سفارش تبلیغ
صبا ویژن
مدیر وبلاگ
 
آمار واطلاعات
بازدید امروز : 611
بازدید دیروز : 155
کل بازدید : 690212
کل یادداشتها ها : 3812
خبر مایه


طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار تیزهوشان
مجوز پذیرش بدون کنکور برای استعدادهای درخشان لغو شد

یکشنبه 28 تیر 1394 

طاهره سیدنا در گفتگو با مهر گفت: براساس آیین نامه استعداد های درخشان دانشجویانی که تحت پوشش این دفتر قرار دارند از تسهیلات آموزشی، رفاهی و پژوهشی برخوردار می شوند.

وی ادامه داد: اکثر دانشجویانی که از تسهیلات دفتر استعداد درخشان دانشگاه صنعتی امیرکبیر استفاده می کنند در مقطع کارشناسی قرار دارند.

رئیس اداره استعدادهای درخشان دانشگاه صنعتی امیرکبیر افزود: امکانات آموزشی دفتر استعداد درخشان در مقطع کارشناسی بیشتر بوده و دانشجویان علاقمند هستند از این امکانات استفاده کنند.

وی ادامه داد: در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری به دلیل اینکه امتیازات پژوهشی نیز لحاظ می شود و تا زمانی که دانشجو خود مراجعه نکرده و امتیازات خود را ارایه نکند، ما نمی دانیم چه تعداد دانشجوی کارشناسی ارشد و دکتری این امتیازت را دارند، بنابراین نمی توان آمار دقیق از این دانشجویان ارایه داد.

وی افزود: اما در مقطع کارشناسی خودمان به امتیازات آموزشی دسترسی داریم بنابراین راحت تر می توانیم آمار این دانشجویان را ارایه کنیم.

وی از جمله تسهیلاتی که به این دانشجویان ارایه می شود، به تحصیل همزمان در دو رشته، اخذ 20 واحد اضافی و پذیرش بدون آزمون دانشجویان ممتاز(کارشناسی ارشد و دکتری) اشاره کرد.

سیدنا توضیح داد: البته وزارت علوم در آیین نامه جدید استعداد های درخشان مجوز پذیرش بدون آزمون در مقطع کارشناسی را حذف کرد و پذیرش بدون آزمون از سال تحصیلی آینده فقط در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری صورت می گیرد.

مجوز پذیرش بدون آزمون دانشجو (استعداد درخشان ) در مقطع کارشناسی براساس آیین نامه جدید حذف شد و فقط المپیادی ها آن هم افرادی که طلا کسب کرده باشند می توانند از پذیرش بدون آزمون استفاده کنند، المپیادی های دیگر که برنز یا نقره دریافت کرده باشند امتیازی به آنها تعلق می گیرد و باید در کنکور شرکت کنند و براساس شرایط اعلام شده، پذیرش می شوند.

 


  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار آموزش و پرورش
کاهش تنوع مدارس در کشور کلید خورد

 

13 تیر 1394

به گزارش خبرنگار ایلنا، از آغاز فعالیت‌های آموزش و پرورش تیزهوشان در ایران 47 سال می‌گذرد. در سال 1347 اولین مدرسه کودکان تیزهوش ویژه دانش آموزان ابتدایی و راهنمایی در تهران افتتاح شد و از آن زمان تاکنون آموزش این گروه از دانش‌آموزان همواره در ایران فراز و نشیب هایی داشته است، به طوری کهرشد بی‌رویه مدارس تیزهوشان در سال‌های اخیر و در دولت گذشته به قدری چشمگیر بوده که حالا مسئولان آموزش و پرورش به فکر مقابله با رشد قارچ گونه این مدارس افتاده‌اند. آمارها در سال 92 که مهری سویزی، رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان در دوره وزارت حمیدرضا حاجی‌بابایی در آموزش و پرورش آن را اعلام کرد، حاکی از این است که در این سال در بیش از 200 شهر و منطقه کشور مدارس سمپاد وجود دارد و در مهر 92، 5711 کلاس درس مختص دانش آموزان تیزهوش فعال بود که این رقم نسبت به سال 88 یعنی فقط در چهار سال، 120 درصد رشد کرده است.

