شنبه 6 دی 1393
به گزارش خبرگزاری پانا، باباخانی مدیر اداره، ضمن تشکر از حضور مهمانان حاضر در جلسه، نکاتی را درخصوص این گردهمایی بیان نموده، توصیه هایی را به مدیران مدارس ارائه نمود.
سپس بیات معاون آموزش ابتدایی استان، درخصوص طرحهای درحال اجرا از جمله: جابربن حیان، ارزشیابی کیفی توصیفی، درس پژوهی و به ویژه اجرای طرح شهاب مطالبی را ارائه نمود.
وی اظهارداشت: این طرحها بایستی با ظرافت و دقت خاصی انجام شود که کوچکترین آسیبی متوجه دانش آموزان نشود.
در ادامه دکتر ورسایی رئیس بنیاد نخبگان ، دراهمیت اجرای صحیح طرح شهاب مطالبی را ارائه نمود. درپایان حیدری معاون آموزشی اداره، ضمن جمع بندی مطالب مطرح شده ، براجرای دقیق موارد توسط مدیران مدارس تاکید کرد.
کلمات کلیدی مطلب: ترابی کارشناس اداره سمپاد
1 دی 1393
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ دکتر غلامعلی منتظر، معاون پژوهش و برنامهریزی بنیاد ملی نخبگان در نشست هم اندیشی طرح «شهاب» که در دانشگاه شیراز برگزار شد، با اشاره به جایگاه مهم آموزش و پرورش در رشد علمی کشور گفت: آینده کشور را آموزش و پرورشمیسازد، اما متاسفانه تاکنون توجه کافی به آموزش و پرورش نشده است و به دلیل مشکلات بسیار، توجه به کیفیت، اولویت اول نیست؛ و این تقریبا همان مشکلی که در دانشگاهها نیز با آن رو به رو هستیم و به دلیل تکثر دانشجویان، کیفیت فدای کمیت شده است.
وی افزود: در حال حاضر نزدیک به نیمی از جمعیت آموزش و پرورش در دانشگاهها هستند و ما وظیفه داریم برترین استعدادهای آموزش عمومی و آموزش عالی را شناسایی و برای توانمندسازی آنان در جهت منافع کشور برنامهریزی کنیم.
دکتر منتظر با تاکید بر نقش انکارناپذیر آموزش و پرورش در آینده کشور گفت: وقتی بحث آینده کشور را مطرح میکنیم، در مورد آموزش و پرورش صحبت میکنیم. ما آینده سی سال گذشته این کشوریم و هم اکنون با تصمیم گیریهای امروزمان 30 سال آینده کشورمان را رقم میزنیم. بنابراین توجه به کیفیت به طور اعم در مجموعه نهادهای آموزشی موجود در کشور مسئله بسیار مهمی است.
وی در ادامه افزود: البته باید توجه کرد مسئله کیفیت به طور اعم، وظیفه آموزش و پرورش است و نقش بنیاد ملی نخبگان این است که از بین مجموعه حدود 13 میلیونی دانش آموزان، برجستگان آینده ایران در زمینههای علمی، فنی، هنری، ادبی، مدیریتی و غیره شناسایی کند. در واقع وظیفه بنیاد ملی نخبگان توجه به قشری است که میتواند در آینده برای کشور منشا اثر باشند، یعنی تلاش برای تربیت لوکوموتیورانانی که بتوانند واگنهای پشت سر خود را به همراه خود ببرند. بنابراین ما در حوزه علم به دنبال لوکوموتیورانانی هستیم که علم را به جلو ببرند.
معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: وقتی در مورد نخبگان بحث میشود، معمولا نگاهها معطوف به دانشگاه است. در حالیکه بنیاد ملی نخبگان معتقد است در حوزه علم و آینده سازی کشور توجه اصلی باید به آموزش و پرورش باشد. بر این اساس تلاش کردیم تا با همکاری وزارت آموزش و پرورش و با بهرهگیری از تجربیات قبلی طرح شهاب را اجرایی کنیم.
