مطالعات محققان دانشکده اقتصاد و علوم سیاسی لندن نشان می دهد که افراد باهوش عمر طولانی تری دارند.
به گزارش ساینس، مطالعات نشان می دهد که افراد باهوش به دلیل تاثیرات ژنتیکی، طول عمر بیشتری دارند. افراد باهوش نه تنها با انتخاب روش صحیح زندگی و تغذیه مناسب، سلامتی خود را تضمین می کنند، بلکه ژن های مربوط به هوش و بهره هوشی، طول عمرشان را نیز تضمین می کند.
مدیر این پروژه تحقیقاتی بر این باور است که 95 درصد ارتباط بین هوش و طول عمر، توسط ژن ها قابل توضیح است. البته از تاثیر مسایل مالی نیز نمی توان چشم پوشی کرد.
افراد باهوش، معمولا روش های هوشمندانه ای برای کسب درآمد انتخاب می کنند و از لحاظ مالی در سطح بالایی قرار دارند. رفاه در زندگی و مراقبت های بهداشتی نیز در طول عمر این افراد موثر است؛ ولی تاثیر آن به اندازه ژنتیک این افراد نیست.
نتیجه این تحقیق با بررسی دوقلوهای همسانی که از نظر ژنتیکی کاملا به هم شبیه بودند و در شرایط مختلف اجتماعی، شغلی و کاری زندگی می کردند، تایید شده است. این نتایج نشان می دهد که تاثیر عوامل محیطی بر طول عمر تنها 5 درصد است؛ در حالی که اثرات ژنتیکی 95 درصد اهمیت دارند.
نتایج این تحقیقات در نشریه Epidemiology منتشر شده است.
منبع دریافت این مطلب : سایت میگنا
آیا گاهی احساس می کنی حوصله نداری دست به کاری بزنی؟ آیا گاهی احساس می کنی در برابر کاری که باید انجام دهی، مقاومت به خرج می دهی و بهانه می آوری؟ آیا عادت هایی داری که دلت می خواهد آن را تغییر دهی، ولی اراده قوی و قدرت لازم را نداری؟
یادت باشد قدرت اراده و انضباط می تواند زندگی ات را متحول کرده و قدرت درونی ات ار که برای موفقیت و رشد معنوی مهم است، فعال کند. داشتن یا نداشتن این مهارت ها عامل عمده ای است که تو را به سوی موفقیت یا ناکامی می برد. این قضیه برای تمام امور خواه پیش پاافتاده یا اساسی نیز بسیار مهم است.
راهکارهای تقویت اراده
1- باور به توانمندیها
یقین کند که نقاط قوتش بیش از نقاط ضعفش است.
2– برنامهریزی حسابشده
شخص با مشورت با فرد ذیصلاح و با توجه به امکانات و توانمندیهای واقعی خود برای خود برنامهریزی منظم کند تا هر کاری در وقت مناسب انجام شود. در روایتی امام موسی کاظم علیهالسلام توصیه فرمودهاند که «زمانت را به چهار ساعت تقسیم کن: ساعت مناجات با خدا، ساعتی را برای امر معاش، پ) ساعتی برای معاشرت برادران و صالحان و ساعتی را هم برای لذات مشروع که این ساعت باعث انجام دیگر ساعتها میشود.»
3– انگیزهی قوی و معتبر
انگیزهای که آثار مثبت داشته باشد و خلاف عرف و شرع و تقوی نباشد.
4- تغییر موقعیتها
گاهی موقعیتهایی که فرد مورد سرزنش، اتهام به ناتوانی و ضعف، نپختگی در فکر و... قرار میگیرد باعث ضعف اراده میشود و با تغییر محیط، امنیت روانی به فرد بازمیگردد.
5- سهلگیری
هر کاری را آسان و سهل تلقی کند. امام علی علیهالسلام: «خدای متعال دوست دارد شخصی را که دارای نفسی سهلگیر و بخشندهخوی است و به انجام کارها زود و بدون رنج اقدام میکند.»
