15 اردیبهشت 1394
به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از لنگرود، مهرداد زحمتکش، معاون آموزشی اداره آموزش و پرورش لنگرود در جشن ملی روزسمپاد(سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان) که امروز(15 اردیبهشت) همزمان با هفته معلم در سالن اجتماعات اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی این شهرستان برگزار شد، گفت: سخن گفتن درباره مقام معلم کار سادهای نیست و هر جامعهای در مقابل عظمت و محبت معلم سر تعظیم فرود می آورد.
وی با اشاره به سخنان امام علی(ع) در نهج البلاغه که «هر چیزی با ترازوی علم سنجیده می شود»، افزود: علم، میزان و ملاک تمام کارها است و ترازوی جامعه نیز معلمان هستند که جامعه باید در مقابل پاسداشت های این قشر زحمتکش قدردان باشد.
زحمتکش، عشق و محبت در جامعه فرهنگیان را ستودنی دانست و خاطرنشان کرد: معلمان صاحب عزت هستند و این معلم است که اخلاق را به جامعه هدیه می کند.
معاون آموزشی اداره آموزش و پرورش لنگرود، مدرسه پرورش استعدادهای درخشان این شهرستان را مجموعه علمی شاخص در استان عنوان و تصریح کرد: یکی از ویژگی های مدارس سمپاد توجه ویژه به مسایل پژوهشی دانش آموزان است.
کامکار، مدیریت مرکز آموزش فرزانگان لنگرود نیز در جشن بزرگ سمپاد با تبریک هفته بزرگداشت مقام معلم، گفت: دانش آموزان باید در همه ابعاد زندگی مهارت های خوب و شاخص را به کار گیرند.
وی رضایت شغلی را در استمرار کارها موثر عنوان و اذعان کرد: مدرسه باید به سمت و سویی سوق داده شود که مورد رضایت حق تعالی باشد.
کامکار تاکید کرد: رتبه های برتر و خاص باید در همه مراحل زندگی ادامه داشته باشد.
یکشنبه 24 اسفند 1393
شهروز الهوردی زاده رییس اداره استعداد های درخشان و دانش پژوهان جوان آذربایجان غربی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری پانا ما با اشاره به برگزاری این مسابقات گفت: این کنگره در رشته های قرائت، حفظ ویژه، حفظ و مفاهیم برگزار شد.
رییس اداره استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان استان، هدف از برگزاری این کنگره را آشنایی دانش آموزان با مفاهیم قرآن کریم و انس با آن عنوان کرد.
وی با بیان اینکه دانش آموزان مرحله شهرستانی را پشت سر گذاشته اند، خاطر نشان کرد: از شرکت کنندگان در مرحله شهرستانی 223 نفر به مرحله استانی راه یافته بودند که نفرات برگزیده این دوره از مسابقات نیز راهی مرحله قزبی خواهند شد.
الهوردی زاده افزود: دانش آموزان شرکت کننده در بیست و سومین کنگره قرآن کریم از مقطع اول و دوم متوسطه هستند.
نتایج مرحله استانی این دوره از مسابقات متعاقبا اعلام خواهد شد.
کلمات کلیدی: آموزش و پرورش آذربایجان غربی | استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان | کانون فرهنگی تربیتی شهید مطهری
13 اردیبهشت 1394
به گزارش خبرگزاری فارس از باشت، عصر امروز سیو یکمین همایش بزرگداشت مقام معلم و شهید مرتضی مطهری در شهرستان باشت با حضور تاجگردون نماینده شهرستانهای باشت و گچساران در مجلس شورای اسلامی، زارع مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد، مسئولان شهرستانی و جمع کثیری از فرهنگیان باشتی در سالن شهید رجایی برگزار شد.
محمود نظری مدیر آموزش و پرورش شهرستان باشت در این آئین ضمن تبریک میلاد موعود کعبه و روز معلم اظهار کرد: شهرستان باشت طی چند سال اخیر در عرصه تعلیم و تربیت گامهای مهم و ارزشمندی برداشته و موفقیتهای ارزشمندی کسب کرده که بخش عظیمی از این موفقیتها حاصل زحمات بیشائبه همکاران فرهنگی در عرصه تعلیم و تربیت است.
وی با اشاره به ظرفیت بالای شهرستان در عرصه پرورش نخبگان تصریح کرد: ظرفیت بالای باشت در زمینه پرورش نخبگان موضوعی مهم و قابل توجه است که مسئولان باید به آن نگاهی ویژه داشته باشند.
این مسئول یادآور شد: متأسفانه هر روزه شاهد مهاجرت نخبگان و والدین آنها از شهرستان هستیم که مهمترین علت آن نبود مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان در سطح شهرستان است بنابراین از مسئولان استانی تقاضا داریم برای فراهم کردن زمینه ورود این مدارس به باشت از مهاجرت نخبگان باشتی به بیرون از شهرستان جلوگیری کنند.
