کودکان ما خیلی زود مداد در دست می گیرند و بر روی کاغذ نقاشی می کنند یا مشق می نویسند. به این ترتیب می توان به آنها این گونه آموزش داد که همه اینها از چوب درست شده اند و با تراشیدن زیاد مدادها یا مصرف بیهوده کاغذ ها نباید موجب قطع درختان شد. در حین آموزش درباره هر عنصر طبیعی هم می توان شیوه حفظ آن را آموزش داد. آموزش درباره ارزش آب، آموزش درباره ارزش گیاهان با کمک به کودک در کاشت دانه و مراقبت از آن، شیوه های بازیافت زباله و... همگی در کلاس های مدرسه امکان پذیر است و می تواند مکمل درس ها باشد
کودکان ما آلودگی هوا را میشناسند، میدانند زباله چیست و از بازیافت مواد آگاهی دارند آنها متوجه خطرات ناشی از تغییر آب و هوا هستند. همه اینها یعنی صدمه به محیط زیست. این که ما چگونه رفتار کنیم و به کودکمان این رفتارها را بیاموزیم نکته اصلی علاقه در حفظ محیط زیستاست.
این روزها آشنایی با طبیعت به طور جدایی ناپذیری با آگاهی از تغییر آب و هوا و مشکلات زیست محیطی دیگر در ارتباط است. تغییر آب و هوا موضوعی نگران کننده و بحث برانگیز در میان بزرگسالان است. این مشکلات وسیع، درکشان دشوار است و میتوانند باعث بروز احساسات شدیدی مانند ترس، اضطراب، سرخوردگی، خشم و یاس شوند. علاقهمندی به محیط زیست و حفاظت آن امری است که میبایست دانش آموزان در کودکی فرا گیرند تا در ذهنشان نهادینه شود؛ لازمه این امر آگاهی دادن به آنها درباره مسائل ساده زیست محیطی است.
این موضوع در صورتی تحقق مییابد که آنان ببینند والدینشان نیز به محیط زندگی و جانداران علاقه مندند و در حفاظت آن میکوشند. از سوی دیگر، چنانچه پدر و مادرها الگوی رفتاری مناسبی برای فرزندشان نباشند و فقط توصیه و نصیحت کنند، دوگانگی در گفتار و رفتار، کودک را دچار تضاد خواهد کرد و اعتماد او را از والدینش سلب میکند؛ بنابراین الگوی مناسبی برای فرزندتان باشید.
کلمات کلیدی : کاریکاتور | کاریکاتور مفهومی | کاریکاتور آموزشی | کاریکاتور نابودی محیط زیست
منبع : طنزنما