6- پرهیز از عوامل سستیزا
مثل خواب زیاد، پرخوری و... . امام علی علیهالسلام: «چهبسا خواب، تصمیمگیریهای روزانه را تحت تاثیر قرار میدهد.»
7- قرار دادن مراقب برای خود
8- دوستی با افراد بااراده
امام علی علیهالسلام: «همنشینی و دوستی با حکیمان حیات عقلها و شفای نفسهاست.»
9– عدم فاصله بین تصمیم و اقدام
امام علی علیهالسلام: «قبل از اینکه غصهدار شوی از فرصت استفاده کرده و اقدام به عمل کن.»
10- یادآوری موفقیتها
امام علی علیهالسلام: «کسی که عاقل است از دیروزش عبرت میگیرد و آن را برای خودش آشکار میسازد.»
منبع دریافت این مطلب : قلم چی
مانند هر مهارت دیگری،می توانید با تمرین و شناخت تکنیک های کلیدی جدید به یک خواننده مفید و موثر تبدیل شوید.ایده های زیر به شما کمک خواهند کرد تا کتابی که میخوانید را بهتر بیاد بیاورید و بهتر یاد بگیرید.
اگر بخواهیم کلی در این مورد صحبت کنیم ، میتوانیم بگوییم دو دلیل مهم برای خواندن وجود دارد:برای تفریح(اوقات فراغت) یا برای یادگیری.اگر برای تفریح کتاب میخوانید، شاید توسعه مهارتهای سازنده برای خواندن ،برای شما یک اولویت نباشد.اما بد نیست درحال خواندن کتابهای ادبی یا … این مهارت را توسعه دهید، حال اجازه دهید در این مطلب بیشتر روی خواندن برای یادگیری تمرکز کنیم.
یادداشت بردارید(بله! اجازه نت برداری در کتاب دارید!)
یادداشت برداریتا بحال دقت کرده اید که کتابهایی که میخوانید دارای حاشیه هستند؟ این فضاهای خالی بهترین و مناسب ترین مکان برای اضافه کردن یادداشت ها و برداشت های شما از کتاب هستند.حتی بهتر از آن ، بعضی کتاب های تجاری یا خودشناسی ،صفحات سفید و خالی برای شما تهیه کرده اند تا راحتتر تجربیات و یا نظرات خود را ثبت کنید.
نکته مهم:فقط در کتابی که برای شما هستش نت برداری کنید.کتابخانه ها منابع فوف العاده ای هستند و تنها وظیفه شما سالم برگرداندن کتاب افراد دیگر هستش.اما اگر شما از آن دسته افرادی هستید که از کتابهای کتابخانه استفاده میکنید نگران نباشید و از مهارتهایی که در ادامه خوهید خواند استفاده کنید.
درمورد نویسنده مطالعه کنید
چه کسی این کتاب(کتابی که درحال خواندنش هستید) را برایتان به ارمغان آورده است؟دانستن در مورد نویسنده ها ، تاثیر قابل توجهی بر دانش و تجربه شما خواهد داشت.سال پیش ، بیوگرافی ویلیام شکسپیر خواندم و کاملاً مجذوب عادت های کاری او شده بودم،اما ممکن همیشه نتوانیم یک بیوگرافی کامل از نویسنده ها پیدا کنیم پس بهتر به جای آن یک سری سوالات را از خودمان بپرسیم تا باعث فهم بهتر و عمیق تر کتاب و قصد نویسنده از نوشتن آن شود:
چه کتابهای دیگری از این نویسنده چاپ شده؟ (مثلا، این کتاب چه تناسبی با کتابهای قبلی این نویسنده دارد.آیا درمورد زمینه جدیدی بحث شده یا به بررسی عمیق تر موضوعات قبلی پرداخته؟ )
کتاب چه ارتباطی به حرفه اصلی نویسنده دارد.(برای مثال،آیا او یک نویسنده تمام وقت هستش؟ یا یک متخصص حرفه ای در زمینه بازاریابی که به دلیل خاصی تصمیم به کتاب نوشتن گرفته؟ )
درمورد چیزی که خوانده اید بنویسید
نوشتن اثر شگفتی در درک و فهم مطلبی که خوانده اید دارد. میتوانید یک بازنگری به طول خود کتاب بنویسید که آن هم میتواند به اندازه خود کتاب ارزشمند باشد،همچنین میتوانید یادداشت هایی را به عنوان راهنما بر روی پوشش داخلی کتاب بنویسید و یک راهنمای کوتاه تهیه کنید تا هروقت خواستید به راحتی به آن مراجعه کنید.
