سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 582
بازدید دیروز : 155
کل بازدید : 690183
کل یادداشتها ها : 3812
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
سرزمین تیزهوش ها :: تیزهوشان نهم به دهم :: مشاوره و هدایت تحصیلی
با دروس حال بهم زن چه کنیم؟

بعضی درسا هست که هیچ جوره نمی شه باهاشون ارتباط برقرار کرد،معمولا همین درسان که کارنامه آدمو خراب می کنن و معدلتو می کشن پایین، اون موقع س که میگی :این درسا حالمو بهم میزنن.حالا با این درسا چه کنیم؟چون نمی شه اینارو نخوند،چون هستن و باید خونده بشن.

 

 

سلام بچه ها.مجتبی طالب (آقای مشاور )هستم.خوبید؟همه چی روبراه؟همه چی ارومه؟??????

با دروس حال بهم زن چه کنیم؟

(در این مقاله اسم درسی رو نمی برم اما شما می تونید هر جا که خواستید اسم اون دروس بخصوص رو بنویسید)

بعضی درسا هست که هیچ جوره نمی شه باهاشون ارتباط برقرار کرد،هیچ اشتیاقی به خوندنشون نداری،یه جوری ان،مثله ظروف تفلون نچسبن،باید خودتو بکشی تا بتونی چند دقیقه بشینی پاشون،کتابشونو که می بینی کهیر میزنی،حتی معلماشونم مثله خوده درسه رو اعصابن،بد اخلاقن،بد تیپن و .. معمولا همین درسان که کارنامه آدمو خراب می کنن،هر چی باقی نمراتت خوبه اینا بدن و معدلتو می کشن پایین،همه می گن:ای بابا،تو که تو فلان درسو بهمان درسو 20 شدی چرا این درسو همچین نمره ای گرفتی؟و معمولا ما هیچ جوابی برای این سوال نداریم.وقتی کتابشون رو میخونی با خودت مگی:خدایا این چیه؟کی این درسو نوشته؟اینو بخونم که چی بشه؟اصلا چه کمکی می خواد بهم بکنه؟و اون موقع س که میگی :این درسا حالمو بهم میزنن.

حالا با این درسا چه کنیم؟چون نمی شه اینارو نخوند،چون هستن و باید خونده بشن.

امروز چند تا راهکار نشونتون می دم تا بتونید از پس این درسا بر بیاید و اونارو کله پا کنید.

راهکارهایی که میگم نیاز به صبر،تحمل،پشتکار و مداومت داره.باید در انجامشون کوتاهی نکنید و وقتی شروع کردید زمین ننشینید.

گام اول : توی یه کاغذ درسا رو با ترتیبی که میگم مشخص کن

گروه اول:درسایی که دوستشون داری

گروه دوم:درسایی که برات خنثی هستن

گروه سوم:درسایی که بدت میاد

گام دوم:برای درسای گروه سوم یک پیش بینی ساعت مطالعه در هفته مشخص کن.این پیش بینی با توجه به نمراتت،میزان اطلاعاتت از اون درس و.. مشخص می شه.مثلا درس فلان چهار ساعت در هفته،درس بهمان شش ساعت در هفته و ...

گام سوم :این زمانها رو در طول هفته پخش کن،سعی کن حتما حداقل پنج روز در هفته با این درسا روبرو بشی و زمان مطالعشون در روز از یک ساعت بیشتر نشه.

گام چهارم:اولین درسی که در هر روز می خونی اون درس باشه("قورباغه ات رو قورت بده" رو که یادته؟)(اگه یادت نیست مطلب تنبلی رو یه بار دیگه بخون)

گام پنجم:حتما در برنامه اون درس ارزیابی مستمری از خودت داشته باش(در مورد ارزیابی در مطلب" نحوه درست خوندن "توضیح دادم)

گام ششم:حتما از کتابای کمک درسی استفاده کن،کتابایی رو تهیه کن که خوشرنگ و خوشکل باشه و از زبان نوشتاریش خوشت بیاد و به سلیقه ت نزدیک باشه.