فانی زمانی که سرپرست وزارت آموزش و پرورش بود، از نگرانی اش درباره رشد بی رویه مدارس سمپاد گفت. فانی به روش جذب دانش آموزان در مدارس سمپاد انتقاد داشت و از طرفی هم نگران بی کیفیت شدن مدارس تیزهوشان بود و در نیمه های شهریور سال 92 کاهش تنوع مدارس را عامل بازگشت انگیزه به دانش‌آموزان مدارس دولتی عنوان کرد و از رشد بی رویه مدارس استعدادهای درخشان انتقاد کرد.

ادامه مطلب...

  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار تیزهوشان
مقابله آموزش و پرورش با رشد بی‌ رویه مدارس تیزهوشان

سه شنبه 9 تیر 1394

به گزارش خبرگزاری پانا، محمد نستوه معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا، با بیان اینکه سیاست ما برای پذیرش دانش‌آموزان در مدارس استعداد درخشان در سراسر کشور تعدیل پذیرش است، اظهار داشت: یعنی نگاه ما بر این است که باید به استاندارد پذیرش برابر منحنی توزیع نرمال یعنی حداکثر 2.28 صدم درصد پذیرش به نسبت کل دانش آموزان ورودی برای هر دوره برسیم.

وی افزود: اما در شهرهای بزرگ از جمله تهران، اصفهان، تبریز و مشهد سیاست تجمیع را دنبال خواهیم کرد؛ تعداد مدارس در این شهرها زیاد شده است و بنا داریم؛ با یک روند آرامی در میان مدت تجمیع مدارس استعداد درخشان را در راستای کیفیت بخشی به این گونه مدارس انجام دهیم.

نستوه ادامه داد: یعنی اگر مدرسه‌ای دارای امکانات و تجهیزات و منابع انسانی کمی است و نمی‌تواند خدمات آموزشی درست و با کیفیتی را به دانش‌آموزان ارائه دهد، پذیرش این مدارس را حذف خواهیم کرد و سایر دانش‌آموزانی که در سال‌های قبل در این مدارس تحصیل می‌کردند را جابه‌جا خواهیم کرد و به مدرسه دیگری متناسب با موقعیت جغرافیایی محل سکونت خانواده‌ها و علاقه‌مندی دانش‌آموزان و خانواده‌ها خواهیم فرستاد.

معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان با بیان اینکه این سیاست در تهران هم به همین نحو اجرا خواهد شد، خاطرنشان کرد: در کل کشور 672 مدرسه استعداد درخشان داریم و در تهران نیز 40 مدرسه استعداد درخشان (تیزهوشان) در دوره اول و دوم متوسطه وجود دارد که از این تعداد 20 مدرسه دخترانه و 20 مدرسه پسرانه است.

نستوه همچنین از حذف پذیرش در 4 مدرسه استعداد درخشان تهران خبر داد و گفت: با یک روند آرام و تا جایی که امکان داشته باشد، تجمیع مدارس را پیش خواهیم برد و این 4 مدرسه قرار است؛ با مدارس بزرگ‌تر و نیروی انسانی بیشتر تجمیع شوند.

وی همچنین درباره شهریه این گونه مدارس توضیح داد و گفت: شهریه مدارس استعداد درخشان معادل 50 درصد شهریه مدارس غیردولتی هر شهرستان است. بنابراین شهریه‌ها متفاوت است.

وی ادامه داد: در سال گذشته شهریه برای دوره اول متوسطه 2 میلیون و 950 هزار تومان و برای دوره دوم متوسطه 4 میلیون و 150 هزار تومان بوده است و از شهریه امسال مدارس هنوز اطلاعی نداریم.

معاون مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان در پاسخ به این سوال که بنا بر گفته برخی از مسئولان قرار است؛ برخی از دانش‌آموزانی که استعداد لازم و هوش کافی را ندارند، از مدارس تیزهوشان به مدارس عادی بازگردند، گفت: خیر، هیچ دانش‌آموز پذیرفته شده در مدارس استعداد درخشان به مدارس عادی برنمی‌گردد و این موضوع کذب محض است.


  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار تیزهوشان
آخرین وضعیت ثبت نام دانش آموزان در مقاطع مختلف تحصیلی

1394/03/15 

علی زرافشان معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش و رئیس ستاد پروژه مهر در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری ایلنا، درباره ثبت‌نام پایه‌های مختلف، گفت: ثبت‌نام پایه اول ابتدایی از ابتدای خرداد ماه آغاز شده و طرح سنجش سلامت برای دانش‌آموزان کلاس اولی در حال اجراست.

