هنرستان (به انگلیسی: Vocational school) مکان آموزشی است ،که دانش آموزان در صورت تمایل برای به دست آوردن مهارتهای فنی یا هنری، پس از پایان سال نهم متوسطه به آنجا میروند. هنرستان یک دوره 3 ساله آموزش فن و هنر است و بیش از 100 رشته مختلف دارد.
افرادی که دورههای بهترین هنرستان را به پایان میرسانند، بدون گذراندن دوره پیشدانشگاهی میتوانند در کنکور کاردانی پیوسته (فوق دیپلم) شرکت کنند. از سال 1396 مقطع کاردانی پیوسته در مؤسسات آموزش عالی حذف شد و به جای آن دروس جایگزین در دانشگاه اخذ میگردد. اکنون عملاً امتحان کنکور در برخی رشتهها نقشی در پذیرش دانشجو ندارند و علاقهمندان در اوّلین انتخاب خود بر اساس سوابق تحصیلی پذیرفته میشوند. در برخی رشتهها مانند «ساختمان» چند سال است که کنکوری برگزار نمی شود. در صورت تمایل نیز امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر وجود دارد.
برای دیدن بهترین هنرستان تهران کلیک کنید
اولین هنرستان در شهر تبریز دایر شد؛ که تعدادی از آنها توسط آلمانیها ساخته شدهاست. مانند هنرستان فنّی وحدت واقع در باغ گلستان یا هنرستان هنرهای زیبا میرک که توسط ارامنه در سال 1296 در تبریز تأسیس شد و همچنین سایر هنرستانهای جدید که افزون بر شاخه? فنی و حرفهای، شاخه? کاردانش را نیز دارا هستند. نظیر هنرستان همّت[پیوند مرده] که اوّلین هنرستان غیردولتی تبریز واقع در سربالائی ولیعصر است.
کسانی که به هر دلیلی قادر نبودند مدرک دیپلم خود را در نوبت اوّل (روزانه) بگیرند، دو راه دارند:
به مدارس نوبت دوّم (بزرگسالان) مراجعه و تمامی دروس خود را در مدرسه (وزارت آموزش و پرورش) بگذرانند و دیپلم خود را دریافت نمایند.
میتوانند با مراجعه به آموزشگاههای آزاد فنی - حرفهای یا مرکز ارشاد و گذراندن دورههای مربوط در این مراکز، مهارت مورد نظر خود را دریافت کرده، سپس به مدارس بزرگسالان مراجعه کرده و با تطبیق این مهارتها به عنوان واحد درسی و گذراندن دروس عمومی دیپلم خود را دریافت می کنند.
توجّه مهم: افرادی که پایان خدمت ندارند، در صورت عدم ثبت نام در مدرسه، به عنوان ترک تحصیل شناخته شده و غیبت نظام وظیفه خواهند داشت! چون "فقط مدارس (وزارت آموزش و پرورش) اجازه? درخواست و اعطای معافیت تحصیلی را دارا هستند" نه آموزشگاهها (وزارت کار- سازمان فنّی و حرفهای، وزارت ارشاد، جهاد کشاورزی و …).
رشتهها در دوره هنرستان فنی و حرفهای
زمینه خدمات:
گروه بهداشت و سلامت: تربیت کودک، تربیت بدنی
خدمات: ناوبری، حمل و نقل
گروه بازرگانی و امور اداری: حسابداری بازرگانی
زمینه صنعت:
گروه برق و رایانه: الکترونیک، الکترو تکنیک، شبکه و نرم افزار
گروه نگهداری و تعمیر ماشین آلات: الکترونیک و مخابرات دریایی، مکانیک موتورهای دریایی
گروه ساختمان و معماری: ساختمان
گروه مواد و فراوری: سرامیک، صنایع شیمیایی، صنایع نساجی، متالورژی، معدن
گروه مکانیک: تأسیسات، مکاترونیک، صنایع فلزی، صنایع چوب و مبلمان، مکانیک خودرو، ماشین ابزار، چاپ
زمینه کشاورزی:
امور دامی، امور زراعی و باغی، صنایع غذایی، ماشینهای کشاورزی.