گام هفتم:از نکاتی که یاد می گیری حتما در تجربیات روزمره ت استفاده کن،هر جایی که می شه از اون مطالب استفاده کرد به کارش بگیر تا حس خوبی برات بوجود بیاره.

گام هشتم:معمولا در این دروس از پایه مشکل داریم و قوانین و اصول اولیه اون درس رو خوب یاد نگرفتیم که خودش باعث یاد نگرفتن مطالب بعدی و گیجی ما میشه،در این مواقع از یک معلم خصوصی که بتونه ساده و روان مطالب رو بهت یاد بده استفاده کن،اگه مثله آقای مشاور خوش تیپ باشه که خیلی عالیه.

نکته مهم:

فراموش نکنید که زندگی در بسیاری از مواقع آنچنان که ما می خواهیم نمیگذره و خوشی و ناخوشی های زیادی داره که نا خوشی هاش از خوشی هاش بیشتره و ما باید با افزایش صبر و تحملمون و با بالا بردن مهارتهامون در مقابل این سختی ها مقاومت کنیم.

شاید خوندن همین درس کمک کنه در کنکور و امتحان رتبه بهتری کسب کنی .

پس یه یاعلی بگو برو سراغ درسی که حالتو بهم میزنه و کاری کن که بعد از یه مدت اون درس حالش از دیدن تو بهم بخوره و بگه :دوباره این اومد تا تموم سوالاتمو جواب بده و ضربه فنی م کنه.

 

کلمات کلیدی: مطالعه صحیح | مطالعه صحیح برای امتحان | روش مطالعه صحیح |مطالعه صحیح دروس | روش صحیح مطالعه دروس

 

منبع : سرزمین تیزهوش ها


  
سرزمین تیزهوش ها :: تیزهوشان نهم به دهم :: مشاوره و هدایت تحصیلی

پرسش و پاسخ پایه نهم

آقای مشاور در این بخش با حوصله به سوالات شما دانش آموزان نهمی پاسخ می دهند.

 

 

هر سوالی در مورد آزمون ورودی تیزهوشان دهم دارید اینجا به آن پاسخ داده میشه. اگه بعد از مطالعه این صفحه جواب خودتون رو نگرفتید برای ما پیام بگذارید.

 

1- من نهمم لطفا در مورد پایه نهم همه مطالب هرچه سریع تر در سایت بزارین و همچنین به نظر شما چه کتاب هایی برای علوم و ریاضی و ادبیاتپایه نهم خوبه؟

پاسخ آقای مشاور: در حال حاضر کلی کتاب کمک درسی در بازار از انتشاراتی های مختلف و از نویسنده های متفاوت که سردرگمی بچه هارو زیاد می کنه.به نظر من هر کتابی ارزش خوندن رو داره و می تونه کمکت کنه،با خودت فک کن کتابی بگیری و این کتاب بتونه یک نمره تورو جلوتر ببره...پس ارزش خوندن داره.

ولی به دلیل کمبود وقت و مسایل دیگه ما نمی تونیم همه کتابهای موجود رو بخریم و بخونیم.من بهت راهکاری پیشنهاد میکنم که میتونه الگویی برای انتخاب کتاب کمک درسی مناسب باشه.

مثلا کتاب علوم و مبحث نیرو رو در نظر می گیریم.

قدم اول:شما باید یکبار، به طور کامل ، با دقت و با رعایت نحوه درست مطالعه این مبحث رو بخونی.

قدم دوم:در کتابفروشی این مبحث رو در تمام کتابهای کمک درسی علوم بدون توجه به اسم ناشر و نویسنده نگاه کن.

قدم سوم:ملاکهات برای انتخاب :توضیح راحت و روان مطالب،استفاده از تصاویر و مثالهای واضح، حتی به دل نشستن گرافیک و صفحه آرایی.

قدم چهارم:حداقل دو کتاب و حداکثر چهار کتاب کمک درسی رو انتخاب کن.

قدم پنجم:بعد از انتخابت دیگه به حرف هیچکسی گوش نکن و فقط همون کتابارو بخون.

