی است. دانش آموزانی که با نوع سوال ها ، نحوه پاسخ دادن به آنها ، زمان آزمون و مشخصات دیگر آزمون آشنا هستند ، آرامش بیشتری دارند و بهتر عمل می کنند.

· والدین می توانند با آگاهی از اطلاعات و اخبار آزمون ها که در رسانه های مختلف ارائه می شود، در وی امنیت خاطر ایجاد کنند.

· باید به فرزندتان بیاموزید که فکر کردن به نتیجه ، قبل از شرکت در آزمون کار بی فایده ای است. قبل از آزمون و هنگام شرکت در آزمون تنها وظیفه ما حداکثر تلاش است. نتیجه خود به خود مشخص خواهد شد.

کارهایی که شما می توانید انجام دهید.

· آگاهی از جنبه های مختلف امتحان یکی از ضرورت های آماده شدن در امتحان است. در ابتدای هر سال تحصیلی تاریخ امتحان های مهم را روی تقویمی علامت بزنید و به فرزندتان کمک کنید تا برای آمادگی در آنها برنامه ریزی کنید.

 

منبع دریافت این مطلب : مبتکران


  

سرزمین تیزهوش ها :: مطالب و مقالات علمی و آموزشی :: خانواده و روانشناسی

بیش فعالی وراههای تشخیص آن

بیش فعالی در کودکان اختلالی است که سبب مشکلاتی در اعتماد به نفس ، برقراری ارتباط با دیگران و عملکرد ضعیف در مدرسه می شود . در این مطلب به علائم و تشخیص این اختلال اشاره می شود .

 

 

بیش فعالی شامل ترکیبی از مشکلات است: اختلال در تمرکز و توجه، فعالیت بیش از حد و رفتارهای بی اختیار

کودکان مبتلا به بیش فعالی همچنین دچار مشکلاتی در اعتماد به نفس، برقراری ارتباط با دیگران و عملکرد ضعیف در مدرسه هستند. این علائم گاهی وقت ها با افزایش سن کاهش می یابند.

اگرچه برخی کودکان هرگز از علائم بیش فعالی خلاص نمی‌شوند، اما می‌توان با راهکارهایی، علائم و عوارض بیش فعالی را کاهش داد.

بیش فعالی

علائم بیش فعالی

اختلال بیش فعالی در گذشته به نام اختلال عدم توجه شناخته می‌شد. اما امروزه عنوان ADHD یا همان "اختلال عدم توجه و فعالیت بیش از حد" عنوان جامع‌تری برای این مشکل است. در برخی کودکان علائم بیش فعالی در سنین 2 تا 3 سالگی ظاهر می‌شوند.

نشانه‌های ADHD می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

- تعریق و تپش قلب هنگام بازی و فعالیت کردن

-اختلال در توجه داشتن

-  افکار پریشان و خواب دیدن مکرر

- مشکل در یادگیری و مشکل در گوش دادن و پیگیری مباحث مخصوصا درس‌ها

- مشکلات مکرر در سازمان‌دهی وظایف و برنامه‌های عملکردی

- فراموشی مکرر و گم کردن وسایل‌های شخصی مثل کتاب‌ها، خودکار مداد و یا اسباب بازی‌ها

- مشکل در تمام کردن تکالیف مدرسه، کارهای روزانه و سایر وظایف

- آسیب‌پذیری بیشتر از تهدیدهای اجتماعی، اغفال شدن و گمراه شدن سریع

-بی‌قراری و بی‌تابی کردن و حس ناآرامی که به طور مکرر به کودک دست می‌دهد

- عدم توانایی برای آرام نشستن و بدون حرکت بودن

- پر حرف بودن

- خروج و ورود ناگهانی به بازی‌ها و بحث‌ها

-گوش نکردن به حرف والدین و نیاز به صبر و تحمل برای برگشت او به منزل و یا هر کاری که از او خواسته می‌شود.

بیش فعالی در جنس مرد شایع‌تر از جنس زن است و رفتارهای دختران و پسران می‌تواند تفاوت‌های زیادی داشته باشد؛ مثلا پسرها ممکن است پرتحرک‌تر و پر هیجان‌تر باشند، ولی دختر‌ها تمایل به گوشه‌گیری بیشتر و تحرک کمتر دارند.