رئیس شورای راهبردی طرح شهاب ادامه داد: بیش از 40 سال از عمر مدارس سمپاد میگذرد، اگر چه نمیتوان گفت که خروجیهای خوبی نداشته اما این خروجیها مشهود نیست. بررسی برندگان جوایز نوبل در آمریکا نشان میدهد که اکثر این افراد کسانی هستند که در دوران آموزش و پرورش شناسایی شده بودند در حالی که در آنجا مدارس سمپاد و شرایط خاص آموزشی وجود نداشته است.
دکتر منتظر، درس خواندن دانش آموز در محیطی واقعی (رشد باغچهای و نه نگه داشت گلخانهای)، پرهیز از برچسب زنی، توجه به استعداد و هوش سرشار دانش آموز به عنوان یک رزق تعهدآور و نه یک مزیت توقع آور و در نهایت توجه به ساحت های مختلف استعدادهای افراد را از اصول مهم رعایت شده در طرح شهاب دانست و ادامه داد: ما در عرصه شناسایی استعدادها تلاش میکنیم تا با اجرای طرح شهاب به نتایج خوبی دست یابیم.
معاون پژوهش و برنامه ریزی بنیاد ملی نخبگان افزود: آنچه که اکنون درو می شود، 20 تا 30 سال قبل کاشته شده است. بنابراین اگر قرار است طرح شهاب پاسخ دهد باید کسانی که امروز وارد طرح شهاب میشوند به طور مستمر دوره آموزش عمومی و عالی را طی کرده و در فرصتی مقتضی تواناییهای خود را نشان دهند. پس اولین محصولات شناسایی طرح شهاب حدود سال 1420 خورشیدی نتیجه خود را نشان میدهد.
دکتر منتظر خاطرنشان کرد: طرح شهاب به صورت آزمایشی در سال 1391 در 7 استان کشور و 7 درصد جمعیت دانش آموزی استان اجرا شد و امسال در کل کشور و در پایه چهارم ابتدایی و یک منطقه از هر استان در حال اجرا است.
وی با تاکید بر اهمیت آموزش معلمان گفت: معلمان قبل از اجرای این طرح آموزشهای لازم را گذراندهاند. پیش بینی ما این است که در هر کلاس حدود 25 درصد از دانشآموزان دارای قابلیتها و استعدادهایی هستند که باید از طریق این طرح شناسایی شود.
دکتر منتظر تصریح کرد: طرح شهاب پاسخی است به نیازهایی که در کشور احساس میشد. در این طرح هدایت به صورت عمومی و خصوصی خواهد بود در پایههای چهارم، پنجم و ششم، هدایت عمومی اتفاق میافتد یعنی استعدادها شناسایی شده و به خانواده دانش آموز اطلاع داده میشود. در مرحله هدایت خصوصی از پایه هفتم به بعد به کارهای ویژه بخصوص کارهای برون مدرسهای جمعی اختصاص دارد.
رئیس شورای راهبردی طرح شهاب تاکید کرد: اگر طرح شهاب با جدیت و مداومت اجرا شود نتایج واقعی آن در سال های 1420 - 1430 قابل مشاهده خواهد بود.
دکتر منتظر در پایان سخنان خود بودجه را مهمترین بحث در اجرای طرح شهاب دانست و از تبدیل مبانی طرح شهاب به رشتهای آموزشی در دانشگاه فرهنگیان و از حمایت بنیاد ملی نخبگان از پژوهش سراها و تجهیز آنها در آینده ای نزدیک خبر داد.
سه شنبه 25 آذر 1393
به گزارش خبرگزاری پانا،همایش علوم و فن آوری نانو با حضور چهارصد نفر از دانش آموزان در محل مجتمع آزمایشگاهی تیزهوشان با حضور معلمین و دانش آموزان برگزار شد .