******

2- سلام ریاضی من بسیار خوب است ولی شغل های رشته ریاضی را دوست ندارم ولی درس هایی که به فیزیک وشیمی ربط داره از ریاضی ضعیف تر است ولی شغل های تجربی فقط پزشکی را دوست دارم به نظر شما کدام رشته را بروم ریاضی نمره 20 گرفتم ریاضی را خوب می فهمم ولی درس خواندنی را بیشتر از یک بار حوصله ندارم بخوان

پاسخ آقای مشاور: بهتره تا زمان گرفتن کارنامه ترم اول به این مسئله فکر نکنی،و تمام تلاش و فکرتو بذاری برای گرفتن نمره خوب در این ترم تا دستت برای انتخاب رشته باز باشه.

بعد از ترم اول می تونیم با بررسی کارنامه ، گرفتن تست شخصیت و ... به سمت رشته ای که مناسبت باشه راهنماییت کنم.

ضمنا فراموش نکن حوصله ندارم دلیل موجهی برای نخوندن نیست.خیلی وقتا ما چیزی رو دوست نداریم ولی باید اونو انجام بدیم.

در اقای مشاور مطلبی به نام " با دروس حال بهم زن چه کنم" رو بخون

*******

3- ببخشید علوم پایه به همان معنای علوم تجربی یا ریاضی و اگر دراین سه سال کسی نمراتش به ترتیب هفتم 11 و هشتم 9 و نهم 11 باشد میتواند به علوم پایه برود.

پاسخ آقای مشاور: بله،منظور از علوم پایه همان تجربی و ریاضیه.

شرایط رفتن به علوم پایه فعلا اینطور اعلام شده :

علوم پایه

مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و علوم تجربی، در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از 42 نباشد.

نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می گردد.

مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 252 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 14 باشد.

نکته مهم:بهتره در حال حاضر تمام تمرکزتو روی افزایش نمراتت بذاری.

******

4- من سمپادی هستم احتمال داره که امتحان بین ناحیه ای بدیم؟

پاسخ آقای مشاور: بستگی به شرایط ، نمرات هر منطقه و بخشنامه ها داره و فعلا نمی شه چیزی رو پیش بینی کرد

******

5-اصلا تعداد خاصی برمیدارن؟ایا همه ی کسانی رو که معدلشون بالای 14 بردارن یا به صورت رتبه بندی؟منظورم اینکه مثلا اگه 30 نفر نمرهاشون بالاتر ازمن باشه چی؟

پاسخ آقای مشاور: به صورت دقیق متوجه نشدم منظورتون چیه ولی برداشتم این بود که منظورتون آزمون ورودی مدارس تیزهوشانه.

این مدارس ظرفیت دارند و از بالاترین نمره اقدام به پذیرش می کنند تا ظرفیت تکمیل شه.ولی افرادی که از معدل اعلام شده پایین تر باشند را فقط در صورت خالی بودن صندلی ها ثبت نام میکنند.

البته این روند هر سال باید در بخشنامه ای به مدارس ابلاغ بشه

******

6- من می خواهم به رشته ی علوم انسانی بروم می خواهم لطفا بگویید که کدام نمرات حساب است؟

پاسخ آقای مشاور:: دروس اصلی و مهم این رشته زبان و ادبیات فارسی ، عربی و مطالعات اجتماعیه.

ولی یک نکته رو فراموش نکن و اون اهمیت سایر درسا در معدل و کنکوره.

درسایی که بالاتر بهت گفتم در انتخاب رشته تاثیر دارن ولی در هر ترم یا زمان کنکور شما باید به تمام درسا توجه کنی و به دنبال افزایش معدلت باشی که فقط فقط با گرفتن نمرات بالا در تمام دروس رخ می ده.

*****

7-  میخواستم بپرسم برای اینکه بتونیم علوم تجربی ثبت نام کنیم باید نمرات حداقل از چند به بالا باشه؟

پاسخ آقای مشاور:: در زیر عین خوده بخشنامه رو برات اوردم که بخونی.خلاصش اینه که جمع نمرات ریاضی و علوم سه سال راهنماییت باید بدون ضریب به عدد 42 برسه.یعنی هر کدومو باید بالای 14 بشی.ولی کسی که قصد داره به رشته تجربی یا ریاضی بره نباید دنبال حداقل ها باشه.