برای دیدن بهترین هنرستان های تهران کلیک کنید
زمینه هنر:
انیمیشن (پویانمایی)، سینما، صنایع دستی (بافت)، طراحی و دوخت، موسیقی نوازندگی سازهای ایرانی، موسیقی نوازندگی ساز جهانی، نقاشی، نقشهکشی معماری، نمایش، گرافیک، فتو گرافیک، تولید برنامههای تلویزیونی، معماری داخلی، مرمت آثار فرهنگی
لازم به ذکر است که از سال 1398 رشته نقشه کشی معماری از هنرستان به طور کامل حذف گردید و به جای ان رشته معماری داخلی جایگزین شد
رشتهها در دوره کار دانش
زمینه? صنعت
گروه برق
الکتروتکنیک: برق ساختمان، برق صنعتی، برق ماشین آلات، تابلوسازی برق صنعتی، تعمیر وسایل برقی خانگی، شبکههای هوایی، ماشینهای الکتریکی، نصب و سرویس آسانسور
الکترونیک :الکترونیک صنعتی، تعمیر تلویزیون رنگی، تعمیر دستگاههای پزشکی، تعمیر ماشینهای اداری، تعمیر تلفنهای رومیزی و همراه، سیستمهای صوتی تصویری
کنترل: اتوماسیون صنعتی، تعمیر ابزارهای دقیق، میکروکنترولر AVR
گروه سرامیک
سفالگری :سفال و لعاب، سفالگری، معرق کاشی، کاشیسازی هفت رنگ
صنایع شیشهای :شیشهگری، شیشهگری آزمایشگاهی، عینکسازی (اپتیک)
گروه شیمی
شیمی صنعتی:آبکاری فلزات، فرآوری چرم
گروه عمران:
ساختمان: بتنکاری ساختمان، ساختمان سازی، سنگ و کاشی کاری، کارهای عمومی ساختمان، کارهای فلزی ساختمان
معماری:تزئینات داخلی ساختمان، طراحی معماری داخلی، معماری آیینه کاری، معماری داخلی، نقشهکشی ساختمان، هنر آینه کاری
گروه مواد
سرامیک: سرامیک سازی
متالورژی : ریختهگری، مدلسازی
گروه مکانیک
تأسیسات:آبگرمکن خورشیدی، تأسیسات بهداشتی ساختمان، تأسیسات تهویه مطبوع ساختمان، تأسیسات حرارتی برودتی، تأسیسات گازرسانی، تأسیسات گرمایی ساختمان، تعمیر دستگاههای گازسوز، تعمیر چیلر تراکمی، تعمیر پمپ و شیر، دستگاههای سردکننده
ساخت و تولید: ساخت ابزار، ساخت ادوات، فرزکاری CNC، تراشکاری CNC، جوشکاری، قالبسازی فلزی، نقشهکشی صنعتی به کمک رایانه، مکانیک صنعتی، پلاستیک کاری، تعمیر ماشین ابزار
سازههای فلزی: بازرسی جوش اسکلت فلزی، جوشکاری برق، جوشکاری برق و گاز، جوشکاری گاز، جوشکاری گاز محافظ 2OC، درو پنجرهسازی آلومینیومی، درو پنجرهسازی آهنی، ورقکاری
صنایع دریایی: ساخت شناور فایبرگلاس
صنایع چوبی:تزئینات داخلی چوبی، رنگ کاری مصنوعات چوبی، ساخت شناورهای چوبی صیادی، کابینتسازی چوبی، کاربری دستگاه CNC چوب
عیبیابی و تعمیر: تعمیر برق اتومبیل، تعمیر ماشینهای راهسازی، تعمیر موتور خودرو، تعمیر موتور دیزل دریایی، تعمیر موتور و برق خودرو، تعمیر موتورسیکلت، تعمیر بدنه اتومبیل، تعمیر خودروهای تجاری سنگین و نیمه سنگین درجه یک و درجه دو، تعمیر موتور قایق، خدمات فنی خودرو، صافکاری نقاشی خودرو
معدن :استخراج معدن، فرآوری سنگ
نساجی: ریسندگی، قالی بافی ماشینی، نساجی عمومی
چاپ : چاپ افست
زمینه? خدمات
حمل و نقل: حمل ونقل هوایی
خدمات اجتماعی: آتشنشانی، هتلداری و سیاحتی، پیرایشگری