وی ادامه داد: سال گذشته به دلیل اجرای طرح سنجش سلامت برای بخشی از دانش‌آموزان کلاس اولی، امسال تعداد کمتری از این دانش آموزان به پایگاه‌ها مراجعه کرده‌اند و کار ثبت نام با مشکلات کمتری انجام خواهد شد.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش‌ و پرورش ادامه داد: طرح سنجش سلامت، دانش آموزانی که از نظر سلامتی نیاز به پیشگیری یا درمان داشته باشند و همچنین نیازمند آموزش‌های ویژه باشند، را مشخص می‌کند.

وی همچنین درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان بین پایه نیز توضیح داد و گفت: دانش‌آموزان بین پایه نیاز به حضور در مدرسه ندارند و این دانش‌آموزان در صورت عدم تغییر مدرسه به صورت خودکار توسط مدیریت و از طریق سامانه طراحی شده ثبت نام می‌شوند.

زرافشان با بیان اینکه در پایه اول ابتدایی و پایه هفتم والدین باید برای ثبت‌نام به مدارس مورد نظر مراجعه کنند، در ارتباط با شهریه مدارس نیز خاطرنشان کرد: مصوبه شورای آموزش و پرورش بر این تاکید کرده است که شهریه فقط در مدارس نمونه دولتی، تیزهوشان و مدارس غیردولتیدریافت می‌شود.

رئیس ستاد پروژه مهر همچنین درباره ثبت‌نام دانش‌آموزان مرزنشین توضیح داد و گفت: در دستورالعمل ثبت‌نام برای این دسته از دانش‌آموزان پیش‌بینی شده که مناطق مجاور، جلسات مشترکی را تشکیل دهند و محدوده‌ای را تعیین کنند که خانواده‌ها بلاتکلیف نباشند. همچنین اگر برای این گروه از دانش‌آموزان مشکلی در ثبت‌نام‌شان به وجود آمد، می‌توانند به ستادهای ثبت نام مناطق مراجعه کنند.

وی در ارتباط با نوع و نحوه ثبت‌نام دانش آموزان مدارس شاهد نیز گفت: ثبت‌نام دانش‌آموزان کلاس اولی و پایه هفتم از طریق saja.medu.irسامانه سجا انجام می‌شود و ثبت‌نام دانش آموزان میان پایه در این مدارس به شیوه سال قبل صورت می‌گیرد.

زرافشان ادامه داد: امسال در سامانه طراحی‌شده برای دانش‌آموزان مدارس شاهد، اطلاعات از سامانه های سنا (مشخصات فردی) و سامانه دانا(سوابق تحصیلی) به این سمانه منتقل می‌شود. از سوی دیگر برای تعیین درجه ایثارگری از سامانه‌های مربوط به ایثارگران اطلاعات استخراج می‌شود تا در نهایت با استناد به این اطلاعات، اولویت ثبت‌نام‌ها مشخص می‌شود.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش با تاکید بر اینکه هیچ مشکلی برای ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع وجود ندارد، گفت: همزمان با ابلاغ دستورالعمل ثبت‌نام، مرکز امور بین الملل موضع خود را در ارتباط با دانش‌آموزان اتباع و همچنین میزان شهریه را اعلام کرد.

وی با اشاره به اینکه ثبت‌نام تمامی پایه‌ها تا پایان تیرماه ادامه دارد، افزود: البته تعداد محدودی از دانش‌آموزان که در مدت زمان تعیین شده، ممکن است؛ امکان ثبت‌نام نداشته باشند، می‌توانند پس از اتمام این زمان، به ستاد ثبت‌نام مناطق خود مراجعه و اقدام به نام‌نویسی کنند.

 

کلمات کلیدی: وزارت آموزش و پرورش 


  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: رویدادهای آموزشی
رشد قارچ گونه مدارس خاص

9 تیر 1394

این گزارش که در شماره روز سه شنبه نهم تیر 1394 هجری خورشیدی به قلم زهرا سلیمانی انتشار یافت، می افزاید: برخی بررسی ها نشان می دهد استرس دانش آموزانی که در مدارس تیزهوشان تحصیل می کنند به مراتب بیشتر از دانش آموزان عادی است. این مشکل و مسائلی از این دست باعث شده است یک مقام مسئول در مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان از مقابله با رشد بی رویه مدارس تیزهوشان خبر دهد.