مجموع سه نمره پذیرفته شده خرداد یا شهریور هر یک از درس های ریاضی و علوم تجربی، در سه پایه در دوره متوسطه اول بدون ضریب کمتر از 42 نباشد.

نمره درس ریاضی و علوم تجربی در سه سال دوره متوسطه اول با ضریب 3 محاسبه می گردد.

مجموع نمرات دروس مرتبط با رشته در سه سال دوره متوسطه اول با در نظر گرفتن ضریب هر یک از دروس حداقل 252 باشد. یعنی به عبارت دیگر چنانچه نمرات هر درس را در ضریب آن جمع نماییم و حاصل جمع آن را بر تعداد دروس مرتبط با رشته تقسیم نماییم معدل رشته باید حداقل 14 باشد.

*****

8- من پایه نهمم خواستم بدونم برای قبولی در استعداد های درخشان در روز چند ساعت درس بخونم.

پاسخ آقای مشاور:: هیچ وقت نمی شه برای همه یک عدد مشخص کرد.ممکنه یک نفربا روزی سه ساعت قبول شه و یک نفر با روزی شش ساعت هم قبول نشه.قبولی بستگی به میزان امادگی ،توانایی و ... داره.انجام برنامه ریزی به صورت حضوری با یک مشاور حاذق خیلی کمکت می کنه

*****

9- دختر من کلاس سوم دبستان است چه کارهایی باید انجام دهیم تا در آینده وارد مدرسه تیزهوشان بشه؟

پاسخ آقای مشاور: مادر یا پدر عزیز.خیلی خوشحالم که به فکر فرزندتون هستید و خیلی نگران که از الان دارید برای بچه ای که کلاس سوم ابتداییه برنامه ای می ریزید که شاید با علایق ،توانایی ها و خواستهاش در آینده تفاوت داشته باشه.

اجازه بدید دختر گلتون روند طبیعی زندگیش رو طی کنه و در زمان مناسب تصمیم درست رو با کمک شما و همراهی یک مشاور اگاه بگیره.

در حال حاضر شما فقط و فقط به او محبت و توجه ناب داشته باشید و سعی کنید ارامش و آسایش روانی تاکید می کنم روانی براش مهیا کنید.

می تونید برای هدایت اگاهانه فرزندتون در کلاسها و کارگاه هایی که در این زمینه برگزار می شه شرکت کنید و از کتابهایی که در باره این موضوع در بازار هست استفاده کنید

*****

10- آیا آزمون تیزهوشان نهم به دهم وجود دارد؟

پاسخ آقای مشاور:بله،برای دانش اموزان مدارس عادی که قصد ادامه تحصیل در مدارس تیزهوشان را دارند و برای بچه هایی که شرط معدل تیزهوشان را کسب نکرده اند ازمون برگزار می شه

*****

11- چرا دانش آموزان تیزهوشان متوسطه اول در آزمون ورودی دوره تیزهوشان متوسطه دوم شرکت نمی کنند فکر نمی کنید حق دانش آموزان نمونه دولتی ضایع می شود.

پاسخ آقای مشاور:اینکه چرا برگزار نمی شه چون قانون مدارس تیزهوشان اینطوریه که بچه های تیز هوشان متوسطه اول بدون آزمون وارد متوسطه دوم بشن.

البته نظر شخصی اینه که آزمون در ابتدای متوسطه دوم برای همه دانش اموزان بدون توجه به اینکه مدرسه متوسطه اولشون چی بوده برگزار بشه.

*****

12- آزمون ورودی دوره اول ابوریحان سوالاتش در حد و شبیه کدام مدرسه است علامه طباطبایی یا ..؟؟؟

هر مدرسه بانک سوالات مربوط به خودشو داره و نمی شه بین مدارس در این باره قیاسی انجام داد.

پیشنهاد من به شما اینه که با رعایت سرفصلها و مطالعه کامل طوری اماده باشید که بدون توجه به اسم مدرسه بتونید در آزمونها عملکرد خوبی از خودتون نشون بدید.