خدمات غذایی: آشپزی ، کنترل تولید مواد
صنایع دستی: صنایع دستی ظریف، هنرفرش
کامپیوتر : کامپیوتر
مالی و اداری: امور اداری، امور بازرگانی، امور مالی
هنر: فرهنگی ادبی، کارهای هنری درخانه، موسیقی، هنرهای تجسمی، هنرهای نمایشی
پوشاک: خیاطی، کفش و سراجی
بهداشت و درمان: پیراپزشکی
زمینه? کشاورزی
امور باغی : درختکاری، سبزیکاری، فضای سبز، گلکاری
امور دام و طیور: بهداشت دام و طیور، دام، طیور
امور زراعی : زراعت، گیاهان دارویی
جنگل و مرتع: آبخیزداری، جنگل، جنگل و مرتع، مرتع
م ابریشم
شیلات: آبزیان
صنایع غذایی : فراوردههای آبزیان، فراوردههای دامی
ماشینهای کشاورزی: تعمیر ماشینهای کشاورزی، کاربری ماشینهای کشاورزی
منبع: ویکی پدیا
علیرضا رئیسی صبح امروز در مراسم اختتامیه جشنواره و پویش مدافعان و سفیران سلامت که در مجموعه فرهنگی ورزشی انقلاب برگزار شد، گفت: ما خیلی احساس نزدیکی و قرابت زیاد با آموزش و پرورش داریم چرا که گروه هدف اصلی ما در بهداشت و پیشگیری همین آموزش و پرورش است و همین جا از دانش آموزان و سفیران سلامت تقدیر می کنم.
وی ادامه داد: قریب به 15 ماه است نمونه سوال پایه پنجم درگیر ویروس هستیم و این ویروس وارد جهان هستی شده است و ویروس بسیار عجیب بود و با اجداد خودش هم متفاوت بود. ما اجدادش را می شناختیم و اینکه ویروس قبلاً باعث سرماخوردگی می شد و در کتب پزشکی یک پاراگراف کوتاه درباره اش می نوشتند که یک دسته از ویروس ها باعث ایجاد شبه آنفلوآنزا می شود که یکی از آنها کروناست. بعد ویروس جدی تر مثل ویروس سارس و مرس خودش را نشان داد و باز هم ویروس کووید 19 متفاوت بود و همه معادلات را بهم ریخت.
معاون وزیر بهداشت ادامه داد: مثلاً ویروس ها عمدتاً فصلی هستند و تحت تاثیر خیلی عوامل قرار می گیرند. دنیا هم منتظر بود که این ویروس با شروع فصل گرما از بین برود در حالیکه در فصل گرما اتفاقاً قوی تر وارد شد. سال گذشته در فصل گرما استان های جنوبی کشورمان بیشتر درگیر شدند و این نشان داد که این ویروس به دما حساس نیست و بیشتر هم مردم را درگیر می کند.
رئیسی اظهار کرد: بعد متوجه شدیم و دیدیم تابستان فصلی است که در و پنجره بسته می شود و کولرها باز می شود و باعث می شود ویروس دچار چرخش در محیط شود و بیش از همیشه نقش تهویه مهم شد و حتماً نیاز داریم فضاهایی که در آن قرار می گیریم تهویه مناسب داشته باشد. شاید در آینده باید در طراحی فضاهای بسته از جمله کلاس ها باید بحث تهویه را خیلی جدی بگیریم.
آنقدر که نگران بازگشایی مدارس هستیم نگران بازگشایی دانشگاه ها نیستیم نمونه سوال پایه ششم
وی ادامه داد: از 30 بهمن 98 وارد کشور شد که بلافاصله اعلام کردیم. یکی از شفافترین کشورها در منطقه و در میان بسیاری از کشورهای جهان در حوزه شفافیت اطلاعرسانی، کشور ماست. با وجود اینکه دو روز بعد، انتخابات بود اما به محض ورود ویروس اعلام شد و هیچگونه ملاحظهکاری در میان نبود که بگذاریم بعد انتخابات اعلام کنیم.