در این همایش بهمن عرفانی مدیر آموزش و پرورش ناحیه دو سنندج هدف از برگزاری این همایش ها را آشنایی دانش آموزان با این علم و شرکت آنان در المپیاد های نانو ذکر کرد و گفت: هم زمان با توسعه دانش، فن آوری نانو رفته رفته گسترش یافته و سرمایه گذاری جهانی در این زمینه نیز افزایش می یابد.
عرفانی همچنین به موفقیت های دانش آموزان اشاره کرد و پارسا حاتمی را که توانسته دیپلم افتخار المپیاد نانو را کسب کند مایه مباهات دانش آموزان استان کردستان خواند.
در پایان دو نفر از مدرسان ستاد نانو کشور در زمینه فن آوری نانو برای دانش آموزان مطالبی بیان کردند.
کلمات کلیدی مطلب: آموزش و پرورش ناحیه دو سنندج
یکشنبه 23 آذر 1393
محمد حسین اشرفی رئیس اداره استعدادهای درخشان در گفت و گو با خبرنگار پانا، گفت: 37نفراز نوجوانان وجوانان هوشمند، تلاشگرو پرنشاطمدارس استعدادهای درخشان دوره اول ودوم متوسطه استان در دربیست دومین کنگره سراسری قرآن کریم ویژه مدارس استعداد های درخشان موفق به کسب مقام شدند.
وی افزود:شرکت کنندگان در دوبخش دختران وپسران از مدارس فرزانگان یک دوره دوم ناحیه 4، علامه طباطبایی بناب ، شهیدمدنی یک ناحیه4 ، فرزانگان دو ناحیه4 ، شهیدبهشتی مراغه ، فرزانگان بناب، علامه جعفری مرند، علامه جعفری ناحیه 2، علامه طباطبایی ناحیه1، فرزانگان مراغه،فرزانگان مرندو فرزانگان دوره دوم ناحیه یک بودند.
اشرفی تصریج کرد:این دانش آموزان مفتخر به کسب 13 رتبه اول ، 12 رتبه دوم و12 رتبه سوم دربیست ویکمین وبیست دومین کنگره سراسری قرآن کریم ویژه مدارس سمپاد به مناسبت یادواره ی شهدای هسته ای شدند.
همچنین دریافت تندیس کنگره ، هدایاء وجوایزی ازمرکزملی پرورش استعدادهای درخشان ودانش پژوهان جوان حاصل تلاش این دانش آموزان قرآنی بود.
رئیس اداره استعدادهای درخشان اداره کل آذربایجان شرقی خاطر نشان ساخت:بیست دومین کنگره سراسری قرآن کریم ویژه مدارس استعداد های درخشان (سمپاد) با حضور دانش آموزان این مدارس از سراسر کشور در اصفهان برگزار شد.
1393 شنبه 8 آذر
به گزارش خبرگزاری پانا ، محمد حسن قائدیها گفت: این مسابقات با حضور هشتصد دانش آموز دختر و پسر نخبه قرآنی در چهار رشته حفظ ، قرآئت ، مفاهیم و نهج البلاغه برگزار می شود .
مدیرکل آموزش و پرورش گفت : انسان رستگار انسانی است که با جان روشن در پیشگاه خداوند حضور پیدا کند .
وی همچنین از شهید رجب بیگی یاد کرد و گفت : آنگاه که در دریای خروشان زندگی در چنگال جهل فرو رفتی قرآن بخوان .
قائدیها در پایان از ستاره دخت اصفهان مرحومه فاطمه پرورش حافظ کل قرآن کریم یاد کرد .