 

کلمات کلیدی: کتابهای کمک درسی علوم هفتم | 

 

منبع : سرزمین تیزهوش ها


  
سرزمین تیزهوش ها :: تیزهوشان نهم به دهم :: مشاوره و هدایت تحصیلی

شرایط و ضوابط ورود به مدارس تیزهوشان

با صدور بخش نامه ای از سوی دکتر حسین شجاعی، رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان، ضوابط ورود دانش آموزان پایه نهم مدارس استعدادهای درخشان به پایه دهم این مدارس در سال تحصیلی 96-1395 اعلام شد.

 

 

سلام بچه ها.مجتبی طالب ( آقای مشاور )هستم.خوبید؟همه چی روبراه؟همه چی ارومه؟??????

براتون یک سری خبر درباره نحوه ورود به مدارس تیزهوشان در سال تحصیلی 95-96 دارم.این خبر مربوط به شرایط ورود بچه هایی که در سال تحصیلی 94-95 در سال نهم مدارس تیزهوشان دوره متوسط اول (راهنمایی) درس می خوندن.(هنوز بخشنامه مربوط به بچه های مدارس عادی که می خوان وارد مدارس تیزهوشان بشن ابلاغ نشده،مطمئین باشید که به محض اومدن اون بخشنامه بهتون خبر می دم)

- بچه هایی که در مدارس تیزهوشان متوسطه اول (راهنمایی )درس می خوندن برای اینکه بدون آزمون ورودی برن متوسطه دوم(دبیرستان)؛ باید معدل کل سالانه پایه هشتم و نهم شون در خرداد 17 و بالاتر باشه .

- حالا اگر کسی در یکی از پایه های هشتم یا نهم معدل کل سالانه اش در خرداد بین 16 تا 99/16 بشه چه کار می کنه؟این دانش آموز درخواستی میده و این درخواست باید اول در شورای معلمین مدرسه تایید بشه ،بعد شورای مدرسه محل تحصیل فعلی هم تصویبش کنه تا بتونه از اداره استعدادهای درخشان استانش مجوز ثبت نام در دوره متوسطه دوم(دبیرستان)رو بگیره .برای اینکه این مجوز صادر بشه چند تا شرط لازمه مثلا :عدم کسب معدل بدلیل داشتن بیماری های خاص یا مشکلات خانوادگی،استعداد های ویژه ای که دانش آموز داره ،سوابق برجسته فعالیتهای علمی،پژوهش و فرهنگی دانش آموز.اگر دانش آموزی نتونه این مجوز رو بگیره باید مانند سایر دانش آموزان مدارس عادی در آزمون ورودی شرکت کنه.

- اگر دانش آموزی کلا در هر دو پایه هشتم و نهم معدل کل سالانه ش در خرداد زیر هفده باشه؛ حتما و باید در آزمون ورودی شرکت کنه.

- نکته مهم اینه که مدارس نباید اسامی دانش آموزایی که حد نصاب رو نمیارن اعلام کنن و این اسامی محرمانه است و فقط به دانش آموز و خانوادش اعلام می شه.

 

 

 

کلمات کلیدی: شرایط ورود به مدارس تیزهوشان | شرایط ورود به دبیرستان تیزهوشان | شرایط ورود به مدرسه تیزهوشان | شرایط ورود به دبیرستان های تیزهوشان | آزمون ورودی دبیرستان تیزهوشان | آزمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان | ازمون ورودی مدارس استعدادهای درخشان | ازمون ورودی دبیرستان استعدادهای درخشان | چگونه در تیزهوشان شرکت کنیم تیزهوشان پایه نهم | تیزهوشان پایه ی نهم | شرایط قبولی در تیز هوشان | شرایط و ضوابط ورود به مدارس تیزهوشان در سال تحصیلی 95-96

 

منبع : سرزمین تیزهوش ها


  
سرزمین تیزهوش ها :: تیزهوشان نهم به دهم :: مشاوره و هدایت تحصیلی
آقای مشاور - آداب دانش آموزی 4

آقای مشاور مطالبی قصد دارد در مورد تغذیه و نحوه غذا خوردن با شما صحبت کند

 

 

سلام بچه ها.مجتبی طالب (آقای مشاور )هستم.خوبید؟همه چی روبراه؟همه چی آرومه؟??????