دقیقا نمیدانید در مورد چه چیزی باید بنویسید؟این نکات را درنظربگیرید:
آیا کتاب تمرین یا نمونه ای ارائه داده است؟
– تمرینات را حل کن.
آیا کتاب به دیگر کتابهایی که به نظر جالب هستند رجوع کرده؟
– عنوان آنها را یادداشت کنید.
آیا تحت تاثیر زیبایی جمله خاصی قرارگرفتید؟
– یادداشتش کنید.
درموردش بحث کنید
دراغلب موارد،خواندن یک عادت انفرادی است . اگرچه، با کمی برنامه ریزی میتوانید آن را به یک فعالیت اجتماعی تبدیل کنید.برای مثال،عضویت در یک انجمن مجازی کتابخوانی ، جایی که بتوانید یادداشت ها و پیام های کتاب را یا دیگر خواننده ها به اشتراک بگذارید.همچنین میتوانید از سرویس هایی مثل Meetup.com برای جستجوی انجمن های کتابخوانی در منطقه زندگی خود استفاده کنید.
اگر برای بهبود زندگی یا بهره وریتان کتاب می خوانید ، بهترین نتیجه را از بحث کردن درمورد مطلبی که خوانده اید بدست خواهید آورد.
از خودتان سوال کنید:آیا من با نویسنده موافقم؟چرا ، چرا نه؟
وقتی کتاب خوبی میخوانید ،بسیار طبیعی است که جذب آن شوید.بعضی کتاب ها بسیار ذهن شما را درگیر میکنند و شما در حالی آن ها را به اتمام می رسانید که شبهای زیادی را تا صبح بیدار بوده اید.با اینکه شور وعلاقه شما و همچنین عمیق کتاب خواندن شما بسیار قابل تحسین است .کارهای دیگری هم برای انجام دادن وجود دارد.
تمام کتابهای غیر داستانی و حتی بسیاری از کارهای داستانی به دنبال اثبات نکات و نظری خاص هستند.کشف کن آنها چگونه بوجود آمده اند.آیا نویسنده پاورقی یا ارجاعی به کتابهای دیگر ارائه داده است؟ آیا او براساس تجربه شخصی خود نوشته است؟
این سوالات به شما کمک میکنند تا خواندن خود را به طور موثرتری ارزیابی کنید.
تامل نکات لذت بخش کتاب(اوقات فراغت)
روزی،یک رمان،داستان کوتاه ،نمایشنامه یا هر کتاب دیگری را خوانده اید.روز بعد فکرکنید چه نکته از کتاب را بیشتر دوست داشتید،آیا با تصورکردن لحظات و اتفاقات آن هیجان زده میشدید؟ این گونه مشاهدات به شما کمک میکند تا در آینده کتابی را انتخاب کنید که از آن لذت میبرید.
در حقیقت ، این مهارت بازتاب گرفتن به شما کمک میکند تا از دیگران کتاب های پیشنهادی بهتری را درخواست کنید و به راحتی توضیح دهید که چه جنبه هایی از کتاب را دوست داشته اید.
در مورد انتقادها و دیدگاهها مطالعه کنید
خواندن نقطه نظرهای دیگر درمورد کتابی که خوانده اید ،چشم انداز جدید و تازه ای به شما ارائه می دهد.میتوانید به راحتی در وبسایت ها و نشریات انتقادها و نظرات متفاوت را دنبال کنید .
در حقیقت ،خواندن انتقادات یا نظرات منطقی و فکرشده باعث مجهز شدن شما به مهارت های جدید و سازنده خواندن میشود.