در کل کشور 672 مدرسه استعداد درخشان وجود دارد. در تهران نیز 40 مدرسه استعداد درخشان (تیزهوشان) در دوره اول و دوم متوسطهفعالیت می کنند که از این تعداد 20 مدرسه دخترانه و 20 مدرسه پسرانه است. اغلب والدین در پی فرستادن فرزندانشان به مدارس تیزهوشان هستند تا از امکانات مناسب و معلمانی بهتر از سایر مدارس بهره ببرند. داشتن معلمان خوب، مجرب و کارا از دیگر مواردی است که همواره مورد توجه دانش آموزان است اما اینکه این مدارس به چه میزان روی تعلیم صحیح و ثمربخش دانش آموزان تاثیر دارد، جای تامل دارد.

 

ادامه مطلب...

  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار تیزهوشان
حضور روحانی در مدارس سمپاد ضروری است

1394/3/10

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از ارومیه، حجت الاسلام محمد فتاحی، معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی ظهر امروز (11 خرداد) در جلسه استانی کمیته همکاری حوزه با آموزش و پرورش که در دفتر امام جمعه شهرستان ارومیه برگزار شد، گفت: باید در مدارس سمپادسرمایه گذاری شود زیرا عدم توجه به برخی از مسائل موجب پدید آمدن معضل فرار مغزها از کشور می شود.

وی، با اشاره به اینکه حضور روحانیون توانمند و آموزش دیده در مدارس بسیار موثر و تاثیرگذار است، افزود: حضور روحانیون در مدارس شبانه روزی نیز می تواند بسیار مفید و موثر باشد زیرا این مدارس فرصت زیادی را در اختیار دارند.

حجت الاسلام فتاحی خاطرنشان کرد: در بحث اقامه نمازهای جماعت در مدارس روحانی کافی نداریم و در برخی از مدارس نمازهای جماعت توسط معلمین اقامه می شود در حالیکه حضور روحانی در این مدارس ضروری است زیرا روحانی با برقراری ارتباطی صحیح با دانش آموزان می تواند در افکار آنان تاثیر مثبتی داشته باشد.

این مسئول، با اشاره به موضوع توانمند سازی معلمین دینی مدارس متوسطه، اظهار داشت: اگر دوره آموزشی معلمین دینی مدارس متوسطه به صورت استانی برگزار شود هزینه کمتری را در پی خواهد داشت.

معاون فرهنگی تبلیغات اسلامی آذربایجان غربی ادامه داد: گفتمان های دینی به صورت مشترک بین آموزش و پرورش و تبلیغات اسلامی برگزار می شود که موضوعاتی متناسب با روز در این گفتمان ها مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

وی، با بیان اینکه 50 نفر از روحانیون برتر استان اساتید گفتمان های دینی هستند، اضافه کرد: گفتمان های دینی از سال 85 در مدارس برگزار می شود زیرا حضور روحانی توانمند و ارتباط چهره به چهره با دانش آموزان می تواند بازتاب موثری داشته باشد.

 

کلمات کلیدی: آموزش و پرورش آذربایجان غربی


  
سرزمین تیزهوش ها :: اخبار آموزشی :: اخبار تیزهوشان
 ثبت نام آزمون ورودی پایه دوم رشته ادبیات دبیرستان های تیزهوشان

چهارشنبه 6 خرداد 1394

محمد علی توکلی در گفت و گو با خبرنگار پانا اظهار داشت : دانش آموزان پایه اول متوسطه دوره دوم که متقاضی ثبت نام این آزمون می باشند می بایست از طریق سایت اداره کل آموزش و پرورش استان یزد به سامانه ثبت نام مراجعه نموده و نسبت به ثبت نام اقدام نمایند.

وی افزود: این آزمون درروز پنج شنبه اول مردادماه ساعت 9 صبح بصورت سراسری کشوری برگزار می شود.

توکلی گفت : جهت کسب اطلاعات تکمیلی به دفترچه راهنمای ثبت نام مراجعه نموده که این دفترچه از طریق سامانه ثبت نام قابل دریافت می باشد.


  




طراحی پوسته توسط تیم پارسی بلاگ