عوامل خطر

اگرچه دلیل اصلی بیش‌فعالی تا کنون شناخته نشده است، اما مطالعات هم‌چنان ادامه دارند.

عوامل زیر کودک را مستعد بیش‌فعالی می‌کند:

- ژنتیک و سابقه ابتلا به ADHD در خانواده (مخصوصاً والدین یا خواهر و برادر) یا سابقه سایر اختلالات ذهنی

-مواجهه با سموم محیطی نظیر سرب، مواد سمی مخصوصاً در رنگ‌های نقاشی و یا فلزات درون لوله‌کشی‌ها

- مصرف الکل و دارو توسط مادر و نیز سیگار کشیدن مادر در بارداری

- مواجهه مادر با سموم محیطی نظیر PCB ها در هنگام بارداری

- تولد زودرس (نوزاد نارس) و کم وزنی نوزاد هنگام تولد

- اگرچه قند و مواد شیرین در ابتلا به بیش‌ فعالی و تشدید علائم آن موثرند، ولی مدارک محکم و قابل قبولی برای این ادعا وجود ندارد.

عوامل زیادی در دوران کودکی می‌تواند به اختلال تمرکز منجر شود، اما همه این اختلالات را نباید بیش‌فعالی دانست.

تشخیص بیش فعالی

یک کودک نباید حتماً تحت تست‌های بیش فعالی قرار بگیرد، مگر زمانی که علائم اصلی بیش فعالی در او دیده شود و مشکلاتی را برای زندگی روزمره و مدرسه و خانه او به وجود آورد.

- هیچ تست تشخیصی دقیقی برای کودکان بیش فعال وجود ندارد. اما در روند تشخیص آزمون‌های زیر وجود دارند:

تست‌های بالینی، برای افتراق علل و علائم اختلال بیش فعالی از سایر شرایط بالینی

-جمع‌آوری اطلاعاتی نظیر اطلاعات بالینی و پزشکی، شخصیتی و سابقه بیماری خانوادگی و البته اطلاعات تحصیلی

مصاحبه و پرسش و پاسخ با اعضای خانواده، آموزگاران و سایر افرادی که کودک را می‌شناسند نظیر مربی مهدکودک و پرستار کودک.

دسته‌بندی کودکان ADHD

کودکانی که بیش‌فعالی در آنها تشخیص داده می‌شود، معمولاً به چند گروه زیر تقسیم می شوند:

1-کودکان به شدت بی توجه: این کودکان به آرامی می‌نشینند و به نظر می‌رسد به صحبت‌های اطرافیان به دقت گوش می‌کنند، در‌حالی‌که هیچ توجه‌ی به محیط اطراف ندارند و حتی اگر از آنها درباره جمله‌ای که چند ثانیه پیش شنیدند بپرسید، هیچ چیز به خاطر نمی‌آورند.

2-کودکان به شدت پرتحرک: این کودکان به شدت پرتحرک و پرهیاهو هستند و در کارها از هیچ اتفاق خطرناکی ترس ندارند. اگرچه برخی از این کودکان نسبت به همکلاسی‌های خود در رتبه‌های بالاتر تحصیلی قرار دارند.

3-کودکان پرتحرک و کم‌توجه: این کودکان در دسته بیش‌فعالی جدی قرار دارند و تمام علائم مربوط به بیش‌فعالی را دارا می‌باشند. درمان این کودکان به مراتب پیچیده‌تر از سایر گروه‌ها است و نیاز به زمان و صبر و تحمل بیشتری دارد.

در‌حالی‌که درمانی برای بیش‌فعالی وجود ندارد، راهکارهای درمانی حاضر می‌توانند در تخفیف علائم کمک کنند.

درمان‌ها معمولاً شامل دارو درمانی و رفتار درمانی هستند. نکته مهم آن است که تشخیص زودهنگام می‌تواند به کلی نتیجه بیماری را تغییر دهد. پس بهتر است والدین، علائم و نشانه‌های بیش فعالی را بشناسند.

لازم است بدانیم هر کودکی که تحرک و جنب و جوش بالایی داشته باشد، یک کودک بیش‌فعال نیست و البته مهم‌تر آنکه کودکان بیش فعال، قابلیت‌ها و استعداد‌هایی قوی و قابل پرورشی دارند که با اهمیت دادن به آنها می‌توان آینده‌ای روشن را برای این کودکان به ارمغان آورد.

 

منبع دریافت این مطلب : مبتکران


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