توسعه قدرت “خواندن ذهن” خواندن ذهن
میدانستید که خواندن کتابهای داستانی به شما در شناخت و درک بهتر مردم کمک میکند؟محققین David Comer Kidd و Emanuele Castano نشان دادند که داستان خواندن باعث درک بهتر انسانها از یکدیگر میشود.
از امکانات کمک بگیرید
اگر درحال خواندن کتاب داستانی یا غیر داستانی هستید،گاهی ممکن است با نکاتی روبرو شوید که زیاد برایتان آشنا نباشد، پس بهتر است بجای اینکه با حس گیجی و ندانستن از آن عبارت گذر کنید،دقیقه را صرف چک کردن معنی آن در لغتنامه و یا جستجوی آن در google بکنید، بعلاوه استفاده از Google map هم برای جستجوی مکان های نا آشنا به شما پیشنهاد میکنم.
قدرت خیال و تصور شما بسیار قویست ! اما بهتر است ورودی خوبی به آن بدهید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
استفاده از هایلایتر
استفاده از Highlighter یک روش کلاسیک برای درگیر کردن ذهن با متن است.متاسفانه ،CBS News گزارش داده است که برجسته کردن یا Highlight کردن یکی از کم تاثیرترین روش های خواندن موثر است.اگرچه با استفاده به جا ،این روش میتواند احیا شود.برای مثال، یک سیستم خواندن سه مرحله ای را در نظر بگیرید، مثلا با خواندن یک فصل از کتاب شروع کنید و تعداد کمی از عبارات کلیدی را Highlight کنید.سپس ، از Highlightها به عنوان راهنمایی برای یادداشت برداری استفاده کنید.
هر روز بخوانید
برخی افراد برای خواندن بیشتر هدف گذاری میکنند.شما چه گونه به این هدف میرسید؟ بسادگی به پرورش یک عادت نیاز دارید،عادت کتاب خواندن تا پایان عمر. تذکر!-همیشه با خود کتاب داشته باشید.اگر یک کتابخوان طبیعی نیستید به دنبال راهی باشید تا آن را وارد روزمرگیتان کنید(مثلا، قبل از این که بخواهید منزل را ترک کنید یا هرشب قبل از خواب کتاب را فراموش نکنید).
منبع دریافت این مطلب : قلم چی
شاید شما هم این ضرب المثل را شنیده باشید که"جوجه رو آخر پاییز می شمارند". وقت آن رسیده که ما هم جوجه های خود را بشماریم، البته به جای آخر پاییز اول تابستان.
با پایان امتحانات پایان ترم، غول مرحله آخر را هم شکست دادید. برای این موفقیت به شما دست مریزاد و خداقوت می گوییم. اما کار شما با سال تحصیلی که گذشت هنوز به پایان نرسیده. شما باید در این مرحله سال گذشته خود را تحلیل کنید و به اصطلاح جوجه های خود را بشمارید، این رمز موفقیت شما در سالهای تحصیلی آینده است. مثل یک مدیر موفق عمل کنید. یک مدیر موفق در پایان هر پروژه عملکرد تیم خود را ارزیابی میکند تا با مشخص کردن نقاط ضعف و رفع آنها و یافتن نقاط قوت خود و پررنگتر کردن آنها، موفقیتهای آینده خود را تضمین کنند.
برای شروع باید از خودتان سوال بپرسید. پرسیدن سوالهای قوی و پاسخ دادن به آنها راه را تا حد زیادی برای شما روشن میکند. در سالی که گذشت چه کردید؟ در کدام درسها موفقتر بودید و در کدام درسها احساس ترس و یا ضعف داشتید؟ به تک تک درسهای خود فکر کنید، به کدام یک علاقه بیشتری دارید و از کدام درس(خدای ناکرده!) بیزارید؟ به نمرههای خود نگاهی بیندازید. در کدام درسها نمره بهتری به دست آوردهاید و در کدام درسها نمره کمتر؟علت این تفاوتها را در چه چیزی میبینید؟ آیا در مبحث خاصی ضعف دارید یا با کل درس مشکل دارید؟ مشکل شما در چه حدی بود؟ آیا با شیوه مطالعه آن درس مشکل داشتید؟ در فهم سوالهای آن به بنبست میخوردید؟ در حل تست زمان کم میآوردید؟ و سوالهای دیگری که به ذهن شما میرسد. اگر در آزمونهای ادواری، مثل آزمونهای مبتکران شرکت میکردید، به منبع قوی برای پاسخ دادن به سوالات خود دسترسی دارید، از کارنامههای خود غافل نشوید.