رئیسی با بیان اینکه از سوی دیگر کشورهای معاند سعی کردند اختلالی از نظر تفکر و برداشت در مردم ایجاد کنند و اینطور جا بیندازند که آمارهایی که ما میدهیم کم است و درست نیست، گفت: اما بعد مشخص شد یکی از شفافترین و دقیقترین آمارها مربوط به کشور ماست. آنها که در حوزه آمار تخصص دارند میتوانند قضاوت کنند که چه اتفاقی افتاده است. سال گذشته مباحث زیادی در این زمینه داشتیم و برخی تلاش کردند مدیریت را تحت تأثیر قرار دهند، اما این اتفاق نیفتاد.
معاون وزیر بهداشت در ادامه گفت: اولین جایی که در کشور ما تعطیل شد مدارس و بعد دانشگاهها بودند. آموزش و پرورش کار بسیار بزرگی انجام داد و راه اندازی شبکه شاد کار بزرگی بود. حالا اینکه کم و کاستی داشته باشد یک چیز طبیعی است و هیچ چیز جای آموزش حضوری را نمیگیرد. آموزش مجازی میتواند تاثیرگذار باشد، اما یادمان باشد در آموزش مجازی عمدتاً آموزش را داریم، اما بخش پرورشی بسیار ضعیف میشود. آسیب آموزش مجازی و بسته بودن مدارس به ویژه در دوره ابتدایی، از خود بیشتر است و باید این اصل مهم را مدنظر داشته باشیم.
رئیسی در ادامه با بیان اینکه اینقدر که ما نگران مدارس هستیم نگران نمونه سوال پایه هفتم بازگشایی دانشگاه ها نیستیم، گفت: البته دانشگاه ها هم باید باز شود. داریم کسانی را? که فوق لیسانش را دارد می گیرد و دانشگاه را به چشم ندیده? است. ولی اینقدر که? ما? نگرانی درباره مدارس داریم? درباره دانشگاه نگرانی? نداریم چون کسانی که وارد دانشگاه می شوند در حوزه پرورشی، در آموزش و پرورش آموزش دیدند. در مدرسه گرچه آموزش تعطیل نشد? اما بحث پرورش مهم است که با دوری از مدرسه مورد غفلت قرار می گیرد. آسیبی که دوری از مدرسه به دانش آموزان زده است شاید نزده باشد. ما هم خیلی تلاش کردیم مدارس باز شود اما دلایل? متعددی? باعث? شد? موفق نشویم. یکی? از? آن? دلایل? این? است? که? کنترل افرادی که سن بالاتری دارند راحت تر است. در مقطع ابتدایی ممکن? است سر کلاس بچه ها منظم سر کلاس بنشینند ولی به محض اینکه زنگ می خورد فاصله اجتماعی را نمی توانند رعایت کنند ولی دانشجوها شاید بهتر بتوانند رعایت کنند.
وی ادامه داد: نکته بعدی واکسن پذیر بودن است افراد است. شما اگر واکسن داشته باشید می توانید? همه? دانشجویان را واکسن بزنید ولی فعلاً برای دانش آموزان زیر 18 سال واکسن مورد تاییدی در دسترس نیست.?
معاون وزیر بهداشت اظهار کرد: قویاً اعتقاد دارم که اصل را باید بر بازگشایی مدارس بگذاریم اما بازگشایی مدارس نیاز به یک برنامه جامع دارد که با همکاری وزارت آموزش و پرورش باید در ابعاد مختلف آن? را ببینیم و نقش مهمی خانواده ها در این میان دارند که برای همین توانمندسازی خانواده ها و اینکه در این حوزه آموزش ببینند مهم است. در سال های گذشته نیز در بحث آنفلوآنزا دیدیم که اطلاع رسانی می شد که اگر دانش آموزی دچار علائم است به مدرسه نیاید و مدارس را تعطیل نمی کردیم. در این میان مهم است خانواده ها در بحث علامت شناسی قوی شوند.