گفتنی است ؛ این مراسم در اردوگاه کشوری شهید بهشتی وبا حضور دکتر موحد رئیس حراست وزارت آموزش و پرورش و دکتر شجاعی رئیس مرکز استعدادهای درخشان و دانش پژوهان ، مصیب زاده مدیرکل قرآن و نماز و عترت ، علیرضا افتخاری هنرمند اصفهانی ، روسای ادارات آموزش و پرورش شش ناحیه و معاونین اداره کل آموزش و پرورش حضور داشتند.
این سازمان با تغییر وضعیت به «مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوان» سعی کرد توجه به پژوهش دانشآموزی را در دستور کار خود قرار دهد.
در سال 90، گسترش مدارس سمپاد در سطح کشور، رشد فزایندهای یافت به طوری که شهرستانهای با جمعیت بالا از وجود این مدارس برخوردار شدند. این اتفاق سبب شد ظرفیت پذیرش دانشآموزان زیادی، در مدارس سمپاد ایجاد شود.
در ادامه، آزمون ورودی مدارس سمپاد و مدارس نمونه دولتی باهم ادغام و تستهای هوش از سؤالات آزمون ورودی دانشآموزان متقاضی ورود به مدارس استعدادهای درخشان حذف شد.
پذیرش دانشآموزان در مدارس سمپاد کشور، فقط در پایههای ورود به اول راهنمایی و ورود به اول متوسطه صورت میگیرد اما آنچه سبب شد خبرنگار فارس به واکاوی در روند فعالیت مدارس استعدادهای درخشان در استان همدان بپردازد، ثبتنام همه دانشآموزان پایه سوم راهنمایی مدارس راهنمایی سمپاد در پایه اول متوسطه این مدارس است.
خبرنگار فارس در مصاحبههایی جداگانه با دانشآموزان این مدارس و خانوادههای آنها و همچنین با کادر آموزشی مدارس تیزهوشان در شهرستان همدان، به چند مسئله برخورد کرد که دلیل ایجاد همه آنها، ثبتنام بدون آزمون دانشآموزان سوم راهنمایی در دبیرستانهای تیزهوشان است.
مدرسه تیزهوشان فرزانگان برای دختران و علامه حلی برای پسران، در شهرستان همدان تأسیس شدهاند. سابق بر این، ورود دانشآموزان راهنمایی در دبیرستانهای تیزهوشان شامل دو مرحله بود: دارا بودن معدل حداقل 19 در پایه سوم راهنمایی و قبولی در آزمون سراسری سمپاد.
این آزمون به صورت سراسری برگزار میشد اما پذیرش دانشآموزان به صورت منطقهای صورت میگرفت و مواد آزمون شامل ترکیبی از هوش، خلاقیت و پیشرفت تحصیلی بود.
نکته شایان اهمیت هم این بود که علاوه بر دانشآموزان مقطع سوم راهنمایی مدارس تیزهوشان، دانشآموزان مدارس عادی هم میتوانستند در این آزمون شرکت کرده و شانس خود را برای برخورداری از خدمات آموزشی مدارس سمپاد بیازمایند.
اما آن گونه که شنیدهایم دانشآموزان پایه سوم راهنمایی مدارس تیزهوشان امسال بدون آزمون ورودی و در نتیجه بدون احتمال ریزش، وارد دبیرستانهای تیزهوشان میشوند.
هاشمی، مسئول پرورش استعدادهای درخشان در اداره کل آموزش و پرورش استان همدان، با بیان اینکه فقط در همدان، 25 کلاس سوم راهنمایی تیزهوشان وجود دارد، افزود: به طور متوسط 800 خانواده درگیر دانشآموزان مدارس سمپاد هستند.
وی به اثرات نسبی حذف آزمون ورودی دبیرستانهای استعدادهای درخشان در همدان اشاره کرد و بیان داشت: دانشآموزان نوجوان پایه سوم راهنمایی سمپاد، وقتی شانس ادامه تحصیل در دبیرستانهای استعدادهای درخشان را از دست بدهند دچار آسیبهای روانی جبرانناپذیری خواهند شد.