در پاسخ به سوالها صادق باشید تا به نتایج صحیحی دست پیدا کنید. به یاد داشته باشید که بزرگنمایی موفقیتها و یا نادیده گرفتن اشتباهات و ضعفها شما را از هدف اصلی خود دور خواهد کرد. خب حالا وقت جمعبندی نتایجی است که از پاسخ به سوالات بالا بهدست آوردهاید. یک برگه کاغذ بردارید و یک جدول با چهار ستون تهیه کنید. ستون اول را به نقاط قوت و ستون سوم را به نقاط ضعف خود اختصاص دهید و همه نکات را یادداشت کنید. در مرحله بعد در ستون دوم راههای تقویت نقاط قوت و در ستون چهارم راه حلهای خود را برای رفع نقاط ضعف خود یادداشت کنید. در این مرحله از راهنمایی و مشاوره افراد توانمند و آگاه مثل مشاور خود، معلمان یا تجربیات دوستان خود میتوانید کمک بگیرید. کمک بعدی کتابهایی است که می توانید از آنها استفاده کنید. اگر در تست زدن مشکل دارید از کتابهای تست کمک بگیرید، از کتاب های تابستانه هم می توانید استفاده کنید. این کتابها بیشتر روی مباحثی که برای سال آینده به آنها نیاز دارید تمرکز دارند.. مرحله بعد تنظیم یک برنامهریزی واقع بینانه و منطقی برای دستیابی به اهداف ستون دوم و چهارم و مرحله آخر گفتن یک بسمالله و شروع اجرای برنامه است.
منبع دریافت این مطلب : مبتکران
از مهم ترین دغدغه های دانش آموزان پایه اول انتخاب رشته تحصیلی پس از اتمام سال اول دبیرستان می باشد. دانش آموزان با انتخاب رشته ، مسیر تحصیلی خود را انتخاب می کنند و به تحصیلات خود در این مقطع ادامه می دهند. رشته تحصیلی اگر درست و صحیح انتخاب شود می تواند زمینه دانش و توانایی را تعیین کند.
در انتخاب درست، باید ویژگی های دانش آموز از جمله میزان بهره هوشی، نمرات تحصیلی، نقاط ضعف و قوت در دروس مختلف، استعداد و میزان علاقه مندی مورد بررسی قرار بگیرد. اگر دانش آموز بتواند رشته ای را انتخاب کند که با توانایی ها و علاقه هایش مطابقت داشته باشد تا حد زیادی توانسته در مسیری قدم بردارد که به موفقیت ختم می شود. میزان علاقه مندی هر قدر در رشته انتخابی بیشتر باشد باعث تلاش و کوشش بیشتر برای رسیدن به هدف می شود.
تلاش کردهایم که شما دانشآموزان را با رشتههای تحصیلی بیشتر آشنا کنیم تا انتخابی درست و سرشار از موفقیت داشته باشید.
شاخههای تحصیلی که هر یک از دانشآموزان در سال دوم مقطع تحصیلی متوسطه میتوانند انتخاب کنند عبارتند از: 1.شاخه نظری 2.شاخه کاردانش 3.شاخه فنی و حرفهای، که هر یک از این شاخهها به رشتههای متفاوتی تقسیم میشوند.