امیدوارم مطلب خواب به دردتون خورده باشه و کمکتون کرده باشه.

بریم سراغ مطلب بعدی در مورد تغذیه و نحوه غذا خوردن و اینکه چی بخوریم.لازمه بگم من در تهیه این مطلب از چند نفر از دوستانم که مشاوره تغذیه و رژیم درمانی بودن کمک گرفتم.

شما درطول روز حداقل باید پنج وعده غذایی داشته باشید.

صبحانه

میان وعده روز

ناهار

عصرانه

و شام

این پنج وعده باید باشه تا بدن و مغز شما هیچ زمانی در طول روز خالی از انرژی و مواد قندی نشه.

صبحانه :

وعده ی صبحانه یکی از مهمترین و اصلی ترین وعده های غذاییه،و باید حتما خورده بشه تا شما انرژی روزانه تون کم نشه.خیلی از بچه ها شام دیر میخورن و این باعث می شه که صبح ها میلی به خوردن صبحانه نداشته باشن.بهتره وعده صبحانتون با مواد غذایی طبیعی باشه.مثله پنیر،شیر،عسل و ...

میان وعده روز:

برای میان وعده روز یه میوه فصل به همراه یک ساندویچ نونو پنیر خیلی خوب و مغذیه.سعی کنید بیسکوئیتها،مواد غذایی صنعتی و .. رو از داخل کیف و کمدتون بندازید بیرون.در بین بیسکوئیتها مدلهایی که دارای سبوس باشه بهترین انتخابن.

ناهار:

وعده ای که می تونید حجمش رو به نسبت سایر وعده ها بیشتر در نظر بگیرید.البته نه انقدر بیشتر که نتونید از پای سفره بلند شید.

بعد از صرف ناهار به هیچ عنوان چای نخورید،سریع دراز نکشید و سعی کنید حدود پنج دقیقه در منزل راه رفته یا بایستید.

عصرانه:

برا ی عصرانه میوه،بیسکوئیت سبوس دار،خرما ،شیر و مغز هایی مثل بادام و گردو می تونه انرژی عصر تا شبتون رو تامین کنه.

شام:

شام وعده ای که نمی شه نخورد ولی باید در خوردنش دقت کرد.از مصرف برنج ،ماکارونی و .. در وعده شام تا جایی که می تونید دوری کنید.بهتره غذاهای سرخ کردنی هم کمتر مصرف کنید.سالادها بهترین انتخاب برای وعده شام هستن،سالاد کاهو ،کلم و .. که با سسهای خانگی که از ماست و سرکه سیب یا آبلیمو درست شده انتخاب خوبی برای وعده شام هستن .

با این شیوه غذایی شما هم در طول روز گرسنه نخواهید شد و هم از اضافه وزن ،چاقی و ..دور می شیدو بدنتون سالم می مونه،از قدیم هم گفتن که عقل سالم در بدن سالمه.

هر جایی در طول روز احساس افت فشار یا گرسنگی کردید می تونید از خرما،کشکمش و .. استفاده کنید.

آب:

حتما در طول روز 8 تا 10 لیوان آب مصرف کنید.پیشنهاد ویژه من مصرف دو لیوان آب تقریبا ولرم هنگام ناشتا و بعد از بیدار شدنو زدن مسواکه.

 

کلمات کلیدی: تغذیه سالم | تغذیه دانش آموزان | مشاوره تغذیه و رژیم درمانی | مشاوره تغذیه | میان وعده برای کودکان | میان وعده کودکان

 

منبع : سرزمین تیزهوش ها


  
سرزمین تیزهوش ها :: تیزهوشان نهم به دهم

آقای مشاور-آداب دانش آموزی 3

یک انسان عادی در طول شبانه روز نیاز به 7 تا 8 ساعت خواب شبانه داره،کمتر ازاین مقدار باعث افت توانایی جسمی و ذهنیش می شه و بیشتر از اون هم باعث بروز بیماریها و مشکلات اجتماعی و روانی در زندگی فرد میشه.