از مردادماه واکسیناسیون معلمان آغاز می شود / آمادگ?ی برای واکسیناسیون رانندگان سرویس مدارس
رئیسی گفت: ما از مرداد معلمان سراسر کشور را واکسینه می کنیم. در طرح بازگشایی مدارس باید بحث های کارشناسی را جلو ببریم. اگر آموزش و پرورش تایید کند ما می? توانیم رانندگان سرویس مدارس را هم واکسینه کنیم. اگر? لیستی آموزش و پرورش استان ها تایید کنند و به ما بدهند می توانیم آنها را جزو برنامه های واکسیناسیون قرار دهیم و از آخر مرداد این بخش را هم شروع کنیم که تا مهرماه دو دوز واکسن را گرفته باشند. ولی بحث اصلی همچنان? بحث استانداردهاست و بحث آموزش مدیران و معلمان است که اهمیت بسیاری دارد.
وی ادامه داد: استانداردها کاملاً مشخص است و الان آموزش و پرورش آنقدر خوب اطلاع رسانی کرده و آموزش داده که? بعضاً مدیران مدارس از کارشناسان ما بهتر می دانند? این استانداردها چیست.
رعایت بالای 90 درصدی پروتکل های بهداشتی در امتحانات حضوری
معاون وزیر بهداشت در ادامه با اشاره به رعایت بالای پروتکل های بهداشتی در برگزاری امتحانات پایه نهم و دوازدهم نیز گفت: این آزمون ها که برگزار شد همکاران ما در استان های مختلف? آن? را? بررسی کردند? و تقریباً در هیچ استانی نبود که میزان رعایت پروتکل ها کمتر از 90 درصد باشد. معنای این جمله این است که در جایی که در جامعه متوسط رعایت پروتکل ها 70 درصد است و در جلسات امتحانی در مدارس این استاندارد 90 درصد و بالاتر است، دانش آموزان در آن یک ساعتی که سر امتحان بودند از وقتی در کوچه و خیابان هستند امنیت بیشتری دارند. ضمن اینکه یادمان باشد امتحانات پایه نهم و دوازدهم تنها حضوری برگزار شد. بود و بقیه مجازی بود و علتش این بود عدالت رعایت شود و حقی از کسی ضایع نشود. در بحران ها اصل کار این است که اصل و روح و عدالت را حفظ کنیم. ?نمونه سوالات
وی با اشاره به اینکه در این مدت پیام های زیادی از دانش آموزان برای تعویق امتحانات دریافت کرده است، گفت: نباید همیشه سراغ دانش آموزانی برویم که درس نمی خوانند و واقعاً بسیاری از دانش آموزانی که تقاضای تاخیر در امتحانات و کنکور را دارند بحث مطرح نیست. خیلی ها هم در آخر گفتند ما آموزش را مجازی دیدیم چرا باید آزمون حضوری برگزار شود که آن یک بحث دیگری است و در حوزه اختیارات ما نیست.
رئیسی در ادامه بیان کرد: حدود 40 سال پیش در یک کشوری که اجازه بدهید اسم آن را نگویم نظمی در امتحانات? و? ورودی? دانشگاه ها وجود نداشت و هر کسی می رفت یک مدرکی می گرفت. ?تا سال های سال? بعد? از? اصلاح? این? روند? مردم آن کشور اگر ساختمانی می? خواستند? بسازند، آن را دست مهندسان خودشان نمی دادند یا پیش پزشک می خواستند بروند، پیش پزشک خودشان نمی رفتند. یعنی بحث کیفیت آموزش بسیار مهم است.
وی گفت: شاید در ایام مردم قدر آموزش و پرورش را بیشتر دانستند. هم در حوزه تربیتی و هم در حوزه آموزشی دیدند چقدر موثر است.