شاخه نظری
شاخه نظری شامل 4رشته ریاضی، تجربی، انسانی و معارف اسلامی است:
همانطور که از اسم این رشته پیداست دروس اصلی و مهم این رشته درس ریاضی و فیزیک است. دانش ریاضی از پیش نیازهای اصلی برای موفقیت در این رشته محسوب می شود بنابراین دانش آموزانی که وارد رشته ریاضی و فیزیک می شوند باید به درس ریاضی علاقه مند باشند و توانایی لازم برای یادگیری مطالب مربوط به این درس را داشته باشند. یکی دیگر از پیش زمینه های لازم در این رشته ، قوی بودن دانش آموز در درس فیزیک و شیمی می باشد. از آنجایی که اکثر رشته های دانشگاهی مربوط به این رشته در این دو درس ( فیزیک – شیمی) ضرایب مهمی دارند، بنابراین قوی بودن دانش آموز در این دروس بسیار مهم است.
تجربه نشان می دهد دانش آموزانی که بهره هوشی ( توانایی ذهنی ) بالا و سرعت عمل ذهنی خوبی دارند، موفقیت بیشتری به دست می آورند. قدرت تجزیه – تحلیل و تجسم اجسام فضایی ( تصور اشکال و اجسام در ذهن ) از دیگر توانایی های لازم برای توفیق در این رشته می باشد.
نام رشته ریاضی فیزیک، با رشته های فنی و مهندسی دانشگاه ها عجین شده است. بنابراین اکثر مشاغل فنی و مهندسی، از طریق تحصیل در رشته ریاضی و فیزیک قابل دسترسی خواهد بود و از آنجا که کشور ما در حال صنعتی شدن می باشد نیاز جامعه ما نیز به رشته های فنی و مهندسی بیش از سایرین است. به جرات می توان گفت رشته ریاضی از نظر رشته های دانشگاهی و مشاغل مربوط به آن از متنوع ترین رشته های موجود در دوره متوسطه است.
برای موفقیت در این رشته قوی بودن در درس های علوم تجربی دوره راهنمایی و علوم زیستی ، ریاضی و شیمی دبیرستان از اهمیت خاصی برخوردار است. دانش آموزانی که به ساختمان بدن موجودات زنده علاقه مند هستند و از مطالعه طبیعت ( گیاه، جانوران و محیط زیست) لذت می برند، می توانند در این رشته موفقیت به دست بیاورند. یادگیری مطالب زیست شناسی نیاز به حافظه قوی دارد یعنی دانش آموز باید بتواند بسیاری از موضوعات دانش زیست شناسی را در ذهن تجسم نماید و به خاطر بسپارد. همچنین افرادی که علاقه زیادی به کارهای آزمایشگاهی دارند و توانایی های لازم را در این خصوص دارا می باشند از کسانی محسوب می شوند که می توانند موفقیت هایی در این رشته به دست بیاورند. از نظر تنوع رشته های دانشگاهی گروه علوم تجربی بعد از ریاضی و فیزیک در رتبه دوم قرار دارد. نکته جالب توجه آنجاست که اکثر افرادی که این رشته را انتخاب می کنند به پزشکی علاقه مند هستند، اما باید توجه داشت که ظرفیت دانشگاه ها در این زمینه محدود می باشد. بسیاری از فارغ التحصیلان دانشگاهی این گروه در مراکز درمانی و بهداشتی مشغول به کار می شوند.
از شرایط اصلی برای ورود به این رشته قوی بودن در دروس ادبیات و عربی است ، همچنین دانش آموز باید توانایی خود را در درس مطالعات اجتماعی نشان داده باشد. این رشته دانش و معلومات مربوط به علوم انسانی را در بر می گیرد. موضوع اصلی علوم انسانی مطالعه مسایل مربوط به انسان است. زبان و ادبیات ملل مختلف، ادیان و مذاهب مختلف، علوم ورزشی، باستان شناسی، تاریخ، جغرافیا، اقتصاد، جامعه شناسی، علوم اجتماعی و مردم شناسی، فلسفه و منطق، روانشناسی، مدیریت بخش های مختلف اقتصادی، بازرگانی و دولتی، مسایل مربوط به خانواده و علوم تربیتی از محورهای اصلی این رشته محسوب می شود. برای توفیق در این رشته علاوه بر علاقه مندی به علوم انسانی و قدرت حافظه خوب، توانایی علمی در دروسی چون ادبیات، عربی، تاریخ، جغرافیا، فلسفه و منطق و مطالعات اجتماعی از نیازهای اصلی به حساب می آیند. اکثر مشاغلی که محور اصلی آن ها انسان می باشد، با علوم انسانی در ارتباط هستند. طی سال های اخیر استقبال در این رشته کاهش یافته است اما هنوز هم در کنکورهای سراسری بیشترین شرکت کننده در گروه ادبیات و علوم انسانی است. این در حالی است که تعداد دانش آموزان آماده و قوی در این گروه کمتر از گروه های دیگر است.