نظری در ادامه سخنان خود به مشکلات آموزش و پرورش شهرستان باشت در زمینههای مختلف پرداخت و گفت: نبود فضای مناسب برای اجتماعات و جلسات بزرگ شهرستانی یکی از عمده مشکلات باشت محسوب میشود بنابراین از نماینده مردم در مجلس و مدیرکل خواهشمندیم برای توسعه بزرگترین سالن اجتماعات باشت که قابلیت توسعه را نیز دارد زمینه را فراهم کنند چراکه این مسئله یک مشکل و دغدغه برای فرهنگیان و آموزش و پرورش باشت است.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان باشت نبود باشگاه فرهنگیان را دیگر مشکل اداره آموزش و پرورش باشت دانست و از مسئولان خواست این مسئله را نیز مورد توجه قرار دهند چراکه احداث یک باشگاه فرهنگیان برای شهرستان یکی از ضروریات باشت محسوب میشود.
شنبه 12 اردیبهشت 1394
به گزارش خبرنگار پانا، انجمن " محافظان محیط زیست" دبیرستان تیزهوشان فرزانگان 6 که با سه گروه کاری در حوزه دانشآموزی و اولیای دانش آموزان و معلمان و مسئولان مدرسه شکل گرفته است, آغاز کار خود را در آستانه ولادت حضرت علی (ع) طی مراسمی جشن گرفت.
این مراسم با خواندن یک سرود دسته جمعی با موضوع احترام به زمین توسط دانشآموزان آغاز شد. در ادامه مسابقه " غذای سالم " بیندانشآموزان برگزار شد که در این مسابقه به سالم ترین غذا که کمترین تولید پسماند را داشت یک جایزه اهدا شد. برنده این مسابقه دانشآموزی بود که با " آبدوغ خیار" و نان از دوستان و معلمانش پذیرایی می کرد.
ژما جواهری پور مشاور آموزش و پژوهش سازمان حفاظت محیط زیست در این مراسم، درخصوص مسائل روز محیط زیست کشور و جهان و نقش دانشآموزان بویژه نخبگان جامعه در حل مشکلات محیط زیست برای دانش آموزان سخن گفت. در پایان با ثبت نام دانشآموزان و معلمان در این انجمن, این انجمن رسماً کار خود را آغاز کرد.
در حاشیه این مراسم نیز به مناسبت " روز زمین" و " هفته سلامت" و " هفته مشاغل" نمایشگاهی در سالن اصلی دبیرستان فرزانگان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایلنا در کاشان «حسین عنایتی» در مراسم پایانی هفته مشاغل در هنرستان آسودگی کاشان افزود: برگزاری مراسم هفته مشاغل یک گام توسعهای در این مسیر خواهدبود.
وی، یاد آور شد: احساس رضایت از شغل ارتباط مستقیمی با احساس رضایت از زندگی فرد دارد به طوری که انتخاب مناسب و آگاهانه شغل منجر به ارتقا سلامت روان افراد و جامعه میشود.
وی، اظهار کرد: برپایی 15 نمایشگاه آثار هنری و دستی هنرجویان هنرستانها، برگزاری کارگاههای معرفی مشاغل در مدارس متوسطه، بازدید دانش آموزان از کارگاههای صنعتی و تولیدی از جمله برنامههای هفته مشاغل در مدارس کاشان بود.
وی، تاکید کرد: بنا به ضرورت توسعه کارآفرینی و اشتغالزایی در جامعه، حضور کارآفرینان و صاحبان صنایع در مدارس، تشکیل کنفراسهای شغلی با حضور صاحبان حرف و مشاغل در مدارس متوسطه، از دیگر برنامههایی بود که به مناسبت هفته مشاغل در کاشان اجرا شد.
به گفته وی، با هدف تبادل اطلاعات و تجربیات و معرفی توانمندیهای علمی و صنعتی منطقه کاشان، همایش دو روزه روسای مراکز مشاوره مناطق 40 گانه آموزش و پرورش استان اصفهان، دیدار مشاوران و مدیران مدارس از شرکت سایپا وبازدید از مرکز مشاوره آموزش و پرورش کاشان و دانشگاه آزاد اسلامی کاشان از دیگر برنامههای اجرایی در این هفته بود.
رییس مرکز مشاوره مدیریت آموزش و پرورش کاشان، گفت: تشکیل بازارچههای کارآفرینی در هنرستانها با هدف آشنایی دانش آموزان دوره متوسطه با مفاهیم کارآفرینی و بازار یابی نیز در این هفته اجرا شد.
به گفته وی، عملکرد مدارس و مشاوران در برگزاری مراسم ویژه هفته مشاغل مورد ارزیابی قرار میگیرد که در سال گذشته 28 واحد آموزشی به عنوان مدارس برتر معرفی و تقدیر شدند.