خسارتِ نرفتن دانش آموزان به مدرسه از خود بیشتر است
معاون وزیر بهداشت در ادامه مراسم با اشاره به افزایش ترک تحصیل و کودکان کار آموزش و پرورش در بحران نیز گفت: طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت، در کشورهای توسعه نیافته یا در حال توسعه، میزان ترک تحصیل و کودکان کار فوق العاده بالارفته و مشکلات روحی و روانی و خودکشی در دانش آموزانی که در ایام از تحصیل بازماندهاند بیشتر شده و این افت تحصیلی میتواند در آینده خطرناک باشد. دبیرکل سازمان جهانی بهداشت یک بار گفت که اگر مجموع این عوامل را کنار هم بگذاریم، خسارتِ نرفتن دانش آموزان به مدرسه از خود بیشتر است که این حرف پایه علمی دارد. افراد زیر 18 سال از نظر سیستم ایمنی و مواجهه با ویروسها از بدن افراد بزرگسال متفاوت و قویتر هستند.
رئیسی افزود: نکته دیگر اینکه در حوزه بیماریهای غیرواگیر، دانش آموز چاق زیاد داریم. بیماری واگیر است، اما تلفاتش در بیماریهای غیرواگیر است و افرادی را میکشد که بیماری غیرواگیر مانند دیابت، مشکلات قلبی-عروقی، ریوی و چاقی و غیره دارند. اگر سبک زندگی را به دانش آموزان به ویژه در حوزه غیرواگیر بیاموزیم، ضمانتی برای سلامت آنهاست.
وی در ادامه با تاکید مجدد بر این موضوع که باید اصل را بر بازگشایی مدارس بگذاریم، منتها باید برنامه ریزی کنیم، گفت: الان دو کشور در دنیا با واکسن بهترین مدرسه هایشان برای افراد زیر 18 سال هم واکسن تزریق می کنند و چین هم واکسنی تهیه کرده که برای 5 ساله ها تا 18 ساله ها قابل استفاده است اما تا زمانی که واکسن برای زیر 18 سالهها در دسترس قرار گیرد، فعلاً به معلمان و کادر مدارس میتوانیم واکسن بزنیم. باید اصل را بر این بگذاریم که در تمام ابعاد برنامه ریزی کرده و دست به دست هم بدهیم تا یک پکیج کاملی را برای بازگشایی مدارس تهیه کنیم.
وقتی یک مدیر «مدرسه کویری» را تبدیل به باغی پر از محصول کرد+فیلم
وقتی میتوان حیاط یک مدرسه کویری را به باغی پر از محصولات کشاورزی و دامی تبدیل کرد میتوان جامعه با این وضعیت نابسامان را نیز سامان بخشید به شرط یکدلی و همراهی مردم و مسؤولان!
وقتی یک مدیر «مدرسه کویری» را تبدیل به باغی پر از محصول کرد+فیلم
خبرگزاری فارس مازندران ـ زری طاهری پرکوهی| با انتخابات نزدیک میشویم، قرار است باری دیگر صندلی ریاست قوه مجریه میزبان یک مسؤول تازه وارد شود تا پاسخگوی نیازهای مردم کشورمان باشد، این انتخاب در انتخابات 28 خرداد ماه رنگ واقعیت به خود میگیرد.
در این روزها اذهان مردم از تمامی اقشار درگیر نقد و بررسی عملکرد دولتهای پیشین است، اینکه چه کردند، چه شد و کجاها چه کارهایی باید انجام میشد و نشد! در هر محفلی در خصوص انتخابات مطالبی رد و بدل میشود.
مردمی که درگیر معیشت و وضعیت بد اقتصادی هستند این روزها تنها دغدغهشان انتخاب فردی است که مدیر باشد و مدبرانه اوضاع را به نفع مردم تغییر دهد، شاید برخی ناامید و گلهمند هستند و میگویند پس از انتخابات وضعیت تغییری نخواهد کرد.
الحق و الانصاف اگر کشور را در مقیاس کوچکتر درنظر بگیریم و برایش یک مدیر تعیین کنیم سپس عملکردش را بسنجیم میبینیم میتوان پیشرفتها را در بحث کلان گسترش داد، از این رو بد نیست به تشریح عملکرد یک مدیر موفق در یک بهترین مدرسه شبانهروزی در استان بپردازیم تا مشاهده کنیم وقتی یک مدیر میتواند همه نیازهای دانشآموزان یک مدرسه را برطرف کند ریاست قوه مجریه و یک عضو شورا یا ریاست مجلس خبرگان نیز با در دست داشتن آن همه اختیار و امکانات میتواند نیازهای مردم را برطرف کند.