دانشآموز در این رشته با دروس و مباحث اصلی از قبیل اصول فقه، معارف اسلامی، تفسیر قرآن، اخلاق اسلامی، مبادی العربیه، آشنایی با قرآن و... آشنا میشود و باید به زبان و ادبیات عرب مسلط بوده و به آن علاقهمند باشد چرا که برای ورود به وادیه قرآن و حدیث و مطالعه تاریخ و تمدن کشورهای مسلمان و کتب عرفانی و فلسفه اسلامی و یا تحقیق و مطالعه بر روی فقه و مبانی حقوق اسلامی، آشنایی با زبان عربی یک ضرورت اجتنابناپذیر است. فارغ التحصیلان این رشته مجاز خواهند بود تا در رشته های دانشگاهی مربوط به گروه ادبیات و علوم انسانی ادامه تحصیل بدهند. همچنین برخی از موسسات آموزش عالی خاص مانند دانشگاه علوم و حدیث، از بین داوطلبین مذکور برای ادامه تحصیل در رشته های مذهبی و اسلامی دانشجو می پذیرد.
شاخه فنی و حرفهای در مقطع تحصیلی متوسطه آموزش و پرورش شامل سه زمینه صنعت، خدمات و کشاورزی است و هر زمینه دارای چندین رشته میباشد.
مراکز و واحدهای آموزشی مجری این شاخه «هنرستان» و دانشآموزان آن «هنرجو» و دبیران تخصصی آن «هنرآموز» نامیده میشوند.
از اهداف اصلی شاخه فنی و حرفهای، استقلال فکری و ایجاد زمینه خلاقیت و نوآوری، شناخت بهتر استعداد و علاقه هنرجویان و ایجاد زمینه مناسب برای هدایت آنان به سمت اشتغال، مفید است. چون این شاخه دارای دوره پیش دانشگاهی نمی باشد هنرجویانی که از هنرستان فارغ التحصیل می شوند نمی توانند در کنکور سراسری و آزاد شرکت کنند. اما به منظور ارتقای سطح مهارت این هنرجویان دوره کاردانی خاصی در دانشگاه جامع علمی کاربردی، دانشگاه آزاد و دانشکده های فنی و حرفه ای وابسته به آموزش و پرورش طراحی شده است. هنرجویان علاقه مند پس از قبولی در آزمون های ورودی مجاز خواهند بود تا مدرک فوق دیپلم خود را دریافت نمایند و بدین ترتیب با مهارت بیشتری جذب بازار کار شوند.
شاخه کاردانش در مقطع تحصیلی متوسطه آموزش و پرورش شامل سه زمینه صنعت، خدمات و کشاورزی است. مراکز و واحدهای آموزشی مربوط به این شاخه «هنرستان کار دانش» نامیده میشوند. دانش آموزانی که قصد دارند هر چه سریع تر جذب بازار کار شوند به این شاخه هدایت می شوند البته همانطور که در شاخه فنی و حرفه ای اشاره شد هنر جویان کاردانش نیز می توانند ادامه تحصیل دهند. دانش آموزانی که توانایی و حوصله کمتری برای یادگیری دروس نظری و حافظه محور دارند و تمایل بیشتری به انجام مشاغل عملی و مهارتی دارند برای تحصیل در این شاخه مناسب هستند. از آنجا که تنوع رشته در این شاخه بسیار زیاد است توانمندی های مربوط به این شاخه نیز گسترده است. به همین علت علاقه مندان باید در انتخاب رشته دقت بیشتری داشته باشند.