وی اظهار داشت: در گروه مدارس متوسطه اول، دبیرستانهای شاهد پسران، سینائیان، خاوری، شهید ابو الفضلی، شهید فخار، ابن سینا، اعتماد الحسینی، مخملبافی 1، ترنجی، ترکیان فر انتخاب شدند.
عنایتی گفت: مدارس شهید آوینی، کتابچی، زینب کبری (س)، شهید گلچهرگان، دستمالچی، آسودگی، سوره، محمد نراقی، شهید بهشتی، تمنایی، محمدیان، ربیعی، فاطمه زهرا، نرجس، شهید جهانگیر، شاهد دختران، تیزهوشان و شاهد پسران نیز در گروه مدارس متوسطه دوم حائز رتبه برتر شدند.
شنبه 29 فروردین 1394
حتی کمی بعد از این اعلام، خبر اجرای طرحی با عنوان «کاهش تنوع مدارس» نیز رسانه ای شد تا مطمئن شویم برای شمردن اسامی مدارس موجود در ایران به انگشت های هر دو دست نیازی نیست.
مدارس دولتی، نمونه دولتی، استثنایی، تیزهوشان، سمپاد، عشایری، سما، ورزش، قرآنی شاهد، هیات امنایی و... این فهرست را تشکیل می دهد، در حالی که دست کم توقع می رفت درباره مدارس سمپاد، تیزهوشان و نمونه دولتی تصمیم درستی گرفته شود.
با این حال، دیروز معاون وزیر آموزش و پرورش به مدیران مدارس بی کیفیت نمونه دولتی و تیزهوشان هشدار و از تبدیل این مدارس به مدارس عادی دولتی خبر داد.
علی زرافشان در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما تاکید کرده، تعداد مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان بی کیفیت در هر استان متفاوت است و در بعضی از استان ها به پنج مدرسه دستور تبدیل وضعیت به مدرسه عادی دولتی را داده ایم.
مسلما آنچه از این مقام مسئول انتظار می رود،تکرار مکررات یا هشدار و توصیه نیست، متاسفانه در سال های اخیر بارها اعلام شده که مدارس تنها با بودجه و کمک دولت امکان ادامه کار ندارند، اما راهکاری که برایش در نظر گرفته شده، تغییر نام مدارس عادی و دولتی به اسامی دیگر و دریافت شهریه از دانش آموزان است.
در واقع مدارس دولتی برای بی نصیب نماندن از کمک های مردمی از تغییرات استقبال کرده اند، در حالی که کیفیت آموزشی در این مدارس با استاندارد تعریف شده، فاصله دارد تا جایی که حتی شورای عالی آموزش و پرورش سال گذشته اعلام کرد، دانش آموزان تیزهوش معمولی (باهوش) به مدارس عادی برمی گردند و فقط تیزهوشان فوق برتر در مدارس سمپاد (استعدادهای درخشان) باقی می مانند.
اگر بخواهیم با زبان آمار سخن بگوییم، گره ماجرای تنوع مدارس پیچیده تر هم می شود، در مهر 92، 5711 کلاس درس مختص دانش آموزان تیزهوش فعال بود که این رقم نسبت به سال 88 یعنی فقط در چهار سال، 120 درصد رشد کرده است.
اما نکته اینجاست که براساس استانداردهای جهانی از میان هر 10 هزار دانش آموز فقط یک نفر دانش آموز فوق تیزهوش وجود دارد، با این تفاسیر از جمعیت حدود 12 میلیون نفری دانش آموزان باید 1200 نفر دانش آموز این چنینی داشته باشیم.
کلمات کلیدی مطلب : علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش
جمعه 28 فروردین 1394
علی زرافشان در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما گفت: مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان که نتوانند استانداردهای لازم آموزشی را در مدارس رعایت کنند تعطیل و از ادامه فعالیت آن ها برای سال تحصیلی آینده جلوگیری خواهد شد.
وی با اشاره به ارزیابی عملکرد این مدارس در سال گذشته افزود: تعداد مدارس نمونه دولتی و تیز هوشان بی کیفیت در هر استان متفاوت است و در بعضی از استان ها به پنج مدرسه دستور تبدیل وضعیت به مدرسه عادی دولتی را داده ایم.
زرافشان به نام نویسی دانش آموزان برای سال تحصیلی آینده اشاره و تاکید کرد: ثبت نام دانش آموزان اول ابتدایی از اول خرداد انجام می شود و ثبت نام دانش آ موزان سایر پایه های تحصیلی بعد از اعلام نتایج امتحانات خرداد (15 خرداد به بعد) انجام می شود.
معاون وزیر آموزش وپرورش گفت: ثبت نام دانش آموزان میان پایه در همان مدرسه محل تحصیل انجام می شود و فقط دانش آموزان پایه های ورودی هفتم و دهم به دلیل تغییر مقطع تحصیلی نیاز به تغییر مدرسه خود دارند.