 

 

سلام بچه ها.مجتبی طالب (آقای مشاورمجتبی طالب )هستم.خوبید؟همه چی روبراه؟همه چی ارومه؟

خواب

برای خواب شبانه هیچ جایگزینی وجود نداره و خواب شبانه است که خستگی شمارو بر طرف می کنه،مطالبی که یاد گرفتید در زمان خواب شبانه در مغز طبقه بندی می شه و مغز به نوعی در خواب شبانه خودشو از اطلاعات زاید پاکسازی می کنه.

چه ساعتی باید بخوابیم؟ده ،یازده یا ....؟زمان خوابیدن شما با توجه به زمانی که بیدار می شید محاسبه می شه،مثلا اگر شما باید ساعت هفت و نیم سوار سرویس بشید معمولا برای صرف صبحانه ،و انجام کارهای روزتون نیم ساعت وقت می خواید که می شه ساعت هفت،حالا کسی که باید ساعت هفت بیدار بشه ساعت خوابش می شه یازده یا دوازده شب.کسی که مسیرش دوره یا خودش می ره و مثلا ساعت هفت از خونه می زنه بیرون و ساعت شش بیدار می شه ساعت خوابش می شه ده یا یازده شب.

فرمول محاسبه ساعتی که باید به رختخواب رفت:

(7 یا 8) – زمان بیداری = ساعت خواب شبانه

خواب بعد از ظهر : خواب زیاد بعد از ظهر معمولا به کاهش مقدار خواب شب و بی کیفیت شدن این خواب منجر می شه،و همونطور که گفتم هیچوقت جایگزین خواب شبانه نمیشه.

بعضی از بچه ها بدلیل بهم خوردن ریتم خوابشون شبها دیر می خوابن و چون صبحها زود بیدار می شن بعد از ظهرها خسته ان و نیاز شدیدی به خواب بعد از ظهر در خودشون احساس می کنن.

بهتره به مرور و در عرض چند هفته مقدار خواب شبانتون رو بیشتر و زمان خواب بعد از ظهر رو به حدود سی تا چهل دقیقه برسونید.بطوریکه بعد از ظهرها فقط یه چرت کوتاه بزنید.یه راهکار برای اینکه خواب بعد از ظهرتون کم بشه اینه که اصلا از متکا،تخت ،روانداز و ... استفاده نکنید.بهتره دستتون رو بذارید زیر سرتون و جلوی تلویزیون روشن بخوابید تا مدت زمان خوابتون کم بشه.رسیدن به این روند کمی سخت وزمانبره و لی ممکنه و شدنی.

روزهای تعطیل چقدر بخوابم؟: روزهای تعطیل حداکثر یک ساعت دیرتر بخوابید و یک ساعت دیرتر از خواب بیدار شید.قرار نیست جمعه ها تا ساعتت ده یا یازده صبح خوابید.اگر همیشه هفت صبح بیدار می شید مجازید که این روزها هشت بیدار شید ولی دیرتر نه.

 

ادامه دارد...

 

کلمات کلیدی :مشاوره تحصیلی پایه نهم | رمز موفقیت تحصیلی  | مشاوره تحصیلی | موفقیت در امتحانات 

 

منبع : سرزمین تیزهوش ها


  
سرزمین تیزهوش ها :: تیزهوشان نهم به دهم :: مشاوره و هدایت تحصیلی

آقای مشاور - آداب دانش آموزی 2

وقتی می گم آداب دانش آموزی قراره درباره ریتم و نوع زندگی یک دانش آموز حرف بزنم، چیزی که باعث بشه برنامه و روش زندگی اون تفاوت فاحشی با یک کارمند، ورزشکار، کاسب و ... داشته باشه.

 

 

دانش آموز بودن یک نقش نامیده می شه، هر نقشی برای خودش وظایفی داره.

یه مثال خوشمزه بزنم برات: مادر بودن یک نقشه، و از وظایفش تهیه غذا برای بچه هاس، فک کن ظهر میای خونه و می بینی غذایی نیست، از مادرت می پرسی غذا چی شد؟ اونم میگه خرید بودم و نتونستم غذا درست کنم، خودت یه چیز ی بخور. ممکنه ناراحت بشی ولی به روی خودت نمیاری حالا فکر کن این عمل چند بار دیگه تکرار بشه، حتما اعتراض می کنی، چون یکی از کارای مادرت رو این میدونی که غذا درست کنه بعد بره خرید.