شاخه فنی و حرفه ای با شاخه کاردانش شباهت زیادی دارد اما تفاوت هایی نیز دارد. از جمله این تفاوت ها می توان به این موارد اشاره کرد:
* شرایط ورود به شاخه فنی و حرفه ای از کاردانش دشوارتر است.
* دروس شاخه فنی و حرفه ای مشکل تر از کار دانش است.
* دروس عملی و ساعات کارگاهی شاخه کار دانش بیشتر از فنی و حرفه ای است.
* رشته های شاخه کار دانش متنوع تر از فنی و حرفه ای است.
* شرایط استخدام برای فارغ التحصیلان فنی و حرفه ای بهتر است.
* ساعات حضور در مدرسه برای دانش آموزان فنی و حرفه ای بیشتر است.
* دانش آموزان فنی و حرفه ای برخی از دروس را که دانش آموزان کار دانش از گذراندن آن معاف هستند را می گذرانند.
منبع دریافت این مطلب : مبتکران
سرزمین تیزهوش ها با همکاری انتشارات هوپا مسابقه ی نقاشی برگزار میکند.
سرزمین تیزهوش ها با همکاری انتشارات هوپا مسابقه ی نقاشی برگزار میکند.
در این مسابقه هر هفته بخشی از یک کتاب داستان از انتشارات هوپا به صورت فایل صوتی در کانال تلگرام سرزمین تیزهوش ها (@tizland) قرار می گیرد.
در این مسابقه که با هدف افزایش خلاقیت و تقویت روحیه ی کتابخوانی برگزار می شود، بچه ها مطابق آنچه که در داستان شنیده اند و با توجه به برداشت شخصی خود از داستان، یک نقاشی می کشند.
سپس از نقاشی خود عکس گرفته و آن را به کانال تلگرام سرزمین تیزهوش ها ارسال می کنند.
5 نقاشی برگزیده می شود و همان کتاب انتشارات هوپا (که نقاشی آن را کشیده اید) به عنوان هدیه تقدیم برنده خواهد شد.
کتابهای داستان انتشارات هوپا شامل راز لاله ی سیاه، من اچونه ام در رو باز کنید، اسکلت بخشنده و ... می باشد.
بخش اول این مسابقه شنبه 22 خرداد 95 در کانال تلگرام سرزمین تیزهوش ها قرار خواهد گرفت.
7 تا 15 ساله های عزیز می توانند در این مسابقه شرکت کنند.
بعد از ارسال نقاشی، نام، نام خانوادگی، سن، شهر محل سکونت و شماره تماس خود را نوشته و برای ما ارسال کنید.
تا پایان سه شنبه ی هر هفته فرصت دارید در مسابقه ی آن هفته شرکت کنید.
کلمات کلیدی: کتاب داستان نوجوان | کتاب داستان کودک
آزمون ورودی دبیرستان های دوره دوم متوسطه و هنرستان های فنی و حرفه ای نمونه دولتی - پایه دهم (96-95)
به گزارش تیزلند، به نقل از آموزش و پرورش تهران، آزمون ورودی مدارس متوسطه اول و دوم نمونه دولتی و هنرستان های فنی و حرفه ای ، راس ساعت 9 صبح روز جمعه مورخ 95/03/28 در سراسر کشور به صورت همزمان برگزار خواهد شد.
دواطلبان گرامی از تاریخ 95/03/24 لغایت 95/03/27 با مراجعه به سامانه ثبت نام و با استفاده از از کد رهگیری ، کارت ورود به جلسه ی آزمونورودی را دریافت نمایند.
دریافت کارت ورودی پایه هفتم دبیرستان های نمونه دولتی دوره اول متوسطه سال تحصیلی 96-95
منبع دریافت این مطلب : آموزش و پرورش تهران