*معرفی مدرسه برتر در بخش تولید در کشور
خیلی دور نیست، در روستای تلمادره از بخش چهاردانگه ساری خودمان، مدیر مدرسه شبانهروزی متوسطه دوم با نام "المهدی" توانست با مدیریتی صحیح پاسخگوی نیازهای داخل و بیرون از مدرسه دانشآموزان باشد.
حسینعلی محمدی مدیر با سابقه این مدرسه در گفتوگو با خبرگزاری فارس، میگوید؛ از سال 1389 که مدیر این مدرسه شدم، با در اختیار گرفتن همه تجربهام سعی کردم دست به اقدامی نو بزنم، تا جایی که در سال گذشته در برنامه مدرسه ایران در مورد تعلیم و ترییت حرفهای اقتصادی برای کسب درآمد و تولید شرکت کرده و این مدرسه بهعنوان مدرسه برتر معرفی شد.
*استفاده مفید از 2/5 هکتار زمین کویری مدرسه
وی اضافه کرد: از آنجایی که مدرسه شبانهروزی المهدی دارای 2.5 هکتار مراتع خالی بود، با خودم گفتم برای تامین هزینههای جاری و داخلی مدرسه از محل درآمد همین مدرسه با کمک دانشآموزان داخل زمینهای خالی نهال درختان میوه از قبیل؛ گیلاس، صیفیجات و سبزیجات بکاریم، همچنین در یک بخش از دیگر به پرورش طیور و مرغ بپردازیم، از این رو آغاز بهکار کردیم.
آقای محمدی ادامه میدهد؛ سپس در میدان حاضر شدیم، با استفاده از ظرفیت 197 دانشآموز هنرستانی رشته فنی و حرفهای و نظری کار کاشت انجام شد، در کنارش یک زمین فوتبال برای ورزش آماده کردیم، همانطور که میدانید منطقه تلمادره یک منطقه کویری است ولی خوشبختانه آب موجود است، بالاخره درختان بهبار نشستند و ما با فروش محصولات و همچنین استفاده از محصولات در آشپزخانه مدرسه کمک شایانی به اقتصاد مدرسه و همچنین معیشت دانشآموزان کردیم.
*وقتی تلفیق تجربه و مدیریت نتیجه میدهد
این فعال فرهنگی با سابقه 27 ساله، بیان میکند؛ کم کم بیشتر فضای راکد و خالی مدرسه پر شد از درختان و گیاهان، تا جایی که یکی از دانشآموزان با گرفتن ایده از این کار، در روبروی درب ورودی مدرسه با عرقگیری محصولات و فروش در خودروی شخصی توانست کسب و کار موفقی راهاندازی کند.
وی میگوید؛ اوضاع خوب بود تا اینکه به شیوع ویروس کرونا برخورد کردیم، کرونا برای ما بحرانی غیرقابل پیشبینی بود که میتوانست با تعطیلی مدارس کمبود نیروی کار و مشکلات دیگری را رقم بزند، وقتش رسیده بود که مدیریت کنیم از این رو وقتی از آذر ماه سال گذشته آموزشها غیرحضوری اعلام شد، از دانشآموزان خواستم بهصورت شیفتی و نوبتی در انجام کارهای باغ همکاری کنند.
*احداث استخر آب و استخر ماهی قزلآلا
آقای محمدی همچنین از اجرای ایده جدید خبر داده و میگوید؛ در شرایط کمآبی از ذخیره آب 600 هزار لیتری استخر مدرسه که احداث کردیم برای آبیاری باغ استفاده میشود، همچنین تصمیم گرفتم، یک استخر پرورش ماهی قزلآلا راهاندازی کنم که با موفقیت انجام شد.
دیر مدرسه المهدی تلمادره خاطرنشان میکند؛ رابطه دانشآموزان با من رفاقتی است، در مدرسه سالن ورزشی داریم، این رفاقت موجب میشد احساس نکنند آقا بالاسر دارند، راحت بیل به دست میگرفتند، از این جهت با رغبت پای کار میآیند، کار میکردند کمک میکردند این حس نوع دوستی کمک کرد تا توفیقی بزرگ حاصل شود.