نقش دانش آموزی هم همینه شما وظایفی داری که باید اونا رو انجام بدی و بعد به کارهای دیگه ت برسی.

نقش دانش آموزی تو تموم قسمتای زندگیت خودشو نشون می ده یادمه قدیما تو آرایشگاه های مردونه مدل مویی بود به نام دانش آموزی یعنی تا این حد.

من آداب دانش آموزی رو در چند بخش تقسیم می کنم و دونه دونه باهات دربارشون صحبت می کنم.

اول: خواب و بیداری

دوم: تغذیه

سوم: ساعات حضور در مردسه

چهارم: ساعات حضور در خونه

 

ادامه دارد ...

 

کلمات کلیدی: مشاوره تحصیلی پایه نهم | موفقیت تحصیلی | مشاوره تحصیلی | نوع زندگی یک دانش آموز 

 

منبع : سرزمین تیزهوش ها


  
سرزمین تیزهوش ها :: تیزهوشان نهم به دهم :: مشاوره و هدایت تحصیلی
آقای مشاور - آداب دانش آموزی 1

خیلی از بچه ها علاقه زیادی دارن که خوب درس بخونن و نمرات خوبی بگیرن اما نمی تونن بین درس خوندن و سایر فعالیتهاشون تعادل و ارتباط برقرار کنن. من اینجا راهی رو نشونتون میدم که می تونه کمکتون کنه

 

 

سلام بچه ها.مجتبی طالب هستم.خوشحالم که دوباره فرصتی پیش اومد که بتونم با شما باشم.

وقتی بعضی از بچه ها با من صحبت می کنن متوجه یک سردرگمی و گیجی در برنامه روزانشون می شم.خیلی از بچه ها علاقه زیادی دارن که خوب درس بخونن و نمرات خوبی بگیرن اما نمی تونن بین درس خوندن و سایر فعالیتهاشون تعادل و ارتباط برقرار کنن.

این عدم تعادل باعث می شه که بین بچه ها و خانواده تنش بوجود بیاد و از همه مهم تر اعتماد به نفس خود بچه ها کم بشه.

پرهان دانش آموز سال نهم می گفت:من خیلی دوس دارم درس بخونم تا نمراتم خوب بشه ولی وقتی می رسم خونه نمی دونم چی بخونم؟از کجا بخونم؟چقدر بخونم؟کدوم کتاب کمک درسی رو استفاده کنم؟ و...

اگه خیلی درس بخونم از کارای دیگم مثه بازی کامپیوتری،بیرون رفتن ،باشگاه و ... باید بزنم ،اگه به اون کارا برسم نمی تونم درس بخونم،همیشه پدر و مادرم از ساعتای درس خوندنم ناراضی ان و ...

مسئله پرهام مشکل تعداد زیادی از بچه هاس ،من اینجا راهی رو نشونتون میدم که می تونه کمکتون کنه

فقط قبلش باید چن تا نکته رو بهتون بگم :

هر برنامه و راهی که به شما گفته می شه رو باید اول انجام بدی و سختی انجام دادنش رو بپذیری تا ازش جواب بگیری.

این برنامه(و هر برنامه دیگه ای ) رو یک ماه انجام بده اگر تغییری که دلخواهت نیست رو ندیدی سراغ برنامه دیگه برو.البته فراموش نکن رشدی که در ماه اول نظر می گیری عدد بالایی نیست،گاهی پنح درصد تغییر هم عالیه.

خودت مراقب خودت باش و نذار از اجرای برنامه تخطی رخ بده.

هر جا سوال داشتید از طریق ایمیل و تلگرام می تونی با من مطرحش کنی.

تلگرام من : telegram.me/mrmoshavere

ادامه دارد....

 

 

 

کلمات کلیدی: مشاوره تحصیلی پایه نهم | چگونه بهتر درس بخوانم | رمز موفقیت تحصیلی | مشاوره تحصیلی | چگونه بهتر درس بخوانیم | موفقیت در امتحانات | چگونه دانش آموزی ممتاز باشیم

 

منبع : سرزمین تیزهوش ها


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