هاشمی ادامه داد: از طرفی برگزاری آزمون ورودی، امکان سوءاستفاده تعدادی از مؤسسات خصوصی که در امر آمادهسازی دانشآموزان برای آزمونهای ورودی و برگزاری آزمونهای آزمایشی فعالیت میکنند را فراهم میکرد.
وی در پاسخ به سؤال خبرنگار فارس مبنی بر از بین رفتن شانس دانشآموزان مستعد مدارس عادی برای ادامه تحصیل در دبیرستانهای تیزهوشان، ابراز داشت: ظرفیت مدارس سمپاد از همان ابتدا محدود بود، با این حال هنوز هم حدود پنج تا 10 نفر از این دانشآموزان مدارس عادی، در صورت احراز شرایط لازم خواهند توانست به مدارس تیزهوشان راه یابند.
آیا عدم ریزش دانشآموزان ضعیف پایه سوم راهنمایی مدارس استعدادهای درخشان همدان، از عیار علمی دبیرستانهای سمپاد نخواهد کاست؟
این سؤالی است که علی ساغرچی، روانشناس بالینی و مشاور مدرسه، اینگونه به آن پاسخ داد: مدارس تیزهوشان فعلی، از شکل سابق و اولیه خود، متفاوت شدهاند. در حال حاضر تقریباً در هر شهرستان یکی از این مدارس وجود دارد و ظرفیت بالای ایجادشده، ترکیبی از دانشآموزان با بهره هوشی بالا و دانشآموزان با بهره هوشی متوسط را سبب شده است.
این مشاور تحصیلی ادامه داد: سازوکار مدارس تیزهوشان قبلی و تجمع دانشآموزان مستعد، سبب ایجاد فشارهای روانی و رقابت سنگین میاندانشآموزان میشد و اضطراب در میان آنها شایع بود اما در حال حاضر، با ترکیب دانشآموزان قوی و متوسط، سطح رقابت متعادلتر شده است و دانشآموزان با آرامش بیشتری میتوانند به پژوهش و تحقیق بپردازند.
آیا این اقدام در درازمدت سبب کاهش عیار علمی دانشآموزان سمپاد نخواهد شد؟ آیا مدارس سمپاد با این اقدام هم ردیف مدارس نمونه دولتی قرار نمیگیرند؟ آیا ترکیب دانشآموزان قوی و متوسط ، دوگانگی روشهای تدریس دبیران را سبب نمیشود؟ آیا دانشآموزان با بهره هوشی متوسط برای رسیدن به دانشآموزان با بهره هوشی بالا، دچار احساس اضطراب، عدم توانایی و تحمل فشار درسی بیشتر نخواهند شد؟ و...
اینها سؤالاتی است که برنامهریزان و مدیران امر آموزش و پرورش در همدان به آنها پاسخ داده و در خصوص حذف آزمون ورودی دبیرستانهای سمپاد به تجمیع رسیدهاند. شما چه فکر میکنید؟
کلمات کلیدی: آموزش و پرورش همدان
1393 شنبه 8 آذر
به گزارش سرویس آموزش و پرورش پانا، حمیدرضا کفاش معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در مراسم افتتاحیه بیست و یکمین و بیست و دومین کنگره سراسری قرآن کریم دانش آموزان مدارس استعدادهای درخشان (سمپاد) و یادواره شهدای هسته ای ضمن گرامی داشت یاد و خاطره سی وشش هزار شهید دانش آموز و پنج هزار شهدای فرهنگی و شهدای هسته ای گفت: قرآن را به صورت یک تکلیف دینی به آن عمل و از آموزه های قرآنی در زندگی از آن استفاده کنید.
وی گفت: شما چهره های شاخص در قرآن می باشید و یکی از ویژگی های شما دختران این است که شما مادران و نسل آینده قرآنی خواهید بود.
کفاش در این مراسم سخن خوب را با ویژگی های آن برشمرد.