گفتنی است؛ این مدیر پرتلاش که ساکن مرکز استان است، سه سال دیگر بازنشسته میشود و این مدرسه با امکانات فراوان را به مدیر دیگر و البته دانشآموزان میسپارد حال باید دید مدیر بعدی باغبانی بلد است یا خیر.
مدرسه المهدی تلمادره در حال حاضر حدود 50 دانشآموز دارد و یکی از مدارس معین برای روستاهای اطراف است که در سال تحصیلی 1399ـ 1400 بهدلیل شیوع ویروس کرونا با کاهش تعداد دانشآموزان و تعطیلی مواجه شد، ولی این مدیر زحمتکش همواره در میدان و مشغول رسیدگی به باغ، استخر و سایر امکانات مدرسه بوده است.
گزارش فارس؛ شاید مقایسه مدیر یک مدرسه با مدیر بانفوذ یک مملکت چندان کار درستی نباشد، ولی اصل کار مدیریت صحیح است، وقتی میتوان حیاط یک مدرسه کویری را به باغی پر از محصولات کشاورزی و دامی تبدیل کرد میتوان جامعه با این وضعیت نابسامان را نیز سامان بخشید به شرط یکدلی و همراهی مردم و مسؤولان!
منبع: فارس نیوز
معیارهای مدرسه خوب همواره فضای اموزشی کافی دارد
فضای آموزشی کلا در 31 استان کشور چه در مدارس غیر انتفاعی، چه دولتی، چه تیزهوشان، مناسب نیست و ناگفته پیداست که 14 میلیون دانش آموز در چند صد هزار کلاس درس، جای کافی برای استقرار و توسعه اموزش و تربیت ندارند. مدرسه خوب را باید مدرسه ای دانست که فضای آموزشی کافی دارد. فضای کافی، الزاما، خیلی بزرگ نیست. حیاط مدرسه، جایی است که فرزند شما قرار است 9 ماه از 12 ماه سال، خود را با آن وفق داده و در ان ورزش کند و با هم کلاسی هایش صحبت کند.
اگر فضای آموزشی، کافی نباشد، یعنی راهرو ها کوچک باشد،سقف کلاس ها کوتاه باشد، حیاط کوچک و دارای پستی و بلندی باشد، فضای آزمایشگاه ها، محدود و استقرار دانش آموزان در یک کلاس، بیش از حد مجاز باشد، حتما این مدرسه خوبی برای دانش آموز شما نیست. حتما همین حالا، شما به عنوان فردی که چند دهه پیش در مدارس کوچک و شلوغ دهه هفتاد و دهه شصت و ماقبل، تحصیل کرده اید، خاطر خوبی ندارید.
منبع:روزیتا
موارد زیر را می توان بخشی از معیارهای مهمی دانست که مدرسه خوب برای تعلیم و تربیت فرزند شما باید دارا بوده و از آن به عنوان استانداردی در انتخاب و تصمیم نهایی خود برای محل آموزشی فرزندان، بهره برد. مدرسه خوب، نقطه اغاز مهارت دوست یابی و اندیشه سازی است.
مدرسه خوب همیشه معلم خوب دارد.
حتی اگر محیط مدرسه و ابزارهای تعلیم و تربیت، معمولی و سنتی و غیر فناورانه باشد، اما کادر آموزشی مجرب و کارآزموده در مدرسه مشغول به کار باشند، احتمالا یکی از ویژگی های مهم یک مدرسه خوب را در این مکان آموزشی پیدا کرده اید. اگر مدرسه مورد نظر شما، کارد آموزشی حرفه ای دارد، حتما به فهرست انتخاب های شما اضافه شود.
آن چه که موفقیت اصلی فرزند شما را در 9 ماه تحصیلی تضمین می کند، معلم خوب است. معلم خوب، فقط فردی با مدرک دکتری در فلان رشته نیست. معلمی، یک حرفه و یک هنر است و نیاز به تجربه و آموزش دارد. معلم خوب، معلمی است که معلم خوب داشته و آموزش خوب دیده است. معلم خوب در یک مدرسه خوب، ضامن موفقیت خواهد بود.
منبع:روزیاتو